ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ



Πριν 3 μέρες, κάποιοι ''τρομοκράτες'' ανέλαβαν με προκήρυξή τους την ευθύνη για τη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, Φουντούλη-Καπελώνη. Μέσα σε αυτήν την προκήρυξη αναφέρουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ως χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής.
 

 
Ο Μιχαλόλιας, αδερφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, είναι πολύ γνωστός δικηγόρος. Το ότι ήταν δικηγόρος του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ στην υπόθεση των στημένων αγώνων, το 2011, πάει να πει ότι εξασφάλισε λεφτά για την οργάνωση του αδερφού του από το πορτοφόλι του προέδρου μας? Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν επί ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ο Μιχαλόλιας. Μήπως και ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ χρηματοδοτούσε τους Χρυσαυγίτες? Μήπως όλοι οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου του Μιχαλόλια είναι Χρυσαυγίτες ή δίνουν λεφτά στους Χρυσαυγίτες? Κάτι λοιπόν αυτό, κάτι το παλιό κείμενο του κόμματος του κυρίου Αλαβάνου, που μεταξύ ενός κάρου ανοησιών για τη θύρα 7, δίχως την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα του δικού μας χώρου, ως οργανωμένων οπαδών, πετάει κι ένα ''ο Μαρινάκης έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή'', έχουν δημιουργήσει τη βεβαιότητα σε πολλούς ότι ''ο Μαρινάκης δίνει λεφτά στους Χρυσαυγίτες''. Έτσι, δίχως το παραμικρό στοιχείο. Πού είναι οι αποδείξεις για κάτι τέτοιο? Ας μας τις δείξουν κάποιοι επιτέλους. Αρκετά αντιολυμπιακά ΜΜΕ και forum οπαδών του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και λοιπών δυνάμεων του Ενιαίου Αντιολυμπιακού Μετώπου, βρήκανε το πάτημα που θέλανε. ''Ορίστε, όλος ο κόσμος το λέει, ο Μαρινάκης σχετίζεται με τους Χρυσαυγίτες''. Από κοντά και κάποιοι δικοί μας οπαδοί, ή φερόμενοι ως δικοί μας οπαδοί, που ζητούν ''να βγει ο Μαρινάκης να απαντήσει για όλα αυτά''. Απάντησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο κείμενο του κόμματος Αλαβάνου. Πρέπει να βγει να απαντήσει και στους ''τρομοκράτες''? Παραμονή Πολυτεχνείου, που όλοι ξέρουμε πως χρειάζεται ένα μπραφ για να ξεφύγουν τα πράγματα, κάποιοι στέλνουν μέσα σε σακούλα απορριμμάτων μία προκήρυξη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών. Την προκήρυξη την στέλνουν στον νούμερο ένα κιτρινιστή ''δημοσιογράφο'' (τυχαίο πως αυτός είναι αχυράνθρωπος του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη?), τον ορισμό της αναξιοπιστίας κύριο Τριανταφυλλόπουλο. Πάλι καλά που δεν την έστειλαν στον Στέφανο Χίο. Τα τσακάλια της Αντιτρομοκρατικής, που έκαναν 30 χρόνια να συλλάβουν ΕΝΑ, έστω, μέλος της 17Ν, απεφάνθησαν σε χρόνο dt για την γνησιότητα του κειμένου. Και τι κειμένου, έτσι? Συρραφή από διάφορες παπαριές που μπορεί να βρει κάποιος μέσω google. Πώς λέμε ''προκήρυξη 17Ν''? Καμία σχέση. Να βγει να πει τι και σε ποιον λοιπόν ένα στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ή ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος? Με την ίδια λογική, αν αύριο μεθαύριο βγει κάποιος και πει ''ο Μαρινάκης είναι παιδεραστής'', θα πρέπει ο πρόεδρος να απαντήσει. Ας φέρει κάποιος ΕΝΑ στοιχείο ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί την Χρυσή Αυγή και θα πούμε ΟΚ, κάτι τρέχει. Δίχως αποδείξεις, πώς είναι δυνατόν να υιοθετούν κάποιοι δικοί μας οπαδοί όποια παπαριά ακούγεται/γράφεται δεξιά κι αριστερά εις βάρος του προέδρου του Θρύλου? Πόσο μάλλον από κάποιους που δεν ξέρουμε αν είναι όντως ''τρομοκράτες'' ή βαφτίστηκαν τρομοκράτες, για να εξυπηρετήσουν κάποιοι τρίτοι τους σκοπούς τους...
 
Τι εννοούμε ''φέρτε αποδείξεις''? Αυτό.
 
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, στις οποίες υποστήριζε πως ουδέποτε είχε συναντηθεί με τον Μιχάλη Ζολώτα.
Ο κ. Βγενόπουλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρθηκε για το που πάνε τα 720 εκατομμύρια ευρώ που είχε δανείσει η Μαρφίν-Λαϊκή στον κ. Ζολώτα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ούτε και όταν ο τελευταίος αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειο κρίθηκε αναγκαία μια κατ” ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Μαρφίν-Λαϊκής με τον πελάτη της.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, θέτει εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις του μεγαλοτραπεζίτη, όπως θέλει να εμφανίζεται ο κ. Βγενόπουλος, και του μεγαλύτερου πελάτη της Μαρφίν-Λαϊκής.
Διαβάστε την ανακοίνωση-καταπέλτη της βουλευτή
Ο κ. Βγενόπουλος, προσπαθώντας να μας πείσει όλους ότι δήθεν δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Μιχάλη Ζολώτα ,σε χθεσινή ανακοίνωση του μας πληροφορεί ότι δεν είχε συναντηθεί ούτε μια φορά με τον κ. Μιχάλη Ζολώτα για θέματα συνεργασίας του κ Ζολώτα με την Μαρφίν – Λαική Τράπεζα.
θεωρώ ότι ο κ Βγενόπουλος πρέπει να αποφασίσει πως θέλει να παρουσιάζεται. Ο ίδιος ,επιλέγει να εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ικανούς τραπεζίτες. Οι ίδιες , οι δικές του δηλώσεις τον διαψεύδουν αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ τον μεγαλύτερο πελάτη της Μαρφίν-Λαικής Τράπεζας, τον κ. Ζολώτα.
Επι της ουσίας ο κ Βγενόπουλος, μας λέει ότι δεν θεώρησε ποτέ αναγκαίο ως Πρόεδρος της Μαρφίν- Λαϊκής να συναντηθεί με τον μεγαλύτερο πελάτη της Τράπεζας στον οποίο είχαν δανείσει €720 εκατ. Δεν θεώρησε δηλαδή χρήσιμο να τον γνωρίσει και να έχει αντίληψη για τις εργασίες του κ Ζολώτα για τις οποίες η τράπεζα τον δάνεισε €720 εκατ. Ούτε όταν ο κ. Ζολώτας δεν μπορούσε να πληρώσει τα €720 εκατ, δε θεώρησε ο κ. Βγενόπουλος απαραίτητο να συναντήσει τον κ Ζολώτα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Λαικής . Και ας μην μας πει ο κ. Βγενόπουλος ότι δεν ήταν εκτελεστικός ο ρόλος του στην Τράπεζα.
Όταν πάλι συναντούσε τον κ. Ζολώτα στον Παναθηναϊκό δεν θεώρησε ορθό να του θέσει το θέμα της υπέρμετρης έκθεσης της Μαρφίν-Λαικής σε σχέση με τους δανεισμούς του Συγκροτήματος Ζολώτα;
Τίποτε από όλα αυτά δεν έγιναν, από τον κ. Bγενόπουλο που θέλει να παρουσιάζεται ως ένας από τους πιο ικανούς επιχειρηματίες και τραπεζίτες;
Εκτός φυσικά, εάν όντως υπήρχαν άλλες σχέσεις πίσω από τους λογαριασμούς του κ. Ζολώτα. Σχέσεις που οδήγησαν και στο περιβόητο €1 εκατομμύριο για Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.
Αναμένω από τη Νομική Υπηρεσία πλήρη διερεύνηση των στοιχειοθετημένων καταγγελειών που έχω κάνει γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα και οι οποίες οδήγησαν τον κ. Βγενόπουλο στο να αποποιηθεί κατά περίεργο τρόπο και με μεγάλη καθυστέρηση την σχέση του με τον κ. Ζολώτα.
Ειρήνη Χαραλαμπίδου
 
O κύριος Βγενόπουλος, μέτοχος ακόμη και σήμερα της ΠΑΕ ΠΑΟ, έστω και σε πολύ μικρό ποσοστό πια, μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην οποία προέβη ο Τουίτης, καλείται να απολογηθεί για τη διάλυση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου. Με συγκεκριμένες κατηγορίες. Έδινε δάνεια δίχως τις αντίστοιχες εμπράγματες εγγυήσεις από την τράπεζά του σε διάφορους, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κακεντρεχείς. Με αυτά τα λεφτά οι ''διάφοροι'' εμφανίζονταν ως ''επενδυτές'' στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της MIG, δημιουργούσαν στον κόσμο μία πλαστή εικόνα πως ''πίσω από τη MIG είναι πολλοί λεφτάδες, τρέξτε να αγοράσετε μετοχές της'', αγόραζε ο κόσμος μετοχές της MIG και τώρα που η τιμή της μετοχής έχει πάει στα τάρταρα, κλαίνε όλοι τα λεφτά τους. Κακεντρεχείς τα λένε αυτά, για τον έγκριτο επιχειρηματία κύριο Βγενόπουλο. Η κυρία Χαραλαμπίδου τον κατηγορεί πως έδωσε υπέρογκο δάνειο στον κύριο Ζολώτα, δίχως να διασφαλίσει με εμπράγματες εγγυήσεις τη δυνατότητα αποπληρωμής του. Αν τώρα, αν λέμε, πει κάποιος πως ένα τμήμα αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν από τον κύριο Ζολώτα και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ από τους πολυμετοχικούς το 2008, αύξηση ύψους 31,7 εκ. ευρώ,
 

 
και αν, αν λέμε, αποδειχθεί πως αυτά τα λεφτά δεν έπρεπε να δωθούν από την τράπεζα, τι συμπέρασμα βγάζουμε για τον Παναθηναικό και αυτό που έγινε το 2008 στη συγκεκριμένη ΠΑΕ? Μήπως, λέμε μήπως, έχουμε νέα περίπτωση Κοσκωτά? Μήπως κάποιος έβαζε χέρι στα λεφτά των καταθετών της τραπέζης του, χρηματοδοτώντας και δικές του επιχειρήσεις ή έστω εταιρείες στις οποίες εμφανιζόταν και ο ίδιος ως μέτοχος? Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά για τον κύριο Βγενόπουλο και αυτό θα γίνει από τους αρμοδίους, για τον άνθρωπο που κάποιοι (χατζη)παπαγάλοι της δημοσιογραφίας, μας τον εμφάνιζαν ως υποψήφιο νέο πρωθυπουργό και σωτήρα της Ελλάδος πριν 5 χρόνια, με αποκλειστικές συνεντεύξεις που του έπαιρναν. Εμείς αναρωτιόμαστε μόνο γιατί όλα αυτά δεν απασχολούν πρώτα και κύρια τους δικούς μας οπαδούς. ΟΚ, τα βαζελάκια βγαίνανε στους δρόμους το 2008 και αυτοί που οργάνωναν το συλλαλητήριο (όχι φυσικά ο απλός κόσμος του ΠΑΟ), είχαν τις γνωστές οικονομικές σχέσεις με τον κύριο Βγενόπουλο. Οι δικοί μας οπαδοί, πώς και δεν εστιάζουν σε αυτά τα στοιχεία, στα συγκεκριμένα νούμερα που καταγγέλλονται για κάποιο μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά εστιάζουν στις αερολογίες εις βάρος του προέδρου μας, δίχως αποδείξεις, δίχως την παραμικρή τεκμηρίωση? Την ίδια χρονική στιγμή έσκασαν οι δύο περιπτώσεις. Τσεκάρετε και το πώς προσεγγίστηκαν από τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό και πώς προσπάθησαν ορισμένοι να ενοχοποιήσουν, έστω ηθικά, στα μάτια του κόσμου το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, αγνοώντας τα παραπάνω για τον κύριο Βγενόπουλο. Μήπως αυτές οι επιλεκτικές ευαισθησίες ορισμένων δημοσιογράφων γενικά και ορισμένων ''οπαδών του Ολυμπιακού'' ειδικά, δεν είναι και τόσο αθώες?

Σχόλια

Εικόνα red apple

Eίπαμεεεε...

Τέσσερα στα τέσσερα ο Βγενόπουλος

ΜΑΡΦΙΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ-ΠΑΟ-ΚΥΠΡΟΣ

Κανείς δεν κουνιέται

Ο Κοσκωτάς έκανε εγκλήματα και τα πλήρωσε.

Ο Βγενόπουλος; Ο Πατήρ; Στο απυρόβλητο!

Πού να στραφείς, πια, για να βρεις το δίκιο;

Εικόνα ΔΙΑΣ

ξέχασες και τον ΟΤΕ! τον οποίο προκειμένου να τον πουλησουν στους γερμανούς (τυχαίο?) ο συζηγος της νατασας έκανε μια εθελούσια έξοδο χιλιάδων εργαζομένων με παχουλότατες συντάξεις και εφαπαξ.....

Εικόνα red apple

...που μπεκροπίνουν στην υγειά ημών των "κορόιδων"