ΜΑΝΤΖΕΒΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΠΤΑΕΤΙΑ



Από πολλούς Παναθηναικούς συντηρείται το παραμύθι πως ''η χούντα κυνήγησε τους ιστορικούς παράγοντες του ΠΑΟ και μεταξύ αυτών τον Αντώνη Μαντζεβελάκη''. Όπως έχουμε δει εδώ κι εδώ, δεν τους κυνήγησε η χούντα λόγω φρονημάτων. Δικάστηκαν για κατάχρηση χρημάτων από τα ταμεία του ΠΑΟ και για δωροδοκίες αντιπάλων παικτών και διαιτητών και αθωώθηκαν με κατάθεση του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και με νομική υπεράσπιση από τον Πάνο Στασινόπουλο, τον ιστορικό παράγοντα του Ολυμπιακού και πρώτο ΓΓΑ επί Καραμανλή το 1974. Η δίκη προέκυψε μετά τις περιβόητες αποκαλύψεις Ασλανίδη δημοσίως. Με το που αθωώθηκε λοιπόν ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης, λίγες μέρες μετά τον τελικό του Χουντέμπλευ τον Ιούνιο του 1971 (ρε κάτι συμπτώσεις...), έδωσε μία συνέντευξη στο συλλογικό όργανο του ΠΑΟ, τα ''Παναθηναικά Νέα'' του Χαλκιόπουλου, όπου μας εξήγησε το πόσο τον ''κυνήγησε'' ο Ασλανίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 23-6-1971
 

 

 

 

 

 
Η σφοδρή αντίδραση της παράταξης Κίτσιου σε αυτές τις αποκαλύψεις υποχρέωσε τον Ασλανίδη να τις διαψεύσει με επιστολή του στην εφημερίδα. Ο Κίτσιος ήταν ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων και δεν εξυπηρετούσε την εικόνα της ''Επανάστασης'' μια δημόσια διαμάχη δύο προβεβλημένων στελεχών της.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 12-7-1971
 

 
Βεβαίως μία διάψευση δεν σημαίνει κάτι, αν δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη. Από το 1971 και μετά λοιπόν ο Μαντζεβελάκης αλώνιζε όπως παλιά στα διοικητικά πράγματα του ΠΑΟ. Θα τον αφήσουμε να μας τα πει ο ίδιος, σε μία συνάντηση Παναθηναικών στο ξενοδοχείο του στο Λυκαβηττό λίγες μέρες μετά την πτώση της χούντας, όπου σχεδιαζόταν το μέλλον του ΠΑΟ και η επαναφορά στο προσκήνιο των παλαιών παραγόντων του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 10-8-1974
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 15-9-1974
 

 
Όχι μόνο δεν έδιωξε η χούντα το Μαντζεβελάκη, αλλά ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή της διοίκησης του ΠΑΟ και ψήφιζε όλους τους χουντικούς στις ΓΣ των μελών της ομάδας του, καθ'υπόδειξιν του Ασλανίδη και του Ιωαννίδη, των δύο πραγματικών προέδρων του Παναθηναικού κατά την επταετία. Μόνος του το έκανε και μετά μόνος του το παραδέχτηκε. Αυτά έρχονται να προστεθούν στις αποκαλύψεις για την ''αντιστασιακή'' δράση του Απόστολου Νικολαίδη
 
και του Λουκά Πανουργιά.
 
Αντίθετα, το ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ τον πέταξαν με το έτσι θέλω έξω από τη διοίκηση του Θρύλου οι ''Επαναστάτες''.
 
Ο καθένας μπορεί να δει και να συγκρίνει το ποιοι προσκύνησαν τους χουντικούς και ποιοι κυνηγήθηκαν από αυτούς. Ποιοι είναι οι ευνοούμενοι όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων και ποιοι πηγαίνουν μια ζωή μόνοι τους, με το ΛΑΟ τους, για να τους βάλουν στο τέλος όλους κάτω...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Ο Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός και η 17 Νοέμβρη φταίνε...Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να μάθεις τις συγκλονιστικές αλήθειες; Τα έγραψε και ο Μπόνης!!!!

Μάθε παιδί μου γράμματα