ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΒΗΝΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙ ΡΙΒΑ
Γράφτηκε απο Anonymous στις 07:53 | 22-12-2013
Σεπτέμβριος 1972. Για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1972-73, ο Ολυμπιακός του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ καλείται να αντιμετωπίσει την ιταλική Κάλιαρι. Πολύ δυνατή η ομάδα από τη Σαρδηνία εκείνη την εποχή, αλλά ένας παίκτης της ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο διάσημος επιθετικός Τζίτζι Ρίβα. Παίκτης που όλη του την καριέρα έμεινε στην Κάλιαρι, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο μοναδικό της πρωτάθλημα, το 1970. Στο ελληνικό κοινό είχε γίνει ευρέως γνωστός μετά το Μουντιάλ του 1970, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά στη χώρα μας, αφού ήταν ο σέντερ φορ της Εθνικής Ιταλίας, με τα πολλά και κρίσιμα γκολ στο τουρνουά. Στις 4 Μαρτίου 1972, σε φιλικό παιχνίδι στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η Εθνική μας ομάδα είχε κερδίσει την αντίστοιχη της Ιταλίας με σκορ 2-1. Ο Ρίβα ήταν βασικός και αυτό δεν το είχε ξεχάσει. Όταν πάτησε λοιπόν το πόδι του στη χώρα μας, εν όψει των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Κάλιαρι, δήλωσε πως ''δεν θα άντεχα να ξαναχάσω στο Καραϊσκάκη''.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-9-1972
Μορφονιός και ''star'' ο Ρίβα, έσερνε μαζί του όπου πήγαινε ένα τσούρμο κοπέλες που τον αποθέωναν και ούρλιαζαν για πάρτη του. Ήρθαν και στο Καραϊσκάκη και γνώρισαν την ''αποθέωση'' από τους γαύρους, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής. Σινάμενος κουνάμενος λοιπόν ο Τζίτζι Ρίβα, ήρθε για να μας κερδίσει. Ο Λάκης Πετρόπουλος, προπονητής του Ολυμπιακού, ανέθεσε στον Τάκη Συνετόπουλο το μαρκάρισμά του. Λαϊκό παιδί ο Τάκαρος, δεν καταλάβαινε από βεντετιλίκια και σταριλίκια. Με το δυναμισμό του σε εκείνο το ματς, όχι μόνο τον εξαφάνισε, αλλά τον καβάλησε για τα καλά, δίχως να τον αφήσει να ακουμπήσει μπάλα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-9-1972
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-9-1972
Οι ιταλικές εφημερίδες, στην ανταπόκρισή τους για το παιχνίδι, αφιέρωσαν ύμνους στο Συνετόπουλο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-9-1972
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-9-1972
Οι άνθρωποι της Κάλιαρι έφτασαν σε σημείο να τρέμουν το Συνετόπουλο εν όψει της ρεβάνς στην έδρα τους και να δηλώνουν πως μόνον αυτόν φοβούνται, αφού όλη η Κάλιαρι ήταν ο Ρίβα και αν κατάφερνε να τον ''ξανασβήσει'' ο Συνετόπουλος, δεν θα είχαν τύχη.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-9-1972
Τελικά, λόγω ενός ιατρικού προβλήματος, ο Ρίβα δεν αγωνίστηκε στον επαναληπτικό και το έργο του Θρύλου έγινε πιο εύκολο, για να πάρει μία μεγάλη νίκη επί ιταλικού εδάφους με σκορ 1-0.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1972
Ας δούμε και μία φωτογραφία, με μία χαρακτηριστική σημείωση από κάτω, που αφιέρωσε το ''ΦΩΣ'' στο Συνετόπουλο, για να τον τιμήσει για τις σπουδαίες εμφανίσεις του εκείνη την περίοδο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-9-1972
Ο Τάκης Συνετόπουλος εκφράζει αυτή την εποχή τον ιδανικό παίκτη του Ολυμπιακού, τον άξιο συνεχιστή της δόξης του Μουράτη, του Κοτρίδη και των άλλων ερυθρολεύκων μεγαθηρίων του παρελθόντος.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΚΑΡΕ.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
«Παιδιόθεν ερυθρόλευκος» όπως θα έλεγε και ο Μέγας Διδάσκαλος του Έθνους, Κων. Μπαρμπής.
Κάλιαρι...Μεγαθήριο του ιταλικού ποδοσφαίρου με δύο τίτλους...
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131130/kalo-taksidi-taki-syn...
Αυτά περί του τι ήταν ''παιδιόθεν'' ο Τάκαρος. Όσο για την Κάλιαρι, αν δεις το βιντεάκι θα ακούσεις ότι η μισή Εθνική Ιταλίας, φιναλίστ του Μουντιάλ του 1970, ήταν παίκτες της Κάλιαρι τότε. Αν εσύ παίξεις π.χ. με την Τσέλσι (σε καμιά 10αριά χρόνια που θα ξαναβγείς Ευρώπη) κι επειδή έχει 4 πρωταθλήματα Αγγλίας πεις ''σιγά την ομαδούλα'', ΟΚ, πάσο.
Πριν σου απαντήσω, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του σάιτ για τα έξοχα αφιερώματα σε παίχτες και ομάδα. θα μείνουν για πάντα αυτά τα άρθρα, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η λατρεία, η αφοσίωση και η δουλειά που κάνουν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Δεν μπορείς να δεχτείς ότι η Κάλιαρι -των δύο τίτλων όπως υποτιμητικά λες- της εποχής εκείνης ήταν ένα μεγαθήριο; Δεν αποτελούσε φόβητρο για τις ελληνικές ερασιτεχνικές ομάδες η πρωταθλήτρια Ιταλίας το 1970; Δύο χρόνια, δηλαδή, πριν τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό; Και μην προβάλλεις το επιχείρημα ότι σε δύο χρόνια άλλαξε η ομάδα ή ότι υποβαθμίστηκε σαν προϊόν, γιατί ο Ρίβα -το αστέρι της- και παίχτες αξίας όπως ο Ντομενγκίνι έμειναν στην ομάδα. Η Ιταλία έχασε στον τελικό από τη Βραζιλία στο καλύτερο από πλευράς ποιότητας μουντιάλ όλων των εποχών και το βασικό της αστέρι ήταν ο Ρίβα, που μάλιστα σημείωσε τρία γκολ στη διοργάνωση, ενώ και ο Ντομενγκίνι σημείωσε ένα γκολ. Οι δυο τους σημείωσαν τα 4 από τα 6 γκολ της Ιταλίας στο μουντιάλ. Αυτό δε σου λέει κάτι; Λες μόνο για να λες;
Επίσης, η Κάλιαρι έχει ένα πρωτάθλημα Ιταλίας. Πώς προκύπτουν οι δύο τίτλοι; Μετράς και το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας το 2004; Μήπως κάνεις πρόλογο και προετοιμάζεις έδαφος για το μέλλον; Θα μετράς στους τίτλους της Μπανάθας και τα πρωταθλήματα Β' και Γ' Εθνικής σαν ισάξιους του Ολυμπιακού; Σου βγάζω το καπέλο γιατί βλέπεις μπροστά...
Στ' αρχίδια μου τι ομάδα υποστήριζε ο κάθε Συνετόπουλος μικρός. Εγώ ξέρω ότι ο Τάκαρος έδωσε και την ψυχή του για το Θρύλο και δοξάστηκε από όλους τους σύγγαυρους όπως του άξιζε και με τη μορφή που εμείς οι γαύροι ξέρουμε να τιμάμε, να αγαπάμε και να δοξάζουμε! Έχεις πολλά τέτοια παραδείγματα από την ιστορία σου;;;
Μνημειώδης εμφάνιση, 14 Σεπτεμβρίου 1972.