ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, POWER HOUR ΣΤΟ DETROIT



Όλοι όσοι πήγαμε χθες στο γήπεδο, απογοητευτήκαμε από την εικόνα των μισοάδειων εξεδρών στο Καραισκάκη. 14.495 εισιτήρια κόπηκαν. Το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται στα βαζελάκια που ενώ μπορούν να πάνε στο γήπεδο, μένουν δηλαδή στο Λεκανοπέδιο, δεν έχουν επείγουσες υποχρεώσεις/θέματα υγείας να τους ταλαιπωρούν την ώρα του αγώνα και έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν διαρκείας/απλό εισιτήριο ή μπορούν να έρθουν από την επαρχία να δούνε τον Θρύλο, επιλέγουν να μην το κάνουν επειδή βαριούνται ή για τους δικούς τους λόγους. Υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία οπαδών του Ολυμπιακού που αντικειμενικά, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να παρευρεθεί στο γήπεδο. Δεν είναι λιγότερο γαύροι από εμάς που πάμε και δεν απευθύνεται κάποια μομφή προς αυτούς, ούτε ποτέ τους βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι με τους ''Ολυμπιακάρες'' των ραδιοφώνων και του Internet, που πουλάνε πρόλογο από τον καναπέ τους και ζήτημα να'ναι πάνω από 25 ετών κατά κανόνα. Γι'αυτό θα κάνουμε κάποιες προτάσεις προς τις διοικήσεις των ΠΑΕ-ΚΑΕ Ολυμπιακός.
 
Πρώτα και κύρια, πρέπει να βάλουμε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Σύμφωνα με το επίσημο site της Superleague, αυτήν την ώρα ο μέσος όρος εισιτηρίων στα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού είναι 18.576.
 

 
Aυτός ο μέσος όρος μπορεί να φαίνεται χαμηλός σε κάποιους, αλλά αν τον συγκρίνουμε με μέσους όρους εισιτηρίων του παρελθόντος στο Καραισκάκη, είναι ψηλότερος. Τη σεζόν 1992-93, ο μέσος όρος εισιτηρίων του Ολυμπιακού στο Καραισκάκη ήταν 13.115, τη σεζόν 1991-92 18.388,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-6-1993
 

 
ενώ την περίοδο 1993-94, κάναμε αρνητικό ρεκόρ στο Καραισκάκη, με μέσο όρο 10.271 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 2-6-1994
 

 
Βεβαίως, η σύγκριση του τότε με το τώρα, δεν έχει κοινή βάση, γιατί εκτός του ότι βρισκόμασταν στα πέτρινα χρόνια και όχι στην αβερτοσύνη των συνεχών πρωταθλημάτων, υπήρχε η έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης. Καθόσουν σπίτι σου και έβλεπες τζάμπα από την εκπομπή ''Λεπτό προς Λεπτό'' στο MEGA τη ζωντανή εξέλιξη όλων των μεσημεριανών αγώνων, ενώ MEGA-ANT1 από κοινού μετέδιδαν αρκετά παιχνίδια των μεγάλων ομάδων, ολόκληρα και ζωντανά. Ούτε σε χρονιές που χρησιμοποιούσαμε ως έδρα το ΟΑΚΑ πρέπει να πάμε, διότι ναι μεν υπάρχουν τα 38.603 εισιτήρια της σεζόν 1987-88, που είχε αγοράσει την ΠΑΕ ο Κοσκωτάς,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 25-5-1988
 

 
αλλά τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση ή γενικότερα τηλεόραση, ακόμη και κρατική, να μεταδίδει ζωντανά όλα τα ματς και όχι μόνο τα ντέρμπυ. Πέραν αυτού, σε πιο κοντινές χρονικά περιόδους, είχαμε πολύ χαμηλότερους μέσους όρους εισιτηρίων. Π.χ. τη σεζόν 1997-98 ο μέσος όρος εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ήταν 16.253, ενώ τη σεζόν 1998-99 στο ΟΑΚΑ κόψαμε κατά μέσον όρο 11.114 εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-6-1999
 

 
Άλλο ΟΑΚΑ λοιπόν, άλλο Καραισκάκη. Άλλο να δείχνει live τα ματς του Ολυμπιακού ένα κανάλι ελεύθερης εμβέλειας κι άλλο να τα δείχνει ένα συνδρομητικό. Άλλο να είμαστε στην εποχή των σερί πρωταθλημάτων κι άλλο τα πέτρινα χρόνια. Μία καλή χρονιά για να συγκρίνουμε λοιπόν εισιτήρια, ήταν η περίοδος 1996-97. Ήταν το πρώτο μας πρωτάθλημα μετά τα πέτρινα χρόνια και τα παιχνίδια μεταδίδονταν από το συνδρομητικό FILMNET/SUPERSPORT, τον πρόδρομο της σημερινής NOVA. Πάλι έπρεπε να πληρώσεις για να δεις Θρύλο από το σπίτι σου, ενώ υπήρχε η κάψα να σηκώσουμε επιτέλους μία κούπα. Ο μέσος όρος εισιτηρίων μας εκείνη την περίοδο, στα 17 εντός έδρας παιχνίδια μας στο Καραισκάκη, ήταν χαμηλότερος από τον έως τώρα φετινό, που σίγουρα θα ανέβει κι άλλο με τη φιέστα και το ματς με το βάζελο στο δεύτερο γύρο. Φέτος έχουμε μέσο όρο 18.576 εισιτήρια και θα ξεπεράσουμε λογικά τις 20.000, ενώ την περίοδο 1996-97 κόψαμε στο Καραισκάκη 16.935 εισιτήρια κατά μέσον όρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-6-1997
 

 
Θα μπορούσαμε να πούμε ''είδατε? Δεν υπάρχει πρόβλημα'', αλλά δυστυχώς υπάρχει. Είναι πάρα πολλοί αυτοί οι γαύροι που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να έρθουν γήπεδο. Αυτοί που μπορούν, αλλά δεν θέλουν, δεν μας αφορούν. Για τους Ολυμπιακούς που είναι σαν εμάς που πάμε γήπεδο, αλλά η οικονομική κρίση τους έχει γονατίσει και δεν μπορούν να πηγαίνουν σε Καραισκάκη και ΣΕΦ και να δίνουν 20, 30 και 50 ευρώ συνολικά κάθε εβδομάδα μόνο για τον Θρύλο, έχουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις προς τις διοικήσεις ΠΑΕ-ΚΑΕ Ολυμπιακός.
 
Όπως είναι γνωστό, ο δήμος του Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ χρεοκόπησε. Οι πολίτες εκεί αντιμετωπίζουν παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης με τους Έλληνες, άρα υπάρχει κοινή βάση για να συγκρίνουμε. Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ με έδρα σε αυτόν το δήμο, οι Detroit Pistons, αποφάσισε να προσφέρει κάποια προνόμια στους φιλάθλους της, που έχουν το ίδιο πρόβλημα οικονομικής στενότητας πάνω-κάτω με τους Έλληνες που'ναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Εκδηλώσεις
 
 

 

 
αλλά και η περίφημη εκεί power hour, με εκπτώσεις για μία ώρα σε φαγητό, ποτό και αγορές εμπορικών ειδών της ομάδος έξω από το γήπεδο.
 

 
Κάποιος θα μπορούσε εδώ να αντιτείνει ''ρε φίλε, τι εκπτώσεις σε φαί? Δεν έχει μείνει μαγαζί ανοιχτό στο Καραισκάκη, πλην του Coffe Time. Μέχρι και τα Goody's έκλεισαν''. Σύμφωνοι, αλλά θα μπορούσε η διοίκηση της ΠΑΕ φερ'ειπείν να προσφέρει δωρεάν για κάποιες ώρες πριν τα εντός έδρας παιχνίδια κάποιο hot dog με αναψυκτικό. Να μην αναγκάζεται ο πατέρας να ξοδέψει άλλο ένα 10ευρο για να τσιμπήσει κάτι με το γιο του, πριν ή μετά το ματς. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε κάποια αντίστοιχη προσφορά με πίτσες το 2012, που είναι μία πολύ καλή ιδέα. Μπορούν να το σκεφτούν σε ΠΑΕ-ΚΑΕ και για φέτος.
 
Είχαμε γράψει και παλιότερα αντίστοιχο άρθρο, για μείωση τιμών στα εισιτήρια. Δεν είναι ανάγκη να πέσουν μαζικά οι τιμές. Είναι κατανοητό πως στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τα έσοδα από τηλεοπτικά-χορηγούς είναι ελάχιστα, η κύρια πηγή εσόδων για μία ΠΑΕ, πέρα από την UEFA-TEAM και το Champions League, που αφορά τον πρωταθλητή, είναι τα εισιτήρια. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πει κάποιος ''γιατί η Μπάγερν και η Γιουβέντους έχουν φθηνά εισιτήρια, σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα?'', γιατί η Μπάγερν και η Γιουβέντους εξασφαλίζουν τεράστια έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους, που τα πουλάνε σε πολλές χώρες της Γης. Εμείς πουλάμε το πολύ πολύ στην Κύπρο. Μπορούμε όμως να έχουμε για παράδειγμα 500 ή και 1.000 εισιτήρια των 5 ευρώ σε ματς όπως το χθεσινό με τον Εργοτέλη και δεν εννοώ συνδεσμιακά, στο πέταλο, αλλά σε γειτονικές θύρες ή στο απέναντι πέταλο. Σε συνδυασμό με προσφορές σε φαγητό-ποτό π.χ. από τα κυλικεία, θα ήταν μία καλή ιδέα για αρκετούς ανθρώπους που ζορίζονται άσχημα οικονομικά. Ξαναλέμε, ας μην γίνει μαζικά, αλλά για λίγους, για 1000 άτομα π.χ. ή για κάποιες ώρες πριν το ματς για φαγητό-ποτό.
 
Έχουμε κράξει πάρα πολλές φορές τα βαζελάκια που παριστάνουν τους Ολυμπιακούς κι ενώ μπορούν να πάνε στο γήπεδο, δεν το κάνουν. Μιλήσαμε για Πορτογαλία-Ισπανία, που βιώνουν ως χώρες αυτήν την περίοδο παρόμοιες οικονομικές συνθήκες με την Ελλάδα, αναφερθήκαμε στο ένδοξο οπαδικό μας παρελθόν, μέσα στα πέτρινα χρόνια, αλλά δεν θέλουμε να τσουβαλιάσουμε τους πάντες στην παραπάνω κατηγορία. Δεν είναι όλοι όσοι απέχουν Ολυμπιακοί νέας κοπής και πολύς κόσμος θέλει, αλλά δεν μπορεί. Ακόμη κι αν δεν γίνουν όσα προτείνουμε παραπάνω, ας σκεφτούν οι διοικήσεις μας κάποιες λύσεις για να ανακουφιστεί μία μεγάλη μερίδα γαύρων και να μπορέσουν να δούνε τον Θρύλο. Με μέτρο βεβαίως, αναγνωρίζοντας πως κι αυτές οι διοικήσεις ΠΑΕ-ΚΑΕ από κάπου πρέπει να βρούνε έσοδα, γι'αυτό και δεν λέμε ''ρίξτε τις τιμές 5 ευρώ γενική είσοδο'' για να λαικίσουμε. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να σκεφτούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση...

Σχόλια

Εικόνα criminal_mind

ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ RED STORE ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίος φίλε, χρήσιμη παρατήρηση για να ψάξουμε το τι παίζει στα αγγλικά γήπεδα και να επανέλθουμε με νέα σχετική ανάρτηση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο μαζικά όχι μόνο στην πανάκριβη Premier League, αλλά και σε χαμηλότερες κατηγορίες των πιο ''φορτωμένων'' Άγγλων από τους Έλληνες, εδώ πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ μεγάλη κουβέντα ανοίγεις Σάββα και μπράβο σου. Έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν όσοι είναι από επαρχία. Αν τα μεταφορικά εντός Αθήνας κοστίζουν 2,8 ευρώ, από επαρχία κοστίζουν πολλά, πάρα πολλά.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την προσωποποίηση του σχολίου μου. Προσπαθώ πολλές φορές το χρόνο να κατέβω στην Αθήνα, αλλά με το που πάω να κλείσω τα μεταφορικά κάνω πίσω. Στην ουσία, ξέρω εκ των προτέρων ότι δύσκολα θα μπορέσω να κατέβω, αλλά αφήνω τον εαυτό μου να ονειροπολεί. Προσπάθησα σήμερα, για να μην πάμε μακριά, να κλείσω ηλεκτρονικά εισιτήρια για τον αγώνα με την Άντερλεχτ. Βρήκα και 25άρια και όλα καλά. Τα πιο φθηνά εισιτήρια που βρήκα με μεταφορικά ήταν με τρένο 28,8 πήγαινε-έλα από Θεσσαλονίκη. Φοιτητικό και ώρες που σε υποχρεώνουν να φας 2,5 μέρες από τη στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι σου μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσεις. Και αφού θα φας και 2,5 μέρες τα έξοδα αυξάνονται. Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο βασικός λόγος που ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο δεν είναι το εισιτήριο της ΠΑΕ. Πολύ καλές οι σκέψεις οι δικές σας και σίγουρα θα είναι ένα βήμα να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Φοβάμαι, όμως, ότι και πάλι δύσκολα θα αυξηθεί κατά πολύ η προσέλευση. Ας κάνει η ΠΑΕ αυτό που πρέπει και ας πάει όποιος μπορεί.

Μεγάλο θέμα παίδες.

Εικόνα red apple

Ωραίες οι προτάσεις σου Σάββα και ο Δίας μια χαρά τα λέει, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Εγώ που θέλω όσο τίποτε άλλο να πάω γήπεδο αδυνατώ 100% ακόμη και για 5 ευρώ είσοδο. Θέλεις άλλα τόσα για εισιτήρια και δεν μιλάω ποσώς για φαγιά, καφέδες και τα ρέστα...

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που έχουν και δεν πάνε. Αλλά πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία πως δεν τα δίνουν στο χοντρό που τα παντελονιάζει...

Γενικώς πολλά προβλήματα ΠΛΗΝ της ομάδας

Εικόνα savvas gridlock

Kάτω από 5 ευρώ δεν γίνεται, Αδάμη. Για εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, αν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο, υπάρχουν λεωφορεία και κάρτες απεριορίστων διαδρομών, μηνιαίες με κόστος 20 και 10 ευρώ ακόμη ακόμη. Δεν είναι ανάγκη να σκας 1,40 ευρώ ανά τικέτο, ήτοι 2,80 ευρώ πήγαινε έλα. Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος, με επίδειξη κάρτας ανεργίας από ΟΑΕΔ δεν κόβεις εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο. Έτσι μου'χε πει κάποιος πριν λίγο καιρό στο ΣΕΦ. Αν ψαχτεί κάποιος, άκρες βρίσκει. Προφανώς αν δεν έχει λεφτά, πρέπει να ψαχτεί, δεν θα τα βρει όλα στο πιάτο έτοιμα και στρωμένα από άλλους. Νομίζω με κάποια εισιτήρια των 5 ευρώ κι ένα hot dog με αναψυκτικό, αρκετοί άνεργοι και δίχως μεγάλες οικονομικές δυνατότητες γαύροι, θα μπορέσουν να μπούνε στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς, τώρα άδειες μένουν πολλές θέσεις και πάλι χάνει λεφτά η ΠΑΕ, όπως σωστά λέει ο ΔΙΑΣ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

σαββα σε πολλα εντος εδρας παιχνιδια οι θυρες 26 και 27 μενουν εντελως άδειες. Αν η ΠΑΕ γνωριζει οτι δεν θα ερθουν φιλοξενουμενοι οπαδοι, ας βάλει σαυτες τις θυρες το εισητηριο 2 ευρω. και γενικα στα πεταλα ας υπαρχει γενικη εισοδος 5 ευρω σε ολα τα ματς απο δω και περα

Εικόνα savvas gridlock

Είναι κι ο Ερασιτέχνης με το καπέλο από τα συνδεσμιακά εισιτήρια, δεν γίνεται να πάει 5 ευρώ γενικά για όλα τα μέλη της θύρας 7 σε όλα τα ματς, δεν θα περισσέψει τίποτε για το Σύλλογο. Από εμάς συντηρούνται όλα τα τμήματα, όχι από τους αντιστασιακούς γαύρους του ίντερνετ, που δεν προσφέρουν τίποτε πέρα από πρόλογο και λάσπη προς υποτιθέμενα αδέρφια τους.

Εικόνα ΔΙΑΣ

στα ματς του κυπελλου ας μοιρασει τα εισητηρια αυτων των θυρων δωρεαν στα σχολεια του πειραια.