ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟ



Στα πλαίσια του αφιερώματος που έχουμε ξεκινήσει στα χρόνια του βαρδινογιαννισμού, πιάνουμε σήμερα την ''ιστορική'' Δόξα Δράμας. Γυρίζουμε στο 1992. Πρόεδρος της ομάδος της Δράμας είναι ο επιπλοποιός Χαραλαμπίδης, αλλά Γενικός Αρχηγός και κουμανταδόρος ο πασίγνωστος τυρέμπορας Κώστας Τσιτσόπουλος, που τον βλέπουμε στη φωτογραφία. Φυσικά δεν είναι ντροπή να'ναι κάποιος τυρέμπορας. Το επάγγελμα του κυρίου ήταν και όλες οι δουλειές είναι σεβαστές. Οι παλαιότεροι αναγνώστες όμως θυμούνται πως στις εφημερίδες της εποχής το ρεπορτάζ της Δόξας περιέγραφε συχνά τις ''περιοδείες'' στις οποίες υποχρέωνε τους ποδοσφαιριστές, ώστε να πουλήσουν κάναν τενεκέ τυρί, ''αν θέλετε να πληρωθείτε''. Μεταξύ των πολλών που έκανε και ήταν (ο αόριστος πάει στην δράση του ως παράγων, ζει ο άνθρωπος) ο Τσιτσέας, είχε και τις καλύτερες σχέσεις με το Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ας θυμηθούμε μία ωραία ιστορία από τα παλιά, που έγινε τέτοιες μέρες, παραμονές Χριστουγέννων, στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου 1992.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 15-12-1992
 

 
Ο 20άχρονος, τότε, Γ.Χ. Γεωργιάδης, ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας, τα είχε βρει σε όλα με την ΑΕΚ. Όχι μόνο αυτός, αλλά και η ομάδα του. Ξαφνικά, ξύπνησε στραβά μία μέρα ο ''καπετάνιος'' και επειδή κατάλαβε πως δεν γινόταν να αγοράσει τον Τουρσουνίδη από τον ΠΑΟΚ, όπως είχε παραμυθιάσει τους οπαδούς της ομάδος του (ενοχλητικά τα καβούρια στις τσέπες), αποφάσισε να πάρει το Γεωργιάδη. Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε δημοσίως ''δεν διάλεξα εγώ την ομάδα που θα πάω'', ενώ ο Τσιτσέας δήλωσε δημοσίως ''δεν μας νοιάζουν τα λεφτά. Προτιμάμε τον ΠΑΟ από την ΑΕΚ, επειδή ο ΠΑΟ μας έδωσε τζάμπα τον Καλπάκη''. Ας δούμε πιο καθαρά τη δήλωση Τσιτσέα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-1-1993
 

 
Όταν δείτε λοιπόν όλοι εσείς που μιλάτε για ''γαυροπαραρτήματα του Μαρινάκη'' σήμερα, είτε είστε αντιολυμπιακοί, είτε είστε Ολυμπιακοί νέας κοπής, παράγοντα άλλης ομάδος της Superleague να δηλώνει δημοσίως ''δεν μας νοιάζουν τα λεφτά, προτιμάμε τον Ολυμπιακό κι εκεί δίνουμε τους παίκτες μας, αφού ο Μαρινάκης μας έδωσε τον τάδε παίκτη τζάμπα'', τότε και μόνον τότε μπορείτε να λέτε όσα λέτε. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, αλλά για όλους τους παράγοντες του Θρύλου. Μέχρι τότε, περαστικά και βιξ για τα λαιμά.
 
Υ.Γ. Αρχικά ήταν ''γαυροπαράρτημα'' ο Ατρόμητος του Σπανού, αλλά σχόλια για τη μεταγραφή Σκόνδρα και το ποσό που ζήτησε ο Σπανός από τον Ολυμπιακό, σε σχέση με την τιμή που πουλήθηκε στον ΠΑΟΚ ο παίκτης, δεν είδαμε. Μετά την ποινική δίωξη στο ΜΑΡΙΝΑΚΗ, έπειτα από την κατάθεση του Μπάκου του Αστέρα Τρίπολης, για όσα λέει ότι συνέβησαν στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, μας τελείωσε και ο Αστέρας. Φανταστείτε μόνο να ενημέρωνε η ΟΥΕΦΑ για ύποπτο στοιχηματικά παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα και όχι ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα, τι θα ακούγαμε και τι θα γραφόταν για τον Χριστοβασίλη. Τελειώνουν σιγά σιγά οι εφεδρείες. Και την ίδια ώρα που ''όλη η Ελλάδα αηδιάζει με τα γαυροπαραρτήματα'', νάτo και το πρόστιμο της Ε.Ε.Α. στο βάζελο, επειδή δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή. Αλήθεια, μία ομάδα που δεν πήρε άδεια από την ΟΥΕΦΑ και δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή, τι κυρώσεις πρέπει να υποστεί, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς; Ξέρει κανένας δημοσιογράφος, που δεν έχει τσίμπλα στα μάτια;

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Τον θυμαμαι τον τσιτσεα περισοτερο απ τις αναφορες του Γαβαθιωτη που τον εκραζε αλλα αυτη την δηλωση δεν την ειχα υποψη μου! Και μας ζαλιζουν τωρα με τους δανεικους που στα μεταξυ μας οι περισοτεροι ειναι κορυφαιοι σε αποδοση!Εδω ομως εχουν ξεχασει κατι μηδενικα συμβολαια, κατι μεταγραφες με διπλες υπογραφες (αποστολακης), μεταγραφες της μιας νυχτας(μαραγκος)και αλλα πολλα για την πιο βρωμικη ομαδα της χωρας!

Εικόνα savvas gridlock

Για τον Αποστολάκη πήρε λεφτά απ'το Βαρδινογιάννη ο Ανάργυρος, πέρα από τις μπινιές του Δέδε με τα διπλά συμβόλαια.

Εικόνα dono

Κουίζ. Ποιός νέος σε ηλικία νομικός ασχολήθηκε με την υπόθεση Αποστολάκη υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Άντε να βοηθήσω. Ήταν ο ίδιος που δήλωσε ότι αν χάσει την υπόθεση θα σκίσει το πτυχίο του. Να βοηθήσω λίγο περισσότερο. Είναι ο μοναδικός Έλλην που είναι ελάχιστα πιο κοντός από τον Παυλούτσικο