Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ



Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 1967, ώρα 16:00. Ο μεγάλος ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ αναχωρεί από την Ελλάδα με το τρένο, από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά, με προορισμό την πατρίδα του. Ελάχιστοι γνώριζαν το πότε ακριβώς θα φύγει. Ο ίδιος φρόντισε να μην δημοσιοποιήσει την ακριβή ώρα αναχώρησής του, ώστε να μην γίνει ό,τι είχε συμβεί κάτω απ'το ξενοδοχείο που διέμενε στην Καστέλλα, λίγες μέρες πριν. Επειδή υπάρχει μία σύγχυση με τις ημερομηνίες γύρω από αυτήν την ιστορία, ας βάλουμε μία τάξη.
 
Όπως είδαμε, ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ παραιτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1967, μετά το 1-4 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ο κόσμος τον κράτησε στην ομάδα, αλλά για λίγο. Ο ίδιος, όπως έγραφε το ΦΩΣ, ήθελε να παραιτηθεί από το καλοκαίρι, όταν δεν τον άφησαν να ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στον Καναδά. Τον κράτησαν η σύζυγός του και η γυναίκα του βοηθού του, του Λάντος (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-12-1967
 

 
Μεσολαβεί η αλλαγή διοίκησης στον Ολυμπιακό. Ο ΓΓΑ της χούντας Ασλανίδης, διώχνει με το έτσι θέλω τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ και πολλά ιστορικά στελέχη του Ολυμπιακού και διορίζει στην ομάδα στρατιωτικούς. Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ όμως δεν θέλει να μείνει. Μετά την ισοπαλία στο Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο Ούγγρος δηλώνει οριστικά παραίτηση, στις 12 Δεκεμβρίου 1967.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-12-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-12-1967
 

 

 

 
Όπως είναι γνωστό, στις 13 Δεκεμβρίου 1967 εκδηλώθηκε το αντικίνημα του Κωνσταντίνου εναντίον της χούντας. Η χούντα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους, για να αποτρέψει πιθανή εξέγερση. Έτσι, δεν δώθηκε η δυνατότητα σε αρκετούς οπαδούς του Ολυμπιακού, που πληροφορήθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου από τις εφημερίδες την παραίτηση ΜΠΟΥΚΟΒΙ την προηγούμενη μέρα (δεν υπήρχαν Internet-τηλεόραση-ραδιόφωνο τότε, ώστε να μάθουν αμέσως τι είχε συμβεί στις 12 Δεκεμβρίου), να συγκεντρωθούν εκ νέου κάτω απ'το ξενοδοχείο του και να προσπαθήσουν να τον μεταπείσουν, ώστε να μείνει στον Θρύλο. Τρεις λόγους αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ. Την υπόθεση Κούδα, τον αποκλεισμό του απ'το ταξίδι στον Καναδά, τον Αύγουστο του 1967, όπου η ομάδα βγήκε για φιλικά προετοιμασίας στο εξωτερικό δίχως τον προπονητή της και το ότι ζήτησε κάποιους παίκτες, αλλά οι τότε διοικούντες του έφεραν άλλους. Την επομένη θα επισκεφθεί τους παίκτες στο Καραϊσκάκη και δακρυσμένος θα τους αποχαιρετήσει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-12-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-12-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τις επόμενες μέρες, ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ εμφανίστηκε δύο φορές στο Καραϊσκάκη, παραμονές του πρώτου παιχνιδιού του Ολυμπιακού με νέο προπονητή στον πάγκο του, τον παλαίμαχο της ομάδος μας Θανάση Σούλη (Κίνλεϊ), απέναντι στο Αιγάλεω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-12-1967
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-12-1967
 
 
Κάπου εκεί, χολωμένος από την στάση των ΝΕΩΝ διοικούντων τον Θρύλο, λίγο πριν αναχωρήσει για Βουδαπέστη, δημιούργησε ένα θέμα με το δώρο Χριστουγέννων που δεν είχε πάρει. Τα λεφτά θα τα χάριζε αργότερα, αλλά ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για όσα είχε περάσει τους τελευταίους μήνες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-12-1967
 
 
 
Έφτασε λοιπόν το απόγευμα της Πέμπτης. Ελάχιστοι βρέθηκαν στον Πειραιά, γιατί ελάχιστοι γνώριζαν. Μεταξύ αυτών, ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού στην ''Ηχώ'' και προσωπικός φίλος του ΜΠΟΥΚΟΒΙ, Γιάννης Ζαδές, Βρήκε την ευκαιρία και του πήρε μία συνέντευξη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-12-1967
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-12-1967
 
 
 
 
 
Έτσι γράφτηκε ο επίλογος της θητείας του μεγάλου Ούγγρου στον Θρύλο. 31 μήνες έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και ως δάσκαλος, άλλαξε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γκρεμίζοντας το ''βαλιτσοφοριακό'' Παναθηναϊκό από την κορυφή, με το Μαντζεβελάκη να μοιράζει βαλίτσες με λεφτά σε αντιπάλους παίκτες, προπονητές, διαιτητές, όπως αποδείχτηκε λίγο καιρό αργότερα. Η ΟΜΑΔΑΡΑ που έχτισε έγινε τραγούδι στα χείλη εκατομμυρίων γαύρων, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη και σήμερα, 28 χρόνια μετά το θάνατό του, ένας από τους πιο αγαπημένους προπονητές στην ιστορία του Θρύλου. Για το δημιουργό του ''ουγγρικού στυλ ποδοσφαίρου'', που το'ξερε όλη η Γη, μιλάμε σε μια τελική.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-12-1966
 
 
Η συζήτηση για το ποιος τον έδιωξε δεν είναι τωρινή. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεσπάσει στους κόλπους των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ο ίδιος έκανε λόγο για λυσσαλέο πόλεμο από ανθρώπους που νόμιζε φίλους του, αλλά ποτέ δεν κατονόμασε κανέναν. Σε ανύποπτο χρόνο, 6 μήνες μετά τη φυγή του Ούγγρου απ'την Ελλάδα, ο χουντικός ΓΓΑ Ασλανίδης προέβη σε αποκαλύψεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2-7-1968
 
 
 
 
Το σενάριο σε γενικές γραμμές λέει ότι ''η διοίκηση Ανδριανόπουλου ζήλευε τον Μπούκοβι, για τη λατρεία που του έδειχνε ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά και δεν τους άρεσε το ότι ο Μπούκοβι δεν ήθελε παράγοντες να ανακατεύονται στη δουλειά του. Δεν μπορούσαν όμως να απολύσουν τον Μπούκοβι, για να μην εξαγριωθούν οι γαύροι στις κερκίδες. Έτσι προσπαθούσαν να πείσουν τον Ασλανίδη να πάρει αυτός την ευθύνη και να διώξει τον Ούγγρο για άλλους λόγους, π.χ. πολιτικούς''. Αυτή είναι η άποψη που έχουν και σήμερα αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και είτε το έχουν ζήσει, είτε το έχουν ψάξει μέσα από πηγές της εποχής και με επαφές με άτομα που έζησαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα.
 
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν γίνεται να εξαντληθεί σε μία ανάρτηση. Εμείς απλώς θα θέσουμε κάποια ερωτήματα προς όλους αυτούς που ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά στη διοίκηση Ανδριανόπουλου. Και το ''αποκλειστικά'' πηγαίνει στο ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως αρκετά από τα μέλη της προ-χουντικής διοίκησης του Θρύλου δεν ήθελαν τον ΜΠΟΥΚΟΒΙ. Τον έδιωξαν όμως αυτοί; Ας σκεφτούμε τα παρακάτω.
 
α) Πώς είναι δυνατόν να είναι η KYΡΙΑ αιτία της φυγής του Ούγγρου η διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, την στιγμή που ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ επέμεινε στην παραίτησή του και μετά την αντικατάσταση της διοίκησης και την έλευση των χουντικών στον Θρύλο; Αν ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και οι άνθρωποί του ήταν το κύριο πρόβλημα, γιατί παραιτήθηκε οριστικά ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ 5 μέρες μετά τη μέρα που ο Ασλανίδης έδιωξε τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ; Στις 7 Δεκεμβρίου 1967 αντικαταστάθηκε ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, στις 12 Δεκεμβρίου 1967 παραιτήθηκε οριστικά ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ.
 
β) Ας υποθέσουμε πως ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ή άλλοι άνθρωποι της διοίκησής του, πίεζαν όντως τον Ασλανίδη να διώξει τον ΜΠΟΥΚΟΒΙ και πως ο Ασλανίδης τους παραμύθιαζε πως ''ναι, θα το κάνω'', με αποτέλεσμα ''να τους την φέρει'' και με πρόσχημα την κρίση που είχε δημιουργηθεί στον Θρύλο, με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, να διώξει και τους δύο, ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ-ΜΠΟΥΚΟΒΙ, για να βάλει τους δικούς του στη διοίκηση και να μπορούν να αλωνίζουν οι χουντικοί. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ τι ήταν, κάνα κορόιδο να τον δουλεύει έτσι ο κάθε ένας; Όπως έχουμε δει εδώ και πιο συγκεκριμένα εδώ, στις αρχές Οκτωβρίου 1967, ο Ασλανίδης έδιωξε από την ΕΠΟ τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ. Θα πήγαινε να τον παρακαλάει μετά ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ για να του κάνει τα κέφια σε ένα οποιοδήποτε θέμα, όταν ο Ασλανίδης του'χε καταστήσει σαφές πως δεν τον γουστάρει; Μιλάμε για τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, τον υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και προσωπικό φίλο του αποκαλούμενου ''εθνάρχη'', που ήταν μεγάλος εχθρός της χούντας, με τους σημερινούς απολογητές του καθεστώτος των Απριλιανών να βγάζουν σπυριά μόνο στην αναφορά του ονόματός του.
 
γ) Ας υποθέσουμε πως υπεύθυνη για ό,τι συνέβη τον Αύγουστο του 1967, όταν και ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ υποχρεώθηκε να μείνει στην Ελλάδα και να μην ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού, που βρισκόταν στον Καναδά για φιλικά προετοιμασίας, ήταν η διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και όχι η χούντα. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είχε τόση δύναμη επί χούντας, που κανόνιζε ποιος θα βγει από τη χώρα, αλλά λίγες μέρες αργότερα ''έφαγε σουτ'' από την ΕΠΟ;
 
δ) Θεωρούν όλοι όσοι χρεώνουν στον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ τη φυγή ΜΠΟΥΚΟΒΙ τυχαίο το ότι λίγες μέρες μετά την αντικατάσταση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΥΚΟΒΙ, στον Τύπο διέρρεαν ''περίεργες'' ειδήσεις για τον Κούδα, που έμενε στον Πειραιά, τον συντηρούσε με έξοδά του ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει σε αγώνες; Μιλάμε για ειδήσεις που επαληθεύτηκαν πλήρως το καλοκαίρι του 1968.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-12-1967
 
 
Το ότι ο Ασλανίδης, με το που ανέλαβε ΓΓΑ, δήλωσε πως ''ο Κούδας δεν πρόκειται να παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό'', ήταν τυχαίο; Μήπως ήταν τυχαίο πως παρόμοια δήλωση έκανε ο χουντικός Παπαποστόλου, με το που τον έβαλε έφορο στον Ολυμπιακό ο Ασλανίδης το Δεκέμβριο του 1967;
 
Φυσικά, στους καλοπροαίρετους οπαδούς του Ολυμπιακού, που καλούνται να προβληματιστούν γύρω από τα παραπάνω, προστίθενται και βάζελοι ''φωστήρες-ερευνητές''. Σύμφωνα με αυτούς ''η χούντα έδιωξε τον Μπόμπεκ από τον ΠΑΟ. Τον Μπούκοβι όχι μόνο δεν τον έδιωξε από τον Ολυμπιακό, αλλά του ανανέωσε την άδεια παραμονής στη χώρα μας το καλοκαίρι του 1967''. Ο ίδιος ο Μπόμπεκ, όπως έχουμε δει και θα δούμε και σε άλλες αναρτήσεις, τους διαψεύδει, ενώ έχουμε παρουσιάσει το πώς ακριβώς έφυγε από τον Ολυμπιακό. Να πούμε την ''Α-Β'' της υπόθεσης;
 
α) Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ είχε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή δύο σερί χρόνια και δεν υπήρχε λόγος να αποχωρήσει, επειδή για ένα μήνα η ομάδα δεν έφερνε καλά αποτελέσματα, ειδικά την ώρα που ο κόσμος του Θρύλου τον λάτρευε. Αντίθετα, ο Μπόμπεκ ήταν αποτυχημένος, αφού είχε χάσει δύο σερί πρωταθλήματα, ενώ υπήρχε μεγάλη κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΟ, με το Μαντζεβελάκη και τον Απόστολο Νικολαϊδη, μαζί με αρκετούς παίκτες, να ''πολεμούν'' τον Μπόμπεκ, του οποίου το μέρος έπαιρναν ο Δομάζος και οι περισσότεροι οπαδοί του ΠΑΟ. Για πολλούς λόγους λοιπόν ήταν λογικό να απολυθεί ο Κροάτης.
 
β) Διοίκηση στον ΠΑΟ το καλοκαίρι του 1967 ήταν η ίδια που υπήρχε πριν την ''Επανάσταση'', με κυρίαρχη μορφή τον Απόστολο Νικολαϊδη. Τον Αύγουστο του 1967 έγιναν εκλογές στον ΠΑΟ και εξελέγη πρόεδρος ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Πλυτάς, που κάθε άλλο παρά χουντικός υπήρξε. Κανένας χουντικός λοιπόν δεν έδιωξε τον Μπόμπεκ από τον ΠΑΟ. Ο Απόστολος Νικολαϊδης τον έδιωξε. Να το δούμε με ημερομηνίες;
 
Στις 6 Ιουλίου 1967, ο ΠΑΟ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας στον τελικό τον Πανιώνιο, με τον κόσμο των ''πρασίνων'' στην κερκίδα να αποθεώνει τον Μπόμπεκ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-7-1967
 
 
Στις 11 Ιουλίου, το τότε Δ.Σ. του ΠΑΟ, με τον εχθρό του Μπόμπεκ Απόστολο Νικολαϊδη κυρίαρχη μορφή σε αυτό, συνεδριάζει με αντικείμενο την τύχη του Κροάτη τεχνικού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-7-1967
 
 

 
Τελικά ο Μπόμπεκ αναχωρεί από την Ελλάδα με το αυτοκίνητό του στις 18 Ιουλίου 1967, με προορισμό την πατρίδα του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-7-1967
 

 

 
Κατά τα άλλα, ''βγήκε διαταγή απ'τη χούντα να απελαθεί ο Μπόμπεκ''...
 
Φυσικά, πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση για να αναλύσουμε τα αίτια της φυγής του μεγάλου Ούγγρου ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ από τον Θρύλο. Ήταν η αρχή του τέλους της ΟΜΑΔΑΡΑΣ του εκείνο το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου 1967. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός θα έμπαινε σε μία μεγάλη περιπέτεια για 3 χρόνια, μέχρι να εμφανιστεί ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και να δημιουργήσει τη δική του μεγάλη ομάδα.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Δεν ξεχνάμε ποτέ τον Μάρτον Μπούκοβι. Διαχρονική ερυθρόλευκη μορφή.

Εικόνα Αλέξανδρος

Δεν τον έζησα αυτόν τον κόουτς, αλλα από τις αφηγήσεις του πατέρα μου είχα ακούσει τα καλύτερα. Ένα πράμα μου έχει μείνει από αυτά που μου είχε πει ο πατέρας μου για τον Μπούκοβι. Ότι αν έμενε στην ομάδα ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Και ίσως να ειχε και δίκιο με αυτή την φράση γιατί εκείνη την εποχή οι καλύτεροι προπονητές ήταν ο Μπέλα Γκουτμαν πρώτα και μετά ο Μάρτον Μπούκοβι. Αμφότεροι από την ίδια χώρα. Ο Μπούκοβι εκδιώχθηκε γιατί ήταν κομμουνιστής. Δεν είχε φυσικά την ίδια τύχη ο Φέρεντς Πούσκας γιατί όπως είχε πει κάποιος... Είχε αποκηρύξει τον κομμουνισμό... Τα συμπεράσματα δικά σας
..

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτόν τον άνθρωπο, τον αγάπησαν οι γαύροι όσο ελάχιστους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ στην οικογένεια του Ολυμπιακού μας... Γιατί μας έφερε το χαμόγελο, ύστερ΄από 6 χρόνια θλίψης... Κι εγώ μαζί τους, νέος άντρας τότε όλο όνειρα...

Μελέτησα κυριολεκτικά πολύ προσεκτικά αυτή την ανάρτηση... Πολύ καλή δουλειά. Με ταξίδεψε και με συγκίνησε βαθιά...

ΣΥΓΚΡΑΤΩ δύο πράγματα περισσότερο, απ΄όσα διάβασα:

- Στο τραίνο, στον Πειραιά προς την Αθήνα, για να ταξιδέψει από ΄κει για Βουδαπέστη. Δεκέμβρης ι967... Ανοίγει το στόμα του, ο αγαπημένος μας Μάρτσυ Μπάτσυ, και λέει στον Γιάνναρο τον Ζαδέ: ΄΄ Τριάντα δύο μήνες στην Ελλάδα! Δύο χρόνια και επτά μήνες κοντά σ΄έναν υπέροχο τόπο, με σπάνιους ανθρώπους. Οι αναμνήσεις με πνίγουν΄΄... Κι ύστερα, βλέποντας προς το γήπεδο του Ρέντη, μονολογεί: ΄΄Αντίο Ολυμπιακέ...΄΄.

- Πάλι στο τραίνο, στο σταθμό Λαρίσης τώρα, με κατεύθυνση Ουγγαρία, μας αφήνει την τελευταία, την - λατρεμένη - συμβουλή του: ΄΄Τον Ολυμπιακό και τα μάτια σας!΄΄...

....Στο κεφάλι μου, τούτες τις στιγμές, στροβιλίζονται συνέχεια όπως γράφω, χορεύοντας ρυθμικά σ΄ένα μεθυστικό πανηγύρι, ποιοί άλλοι; Οι θρυλικοί στίχοι - αφιέρωμα: Του Μπούου-κοοβίιι την ομαδάα-ραααα, τη λένε Όλυμπια-κάαρααα...

ΑΘΑΝΑΤΕ ΄΄ΓΕΡΟ΄΄! ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα nmavronas

Σίγουρα η Χούντα ήθελε να διώξει τον Μπούκοβι από την Ελλάδα! Το θέμα όμως είναι ποιοι "συνεργάστηκαν' για να γίνει αυτό! Ο Ολυμπιακός την περίοδο 1967-68 ξεκινά σαν φαβορί το πρωτάθλημα και κάνει 5 συνεχόμενες νίκες! Στις επόμενες 4 αγωνιστικές αγωνιστικές κάνει 4 ήττες με Βύζαντα, ΠΑΟ κ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέσα στο ΚαραΪσκάκη. Οι ήττες αυτές θεωρήθηκαν από πολλούς "περίεργες' και την ίδια αντίληψη είχε και ο Μπούκοβι. Η συνέχεια γνωστή! Πρόλαβε να παραιτηθεί πριν τον παραιτήσουν! Επομένως ναι, η χούντα ήθελε να διώξει τον Ολυμπιακό αλλά και άτομα από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος...
Ποιοι ήταν αυτοί, αν πιέστηκαν ή οτιδήποτε άλλο δεν θα μάθουνε! Όσο για την παραγοντική δράση κ ικανότητα του Ανδριανόπουλου τα έχουμε ξαναπεί...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ιστορικό άρθρο με ωραία στοιχεία. Καλό θα είναι να διαβαστεί από όλους τους σύγγαυρους για να μαθευτεί η ιστορία της ομάδας μας.