ΠΑΝΟΣ ΦΙΑΜΕΓΚΟΣ: ''ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ...''
Γράφτηκε απο Anonymous στις 12:05 | 30-08-2013
Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60, ρεπόρτερ Παναθηναικού στην ''Αθλητική Ηχώ'' ήταν ο Πάνος Φιαμέγκος. Δημοσιογράφος που κάλυπτε θέματα Παναθηναικού, παράγοντας του Ερασιτέχνη ΠΑΟ και συγγραφέας ενός ιστορικού βιβλίου για τον ΠΑΟ το 1998 ο Φιαμέγκος, δεν γίνεται να κατηγορηθεί για έλλειψη παναθηναικοφροσύνης (η δουλειά που έκανε με την καταγραφή τίτλων και ατομικών επιτευγμάτων αθλητών του ΠΑΟ μάλιστα, ήταν για πολλά χρόνια στο στόμα αρκετών βάζελων, που σου πετούσαν ''το Φιαμέγκο διαβάστε ρε γαύροι, να δείτε πόσους τίτλους έχει ο ΠΑΟ''. Φυσικά σε πολλά σημεία αποδείχθηκε ανακριβής, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία). Ας δούμε λοιπόν ποια γνώμη είχε ο Φιαμέγκος για τον κόσμο του ΠΑΟ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-2-1962
Σύμφωνα με τον Πάνο Φιαμέγκο λοιπόν, βάζελος=αυτός που δεν είναι δυναμικός και ενθουσιώδης και είναι ''δύσκολος'', γκρινιάζει συνέχεια κτλπ.. Πριν 50 χρόνια αυτά ίσχυαν.
ΒΑΖΕΛΟΣ=ΦΛΩΡΟΣ. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ.
Τώρα το ποιοι είναι αυτοί οι οπαδοί που κατά το Φιαμέγκο ''δεν στερούνται του στοιχείου του ενθουσιασμού'', φαντάζομαι πως όλοι το καταλαβαίνουν. Τότες αυτά. Σήμερα, με τόσους ''σκεπτόμενους'' και ''δίχως τσίμπλα στα μάτια'' γαύρους, που ''δεν τρώνε κουτόχορτο'' και είναι απαιτητικοί. σαν να αλλάζουμε κάπως ρότα...
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
Πολύ ωραία αυτά τα αφιερώματα που κάνετε παιδιά. Είναι αυτό που λέμε "μαρτυράνε και χωρίς ξύλο". Εγώ απλώς θα κάνω μια επισήμανση: λέει "των δασκάλων φιλάθλων", όχι των "δύσκολων". Συνεχίστε...
Δυσκόλων λέει. Έτσι βγαίνει και νόημα, ότι και καλά είναι απαιτητικοί κι έτσι. Με το ''δασκάλων'' τι νόημα θα'βγαινε?
Βασικά, είναι σαν να λέει "δυσκάλων". Με το "δασκάλων" ίσως εννοεί ανώτερους οπαδούς, μη μου άπτου κι' έτσι. Τέλος πάντων, στ' αρχίδια μας. Φλώροι είναι.
Δυσκάλων λέει και είναι φυσικά λογοπαίγνιο, σαν αυτά που κάνουμε εμείς εδώ στο σάιτ. Είναι κράμα και από τις δύο λέξεις και φυσικά ο κόζμος της εποχής το καταλάβαινε αμέσως και δεν αναρωτιόταν. Αλλά τώρα με τις τόσες αγγλικές, τούρκικες, εβραϊκές κλπ λέξεις με τις οποίες προσπαθούν να μολύνουν τη φανταστική μας γλώσσα, αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα που αν εφευρέθηκε στη γη, έγινε σίγουρα από ημίθεους, ο κόζμος προσπαθεί να δγιαβάσει πίσω από ένα "τυπογραφικό" λάθος
Μην ειρωνεύεσαι ρε μαλάκα την ελληνικήν γλώτταν. Κσακόσια κατομμύργια λήμματα και λεκτικούς τύπους έχει, σύμφωνα με έγκριτους γλωσσολόγους όπως ένας Αργυρόπουλος, ένας μπουμπούκος, ένας Κωνσταντίνος Πλεύρης και λοιποί πατριώται. Και θα'ρθεις τώρα εσύ να υποτιμήσεις το δημιούργημα των ΕΛ. Ξεστραβώσου ανθ-ΕΛ-ληνε.
http://www.synarithmos.com/
Κσακόσα κατομύργια πρέπει να είχε το 5.000 πΧ, από τότε που χρονολογείται αυτή η περίφημη επιγραφή που βρέθηκε στη Γκαστοργιά ή κάπου εκεί, θα σε γελάσω. Μέχρι τη γκλασσική αρχαιότητα πρέπει να ξεπέρασε το ενάμισο δις για να κορυφωθεί επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που παίζει και νά 'φτασε το ενάμισο τρις λέξεις, όχι λεκτικούς τύπους. Αν βάλεις και τους λεκτικούς τύπους, πρέπει να αναζητήσεις αρχαιοελληνικό σύστημα αρίθμησης, γιατί το ξενόφερτο αραβικό που με πουστιά εισήχθη στο δυτικό κόζμο δεν επαρκεί για να αριθμήσει όλον αυτόν το μπλούτονα της ελληνικής γλώττης. Πιο μετά προστέθηκαν όλες αυτές οι μασονικές λέξεις που αναφέραμε πγιο πάνω.
Παρόλα αυτά δανείζομαι κι εγώ μια τούρκικη λέξη για να επιβεβαιώσω ότι η ζέλα ήταν πάντα μέσα στη μπουστχιά