AΣΛΑΝΙΔΗΣ: ''ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ''



Φεβρουάριος 1975. Η χούντα έχει πέσει, αλλά αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της ''Επανάστασης'' κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι. Την ώρα που η Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να τσιμπήσει το ''μέγα αναμορφωτή του ελληνικού αθλητισμού'' Ασλανίδη, αυτός συμπεριφέρεται ως γνήσιος ''πατριώτης''. Μην τον είδατε το μάστορη. Την έκανε για Ελβετία, όπου ''φιλοξενήθηκε'' σε πολυτελέστατο αθλητικό κέντρο. Τι ήταν, κάνα κορόιδο να κάθεται να απολογείται για τα εγκλήματά του? Είπαμε, ''πατριώτης'' και ''Επαναστάτης'' μέχρι τέλους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 5-2-1975
 

 
Εκεί επάνω προέκυψε μια πολύ ωραία συνομιλία του Ασλάνα με τις Αρχές στην Ελλάδα. Ας την παρακολουθήσουμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 11-2-1975
 

 

 

 

 
Ο Σύλλογος που και καλά δαπάνησε για μεταγραφές τα ''εκατομμύρια'' που του έδινε ο ΟΠΑΠ για να χτίσει ιδιόκτητο γήπεδο, ήταν ο Ολυμπιακός. Την υπόθεση την έχουμε εξετάσει αναλυτικά στις αναρτήσεις για το γήπεδο στου Ρέντη.
 
Η διοίκηση Γουλανδρή επέστρεψε τα 10 εκ. δραχμές που είχανε βουτήξει από το ταμείο του γηπέδου του Ρέντη το καλοκαίρι του 1969 οι χουντικοί που είχε διορίσει ως διοίκηση στην ομάδα μας ο Ασλάνας, για να κάνουν μεταγραφές. Τι να κάνουν κι αυτοί βέβαια, επιχορήγηση για τον Θρύλο δεν προβλεπόταν από τη ΓΓΑ και κάπου έπρεπε να βρεθούν έσοδα. Το σίγουρο είναι πως ο Θρύλος ξεπλήρωσε μέχρι δεκάρας τα χρέη του.
 
Ο Παναθηναικούλης όμως? Η ομάδα της χούντας? ''Οι δωρεές προς ξένους Συλλόγους από τη χούντα, ώστε να διευκολυνθούν οι ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης, ήταν καθ'όλα νόμιμες και τις ήξερε και ο Παπαδόπουλος'', μας λέει ο Ασλάνας. Ανέφερε ονομαστικά και τον Ερυθρό Αστέρα. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναικούλη, όπου το 1975 πρόεδρος ήταν ο ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολος Νικολαίδης, που το έπαιζε ''αντιχουντικός'' (το πόσο αντιχουντικός ήταν, το έχουμε δει εδώ).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-2-1975
 

 

 
Φυσικά, μήνυση προς τον Ασλάνα από τον Παναθηναικούλη δεν έγινε ποτέ. Είχαν λίγη τσίπα οι διοικούντες τον ΠΑΟ κατά τη Μεταπολίτευση. Θα πέφτανε τα τσιμέντα του δικαστηρίου να τους τιμωρήσουν για την αχαριστία τους. Ο ευεργέτης της Πανάθας ήταν ο Κωστάρας.
 
Από εδώ και πέρα λοιπόν, δεν θα λέμε ''για το Χουντέμπλευ μίλησε η κυρα-Δέσποινα ρε βαζέλια''. Θα λέμε ''διαβάστε τον Ασλάνα, μονάχος του μαρτύρησε''.

Σχόλια

Εικόνα pantzo

ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...

Εικόνα nmavronas

δεν το πιστεύω... δεν κάνουν τέτοια πράγματα αυτοί!

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυροι, με κάνετε και... κοκκινίζω.

Με τη νίκη αύριο!

Εικόνα red apple

Παρατηρώ μετά πλείστης θλίψεως πως επέστρεψες χειρότερος απο ποτέ.

Κάτω ωρέ, τα χέρια από τον πρέσβη!

Εικόνα savvas gridlock

Eτοιμάζομαι να τους συντρίψω/τσακίσω/κονιορτοποιήσω/πολτοποιήσω...

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, Σάββα, φιλίστορα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εσένα Γιώργο σου είμαι θυμωμένος. Ακόμα ψάχνω τον "Εν Αθήναις" στο site. Μην εκπλαγείτε αν τον δείτε silver alert στον ΑΝΤ1. Εσύ τον έδιωξες με τα γαύρικο ταπεραμέντο σου. Ντροπή σου!

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου Γιώργαρε.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ενημερωτικα.... του γιωργου το dna αποτελειται απο
- γαυρίνη
- θρυλοσίνη
- ολυμπιακοφροσυνη και
- γαμοβαζελοσινη