ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ-ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟ 1971



Η σημερινή μέρα, 18 Δεκεμβρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σαν σήμερα, το 1971, έλαβε χώρα μία από τις πιο σημαντικές Γενικές Συνελεύσεις των μελών του Συλλόγου μας και αναδείχτηκε το μεγαλείο του ανυπέρβλητου ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Γιατί ο τιτάνας αυτός της Ολυμπιακής παράταξης, δεν ήταν μεγάλος μόνο για τα λεφτά που σκορπούσε, αλλά πρώτα και κύρια για τον τρόπο που διοικούσε τον Θρύλο μας.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις 25 Ιανουαρίου 1971 διορίζεται από το χουντικό ΓΓΑ Ασλανίδη νέα διοίκηση στον Ολυμπιακό. Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ήταν τακτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος στον Θρύλο από το 1964, λόγω των πολλών χρημάτων που χάριζε στην ομάδα μας από το 1958 (που είχε γίνει πάρεδρο μέλος στον Ολυμπιακό), όμως η θέση του επιτίμου δεν ήταν ουσιαστική στη διοίκηση ενός Συλλόγου. Από το Δεκέμβριο του 1970 αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και να αποκτήσει καίριο ρόλο στον Ολυμπιακό, βλέποντάς τον να παραπαίει και να υποφέρει από τη χούντα. Σε πρώτη φάση λοιπόν ανέλαβε γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος κάτω από τον στρατηγό Βαρδάνη. Δεν ήθελε όμως να μείνει εκεί. Ήθελε να πάρει τα ηνία, αλλά με το δικό του τρόπο. Μέχρι το 1971, γίνονταν συχνά εκλογές στον Ολυμπιακό. Ποιοι ψήφιζαν όμως; Οι 100 ''αθάνατοι''. Ισόβια μέλη, που γράφονταν μία φορά και μέχρι να πεθάνουν, έκαναν κουμάντο στον Ολυμπιακό. Το καταστατικό του Ολυμπιακού όριζε πως έπρεπε να γραφτείς πρώτα πάρεδρο μέλος και ''αν αποδείκνυες τα Ολυμπιακά σου φρονήματα'', αν έπειθες δηλαδή τους ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ και όλους τους υπολοίπους ''σοφούς αθανάτους'', γινόσουν τακτικό μέλος. Για παράδειγμα ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης γράφτηκε πάρεδρο μέλος το 1963 στον Ολυμπιακό και από το 1964 μπήκε αρχηγός (έφορος λεγόταν τότε) στα τμήματα υγρού στίβου της ομάδας μας. Για 3 χρόνια ουσιαστικά ήταν υπεύθυνος για κολύμβηση-πόλο στον Θρύλο, αλλά τακτικό μέλος δεν ήταν. Έγινε τακτικό μέλος το 1967. Ας δούμε έναν πίνακα των τακτικών μελών-''αθανάτων'' του Ιουλίου του 1975.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-7-1975
 

 

 

 
Αφού μεσολάβησε το καλοκαίρι του 1971, που ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ξόδεψε εκατομμύρια για μεταγραφές στον Θρύλο, φέρνοντας μεταξύ άλλων το θρυλικό δίδυμο Υβ-Ρομαίν, το Σεπτέμβριο ο Βαρδάνης παραιτήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει πρόεδρος ο κυρ-Νίκος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-9-1971
 

 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ όμως δεν ήθελε να αναλάβει έτσι την προεδρία. Ήθελε να εκλεγεί μέσα από Γενική Συνέλευση των μελών του Θρύλου. Ποιων μελών όμως; Όχι μόνο των ''αθανάτων''. Ο βασικός όρος που έθετε ο κυρ-Νίκος για να αναλάβει πρόεδρος, ήταν να ανοίξουν οι εγγραφές των μελών. Να μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος στον Θρύλο και να ψηφίζει για τη διοίκηση, μα πάνω από όλα να βοηθάει οικονομικά. Δεν ήταν τυπικό το θέμα ή θέμα εγωισμού, ''δεν θέλω να μπω εκεί σαν όλους τους άλλους που έβαζε η χούντα κατά καιρούς στις διοικήσεις των Συλλόγων''. Ήταν πολύ ουσιαστικό το ζήτημα.
 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
 
Δεν μιλάμε τώρα για δημοκρατία ''με το στόμα''. Μιλάμε για δημοκρατία στην πράξη. Για να πειστούν όμως όχι μόνοι οι χουντικοί του Ασλανίδη στη ΓΓΑ, αλλά και τα παλαιά μέλη του Ολυμπιακού, ώστε να ψηφίσουν την εγγραφή νέων μελών, χρειαζόταν χρόνος και επαφές-συζητήσεις. Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ χτύπησε αρκετές πόρτες παλαιών παραγόντων του Θρύλου, αλλά δεν ήταν όλοι συνεργάσιμοι. Για παράδειγμα ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, εκ των θρυλικών 5 αδερφών των ιδρυτών μας και για σειρά ετών παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση (ήταν και εκλέκτορας στην Εθνική Ελλάδος για ένα διάστημα), ήθελε σώνει και ντε να γίνει αντιπρόεδρος, νούμερο 2 δηλαδή πίσω από το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Ο Βασίλης Σιφαλάκης, επίσης ιστορικός παράγοντας με προσφορά στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια πριν τη χούντα, δεν δεχόταν να γίνει ταμίας, αφού θεωρούσε τη θέση υποτιμητική. Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση ορίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1971, αλλά μέχρι και 2 μέρες πριν, κανείς δεν ήξερε την κατάληξή της και ποιος θα ψηφίσει τι, αφού οι διεργασίες ήταν έντονες στο παρασκήνιο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-12-1971
 

 

 

 

 
Ξημερώνει λοιπόν η 18η Δεκεμβρίου 1971, με το ΦΩΣ να κυκλοφορεί με τίτλο τις ιστορικές δηλώσεις του ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ.
 
ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-12-1971
 

 
Ας δούμε το τι έγινε στη Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, που ξεκίνησε στις 19:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:30 το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 1971.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-12-1971
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-12-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τα αποκόμματα είναι πολλά, αλλά όποιος έχει την υπομονή και τα διαβάσει προσεκτικά, θα καταλάβει πως το κλίμα στη Γενική Συνέλευση κάθε άλλο παρά πανηγυρικό ήταν. Ο Καραγιώργης, στενός συνεργάτης του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ήταν αυτός που ήθελε ο κυρ-Νίκος να γίνει αντιπρόεδρος του Θρύλου. Τελευταία στιγμή έκανε πίσω και παραιτήθηκε. Ο χουντικός ΓΓΑ Ασλανίδης δεν είχε απλώς ενδοιασμούς για ό,τι συνέβαινε, αλλά ρωτούσε το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ''κι αν έρθει κάνας τρελός; Θα τον γράψετε κι αυτόν μέλος;'', με τον κυρ-Νίκο να απαντά ''κι εγώ πού να ξέρω αν είναι όντως τρελός; Για να ζητήσει να εγγραφεί, πάει να πει πως είναι Ολυμπιακός''. Η διαφορά της χούντας με τη δημοκρατία, σε λίγες γραμμές. Ο ομιλητής Σορώτος ζητάει αναβολή της Συνέλευσης, για να ελεγχθούν τα μέλη, αφού ''δεν ξέρουμε κανέναν'' και ούτε λίγο ούτε πολύ υπερασπίζεται το θεσμό των παρέδρων μελών, που ίσχυε ως τότε. Να γράφονται δηλαδή κάποιοι πάρεδρα μέλη και μόνο αν αποφασίσουν οι ''σοφοί αθάνατοι'' πως είναι αρκούντως Ολυμπιακοί, να γίνονται και τακτικά μέλη. Η απάντηση του κυρ-Νίκου. ''Ξέρετε να μου πείτε σήμερα κανένα πάρεδρο μέλος του Ολυμπιακού, κύριε Σορώτε;''. ''Όχι'', λέει ο Σορώτος. ''Άρα απαντήσατε μόνος σας. Ο θεσμός των παρέδρων μελών είναι απάτη'', κάτι που έφερε πολλά χειροκροτήματα στην αίθουσα. Ο ομιλητής Παράσχος ήταν ο πρώτος πρόεδρος συνδέσμου οπαδών του Θρύλου, του ΣΦΟΟΠ στο Πασαλιμάνι. Πάλευε κι αυτός να εγγραφεί μέλος, αλλά δεν είχε πείσει τους ''αθανάτους'' για την Ολυμπιακοφροσύνη του. Η ομιλία του Παράσχου έκλεισε με παράκληση να γράφονται μέλη στον Θρύλο αυτόματα οι παίκτες του Ολυμπιακού που αποσύρονταν από την ενεργό δράση και έκλειναν την καριέρα τους στην ομάδα μας, κάτι που επίσης δεν προβλεπόταν ως τότε. Κι αυτό ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων στην αίθουσα. Έγινε μεγάλος αγώνας από τον κυρ-Νίκο για να πειστούν όλοι να ψηφίσουν την εγγραφή των νέων μελών. Σε ένα σημείο μάλιστα, μετά την ομιλία Ασλανίδη, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ απείλησε ανοικτά με παραίτηση, αν δεν ψηφίζονταν όλα τα μέλη. Τελικά 481 νέα μέλη ενεγράφησαν εκείνη την ημέρα στον Θρύλο, κάνοντας το Σύλλογό μας πρωτοπόρο, αφού ως τότε κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει ένα τέτοιο βήμα. Δεν ήταν εύκολο να τα βάλεις όχι μόνο με τη χούντα, αλλά και με τους παλαιούς παράγοντες των ομάδων. Με λίγα λόγια ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ έλεγε προς πάσα κατεύθυνση. ''Με θέλετε; Αν ναι, εγώ πάω με το λαό του Ολυμπιακού. Αν όχι, καληνύχτα''.
 
ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΑΖΙ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.
 
Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ο λαός του Ολυμπιακού είχε και έχει τόσο ψηλά τον κυρ-Νίκο. Φυσικά ήταν και τα εκατομμύρια που ξόδεψε, αλλά το Α και το Ω ήταν το ότι άνοιξε τις πόρτες στον κόσμο, ώστε να διοικήσουν οι άξιοι και όχι οι αρεστοί στους λίγους ''σοφούς αθανάτους''. Εκείνη την περίοδο βεβαίως, δεν γινόταν να πάει κάποιος κόντρα ανοικτά στο μεγάλο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Όσο και να διαφωνούσαν οι χουντικοί, όταν τους έλεγε ανοικτά ''είτε με αφήνετε να διοικήσω όπως θέλω, είτε σηκώνομαι και φεύγω'', τι θα του έλεγαν; ''Σήκω και φύγε''; Και μετά πώς θα απολογούνταν στον κόσμο του Θρύλου, που έβλεπε πως δίχως το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, με την ''εμπνευσμένη'' διοίκηση των διορισμένων από την ''Επανάσταση'' παραγόντων, ο Ολυμπιακός κινδύνευε με διάλυση και υποβιβασμό (ειρωνικά οι οπαδοί των υπολοίπων ομάδων φώναζαν ''Β' Εθνική'' στα γήπεδα προς τους οπαδούς του Θρύλου, στις αρχές της περιόδου 1970-71, με την τραγική αγωνιστική πορεία του Ολυμπιακού να τον έχει φέρει στη 14η θέση του πρωταθλήματος αυτής της σεζόν, λίγο πριν εμφανιστεί ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ); Έπειτα, με τους ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ παροπλισμένους από την ''Επανάσταση'', τα εναπομείναντα παλαιά μέλη του Συλλόγου πώς θα κρατούσαν την όποια εξουσία είχαν στα χέρια τους (εξουσία που περιοριζόταν στο να μπορούν να ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση, αυτοί οι λίγοι, όποτε αποφάσιζε να επιτρέψει να γίνουν εκλογές στο Σύλλογο ο Ασλανίδης και ο κάθε μελλοντικός Ασλανίδης), διακινδυνεύοντας να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην καταστροφή με μία πιθανή φυγή του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, αν δεν ψήφιζαν αυτά που ο κυρ-Νίκος ήθελε, να παραχωρήσουν δηλαδή επιτέλους το δικαίωμα και σε άλλους να συμμετέχουν στη διοίκηση της ομάδος μας; Έγινε επομένως αυτό που ήθελε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όπως την περιγράφει το ''ΦΩΣ'', όπου ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ δακρυσμένος σηκώνεται και φωνάζει ''ζήτω ο Ολυμπιακός''.
 

 
Τρομερά Ολυμπιακά πράγματα, από το γίγαντα ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Η αξία όμως αυτών που συνέβησαν εκείνη την ημέρα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο Ολυμπιακός ως παράταξη έχει μία συνέχεια. Όπως οι ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ έφεραν το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ στον Θρύλο, έτσι κι ο κυρ-Νίκος εξασφάλισε την κυριαρχία του Θρύλου στο μέλλον. Διαβάζουμε από τον πίνακα αυτών που έγιναν μέλη του Θρύλου στις 18/12/1971, με τις ενέργειες ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ.
 

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
 

 
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ
 
ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΤΟ 1971.
 
Με λίγα λόγια, αυτός είναι ο Ολυμπιακός στη διαχρονία του. Ας δούμε και την πρώτη πραγματικά δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ολυμπιακού. Όχι άλλη μία διοίκηση που προέκυψε από εκλογές των ''αθανάτων'', ούτε μία διοίκηση που διόρισε η χούντα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24-12-1971
 

 
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ.
 
Υ.Γ. 1 Μεταξύ των μελών που ενεγράφησαν εκείνη την ημέρα, διαβάζουμε και το παρακάτω όνομα, δεύτερο στον πίνακα.
 

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Είναι ο πατέρας των σημερινών μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός; Το 1971 ήταν 26 ετών, σε πολύ καλή ηλικία για να γίνει μέλος στον Θρύλο. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αν ξέρει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει, ας ενημερώσει για να αλλάξουμε τον τίτλο της ανάρτησης, αφού θα γραφτεί με ακόμη πιο χρυσά γράμματα η ιστορία μας. Αν πάλι ο συγκεκριμένος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν είναι ο πατέρας του Παναγιώτη και του Γιώργου, δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να τον μνημονεύουμε, αφού όλοι οι Ολυμπιακοί είμαστε το ίδιο.
 
Υ.Γ. 2 Θυμάστε που είχαμε δει πριν λίγο καιρό τα ψέματα του χουντικού ΓΓΑ Πρίντζη, για ''τα λεφτά που έπαιρνε ο Ολυμπιακός από τη χούντα''; Είχαμε γράψει εκεί πως ο Ασλανίδης ήξερε πολύ καλά ότι αυτοί που διόρισε ως διοικούντες τον Θρύλο είχαν βουτήξει λεφτά από τα ταμεία του γηπέδου του Ρέντη για μεταγραφές, το καλοκαίρι του 1969. Το ομολογεί για μία ακόμη φορά, αν προσέξουμε τα όσα δήλωσε στη Γ.Σ. του Θρύλου στις 18/12/1971 και παραδέχεται πως το ενέκρινε κιόλας, λέγοντας πως ''τα οικονομικά του Ολυμπιακού ήταν εντάξει προ Επαναστάσεως και παραμένουν εντάξει''.
 

 
Όπως λοιπόν παραδέχεται ο Ασλανίδης, η διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ αναγνώρισε το χρέος και αποφάσισε να επιστρέψει τα λεφτά στα ταμεία του γηπέδου του Ρέντη, παραχωρώντας ένα τμήμα των εισπράξεων από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδος μας στο Καραϊσκάκη. Δεν δημιούργησε το χρέος η διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ το 1971, όπως έλεγε ο Πρίντζης. Αναγνώρισε το χρέος η διοίκηση του Ολυμπιακού το Δεκέμβριο του 1971, ένα χρέος που υπήρχε από το 1969. Ψεύτης, βάζελος και χουντικός, αχυράνθρωπος του μέλους του ΠΑΟ ''μαύρου ταξιάρχου'' των ΕΑΤ-ΕΣΑ Ιωαννίδη ο Πρίντζης.
 
Υ.Γ. 3 Φυσικά μέλος της πρώτης (πραγματικά) δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης του Θρύλου το 1971, ήταν και ο μεγάλος Ηλίας Μπαζίνας, που ''έφυγε'' από κοντά μας πριν λίγο καιρό. Έφορος άρσης βαρών και ενοργάνου γυμναστικής.
 
Υ.Γ. 4 Όποιος δεν διαβάσει προσεκτικά το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης και δεν κατανοήσει τους λόγους που επέμενε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ στην εγγραφή των νέων μελών στον Θρύλο, δεν θα κατανοήσει το γιατί παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 1974 από τον Ολυμπιακό. Θα εξετάσουμε αναλυτικά αυτό το θέμα σε λίγες μέρες.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

ΠΕ-ΡΗ-ΦΑ-ΝΙΑ!

Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ!

Εικόνα μαουνιέρης

ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ!!!
ΝΑΙ, ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ!!!
ΕΙΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ:ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!

Συγγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα, αλλά κατ' εξαίρεσιν τα χρησιμοποιούμε, όταν θέλουμε να "φωνάξουμε" αυτό που λέμε.
Και:

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! - ΣΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ!

Εικόνα savvas gridlock

Μόνο να τα φωνάξουμε; Να τα ουρλιάξουμε είναι αυτά που τονίζεις Γιώργο. Σε χαιρετώ γιατί πρέπει να πάω γήπεδο σιγά σιγά.

Εικόνα red apple

Διαχρονία Πολυχρονία και Δυναστεία!!!

Οι τρεις Πυλώνες του μεγαλύτερου σωματείου στον πλανήτη

Μεγαλύτερου επειδή όχι μόνον έχει μαζέψει ΤΑ εκατομμύρια λαού, που τον ακολουθούμε σαν ακτίνες ηλίου, αλλά και επειδή οι πρόεδροί του βγαίνουν από τα σπλάχνα του...

Δείξτε μου ΕΝΑΝ ακραιφνή οπαδό ομάδας, οιασδήποτε ομάδας στον πλανήτη, που να είναι και πρόεδρός της και θα αντιληφθείτε το μέγεθος της σημασίας του κάθε Γουλανδρή, Κόκκαλη, Μαρινάκη

ΖΗΤΩ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΑΣ

Εικόνα vagio

Ωπα, ωπα, ωπα..Ενα λεπτο γιατι τα ισοπεδωσες ολα.. Εχεις δει πιο μεγαλο προεδρο-οπαδο-επενδυτη απο τον Ιβαν Σαββιδη??
Αααα, δε μου τα λετε καλα, θα σταματησω να σας διαβαζω!

Εικόνα red apple

Κι εγώ θα πάψω να σου απαντώ επειδή έκανες τιτανοτεραστιουπερασουπεργιγάντιο σφάλμα! Εννοάεις τον Αλαφούζο!

αχααααααααααααααααααααα

Εικόνα savvas gridlock

Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος παγκοσμίως, για όποιον καταλαβαίνει το τι είναι και πώς είναι.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πρώτος παγκοσμίως αλλά δεύτερος πανελληνίως. Ακόμα ένα μεγάλο, θρυλικό ρεκόρ του Ολυμπιακού.

Εικόνα olympiakaraga7te

Δευτερος πανελληνιως; Με ποια στοιχεια;
Θες να πουμε για περισσοτερο λαο στην ελληνικη επικρατεια; Για νικες-ηττες στα μεταξυ μας ομαδικα αθληματα;
Για τιτλους στα ομαδικα αθληματα; Για ευρωπαϊκους και διεθνεις τιτλους σε ποικιλια αθληματων;

ΤΙΤΛΟΙ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΛΟ 202-157
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 72-43, ΜΠΑΣΚΕΤ 23-60, ΒΟΛΕΪ 53-53, ΠΟΛΟ 54-0

ΝΙΚΕΣ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΛΟ 357-278
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 76-47, ΜΠΑΣΚΕΤ 89-119, ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 92-58, ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 13-41, ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 85-13, ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2-0

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 9-6 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΤΛΟΙ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 11-8
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 21-12 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΣΦΠ 24 – ΠΑΟ 15
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 38-28 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 43-31

Εικόνα red apple

Βρε άει σάλτα

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

θες να το κάνεις λιανά αυτο σε παρακαλώ?
Με επιχειρήματα , οχι αερολογίες......

Εικόνα vagio

Τι εννοεις λιανα ρε φιλε, πλακα μας κανεις?
Εχεις τιτλους στο πινγκ πονγκ? Στο μπιλιαρδο? Στο σκακι?
Ξεστραβωσου λιγο. Δηλαδη οι αθλητες σκακι του ποα που τραβιουνται στα 3-5 πηγαδια για προετοιμασια νταλα καλοκαιρι, ειναι κοροιδα? Καταπινουν χιλιομετρα, ακολουθουν ειδικη διατροφη, ασκησεις ταχυδυναμης και τα σχετικα, εσενα αυτα δεν σου λενε τιποτα?
Αλλα ετσι ειναι, αν ειχαν αρχιδια τα παιδια του RATM, θα εκαναν ξεχωριστες ενοτητες για αυτα τα σπορ και θα ελαμπε η αληθεια. Ο,τι τους συμφερει βγαζουν στη φορα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Όταν θα παρουσιαστούν επιχειρήματα από τον αρθρογράφο για την πρόταση την οποία σχολίασα, τότε θα απαντήσω κι εγώ με τέτοια.

Επειδή έχετε κάνει σύνθημα πλέον το «Εν Αθήναις, παρουσίασε μας επιχειρήματα κι όχι αερολογίες», απλά να υπενθυμίσω πως σε άρθρο για την ποδηλασία του ΟΣΦΠ που έκανε λόγο για «επιτυχίες του ΟΣΦΠ στο εν λόγω άθλημα», δεν παρουσιάστηκε ούτε μία επιχειρηματολογία από τον αρθρογράφο προς ανάδειξη του «γεγονότος» ούτε έπειτα από παραίνεση μου.
Παρά μόνο ένα «εν καιρώ θα τα παρουσιάσω και τα ξαναλέμε».

Και μετά κάνουμε τον φίλο το Γόδα να προβληματίζεται, και με το δίκιο του ο άνθρωπος δηλαδή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μην το γαμάς το παιχνίδι, γκεμπελίσκε.

Εικόνα savvas gridlock

Είπαμε, περίμενε. Δεν είναι ντελιβεράδικο εδώ, ''δώσε μία μερίδα έτσι'' και να΄ρχεται. Θέλουν προετοιμασία οι αναρτήσεις. Θα την δεις την ποδηλασία. Τώρα στα άλλα, είμαστε ο πέμπτος σύλλογος πανελληνίως. Μην σου πω και πιο κάτω. Η Οδηγήτρια κι ο Φοίνικας Αγιασοφιάς είναι μεγαλύτεροι.

Εικόνα Εν Αθήναις

Τόσα «θα» μόνο ο Ανδρέας έλεγε. (κι αυτός γάβρος,τυχαίο; )

Αυτός ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου που βρίσκεται στα μέλη σας, σου λέει κάτι;

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτό εκτιμάς πιο πολύ το greenzone, έτσι; Εκεί έβλεπες περισσότερα αποκόμματα στις αναρτήσεις από εδώ. Μας συγκλονίζει η συνέπεια των απόψεών σου. Ο Θαθανδρέου ήταν τόσο γαύρος όσο και ο Παττακός. Γι'αυτό μας φύτεψε τον Κοσκωτά, που'ταν μέλος στην ομάδα σου, με διαρκείας στη Λεωφόρο. Όσο για το Ζαχαρία, ποιον είχες επίτιμο πρόεδρο είπαμε;

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121118/o-diadoxos-konstantin...

Εικόνα Εν Αθήναις

Εγώ ρώτησα για το Ζαχαρία κι εσύ μου λες για τον Ντεγκρέτσια που ήταν επίτιμος πρόεδρος και στον Ολυμπιακό;

Tσάμικο;

Εικόνα savvas gridlock

Ποτέ δεν ήταν επίτιμος στον Ολυμπιακό. Επίτιμος σε εμάς ήταν ο Γουλανδρής και μόνο, την περίοδο 1964-1970. Υπό την προστασία του Κωνσταντίνου ήταν όλες οι ελληνικές ομάδες, επειδή ήταν βασιλιάς όλων των Ελλήνων υποτίθεται και επειδή είχε στη δικαιοδοσία του την ΕΟΕ, στην οποία ανήκε το Καραϊσκάκη. Επίτιμος ήταν στον ΠΑΟ και στην ΑΕΚ. Άσε τα ''τσάμικα''. Στοιχεία. Αυτό δεν ζητάς από εμάς; Έχεις στοιχεία για το ότι ήταν επίτιμος (όχι προστάτης) στον Ολυμπιακό; Αν ναι, ορίστε. Αν όχι, σύρε το χορό...

Εικόνα clark gheibol

Αυτά τα λες γιατί δεν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις το Μπακτωλό επιχειρημάτων του Εν Αθήναις. Να δεις που πρώτα θα δούμε το φιλικό με τα Ες Ες και μετά τη μποδηλασία. Βέβαια μέχρι τότε ο Εν Αθήναις θα έχει μάθει και μπάλα και θα έχει εξαφανιστεί για τα καλά, αν τελικά γλιτώσει τη διαγραφή

Εικόνα dono

Είναι πηγή πληροφόρησης ρε γάτε, άστον στον πόνο του. Κάθε φορά που έχει ζόρια ο παναθηναικούλης, τσουπ πετάγεται εδώ μέσα να πει την λαλακία του να ξεσπαθώσει το παιδί. Ψυχοθεραπεία δωρεάν κάνει, γιατί στο αθλητικό κομάτι είναι άσχημα τα πράγματα. Εκεί στους gwf, στο καλύτερο αθλητικό σάιτ του κόσμου, προφανώς δεν διαθέτουν ψυχοθεραπευτή για τα μέλη τους...