ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ''Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ''
Γράφτηκε απο Anonymous στις 16:21 | 17-12-2013
Έχουμε ξεκινήσει να παρουσιάζουμε εδώ την κατάσταση γύρω από το ιδιοκτησιακό θέμα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως και τα χρήματα που έχει λάβει από το κράτος ο Παναθηναϊκός για έργα σε αυτό το γήπεδο. Σήμερα διαβάσαμε μία συνέντευξη του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλία Μιχαλαριά, στη LIVE SPORT. Εκεί, μεταξύ άλλων, πληροφορούμαστε και τα παρακάτω.
Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και θα ανήκει για πάντα, εκτός και αν ο ίδιος ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αποφασίσει να την δώσει με αντάλλαγμα άλλο γήπεδο με τις προδιαγραφές που θέλουμε.
Έχουμε δει τις απόψεις του κυρίου Χατζησαράντου, νομικού και ιστορικού παράγοντα του ΠΑΟ, που διαφωνεί με τον κύριο Μιχαλαριά, αλλά σήμερα θα προχωρήσουμε το θέμα. Πώς μπορεί να ανήκει σήμερα η Λεωφόρος στον ΠΑΟ, εφόσον αποδεδειγμένα δεν ανήκε εξ αρχής στον ΠΑΟ, αλλά ανήκε στο Δήμο Αθηναίων και πλήρωνε ένα συμβολικό ποσό ως ''νοίκι'' για την χρήση της ο Παναθηναϊκός; Είτε θα την χάρισε ο Δήμος, είτε με χρησικτησία. Η πρώτη περίπτωση απορρίπτεται, αφού δεν έχουμε δει κάποιο σχετικό έγγραφο και φυσικά δεν το δέχονται και οι ίδιοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟ, που θεωρούν πως ''ο Δήμος πάει να μας φάει το γήπεδο''. Για να εγείρεται θέμα κυριότητας, πολύ απλά ο Δήμος διεκδικεί την κυριότητα του γηπέδου και δεν το έχει χαρίσει. Ας δούμε και τη δεύτερη περίπτωση. Μπορεί ο ΠΑΟ, επειδή χρησιμοποιεί για αρκετά χρόνια το γήπεδο της Λεωφόρου, να αποκτήσει την κυριότητά του, όχι απλώς για να παίζει εκεί, αλλά για να το πουλήσει ή να το ανταλλάξει με άλλο οικόπεδο; Τι λένε οι νόμοι;
Με απλά λόγια, θα έπρεπε ο ΠΑΟ να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου για 30 χρόνια πριν το 1915, αν ήθελε να αποκτήσει την κυριότητά του με χρησικτησία, αφού έχουμε να κάνουμε με δημοτική περιουσία και όχι με ιδιωτική. Πριν το 1915 δεν υπήρχε Παναθηναϊκός (ή άντε για να'μαστε σωστοί, οι οπαδοί του λένε πως υπήρχε Παναθηναϊκός για 7 χρόνια), ούτε φυσικά γήπεδο στη Λεωφόρο, άρα δεν γίνεται να θεωρήσουμε πως μπορεί να αποκτήσει με χρησικτησία την κυριότητα του γηπέδου.
Θα πει κάποιος ''εσύ το ερμηνεύεις έτσι. Μήπως υπάρχουν νομικοί που έχουν άλλη άποψη; Γιατί δεν εμφανίζονται δήμαρχοι/δημοτικοί σύμβουλοι να υπερασπιστούν αυτήν την άποψη και ουσιαστικά να υπερασπιστούν την περιουσία του Δήμου τους;''. Aς δούμε λοιπόν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το παρελθόν, όπου ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε την κυριότητα του γηπέδου της Λεωφόρου, με δημοτικούς του συμβούλους να χρησιμοποιούν τα παραπάνω επιχειρήματα περί χρησικτησίας.
α) 1976 και Πάνος Ζυγούρης, όταν η Μεταπολίτευση προσπάθησε να βάλει τάξη σε όσα της είχε παραδώσει η ''Επανάσταση'' της 21ης Απριλίου και έγινε μία απόπειρα να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-10-1976
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-11-1976
β) 1979, όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και η ΠΑΕ του Βαρδινογιάννη θέλησε να επεκτείνει τη χωρητικότητα της Λεωφόρου, για να δημιουργηθούν αντιδράσεις στο Δ.Σ. του Δήμου. Μιλάει ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Μιχαλακόπουλος.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24-11-1979
Εμείς δεν λέμε από εδώ ''γκρεμίστε το γήπεδο της Λεωφόρου'', ούτε λέμε ''πετάξτε στον δρόμο τους βάζελους''. Κάποιος γαύρος θα μπορούσε να το πει κι αυτό, προφανώς ''στραβωμένος'' από τα τόσα χρόνια κρατικής αβάντας προς τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι εμείς. Ο ΠΑΟ δικαιούται να χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο, ένα γήπεδο με το οποίο έχουν δεθεί οι οπαδοί του και φυσικά το σεβόμαστε αυτό, ως οπαδοί που είμαστε κι εμείς. Δεν είναι σωστό να γκρεμίζονται γήπεδα, ούτε να μένουν στον δρόμο ομάδες, όπως έγινε με την ΑΕΚ και το Γιάννη Γρανίτσα (ή Γκρεμίτσα, όπως τον λέει ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης στο ΦΩΣ). Είναι άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο να καταπατώνται οι νόμοι καταπώς γουστάρουν εκεί στον ΠΑΟ. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Ας δωθούν κρατικά λεφτά για να ανακατασκευαστεί το γήπεδο, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Σγουρός και ας χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο ο ΠΑΟ, με κάποιο ποσοστό από τις εισπράξεις να πηγαίνει σε αυτόν που πλήρωσε για τα έργα προφανώς και όχι ''δανεικά κι αγύριστα κρατικά λεφτά''. Ας κτιστεί και νέο γήπεδο εκεί στη Λεωφόρο, με μεγαλύτερη χωρητικότητα, αν αυτό είναι εφικτό κι αν δεν καταπατηθούν οι ισχύοντες νόμοι, με χρήματα του Δήμου (ή του Κράτους γενικότερα) που θα αποπληρωθούν σταδιακά μέσω των εισπράξεων από τα εισιτήρια (σε καμία περίπτωση να χαριστούν). Το σίγουρο για σήμερα που μιλάμε είναι ένα.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ''Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ Ή ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ'', ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ. Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΠΑΟ.
Υ.Γ. 1 Ο κύριος Μιχαλαριάς κάνει λόγο για ''δώρο του Κράτους προς τον Ολυμπιακό'' στην υπόθεση του γηπέδου Καραϊσκάκη. Επειδή τώρα έχει θεσμικό ρόλο και αυτά που λέει κρίνονται αυστηρά, όχι σαν να γράφει στους greenwebfans, ας κοιτάξει το τι έχει συμβεί με το Καραϊσκάκη και ας σταματήσει τα βαζελο-ψέματα.
Υ.Γ. 2 Λέει ο κύριος Ζυγούρης ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων το 1976. ''Ζητήσαμε από τον ΠΑΟ να παραχωρήσει στο Δήμο Αθηναίων το γήπεδο της Λεωφόρου, ώστε να γιορτάσουμε την επέτειο της πτώσης της Χούντας και μας το αρνήθηκαν''. Και ποιος σου είπε ρε Ζυγούρη ότι είναι γιορτή για τον ΠΑΟ η πτώση της Χούντας; Πένθος είναι. Tις αβάντες που είχαν οι βάζελοι από την ''Επανάσταση'', όσο κι αν πάλεψαν σκληρά οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, δεν τις ξαναπέτυχαν. Τι να γιορτάσουν ακριβώς; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
http://www.superbasket.gr/permalink/194249.html
Η θρασυδειλία τους δεν έχει όρια. Είναι ξεδιάντροποι και πούστηδες όλοι τους. Θα ασχοληθεί κανείς επιτέλους; Θα κάνει το αυτονόητο η πολιτεία να προστατέψει τουλάχιστον γυναίκες(!!!) στον επαναληπτικό;