ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: ''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΩ''



Σήμερα θα τιμήσουμε έναν πολύ μεγάλο αθλητή του μπάσκετ, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Πραγματικό παικταρά, όχι βαφτισμένο από τους ΑΡΔ. Μιλάμε για το Γιώργο Αμερικάνο. Πειραιώτης, μεγαλωμένος στη Νίκαια, ήταν από μικρό παιδί ΑΕΚ, όπως ο ίδιος είχε πει πολλές φορές, αλλά συμπαθούσε και τον Ολυμπιακό. Ειδικά τον ασύγκριτο κόσμο του, αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο στήριξης και αφοσίωσης σε ένα Σύλλογο. Τι εννοούμε ακριβώς?
 
Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 1966, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναικό στο Καραισκάκη, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1965-66. Παρά το ότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες, με μία γκολάρα του Σιδέρη ο Θρύλος κέρδισε τον ΠΑΟ, στον δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα στα χρόνια της Α' Εθνικής, μετά από 6 χρόνια οργίων του ''βαλιτσοφόρου'' Μαντζεβελάκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 6-2-1966
 

 
Τη νίκη αυτήν την πανηγύρισε έξαλλα και ο Γιώργος Αμερικάνος, εν ενεργεία αθλητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Το πώς και το γιατί, μας το εξηγεί ο ίδιος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 9-2-1966
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όταν σε υμνεί έτσι ένας αντίπαλός σου (μέσα στη συνέντευξη λέει αρκετές φορές πως ήταν και είναι ΑΕΚ), τα δικά μας σχόλια είναι περιττά.
 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Πργματικά μεγάλος παίχτης. Υπήρξα "ραδιοφωνικός" και "εφημεριδαϊκός" θαυμαστής του. Γνήσιος κοκκινιώτης ο Γιώργος. Ο αδελφός του Στέλιος έπαιξε μπάσκετ στον Θρύλο.

Εικόνα savvas gridlock

Βέβαια. Παλαίμαχος του Θρύλου ο Στελάρας και άρρωστος αντιπαναθηναικός, ως γνήσιος Πειραιώτης μάγκας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ας είναι φιλόξενο και δροσερό το χώμα.
Υ.Γ. Μεγάλος άνδρας ο Γιώργος Αμερικάνος. Δεν είναι εύκολο για κάποιον μεγάλο και εν ενεργεία παίχτη μεγάλης ομάδας να πει τέτοια λόγια για τους "μισητούς" οπαδούς. Απαιτεί μεγαλοψυχία, επίγνωση, πίστη και προπάντων αρχίδια.
Υ.Γ. 2 Πόσο μεγάλη τιμή νιώθουμε σαν Ολυμπιακοί διαβάζοντας τέτοιους επαίνους από αυτούς τους ανθρώπους;
Υ.Γ. 3 Άραγε έχει ειπωθεί κάτι ανάλογο για τις άλλες ομάδες;

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό θα είναι το αντικείμενο προσεχούς ανάρτησης. Ο κόσμος του Παναθηναικού έχει ''υμνηθεί'' από εν ενεργεία παίκτες του, σε φάση που ούτε εγώ κι εσύ μιλάμε έτσι για δαύτους.