ΒΑΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ ΤΟ 1996



Όλοι είδαμε χθες το βράδυ, στην κερκίδα των οπαδών της Παρί, την παρακάτω φωτογραφία.
 

 
Την πήρε και ο Νικολάκης στην ΠΡΑΣΙΝΗ και (παριστάνει ότι) χαίρεται σήμερα, με ξένα αρχίδια όπως πάντοτε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ 28-11-2013
 

 
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος είναι βάζελος ή κάνας Γάλλος που για να μας πικάρει ντύθηκε έτσι. Λίγο δύσκολο να ισχύει το δεύτερο, αφού για να ντυθείς έτσι σημαίνει ότι είσαι ένα βήμα από τη Συγγρού, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πριν λίγες μέρες, είχαμε δει αντίστοιχη φωτογραφία στο παιχνίδι μπάσκετ Γαλατά-Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα.
 

 
Οι παλιότεροι και πιο μάχιμοι στις εκδρομές θυμούνται το πανί που βλέπαμε σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι μας στο Champions League στην κερκίδα των γηπεδούχων και ήταν προσφορά των βάζελων. Το ίδιο πανί, γύριζε τα διάφορα ευρωπαικά γήπεδα. Σε αυτήν τη βάση, είπαμε να θυμηθούμε μία ιστορία από τα παλιά. Μία ιστορία, αφού υπάρχουν πολλές τέτοιες.
 
Σεπτέμβριος του 1996 και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1996-97. Ήταν το πρώτο ευρωπαικό ματς του Μπάγεβιτς στον πάγκο του Θρύλου και ως γνωστόν χάσαμε 3-1. Ας δούμε τι έγινε στο περιθώριο αυτού του αγώνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-9-1996
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-9-1996
 

 

 

 
Ο ΠΑΟ απειλήθηκε με τιμωρία στα ευρωπαικά Κύπελλα για επεισόδια οπαδών του σε ματς...του Ολυμπιακού. Κι αν αναρωτιούνται κάποιοι ''γιατί τέτοια κωλοπιλάλα στο συγκεκριμένο ματς από τα λαγουδάκια?'', η απάντηση δεν βρίσκεται στο κοινό, πράσινο χρώμα των Φερεντσβάρος και ΠΑΟ, ούτε στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό των βάζελων. Παίζανε κι αυτά, αλλά κατά κύριο λόγο υπήρχε ιδεολογική συγγένεια αρκετών οργανωμένων λαγών με τους Ναζί της Φερεντσβάρος, που όπως γράφει και η ''Ηχώ'', όχι κάποια εφημερίδα του Ολυμπιακού, ''χαιρετούσαν ναζιστικά και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Χίτλερ και του Μουσολίνι''.
 
Κατά τα άλλα, οι επαγγελματίες οπαδοί του Φορέα της τρεχάλας μεγαλώνουν στους συνδέσμους τους γενιές και γενιές προβάτων, που τα σέρνουν από πίσω για να μηρυκάζουν τα ψέματά τους στο Internet και να τους μαδάνε οικονομικά, με την παπάτζα ''οι γαύροι είναι κομπλεξικοί αντιπαναθηναικοί, βγήκαν να πανηγυρίσουν το 0-3 του Άγιαξ επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ το 1996. Εμείς ποτέ δεν το κάναμε αυτό''. Μιλάνε οι ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ για κόμπλεξ...

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Το προβλημα τους δεν ειναι οι φασιστες το προβλημα τους ειναι οι Ολυμπιακοι

Εικόνα Bad7

Λενε ολοι για οπαδους ναζι του Ολυμπιακου ξεχνοντας οτι οι βαζελοι ειχανε παλια τη ΝΟΠΟ...γι'αυτους δε λενε τιποτα μονο οι Ολυμπιακοι ειναι το προβλημα!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ακουστε και μερικες αγνωστες λεπτομερειες απο αυτοπτη μαρτυρα, τον μεγαλο μου γυιο που φοιτουσε τοτε στη Γυμναστικη Ακαδημια της Βουδαπεστης και ητανε στο 3 - 1 με τη Φερεντσβαρος...

1. Πρωτα - πρωτα το γηπεδο λεγοταν Ούλοϊ κι οχι Ουλόι, που γραφανε ΟΛΕΣ οι Ελληνικες εφημεριδες, δοθεντος οτι οι Ουγγρικες λεξεις, οσες συλλαβες και να΄χουνε, τονιζονται παντα στην πρωτη συλλαβη. Ο δρομος εξω απ΄το γηπεδο ειχε το ιδιο ονομα ( Ούλοϊ Ουτ ). Μετα τα...γραμματολογικα, παμε στα...ζουμερα.

2. Οι Ολυμπιακοι ητανε μαζεμενοι στο πεταλο και μαζι τους η παρεα των γαυροφοιτητων ειχε ακομα ενα...Βαζελο ( απ΄τους σκληρους μαλιστα... ) καθως κι ενα Μπαοκι, για το οποιο θα πω και το...απιστευτο: ειχε δεμενο στο κεφαλι του ενα ασπροκοκκινο κασκολ του Θρυλου...

3. Στο γκολ του Ιβιτς εγιναν πραματα και θαματα...Καλα, οτι ο Ιλια το πανηγυριζε σαν τρελος μπροστα στα καγκελα κοντα στη γωνια στο πεταλο, το ξερουμε ολοι. Εκεινο που δεν ξερουν οι Ρατμιτες και το μαθαινουνε τωρα, ειναι οτι πρωτος απ΄ολους που πεταχτηκε σαν παλαβος στα καγκελα να ζητωκραυγασει, μπροστα στον Ιβιτς, ητανε το...Παοκι! Μετα, πλακωσαν βεβαια και οι...γνησιόγαυροι. Μετα ομως...

4. Για τον Βαζελο συμφοιτητη τους ( ναι...τον - οντως - σκληρο ), να σημειωσω οτι οι γαυροι τον...τραβαγανε να βγαλουνε στην κερκιδα φωτο μαζι του και μπροστα στην ερυθρολευκη(!), αλλα αυτος αμυνθηκε...μεχρις εσχατων, προς αποφυγην μελλοντικου τεκμηριωμενου ...διασυρμου του! Και ολ΄αυτα βεβαια, μεσα σε ατμοσφαιρα πλακας...

5. Στην κεντρικη κερκιδα των Ουγγρων , οι λιγοστοι Βαζελοι ηταν κι αυτοι συμφοιτητες ( γυμναστες, γιατροι και του Πολυτεχνειου ) των γαυρων. Πεσανε κατι ΄΄...μιεται ο Θρυλος κ.λ.π.΄΄, δειλα - δειλα, κι απ΄την πλευρα των γαυρων, βροντωδες φυσικα, το ΄΄ γαμιεται ο ΠΑΟ κι η Λεωφορος΄΄... Κατι ΄΄υπολοιπα΄΄ ακομα απ΄τα βαζελακια, ειχανε στηθει πισω απ΄τον παγκο μας, για να κραξουνε, τα μαλακισμενα...

6. Στο ενα πεταλο βρισκοντουσαν οι γαυροι ( 250 περιπου φοιτητες απο Ουγγαρια και γειτονικα κρατη και γυρω στους 1500 Ελληνόγαυρους απ΄τη...μητερα πατριδα, μαζι κι ο Τσουκαλας ). Στο απεναντι πεταλο καθοντουσαν οι σκληροπηρυνικοι της Φερεντσβαρος με σκινχεντς και διπλα ακριβως απ΄την παρεα του γυιου μου , ειχε μαζευτει μια ευαριθμη ομαδα απο...ειδικες δυναμεις των σκληρων Ουγγρων, μαζι και σκινκεντς, ενω ενας απο δαυτους βασταγε κασκολ της Μπαναθας... ΄΄Πεσανε΄΄ μεταξυ τους πετρες, κερματα, τα...σχετικα κουζινομαχαιρα, Μουσολινι - Χιτλερ αυτοι σε΄μας, Σταλιν - Σταλιν εμεις σ΄αυτους...

7. Ο...αριθμος μου. Κλεινω με την επισημανση οτι οι Ουγγροι επιτηρητες της ταξης ( σεκιουριταδες ) ητανε, γενικα, μαλλον πιο...αβροι με τους Ελληνες συγκριτικα με τους συμπατριωτες τους. Ακριβως δηλ. τα ιδια με΄δω, οταν πηγαινουμε ομαδικα στις επαρχιες, με τους εκει μπατσομπασκιναραδες...

Εικόνα apostolos gaganis

Χοχοχοοο...Ερριξα ενα πρωτονιο με δυναμη στον...πηρυνα των σκληροπηρυνικων, πετυχα...σχάση κι αυτος εγινε οπως πρεπει...πυρηνας!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Μίλησε κι' ο οπαδός της ομάδας του Κοτζιά, του Βασιλιά, της Δέσποινας, του Κίμωνα Κουλούρη, του Μπαλτάκου (πατέρα και υιού) και του Παναγιώταρου και μια φαγούρα μας έχει πιάσει..

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ξέχασα τον Σάκη τον Ρουβά, τον Λάκη τον Γαβαλά και τον Μπίλη τον Κωστέτσο.

Εικόνα Εν Αθήναις

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...

Άρθρο για ναζί οπαδούς εν έτει 2013 από ερυθρόλευκο site...
Όταν οι φασίστες αποτελούν ήδη την πλειοψηφία του πυρήνα των οργανωμένων του ΟΣΦΠ, και όταν φουντώνουν οι μαρτυρίες για χρηματοδότηση παράγοντα μεγάλης ομάδας του Κέντρου σε ακροδεξιό -ας πούμε- κόμμα.

Ο Γόδας δε θα πιστεύει από εκεί ψηλά που κατάντησαν κάποιοι τον αγαπημένο σας σύλλογο.

ΥΓ. Το ότι στο μουσείο σας αναφέρεται πως ο Γόδας εκτελέστηκε από Γερμανούς αποτελεί απλά ιστορική ασχετοσύνη ή εκούσια διαστρέβλωση της Ιστορίας;

Κοιτάξτε λοιπόν πρώτα τα του οίκου σας κι έπειτα ασχοληθείτε με τους ναζί οπαδούς των άλλων ομάδων.

Εικόνα savvas gridlock

Έλα ρε φίλε, πού χάθηκες εσύ? Μεγαλύτερη παπάτζα από αυτή που λες για ναζί οπαδούς στο πέταλο της 7, δεν υπάρχει. Άλλο το αν υπάρχουν Χρυσαυγίτες σε εμάς κι άλλο το αν είναι η πλειοψηφία, αν αλωνίζουν κτλπ.. Στο κάτω κάτω, άλλοι σηκώνουν πανιά γι'αυτούς και δέρνονται στο δικό τους πέταλο.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131119/vazeletta-kai-pania-g...

Εικόνα Εν Αθήναις

Θα τιμήσει τον Γόδα η ΠΑΕ σας;
Μιλάμε για έναν ήρωα του ΟΣΦΠ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση μου που επέστρεψες στα σχόλια! Μου είχε λείψει η ασάφεια και το αναπόδεικτο των λόγων σου. Βλέπω πως με το που ξανασχολίασες τηρείς κατά γράμμα την τακτική σου. Λάσπη στον ανεμιστήρα και άγιος ο Θεός.

"Γέμισε με ναζί Θύρα 7". Πού το είδες αυτό ρε μεγάλε; Πέρα από τις φημολογίες, οι οποίες διαχρονικά δίνουν αέρα στα ατροφικά σας πνευμόνια, μιας και ελλείψει επιχειρημάτων και αποδείξεων το ρίξατε σε αυτό το άθλημα, υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το δείχνει; Μήπως ξέρεις καμιά κερκίδα που δεν έχει ναζί οπαδούς; Σε πειράζει η πολιτική τους θέση ή αν αυτή εκφράζεται στο γήπεδο; Γιατί, αν σε πειράζει να εκφράζεται στο γήπεδο, τότε δεν θα σου άρεσε και πολύ αυτό που αποπειράθηκε να γίνει στη Λεωφόρο και εν τέλει έγινε στο ΟΑΚΑ. Κάτι που δεν είδες ποτέ στο Καραϊσκάκη και σε τσούζει. Και πραγματικά, εκτός των φημών που φουντώνουν, έχεις αντιληφθεί τέτοια συμπεριφορά στο γήπεδό μας; Πες το και σε μας να ξέρουμε. Καταλαβαίνουμε είναι δύσπεπτο το "no politica", σε σχέση με το δικό σας μπουρδέλο, αλλά τι να κάνουμε. Οι δικοί σου οπαδοί είναι πρώτοι διδάξαντες και χωρίς κάποιον ενδοιασμό.

"Φουντώνουν οι μαρτυρίες", λέει. Πού φουντώνουν; Στο μυαλό σας και στο μυαλό κάποιων ΑΡΔ που βάλθηκαν να βρουν κάτι καινούριο να κατηγορήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον μόνο άνθρωπο που επιμένει, παρά τη λάσπη που δέχεται από παντού, να συνεχίζει να χώνει το χέρι στην τσέπη, όντας ο μόνος παράγοντας που χρηματοδοτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλει στην ανάπτυξή του. Είχες ποτέ σου στη σύγχρονη ιστορία σου τέτοιον επενδυτή; Είχες κάποιον που σε βάθος χρόνου έφτασε έστω και στο 5% της λατρείας που νιώθαμε εμείς για τον Σωκράτη; Όχι! Υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα του Μαρινάκη, που να επενδύει σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής παρακμής, ακούγοντας μάλιστα τα λοίσθια από μερίδα ακόμα και κάποιων "Ολυμπιακών"; Όχι.

Ο Γόδας δεν θα μπορούσε παρά να είναι περήφανος για την πορεία του Ολυμπιακού, τον πρόεδρό του και κυρίως τα εκατομμύρια των πιστών οπαδών του, ανεξαρτήτου πολιτικής πεποιθήσεως.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως σου είπε κι' ο Σάββας, τίμησε πέρυσι τον Γόδα, μέσω ανακοίνωσης. Να σου υπενθυμίσω ότι είναι η ίδια ΠΑΕ, με τον ίδιο πρόεδρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πέρυσι ήταν κομμουνιστής ο Μαρινάκης που τον τίμησε και φέτος έγινε χρυσαυγίτης; Αυτά είναι γελοία. Λάθος που δεν τον τίμησε και προφανώς οφείλεται σε αμέλεια. Προχωράμε. Επίσης, είπε πρόσφατα κάτι πολύ σημαντικό και ουσιώδες ο Σάββας. Ο Γόδας τιμάται από τον Ολυμπιακό γιατί, πρώτα απ' όλα, θέλησε και δολοφονήθηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα στο στήθος. Ήταν η έννοια του και αυτό μας γεμίζει με δέος, συγκίνηση και ευθύνες. Δεν τιμάται σαν κομμουνιστής, αντιστασιακός και μέλος του ΕΛΑΣ. Όχι ότι παραλείπονται όλα αυτά, αλλά είναι άλλο πράγμα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Επενδυτής με τα χρήματα του Τσου Λου γίνομαι κι εγώ..
Πόσο προσωπολάτρες γίνεστε όταν κάποιος σας προσφέρει αυτό για το οποίο διεγείρεστε: Νίκη με κάθε μέσο, όπως να' ναι, αρκεί να είναι νίκη.

Είναι αμέλεια το ότι στο μουσείο σας αναφέρεται πως ο Γόδας εκτελέστηκε από πυρά...Γερμανών (το 1948 που οι Γερμανοί συμπλήρωναν τέσσερα χρόνια εκτός Ελλάδας, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα);

Συνηθισμένοι στα ψέματα και στις ανακρίβειες...

Εικόνα clark gheibol

Φιλαράκο, πριν 3 χρόνια που βγήκες τσου λου δε σε είδα να γίνεσαι επενδυτής. Μάλλον ήρθε κρύο κι έψαχνες επενδύτη

Εικόνα savvas gridlock

Κάτσε ρε, πήρανε Γκοβού-Μπουμσόνγκ. Όταν τους πήρανε, ''τους έκλεισε ο Πατέρας, σιγά μην τους έπαιρνε ο Τζίγκερ ο κάβουρας''. Μετά που δεν τους βγαίνανε τα νούμερα, με την επιστημονική διαχείριση του ''καπετάνιου των ονείρων τους'' και τον Μπαινοβγενόπουλο που όλο έρχεται να αγοράσει κι όλο χάνει το ταξί, έφταιγε ο Τζίγκερ, που ''με τέτοιες μεταγραφές μεγάλωσε το έλλειμμα και υποθήκευσε το μέλλον της Πανάθας, επειδή στήνει κώλο στο γαυροσύστημα''. Κι όπως λέει και ο μέγας ποιητής Πρέκας

ΜΝΙΕΧΧΧ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Υπήρχαν λεφτά από το τσου-λου το καλοκαίρι του 10' και δεν το θυμάμαι; Υπήρχαν άραγε πολλές διαφορές του τότε Ολυμπιακού από τον τωρινό Παναθηναϊκό; Δεν είναι καταφανής η διαφορά του Βαγγέλα με τον υποψήφιο; επενδυτή Τράκη; Απάντησε στον Σάββα και στα στοιχεία που σου παραθέτει. Γιατί υπεκφεύγεις συνεχώς; Πες τον τελευταίο λόγο έστω για μια φορά κι' ας είναι και "συγνώμη έκανα λάθος".

Ποια είναι τα αθέμιτα μέσα; Γίνε συγκεκριμένος σε παρακαλώ. Αν μπορείς.

Η μόνη προσωπολατρεία που έχουμε είναι για τον αξεπέραστο λαό του Θρύλου. Όλοι οι άλλοι έρχονται και φεύγουν. Ότι υπερασπιζόμαστε τον Βαγγέλα ή τον Σωκράτη με νύχια και με δόντια είναι απλώς η ελάσσονος στήριξη εκ μέρους μας για την απέραντη και ανιδιοτελή προσφορά τους στον σύλλογο της καρδιάς μας.

Πόσο μα πόσο θα 'θελες να προσωποποιείς τη λατρεία σου για κάποιον παράγοντα; Ο τελευταίος παράγοντας που λάτρεψες έβλεπε live τη Σοφία Βέμπο, για τέτοιες εποχές μιλάμε. Πώς να πας μπροστά;

Τόσο πολύ σε κόφτει για το μουσείο του Ολυμπιακού; Δεν κοιτάς, λέω εγώ, τους δικούς σου παλαίμαχους;

Εικόνα savvas gridlock

O Μαρινάκης έβαλε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από την τσέπη του. Κάθε χρόνο με βάση τους ισολογισμούς, αν τα βάλεις όλα μέσα, έσοδα-έξοδα, είτε μπαίνουμε μέσα είτε είμαστε στα ίδια. Παραπάνω από τα λεφτά του Τσου Λου ξοδεύουμε και βάζουν κι από την τσέπη τους οι διοικούντες τον Θρύλο. Το παραμύθι για τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει δράκο. Ο Μαρινάκης έβαλε μόνος του 50 μύρια και όλοι οι πολυμετοχικοί μαζί, πλην Τζίγκερ, βάλανε 68 από τις δικές τους τσέπες στον ΠΑΟ. Ποιος μιλάει για ψέματα...

Θα διορθωθεί αυτό στο μουσείο, να'σαι σίγουρος.

Εικόνα savvas gridlock

Πέρυσι είχε βγάλει ανακοίνωση. Κακώς δεν έβγαλε και φέτος για'μένα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άλλη μία ραψωδία για το οπαδικό τους κίνημα. Ντροπή των οπαδών. Και να πω και κάτι για τις συμμετοχές στις ανά τον κόσμο κερκίδες κατά του Ολυμπιακού. Πάντα παρακαλάω να χάσει ο βάζελος σε όλα τ' αθλήματα. Πανηγυρίζω, μάλιστα, όταν είμαι στο σπίτι. Αλήθειες να λέμε. Ποτέ, όμως, δεν θα πανηγυρίσω δημόσια ούτε θα πάω σε κάποιο γήπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτά είναι ξεφτιλίκια και πουστριλίκια. Δεν θα εκπλαγώ αν σε λίγα χρόνια και μετά από συνεχόμενες πούτσες κάνουν μια κερκίδα μαζί οι "αδικημένοι" του κώλου στην Ελλάδα.

Εικόνα savvas gridlock

Koίτα, όρια σε αυτά δεν υπάρχουν, αν θέλουμε να'μαστε σωστοί. Εγώ, μαζί με άλλους 5.000 Πειραιώτες φανατικούς οπαδούς του Άγιαξ, βγήκα στο Πασαλιμάνι το 1996 και πανηγύριζα τις γκολάρες του Γιάρι. Άλλοι γαύροι πήγαιναν στο ΟΑΚΑ μαζί με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου τη δεκαετία του '80 και κάνανε κερκίδα απέναντι στα βαζέλια, με πανιά δικά μας, τα πάντα όλα. Στα πλαίσια της οπαδικής αντιπαλότητας, τα καταλαβαίνω όλα αυτά, και τα δικά μας και των βάζελων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ο πρόλογος περί ηθικής και ''εμείς δεν βγήκαμε να πανηγυρίσουμε ήττα του γαύρου στην Ευρώπη''. Κλασικό παραμύθι για να πειστεί το πρόβατο να μείνει στους συνδέσμους των επαγγελματιών οπαδών του τριορόφου. Όριο σε αυτά βεβαίως τα κωλομπαρίκια με τους Ναζί. Όταν βλέπεις τέτοια, δεν γίνεται να τα δικαιολογήσεις, έστω σε επίπεδο καζούρας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κοίτα, εγώ δεν θα το έκανα. Από την άλλη δεν μπορώ να σου πω κάτι, γιατί το ματς με τον Άγιαξ, όπως και να το κάνουμε, δεν ήταν ένα οποιοδήποτε ματς. Ημιτελικός ήταν. Όπως και με τον Ερυθρό Αστέρα δεν είναι το ίδιο, αφού αδελφοποιημένοι οπαδοί είμαστε και συμμετέχουμε εκατέρωθεν σε πολλά ματς και όχι μόνο με τον βάζελο. Ούτε θα πω κάτι π.χ. αν δω βάζελους στο Καραίσκάκη αν παίξουμε με καμιά Ραπιντ Βιέννης.

Αυτά περί ηθικολογίας ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Και φυσικά, η ξεφτίλα τους είναι, αυτό που λες κι' εσύ, για τους ναζί...

Εικόνα red apple

Ο ΠΟΝΟΣ
ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
ΤΟΝ ΠΟΝΟ
Ω, ΠΟΝΕ