ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Στο site του Νίκου Καραγιαννίδη, πρώην εκδότη της εφημερίδας ''Φίλαθλος'', διαβάσαμε τα παρακάτω σχόλια για την πρόκριση του Θρύλου επί της Άντερλεχτ (τα links για τα άρθρα 1, 2, 3, 4).
 

 

 

 

 
Δεν έχει νόημα να κάτσεις να επιχειρηματολογήσεις σε έναν τύπο που όταν σφαζόταν ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, έβγαζε πρωτοσέλιδα άλλα αντ'άλλων. Για παράδειγμα όταν ο Ιταλός Ντε Σάνκτις έσφαζε κυριολεκτικά τον Θρύλο στην Κύπρο απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, δίνοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτυ για να προηγηθούν οι Ισραηλινοί και καταπίνοντας δύο πέναλτυ υπέρ του Θρύλου,
 

 
ο ''Φίλαθλος'' μας έγραφε αυτά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 25-9-2002
 

 
Τι να του πεις τώρα, ότι η φάση της δεύτερης αποβολής της Άντερλεχτ για το μαρκάρισμα στο Βάις, στην οποία κόλλησε, είναι κανονικά ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ, ως μαρκάρισμα από πίσω, αλλά και να μην ήταν τίποτε, έγινε στο 87' και δεν έκρινε το αποτέλεσμα; Αυτός μπορεί να (θέλει να λέει ότι) πιστεύει πως δεν είναι καν φάουλ. Με βιντεάκια θα επανέλθουμε στο θέμα προσεχώς. Τώρα θα δούμε μία ιστορία από τα παλιά, από τα χρόνια που ο νεαρός ρεπόρτερ Νίκος Καραγιαννίδης έπαιρνε συνεντεύξεις από διάσημα πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ''ΦΩΣ''.
 
Μεταφερόμαστε λοιπόν στο 1970. Ο ΠΑΟ μόλις έχει προσλάβει τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας ως προπονητή και ο Καραγιαννίδης του παίρνει συνέντευξη στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο φύλλο του ''ΦΩΤΟΣ'' της 20ής Ιουλίου 1970. Κάποιες ερωτήσεις του Καραγιαννίδη θα προκαλέσουν την αντίδραση του συλλογικού οργάνου του ΠΑΟ εκείνη την εποχή, των ''Παναθηναϊκών Νέων'' του Χαλκιόπουλου, που έπαιζαν χονδρικά το ρόλο που παίζει σήμερα η ''ΠΡΑΣΙΝΗ''. Έτσι, ο Καραγιαννίδης θα στείλει ως απάντηση μία επιστολή στο ''ΦΩΣ'' λίγες μέρες μετά, όπου μεταξύ άλλων θα προβεί σε αποκαλύψεις για τα μέσα που εργαζόταν τότε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-7-1970
 

 

 

 

 

 

 
Εστιάζουμε εδώ.
 

 
Πέρα από το ''ΦΩΣ'' και το αθλητικό περιοδικό ''Φαντάζιο'' λοιπόν, ο Νίκος Καραγιαννίδης δούλευε το 1970 στο περιοδικό ''ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΙΑΤΑ'' του υπουργείου Γεωργίας. Του ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ υπουργείου Γεωργίας. Ο ίδιος το ομολογεί, όχι κάποιος άλλος για να τον σπιλώσει. Ουσιαστικά αυτό ήταν και το κύριο κομμάτι της απολογίας του προς τα ''Παναθηναϊκά Νέα'', που προσπαθούσαν να τον εμφανίσουν ως ''χίπη'' και ''μοντέρνο'', άρα ''εχθρό της Επανάστασης''. Είναι σαν να τους έλεγε ο Καραγιαννίδης ''ρε κορόιδα, από τη Χούντα πληρώνομαι, λέτε να μην ξέρουν αυτοί αν είμαι εχθρός του καθεστώτος;''.
 
O πρώην συνεργάτης των χουντικών, λοιπόν, εμφανίζεται σήμερα ως αυτός που ''λέει τις αλήθειες που άλλοι μασάνε να γράψουν, επειδή δεν μπορούν και δεν τους αφήνουν''. Κάτι ξέρει ο ίδιος φαίνεται από πρώτο χέρι, ζώντας τη χουντική λογοκρισία από μέσα. Πιο ''από μέσα'' δεν γίνεται...
 
Y.Γ. Kαι για να μην νομίσει κάποιος πως ''την πέφτουμε'' στον Καραγιαννίδη, επειδή μας ενόχλησαν όσα έγραψε, βάζουμε και το σημερινό άρθρο του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ''ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ'' για το χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη. Την ίδια άποψη με τον Καραγιαννίδη έχει ο Καίσαρης για τη διαιτησία του Σταρκ, αλλά δεν ξεφτιλίζεται. Έκλασε ο original ''Αποδυτηριάκιας'' για να βγούνε οι μαϊμούδες...

Σχόλια

Εικόνα yiage

Malista , na ta kai ta neotera. S efxaristw file syggavre..

Εικόνα μαουνιέρης

Πού να τολμήσουν, Σάββα μου, να κουνηθούνε στον Ηλία όλα τα γατάκια τύπου Καραγιαννίδη. Πώς να συγκριθεί το Μεγαλοβούνι με τα Ιμαλάϊα;!

Εικόνα yiage

Επι τη ευκαιρια ο De Santis ειναι αυτος που στο σκανδαλο Calciopoli καταδικαστηκε με την πεμπτη βαρυτερη ποινη φυλακισης απο τους δεκαεξι καταδικασθεντες εκ των 23 κατηγορουμενων (βαλε και λοιπα αλλα λαμογια που τη σκαπουλαρανε χωρις κατηγοριες) οποτε πρεπει να ειναι ηλιθιος αυτος που πιστευει οτι ενας Ιταλος διαιτητης που στηνει παιχνιδια στην χωρα του κατ εξακολουθηση δεν κανει το ιδιο και στα παιχνιδια του εκτος Ιταλιας.
Μονο που κανενα ΑΡΔικακι δεν αφησε το φτυαρι με την λασπη εναντιον του Ολυμπιακου και να αναδειξει εστω ενα δυο συμπερασματα με την ειδηση αυτη γιατι θα χαλουσε την μανεστρα του πρεσβη, την οψη του καθρεφτη της Ευρωπης και τη γευση της καραμελας με την διαιτητικη ευνοια.

Εικόνα yiage
Εικόνα clark gheibol

το λινκ που έβαλες λέει τι ποινές ζήτησε ο εισαγγελέψ. Δες εδώ τη φρεσκαδούρα από το Εφετείο:
http://www.goal.com/it/news/240/calciopoli/2013/12/17/4485561/calciopoli...
μειωμένες όλες οι ποινές και να προσθέσουμε ότι ο Ντε Σάνκτις αρνήθηκε να επικαλεστεί παραγραφή του αδικήματος. Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό με ένα χρόνο φυλάκιση

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίος φίλε, πολύ σωστή παρατήρηση. Καλώς ήλθες.

Εικόνα yiage

Ευχαριστω για την αποδοχη. Πρεπει ομως να πω οτι εισαστε ΑΠΑΙΧΤΟΙ εσεις που γραφετε στο σαιτ εδω και ακρως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ για τους γαυρους νεοτερους και μη οσον αφορα την λασπη και την προπαγανδα των λαγων.

Εικόνα ser

Αν και το πρώτο μου σχόλιο στο site σας, θα ήθελα να το αναρτήσω σε ποιο ευχάριστη θεματολογία, θα το σπαταλήσω εδώ.
Θεωρώ ακραία την αντιμετώπιση του κ. Καραγιαννίδη αναφορικά με την πρόκριση της ομάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του CL. Και λέγοντας ακραία, εννοώ κάθε τι που δεν τεκμηριώνεται επαρκώς έχοντας παράλληλα σημαντική βαρύτητα ως θέμα. Δεν υπάρχει καμμία δημοσιογραφία που η ετυμηγορία να βασίζεται σε σκιερές υποθέσεις, ατεκμηρίωτες στηριζόμενες αποκλειστικά στην προσωπική κρίση ή εμπειρία. Γι' αυτό, καλό θα ήταν, ο κ. Καραγιαννίδης, μαζί με την απόφαση περί στησίματος του αγώνα από την UEFA, να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία ή μαρτυρίες πρωταγωνιστών που να τεκμηριώνουν επαρκώς τα όσα γράφει. Αντ' αυτού, θεωρεί δεδομένη την κατηγορία του και κάνει κριτική επί αυτής. Δημοσιογραφικό και ηθικό άτοπημα θα μου πείτε και συμφωνώ απολύτως.
και για να μην μακρυγορώ ... ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αν δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθονται με τα γραφόμενά τους, τότε οι χαρές μας να γίνουν εφιάλτες τους. Και πρέπει να έχουν πάρα πολλούς, τελευταία.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες φίλε. Μιλάς βέβαια για τον Καραγιαννίδη, τον εκδότη της αθλητικής ''Αυριανής'' που λέγεται ''Φίλαθλος'' και του ζητάς να τεκμηριώνει την όποια ετυμηγορία του? Δεν το έκανε τα τελευταία 30τόσα χρόνια, λες να το κάνει τώρα στα 70 του?

Εικόνα μαουνιέρης

Τι να σου κάνω, ρε Καραγιαννίδη, που δεν ζει ο Μπαζίνας να σε πλακώσει στα αργά χαστουκάκια με χαλαρό καρπό... έτσι per passare il tempo... για να σου φουσκώσουνε κι άλλο τα μάγουλα.

Εικόνα savvas gridlock

Ξέρω διάφορα περιστατικά της σχέσης Καραγιαννίδη-Μπαζίνα, Γιώργο, αλλά από άλλους, γιατί δεν είχα την τιμή να γνωρίσω το μεγάλο Ηλία όσο ζούσε. Επιβεβαιώνεις πως τον είχε στη φάπα, ε?

Εικόνα μαουνιέρης

Πού να τολμήσουν, Σάββα μου, να κουνηθούνε στον Ηλία όλα τα γατάκια τύπου Καραγιαννίδη. Πώς να συγκριθεί το Μεγαλοβούνι με τα Ιμαλάϊα;!

Εικόνα el trick

Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους ΧΕΣΤΗΚΑ για την άποψη του καραγιανίδη και της κάθε λουλους ΑΡΔ Το μόνο που με νοιάζει είναι να βλέπω την ομάδα μου και μπορώ και μόνος μου να κρίνω αν με βοήθησε ή όχι ο κάθε διατηταράς. Μπορώ να κρίνω αν έπαιξε η ομάδα μου καλά ή όχι.
Στην τελική με νοιάζει να ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΕΓΩ και μόνο ΕΓΩ από το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα μου και δεν με νοιάζει αν τζουζεται ο κάθε ΑΡΔ.

Εικόνα savvas gridlock

Εσύ σωστός είσαι, αλλά πολλοί άλλοι γαύροι επηρεάζονται από τους διάφορους χαμαιλέοντες μεγαλοδημοσιογράφους φίλε και καλό θα'ταν να γνωρίζουν κάποια πράγματα, για το ποιος είναι ποιος. Τα συγκεκριμένα άρθρα του Καραγιαννίδη μόνο αθώα δεν ήταν...

Εικόνα figurered

Πάντως αν το δούμε ψύχραιμα - και χωρίς βέβαια τη χυδαία "μάγκικα" παντελονάτη λογική του κάθε αποδυτηριάκια που και καλά τα λέει έξω από τα δόντια - είναι μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ να έχεις τέτοιες διαιτησίες στην Ευρώπη. Γιατί ναι μεν ο διαιτητής σφύριξε όσα είδε - και μάλιστα ΔΕΝ σφύριξε και τέταρτο πέναλτι και αποβολή στο 2 - αλλά και αν ερχόταν με εντολή ξέρω γω σφύρα 70-30 Ολυμπιακό, ποιο το πρόβλημα του Έλληνα κατά τα άλλα αθλητικογράφου;

Δηλαδή τον χαλάει το βλάκα να έχει καλές ( εννοώ 50-50 ) ή ρε παιδί μου να έχει διαιτησίες που σέβονται τη φανέλα της μια ελληνική ομάδα στην Ευρώπη; Προλεταριακές αναγωγές παπαρώδους τύπου είναι αυτές του βλάκα αποδυτηριάκια και κάθε αποδυτηριάκια που φαντάζομαι να λέει με ύφος προφήτη στον οποίον δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του μασίματους κουτόχορτου και του πασαρίσματός του έπειτα στους και καλά ψαγμένους αναγνώστες του "η Ρεάλ έχει σφάξει τους κολασμένους αυτών των 4 ποδοσφαιρικών γραμμών" - ή η Μπάρτσα ή η Μπάγιερν.

Αν τα έγραφε αυτά ένας Νικολογιάννης ή άλλοι γραφικοί αυτού του τύπου εν θερμώ και με τον πόνο ακόμη να τον σφυροκοπάει θα το καταλάβαινα. Αλλά το να λες Παράγκα στην Ευρώπη για να χτυπήσεις το ευαίσθητο νεύρο αντανακλαστικά εξαρτημένων που έμαθαν το παραμύθι το θεωρώ προμελετημένο.

Και για να συνοψίσω: Όσο και αν δεν χωνεύω τον Βαγγέλα πρέπει να του αναγνωρίσω πως οι διαιτησίες στην Ευρώπη είναι πια εξαιρετικές - το θεωρώ δικό του κατόρθωμα αυτό σε αγαστή συνεργασία φυσικά με Θεοδωρίδη.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε κι ας μην χωνεύεις το Βαγγέλαρο. Έτσι κι αλλιώς, μετράνε η καλή προαίρεση και το να'χεις επιχειρήματα σε συζήτηση μεταξύ γαύρων. Όχι το να τα βλέπουμε όλα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό δεν γίνεται.

Εικόνα figurered

Καλώς σας βρήκα!

Δεν πειράζει χωνεύω - δε χωνεύω, βλέπω το Βαγγέλα να με κάνει να στρώνω χαλιά για κωλοτούμπες αν συνεχίσει έτσι. Στο κάτω κάτω θα τις κάνω από τη χαρά μου, οπότε μακάρι να συνεχίσει τις θετικές εκπλήξεις.

Και μια και ο λόγος περί παλιών του Φιλάθλου, ορίστε τι γράφει και ο Πανούτσος :

"Τα πέναλτι ήταν. Ούτε αυστηρά, ούτε επιεική, αλλά από αυτά που περισσότερο αδικία είναι να μη δοθούν από το αντίστροφο. Λόγω της απώλειας των δύο, περισσότερο η αποβολή του Κουγιατέ παρά τα πέναλτι αποδείχθηκαν καθοριστικά για την πρόκριση του Ολυμπιακού."

http://www.sportday.gr/KEIMENO/23931/%CE%9C%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF...

Εικόνα Hank

Ωραιος...καλωσορισες στη μπαρεα