ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΤΟ 1974 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Συνεχίζουμε από εδώ.
 
Ο αντίκτυπος από την αίτηση διαγραφής του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ήταν τεράστιος. Δεν ήταν μόνο τα πανιά των γαύρων στο Καραϊσκάκη, στο ματς πρωταθλήματος με την Καστοριά την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 1976. Ήταν οι απόψεις πολλών παραγόντων του Ολυμπιακού, που τάχθηκαν πλέον ανοιχτά εναντίον του ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και των παλαιών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που υποχρέωσαν το γίγαντα κυρ-Νίκο να αποχωρήσει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-2-1976
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο ίδιος ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Η.Π.Α., θα αποκαλύψει ορισμένα πράγματα στο Μανώλη Τσαχειλίδη, τον οποίο συνάντησε τυχαία στο αεροδρόμιο λόγω της δουλειάς του τελευταίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-2-1976
 

 

 

 

 

 

 

 
Ο κύριος Σιφαλάκης, που καλούσε το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ήταν επί σειρά ετών προ χούντας διακεκριμένος παράγοντας του Θρύλου. Δεν ήταν ο μόνος που τον στήριζε, όμως. Μεταξύ των πολλών που το έκαναν, ήταν και ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, πατέρας του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ, που ζήτησε να διαγραφεί από μέλος του Θρύλου, εφόσον επέμενε στη δική του αίτηση διαγραφής ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και κράζοντας ανοιχτά τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-2-1976
 

 

 

 

 
Μπροστά στην πρωτοφανή αντίδραση όλων των γαύρων για την στάση του, για να αποκρούσει τα πυρά που δεχόταν, ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ τα γυρίζει. Διαρρέει στον Τύπο πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, με βάση τα οποία δεν φαινόταν πουθενά να έχει κατηγορήσει το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Βεβαίως, όλοι οι παριστάμενοι τον διέψευσαν και θεώρησαν πως τα πρακτικά ήταν ελλιπή, αφού εντέχνως είχε αφαιρεθεί το επίμαχο σημείο της κριτικής του προς τον κυρ-Νίκο. Η στήριξη στο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ και το κράξιμο στον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, που ''διόρισε Γ.Γ.Α. τον Στασινόπουλο μόνο και μόνο για να αλωνίζει στον Ολυμπιακό και να φάει το Γουλανδρή'', συνεχίζονταν από πολλούς γαύρους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-2-1976
 

 

 

 

 

 

 
'
 
Η πλευρά ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και των παλαιών παραγόντων του ποδοσφαίρου επέμενε πως ''υπήρχαν σκάνδαλα των διοικήσεων ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ που πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά'', προκαλώντας την αγανάκτηση όχι μόνο των Ολυμπιακών, αλλά και των ''Παναθηναϊκών Νέων'' του Χαλκιόπουλου, που στηλίτευσαν την απαράδεκτη στάση του ιδρυτή του Θρύλου να κατηγορεί κάποιον επειδή ξόδευε λεφτά για την ομάδα του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-2-1976
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 7-2-1976
 

 

 

 

 
Με βάση τον πίνακα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ είχε βάλει πολλά περισσότερα από 40 εκ. δραχμές στον Ολυμπιακό, αφού είχε εγγυηθεί σε τράπεζες αρκετά περισσότερα από τα 8 εκ. δραχμές που βρήκε η διοίκηση Θανόπουλου το Δεκέμβριο του 1974 που ανέλαβε. Μιλάμε για λεφτά που έβαλε από την τσέπη του, αλλά για τον κύριο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ήταν ''αφηνιασμένος''. Φήμες για επιστροφή του άρχισαν και πάλι να καλλιεργούνται, αλλά ο κυρ-Νίκος είχε αηδιάσει με τους ''ολυμπιακάρες'' παράγοντες. Αυτή ήταν η αγαπημένη του έκφραση. ''Ολυμπιακάρας''=πουλάω ολυμπιακοφροσύνη με το στόμα, αλλά από ουσιαστική προσφορά, ας το αφήσουμε καλύτερα...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 5-7-1976
 

 
Το Σεπτέμβριο του 1976 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ξήλωσε από τη θέση του Γ.Γ.Α. τον Στασινόπουλο. Το ''ΦΩΣ'' πανηγύριζε, αφού έφυγε αυτός που έδιωξε ''ανθρώπους που δίνουν και τη ζωή τους ακόμη για τις ομάδες τους''. Ποιον εννοούσε με το τελευταίο; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-9-1976
 

 

 

 
Στη θέση του Στασινόπουλου διορίστηκε Γ.Γ.Α. ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του, Κώστας Παπαναστασίου, επί σειρά ετών διοικητικός παράγοντας του ΠΑΟ. Οι αντιλήψεις του στα επίμαχα ζητήματα ήταν ολόιδιες με αυτές του προκατόχου του. Σε συνέντευξή του στην ''Απογευματινή'' και στο δημοσιογράφο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, το είπε φόρα παρτίδα. ''Θέλουμε Γουλανδρήδες, αλλά υπό όρους''. Θέλουμε δηλαδή τα λεφτά των Γουλανδρήδων, αλλά με αυτά τα λεφτά θέλουμε να διοικούμε εμείς τους Συλλόγους μας. Δικοί μας είναι οι Σύλλογοι. Τσιφλίκια μας. Όχι και να μας τους πάρουν οι ''λεφτάδες''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 10-5-1976
 

 

 

 
Ο Μιχάλης Φωτίου ήταν επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος επί ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Παρέμεινε σε αυτήν τη θέση και μετά την παραίτηση του κυρ-Νίκου και διατήρησε επαφές με τον εφοπλιστή. Είχε στα χέρια του συναλλαγματικές και αποδείξεις για τα δάνεια του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ σε διαφόρους παίκτες, που φυσικά ποτέ δεν επεστράφησαν. Όχι πως είχε ανάγκη τα λεφτά ο κυρ-Νίκος. Θα τα χάριζε. Η κίνηση μετρούσε, να εμφανιστεί κάποιος και να πει ''σας χρωστάω κύριε Νίκο, θα σας τα επιστρέψω όπως μπορώ''. Από κανέναν δεν πήρε λεφτά ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ μόνο έδινε στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-9-1976
 

 

 

 
Η αηδία του για τον πόλεμο που δέχθηκε τον έκανε να μην θέλει να μιλήσει καν για τον Ολυμπιακό και να εκνευρίζεται με όποιον επιχειρούσε να του ανοίξει μια τέτοια συζήτηση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 31-10-1976
 

 

 
Με τον καιρό το θέμα ξεχάστηκε και επανερχόταν στην επιφάνεια μέσα από συνεντεύξεις παραγόντων του Θρύλου, αλλά και μέσα από αφιερώματα στις αιτίες της αγωνιστικής παρακμής του Ολυμπιακού. Μετά το 1975, ο Θρύλος στέφθηκε εκ νέου πρωταθλητής το 1980 και 4 χρόνια (1976, 1977, 1978, 1979) δίχως τίτλο είναι πάρα πολλά για την ομάδα και τον κόσμο μας. Διάφοροι λόγοι προβάλλονταν για την παραίτηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, αλλά ακόμη και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι όπως ο κύριος Σταύρος Τσώχος κατέληγαν πως ''ενοχλήθηκε από διάφορα πράγματα, γι'αυτό θέλησε να διαγραφεί ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ''. Ο κύριος Σάββας Θοδωρίδης βεβαίως, εκ των ''αθανάτων'' παλαιών παραγόντων, μας έλεγε για την...Άντερλεχτ και τον Παλοτάυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-2-1978
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 23-2-1978
 

 

 
Το 1979 το ποδοσφαιρικό τμήμα του Θρύλου έγινε Ανώνυμη Εταιρεία. Ως ΠΑΕ, λοιπόν, φρόντισε να ελέγξει τα χρέη προηγουμένων διοικήσεων. Τα 25 εκ. δραχμές προς το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ επανήλθαν στο προσκήνιο. Αυτά τα λεφτά φαίνονταν στα επίσημα βιβλία του Συλλόγου ως δάνεια του κυρ-Νίκου, ξέχωρα βεβαίως από αυτά για τα οποία είχε εγγυηθεί σε τράπεζες για το καλό του Ολυμπιακού. Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ποτέ δεν ζήτησε πίσω έστω μια δεκάρα από όσα ''δάνεισε'' στον Θρύλο. Δεν τα δάνεισε. Τα χάρισε. Σκεφτείτε μόνο τι θα λέγανε εναντίον του κάποιοι αν δεν κατέγραφε στα βιβλία του Ολυμπιακού τις δωρεές και τα ''δανεικά'' του. Μέχρι που θα έβγαζαν πως δεν έβαλε και φράγκο απ'την τσέπη του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 25-6-1979
 

 

 
Αυτή είναι λίγο-πολύ η ιστορία γύρω από την παραίτηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ το 1974. Θυμίζει παλιά ελληνική ταινία, όπου ο πατέρας ενός παιδιού, επειδή βλέπει ότι το παιδί του με έναν επικείμενο γάμο θα βρει πολύ καλύτερη τύχη από αυτήν που ο ίδιος μπορούσε να του εξασφαλίσει, από φθόνο κάνει τα πάντα για να ματαιώσει το γάμο. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο πατέρας, ο πατριάρχης της Ολυμπιακής παράταξης. Ίδρυσε με τα αδέρφια του την ομάδα μας. Ως πρόεδρος το διάστημα 1954-1967 έστησε την ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ '50. Η θητεία του όμως έχει και πολλά στραβά.
 
-Επέτρεψε σε συμβούλους του (Μητρόπουλο, Καρύδη, Γκούμα) να πριονίσουν την καρέκλα του πολύ αγαπητού στον κόσμο του Θρύλου Ούγγρου προπονητή Κέμενυ Τίμπορ, που έφτιαξε την ομάδα του νταμπλ της περιόδου 1957-58 και έβγαλε και πολλούς νέους παίκτες (με πρώτο μεταξύ αυτών τον Στεφανάκο). Θα παρουσιάσουμε το θέμα αναλυτικά σε προσεχή ανάρτηση.
 
-Επέτρεψε στους ίδιους συμβούλους του να κάνουν το ίδιο με τον ΜΠΟΥΚΟΒΙ, ανοίγοντας τον δρόμο στη χούντα που περίμενε στη γωνία για να διώξει τον ''παλιοκουμουνιστή Ούγγρο'' το 1967.
 
-Το 1964, μετά τα επεισόδια στον ημιτελικό Κυπέλλου στη Λεωφόρο, όπου γαύροι και βάζελοι μαζί διέκοψαν το ματς, όταν κατάλαβαν πως ήταν ''στημένο'' για να λήξει ισόπαλο, ώστε να υπάρξει επαναληπτικός και να γεμίσουν τα ταμεία των Συλλόγων από τις εισπράξεις, κατηγορούσε δημοσίως τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού ως ''ταραξίες και πράκτορες της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου και της Ε.Δ.Α.''.
 
-Την περιβόητη εξαετία 1959-1965, εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό στις τύχες του και οργίαζε ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης, εξαγοράζοντας τους πάντες και τα πάντα με βαλίτσες με λεφτά. Οι γαύροι έλεγαν με επιστολές τους στον Τύπο της εποχής πως ''πιο πολλές φορές βλέπουμε το Μαντζεβελάκη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, παρά τον πρόεδρό μας'', σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ποδοσφαιρικής ιστορίας μας.
 
Ανυπολόγιστη η προσφορά του ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά μεγάλος πρόεδρος σαν τον κύριο ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ δεν υπήρξε ποτέ. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ εξαργύρωσε την σχέση του με τον Ολυμπιακό πολιτικά, αφού εξελέγη δήμαρχος Πειραιά και ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης της Ε.Ρ.Ε. του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αντίθετα, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ μόνο έδωσε στον Θρύλο. Δεν πήρε τίποτε πίσω, ούτε σε ηθικό επίπεδο. Μόνο λάσπη πήρε, από εχθρούς και ''φίλους''. Για όλους εμάς βεβαίως παραμένει ακόμη και σήμερα ο γίγαντας, ο τιτάνας που τα έβαλε με τη χούντα και υστερεί μόνο από αυτόν που ο ίδιος έφερε στον Θρύλο, τον ανυπέρβλητο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.
 
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.
 
Υ.Γ. 1 Ξαναδιαβάστε μετά τα παραπάνω αυτήν την ανάρτηση, αλλά και αυτήν, ειδικά τα τελευταία αποκόμματά της, για το ποιος ''εξωδιοικητικός'', τότε, παράγοντας του Θρύλου επενέβη στο ματς Ολυμπιακού-Άντερλεχτ στην Πάτρα το 1974.
 
Υ.Γ. 2 Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ εγκωμίαζε τον Αριστείδη Αλαφούζο, πατέρα του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου-Τουίτη και ήθελε να τον δει πρόεδρο στον Θρύλο. Η οικογένεια Αλαφούζου είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. Θα έχουμε και συνέχεια επί του θέματος τις προσεχείς μέρες. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει, όσο κι αν παλεύει ο Τουίτης, που βρήκε παιχνιδάκι να σκοτώνει την ώρα του.

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Αν μου το εχουν πει καλα αφοτου εφυγε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ(ισως και την αμεσως επομενη μερα)βγαινει το Φως με τιτλο "ΟΟλυμπιακος φτιαχνει 100 σαν τον ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ"(η κατι τετοιο).Αν οντως εχει γινει μιλαμε για μεγαλη μαλακια.Αυτος ο Προεδρος εχει μια βασικη διαφορα απο ολους.ΗΤΑΝ ΑΓΝΟΣ.Κριμα που δεχθηκε τετοιο πολεμο.Ο Ολυμπιακος αν δεν ειχε σφαχτει απο τον πουσταρα τον παλοται θα ειχε ευρωπαικο τιτλο τοτε.Κριμα απλα κριμα.Ειμαστε τοσο ατυχοι σε ολη μας την ιστορια.Επειδη εχω ακουσει απο πολλους αυτο με το ρολοι τελικα δεν ισχυει???

Εικόνα savvas gridlock

Οχι, δεν ισχυει αυτο με το ρολοι, που το εχουμε συζητησει 500 φορες και πλεον σκεφτομαι να το βαλω μπροστα στη σελιδα, να το βλεπουν ολοι, μπας και το χωνεψουν και σταματησουν να μιλανε σαν καφενεια. Πρεπει να ειναι τελειως βλαμμενος καποιος για να πιστευει οτι επαιξε πουστια ο Θεοδωρακακης στο Γουλανδρη κι αντι να φυγει απο τον Ολυμπιακο ο Θεοδωρακακης, εφυγε ο Γουλανδρης, με το Θεοδωρακακη να παραμενει στον Θρυλο και να συνεργαζεται με ολους τους προεδρους που ακολουθησαν. Δηλαδη το "λαδιαρη" Θεοδωρακακη γιατι δεν τον σουταραν οι επομενοι του Γουλανδρη; Πρεπει να ειναι ψεκασμενος καποιος για να πιστευει οτι ο Θεοδωρακακης επαιξε πουστια στο Γουλανδρη, την ωρα που μετα τη φυγη Γουλανδρη ηταν ο μονος που ειχε επαφες μαζι του, με την οικογενεια Γουλανδρη να λεει μια ζωη τα καλυτερα για το Θεοδωρακακη. Αν λοιπον ξανακουσεις καποιον να τσαμπουναει αυτο το απεριγραπτο πουστριλικι για το Ρολεξ, μαλιστα με υφος ψαγμενιδη "ακου εμενα", πες του για τη μανα του την πουτανα, που την παιρνει κουρσα ολος ο Πειραιας. Το ΦΩΣ μετα τη φυγη Γουλανδρη εβαλε πλερεζες και δικαιως. Καθε αλλο παρα ειρωνευτηκε το Γουλανδρη, με τον οποιον ο κυριος Θοδωρος Νικολαιδης ειχε τις καλυτερες σχεσεις και ουσιαστικα αυτος εκανε κουμαντο σε πολλα πραγματα μεσα στην ομαδα.

Ωρες ωρες πραγματικα απορω για τη νοημοσυνη του μεσου Ολυμπιακου.

Εικόνα RED HELL

Και κατι αλλο ρε Σαββα.Δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ποιος παραγοντας εξωδιοικητικος εκανε την πουστια.Ειδα τα αποκομματα ειδα και τι γραφεις οτι επρεπε να ειχε δυναμη κλπ.Αλλα ειμαι αρκετα μικροτερος και δεν ξερω πολλα για να το καταλαβω.Εκτος αν μου διαφευγει κατι αλλο.Μπορεις να με διαφωτισεις καπως?

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ανδριανοπουλος.

Εικόνα pantzo

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:

ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ "ΥΠΗΡΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ "ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ" ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ...

Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΦΕΡΘΗΚΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ...

Εικόνα Losanta66

Είναι το πρώτο μου σχόλιο και θα ήθελα πρώτα να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας.
Έγινα "ολυμπιακός" τα χρόνια του Γουλανδρή και η φυγή του με είχε συγκλονίσει.
Το άρθρο σας είναι εξαιρετικό. Θα ήθελα, όμως να ψάξετε το εξής: Θυμάμαι ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Φως", λίγο καιρό πριν καθιερωθεί ο επαγγελματισμός στο ποδόσφαιρο, που φιλοξενούσε δηλώσεις Γουλανδρή με τις οποίες, ο τεράστιος αυτός άνθρωπος, γνωστοποιούσε ότι πρόθεσή του ήταν να μπει στον Ολυμπιακό μόλις το ποδόσφαιρο γίνει επαγγελματικό. Έχω την εντύπωση ότι το σχέδιο αυτό "ναυάγησε", λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε (αργότερα).

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες φίλε. Σωστά θυμάσαι, έτσι είναι, αν και ευθέως δεν μίλησε πάλι ο ίδιος. Από το 1979 και μετά άρχισε να ταλαιπωρείται από τα γνωστά θέματα με τη βαλβίδα στην καρδιά του, που επιδεινώθηκαν. Θα τα βάλουμε κι αυτά, να είσαι σίγουρος φίλε ''Χούλιο''...

Εικόνα red apple

Και βέβαια, να μην ξεχάσουμε πως ο Ανδριανόπουλος υπήρξε ο πρωταγωνιστής της "αθώωσης" του Ζέλα, χάρη στον Πατριάρχη ο Ζέλας δεν υποβιβάστηκε ...

Καμμιά φορά δεν ξέρω πώς να τοποθετηθώ μπροστά σε όλα αυτά. Με ξεπερνάνε. Δεν ασχολήθηκα ποτέ, συνειδητά, με τα σκοτεινά των διοικήσεων...

Μου αρκεί η ερυθρόλευκη...
Νάμαι ευτυχής, άραγε;
Νάμαι δυστυχής;
Ποιός ξέρει;

Αλλά ο Ολυμπιακός τα σκεπάζει όλα

Εικόνα tsalouxidis

Ο Κόκκαλης ξεπερνάει το Γουλανδρή στα αντικειμενικά, δηλαδή κούπες και εγκαταστάσεις. Συνολικά όμως
ο Γουλανδρής είναι το ιδανικό του λεφτά προέδρου γιατί δεν υπήρχε ιδιοτέλεια στις ενέργειές του. Δεν μπορώ να φανταστώ το Γουλανδρή να λέει "χτυπάτε εμένα και όχι τον Ολυμπιακό" σε ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση. Εξάλλου είμαι Νέα Δημοκρατία και πάντα μου την έσπαγε που ήταν τόσο απροκάλυπτα ΠΑΣΟΚ ο Κόκκαλης.

Εικόνα savvas gridlock

Είσαι σίγουρος πως δεν αφορούσε τον Ολυμπιακό αυτό το ζήτημα για το οποίο είπε ο Κόκκαλης το ''χτυπάτε εμένα'';

Εικόνα tsalouxidis

Λάθος διατύπωση από κεκτημένη. Άλλωστε δεν θα είχε νόημα να το πει αυτό σε ζήτημα που δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Ήθελα να γράψω ότι έβαλε τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της κόντρας που είχε με την τότε κυβέρνηση με αυτή τη δήλωση προφανώς επιδιώκοντας επέκταση της στήριξης που είχε ως πρόεδρος του συλλόγου σε ζητήματα επιχειρηματικά εκτός ομάδας.

Εικόνα savvas gridlock

Κοίταξε τι λέγανε για το Γουλανδρή κάποιες πατσαβούρες στα ''κεντρώα'' Νέα, τις ημέρες λίγο πριν τις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης.

ΤΑ ΝΕΑ 14-11-1974

http://img829.imageshack.us/img829/685/ltis.png

http://img577.imageshack.us/img577/5748/sufy.png

Και εντάξει, Νεοδημοκράτης ήταν, φίλος του Καραμανλή. Αλλά χουντικός; Σε λίγες μέρες θα βγάλουμε την ανάρτηση με τα αρχεία της ΕΣΑ, όπου φαίνεται μέσα σε αυτά να τον παρακολουθούν οι χουντικοί, επειδή έκανε παρέα με αντιστασιακούς και εκεί που διασκέδαζε επί χούντας ακούγονταν τραγούδια του Θεοδωράκη. Στο δημοψήφισμα του 1973 ο Θεοδωρακόπουλος της ΑΕΚ παρότρυνε τον κόσμο της ΑΕΚ να ψηφίσει ''ΝΑΙ'', για να γίνει η ΑΕΚ μεγάλη. Ο Γουλανδρής ούτε που ασχολήθηκε. Αν όμως είσαι παπανδρεϊκή πατσαβούρα, Λαμπρακοειδές απόβρασμα, τέτοιες βρωμιές θα διαδίδεις.

http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/201306...

Ο Ολυμπιακός τους πονάει όλους αυτούς. Όποιος κι αν είναι πρόεδρος στον Θρύλο και φέρνει τίτλους, τέτοια χτυπήματα κάτω απ'τη ζώνη θα δέχεται. Διάβασε ένα άρθρο της πασοκικής τεγοπουλο-Ελευθεροτυπίας, που αναδημοσίευσε η δεξιά αλαφουζο-Καθημερινή, δηλαδή ένα εκρηκτικό αντι-κοκκαλικό mix, για τις πραγματικές αβάντες που ΔΕΝ απήλαυσε από το σημιτο-ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_26/02/2002_17239

Κάτσε να αρχίσουν οι Αγγελόπουλοι με το καλό να παίρνουν μαζικά πρωταθλήματα μπάσκετ στην Ελλάδα και θα διαβάζουμε αντίστοιχα ''αυθόρμητα'' άρθρα εναντίον τους.

Εικόνα xristoforas

Σοβαρά ε; και τι σημασία έχει τι κόμμα είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού ; Κι άλλοι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους την σπάει που είναι Νεοδημοκράτης ο Μαρινάκης.Με κομματικά κριτήρια βλέπεις το έργο των προέδρων του Ολυμπιακού και προβαίνεις σε συγκρίσεις;....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!
ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ-ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!
ΑΛΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε....ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ...ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ..ΤΟ ΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ,ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ,ΚΟΙΝΩΣ : NA MAΣ ΤΗΝ ''ΣΠΑΣΕΙ''.

Εικόνα tsalouxidis

Κατάλαβες τί γράφω; Μου την έσπαγε γιατί ήταν απροκάλυπτα πασόκος και μου έδινε την εντύπωση ότι χρησιμοποιούσε την ομάδα και για τέτοια ζητήματα. Δεν θυμάμαι τον Πρωταθλητή να βγαίνει με πρωτοσέλιδο το Σημίτη και προβοκατόρικες κεφαλίδες τύπου "θα τσακίσω τον Ολυμπιακό" ή "θα πάω το πρωτάθλημα στην παιανία" ή "είμαι αντιολυμπιακός" όπως έκανε για τον Καραμανλή. Κι ο Μαρινάκης αν είχε αντίστοιχη συμπεριφορά θα μου ήταν απεχθής. Δεν ενέκρινα ας πούμε τον πώς τονε λέγανε, τον Καραχάλιο

Εικόνα nmavronas

Συμφωνώ σε όλα σχεδόν που αναφέρεις! Το καλοκαίρι του 74 ο Γουλανδρής έκανε μεταγραφές άνω των 30 εκ.δρχ, δικών του φυσικά. Υποθέτουμε λοιπόν σωστά ότι δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί. Σαφώς το παιχνίδι με την Άντερλεχτ έπαιξε κάποιο ρόλο, αλλά ο πόλεμος για την είσοδο νέων μελών οικονομικά εύρωστων από παλαοολιθικούς παράγοντες και η συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών που ολο ζητούσαν τον έκαναν να φύγει! Οι παλαιολιθικοί παράγοντες που λέμε ευθύνονται για την ανέλιξη του ΠΑΟ στην κορυφή αρχές δεκαετίας του 60 με ανοχή [ μόνο;] στα έργα Μαντζεβελάκη! Η διάβρωση εκ των έσω άρχισε με το καταραμένο παιχνίδι της 24-7-1960 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-4 και συνεχίστηκε μέχρι του ερχομού του Μπούκοβι! Φυσικά ευθύνονται για το διώξιμο του Μπούκοβι. Όσο για τον Γουλανδρή, πάντοτε αισθάνονταν ότι βρίσκονται κάτω απο την σκιά του ακομα και όταν ήταν οι ίδιοι στην ηγεσία του Ολυμπιακού.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Εικόνα μαουνιέρης

Σωστά τα λέτε και εσύ και ο συντοπίτης μου.

Εικόνα Εν Αθήναις

Ωραίο κείμενο.

Ο Θεοδωρίδης επιβεβαιώνει πως κάτι έγινε στο ΟΣΦΠ-Άντερλεχτ, το οποίο υπήρξε η αιτία που ώθησε τον Γουλανδρή σε διαγραφή. Οι φήμες λένε πως το ρολόι που προοριζόταν για τον Ούγγρο διαιτητή δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Κατέληξε σε «ερυθρόλευκο» χέρι, στενού συνεργάτη του Γουλανδρή. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει...

Μεγάλος παράγοντας, πραγματικά φανατικός Ολυμπιακός, αλλά με πολλές «σκιές» για τη θητεία του ως πρόεδρος.
Το περίφημο «δένω τα κορδόνια μου στη σέντρα» δε γίνεται να σβηστεί από την Ιστορία...

Εικόνα savvas gridlock

Αν διαβάσεις ολόκληρο το απόκομμα των δηλώσεων Σάββα Θεοδωρίδη, θα δεις ότι κατηγορεί το Γουλανδρή και ούτε λίγο ούτε πολύ του λέει ''μην μας το παίζεις κονιόρδος που έβαλες 140 εκ. δραχμές. Ας τα έβαζες για να μας χτίσεις γήπεδο''. Η παράθεση λοιπόν αυτού του αποκόμματος έγινε για να φανεί η κόντρα παλαιών παραγόντων (μεταξύ αυτών το ισόβιο μέλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης) και Γουλανδρή. Αν όμως πορεύεσαι με προκατασκευασμένα συμπεράσματα, από ένα κείμενο με 130 φωτογραφίες, θα εστιάσεις σε μία υποσημείωση της υποσημείωσης για να ''δικαιωθείς''. Ο Θεοδωρακάκης είχε πολύ καλές σχέσεις με το Γουλανδρή και μετά την παραίτησή του το 1974. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, καταντάει κουραστικό.

Εικόνα clark gheibol

έτσι βγάζετε τα συμπεράζματα και στους γκρινγουέμπφανς, διαβάζοντας πέντε λέξεις με τα μάτχια σας και ολοκληρώνοντας το συλλογιζμό με τα ποδάργια σας;

Εικόνα Εν Αθήναις

Το συμπέραζμα που έβγαλα εγώ πάντως είναι πως ο Μμμπαλοτάυ είχε ζητήσει Favre-Leuba (φοριέται και στο δεγχζί, σαν κόζμημα).
Γι' αυτό και σας «έσφαξε».

Κυρ-Λεωνίδα, έχεις ώρα;

Αφού ρε Κλαρκούλη μόνοι σας τα παραδέχεστε, σα να μην τρέχει τίποτις...

Εικόνα clark gheibol

διάβασες "ο Γουλανδρής έφυγε αηδιαζμένος, απ' ό,τι τουλάχιστο λέγεται, εξ αιτίας πάρα πολλών που συνέβαιναν και ιδίως στο ματς Άντερλεχτ- Ολυμπιακού στη Μπάτρα με δγιαιτητή τον Ούγγρο Μπαλοτάυ" και απ' αυτό κατάλαβες ότι ο Μπαλοτάι είχε ζητήξει ωρολόγι, ο κυρ Νικόλας τό 'στειλε, αλλά κάποιος το σούφρωσε; Όχι κάπχοιος, ο κυρ Λεωνίδας κιόλας. Τι να πω, αυτήν την ικανότητα, φίλε πρέπει να την εκμεταλλευτείς.
Δυο πόντους πιο μέσα και θα βλέπεις και το μέλλον. Αλλά για την ώρα σού 'χω και γω μια ιστορία απ' το παρελθόν πάλι. Βγαίνει αβίαστα πάλι από τα άνω αποκόμματα, αν βέβαια χρησιμοποιήσεις την επιστημοσύνη των γκρινγουέμπφανς, αυτή που σκέφτεσαι με τα ποδάργια και γράφεις με το γκώλο. Ο κυρ Λεωνίδας έχασε το ωρολόγι την ίδγια κιόλας μέρα. Όλοι οι μύστες από τη μια κρυφογελούσαν, από την άλλη αναρωτχιόντουσαν πού δγιάλο έχει καταλήξει το πολύτιμο αντικείμενο που τα ζέλια φοράνε και στο δεξί σα γκόζμημα. Περίεργο. Ήταν λες και είχε ανοίξει η γη και το είχε καταπχιεί. Και μόνο απ' αυτό το γεγονός, έπρεπε να είχανε ψυλλιαστεί την αλήθεια που παρουσιάστηκε μπροστά τους καθάρια και τρομαχτική σε όλη την απλότητά της λίγα χρόνια μετά όταν ο Δομάζος μπήκε με οξύ εντερικό άλγος στη β΄ χειρουργική κλινική του Ευαγγελιζμού. Μετά από πολύωρη εγχείρηση, κατάφεραν οι γιατροί να αφαιρέσουν ένα χρυσό ρολόι σφηνωμένο βαθιά μέσα στο γκώλο του. Την ίδια κιόλας μέρα το ρολόι ξαναχάθηκε για να ξαναβρεθεί το 1985 στο καβλί του Ίαν Ρας, αλλά αυτό θα σ' το διηγηθώ μια άλλη φορά, πάνω κάτω όταν οι γκρινγουέμπφανς βγάλουν αρχίδγια ή κερδίσει η ζέλα το πρωτάθλημα στην μπάλα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μην ασχολείσαι με το άτομο φίλε Clark, δε λέει να καταλάβει. Από πού προκύπτει το ρολόι το ξέρει μόνο ο ίδιος. Βασικά, το ξέρω κι' εγώ, από το κεφάλι του. Μετά απ' όλα αυτά που διάβασε έφτασε σ' αυτό το συμπέρασμα. Είναι μετά να απορείς γιατί είναι βάζελος; Πώς οδηγήθηκε στο συμπέρασμα αυτό ο Θεός κι' η ψυχή του.

Ναι, σίγουρα έπαιξε ρόλο ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ. Έναν ήδη απηυδησμένο Γουλανδρή τον αποτελείωσε. Λογικό δεν είναι να αηδιάσει κάποιος αθροιστικά με μία τέτοια στημένη διαιτησία; Τώρα, πώς μία στημένη κατά του Ολυμπιακού διαιτησία σε βαθμό κακουργήματος την αναγάγατε σε πράσινη προπαγάνδα είναι απορίας άξιον.

Εγώ, σαν μικρότερος που είμαι και δεν έχω ζήσει αυτές τις εποχές, μου λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με το θέμα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η ανοιχτή κόντρα του Γουλανδρή με τον Ανδριανόπουλο και κάποιους από τους αθανάτους, οι πουστιές των παιχτών, η απραξία "κοντινών" του ανθρώπων μπροστά στην επίθεση που δεχόταν, η διαιτησία του Παλοτάι, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε κ.α. στάθηκαν αθροιστικά οι αιτίες απομάκρυνσής του από τον Ολυμπιακό. Κάθε άλλο συμπέρασμα είναι μόνο για βρώμικα, βαζέλικα, πούστικα μυαλά.

Τα λόγια του Μιλτιάδη Μαρινάκη με συγκίνησαν αν και ετεροχρονισμένα πλέον. Ήταν ορθότατα, σταράτα, Πειραιώτικα. Δεν απορώ που έμοιασε ο Βαγγέλας.

Αυτό που ήθελες να πετύχεις Σάββα με το άρθρο το πέτυχες. Ανέδειξες την ιστορία γύρω από την απομάκρυνση του Γουλανδρή δίχως εμπάθειες και μεροληψίες, δείχνοντας σ' εμάς τους νεότερους τι ακριβώς έγινε τότε. Να ξέρεις ότι σ' ευγνωμονούμε από την καρδιά μας. Μη χαλιέσαι για τον κάθε μαλάκα βάζελο ή γαύρο που δε λέει να καταλάβει.

Clark, το σωστό είναι ΕΒΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Μην παρασύρεσαι.

Εικόνα el trick

Ίσως είναι και το μοναδικό σου σχόλιο στο οποίο δεν θα διαφωνίσω.
Από την πρώτη στιγμή που έληξε το ματσ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ υπήρχε σκιά.
Κάτι έφταιγε για τέτοιο σφάξιμο.
Το "Λεωνίδα τι ώρα είναι" είναι η επικρατέστερη άποψη. Πιθανόν και η αληθινή αφού καπνός χωρίς φωτια......

Εικόνα savvas gridlock

Τον καπνό που λες τον άναψαν οι μετέπειτα συνεργάτες του Ανάργυρου Σαλιαρέλη, επειδή ο Θεοδωρακάκης τους έκανε πόλεμο ανοιχτά. Για να τον σπιλώσουν, έφτιαξαν ένα ωραίο σενάριο συνωμοσίας. Τη μούφα με το ρόλεξ στον Παλοτάυ ούτε τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' τόλμησαν να την γράψουν.

Εικόνα manos

Διαφωτιστικότατο. Ευχαριστούμε πολύ. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Άρρωστη ελληνική φυλή...