Ο ΕΟΥΣΕΜΠΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου Εουσέμπιο, ας θυμηθούμε μία ιστορία από τα χρόνια της ''Επανάστασης'' με τον άσο της Μπενφίκα.
 
Σεζόν 1973-74 και ο Ολυμπιακός, στα πλαίσια του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, αντιμετωπίζει την Μπενφίκα. Το πρώτο ματς στη Λισσαβόνα λήγει με σκορ 1-0 υπέρ των Πορτογάλων. Ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη έχει οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου 1973. Την 1η Οκτωβρίου, η αποστολή των Πορτογάλων καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και εκεί θα αντιμετωπίσουν μία ''ωραία'', χουντική κατάσταση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-10-1973
 

 

 
Ήταν η περίοδος που η ''Επανάσταση'' της 21ης Απριλίου δεν έχανε ευκαιρία να δείξει τη δυσαρέσκειά της προς το πρόσωπο του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, τον οποίον παρακρατικοί Απριλιανοί παρακολουθούσαν μέχρι και στις εξόδους του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 4-2-1985
 

 
Αυτή ήταν η υποδοχή που έζησε στη χώρα μας ο Εουσέμπιο από τους ''λεβέντες χουντικούς''. Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ευχόμενοι κι εμείς καλό ταξίδι στο μεγάλο Εουσέμπιο.
 

Σχόλια

Εικόνα Count Cagliostro

Μία απορία την έχω ρε γμτ! Πώς άφησε η χούντα τον Γουλανδρή να αναλάβει τον ΟΣΦΠ και να επιτρέψει να δημιουργηθεί τέτοιο προβλέψιμο λαϊκό έρεισμα???

Εικόνα savvas gridlock

Πιστεύεις ότι ένας εφοπλιστής με τεράστιο στόλο θα λογοδοτούσε για το τι θα έκανε σε ένα μάτσο πουστοδέκανα, που πουλούσαν ''Επανάσταση'' με το κιλό σε αγανακτισμένους πολίτες-νοικοκυραίους; Το ότι ''όλοι στέκονταν σούζα μπροστά στους λεβέντες στρατιωτικούς'' αμφιβάλλω αν το πιστεύουν και κάποιοι ξεχασμένοι πατριώται χουντικοί σήμερα. Άσε που όταν εμφανίστηκε ο γίγαντας, ο Ολυμπιακός ήταν ένα βήμα από τη Β' Εθνική και αν του έκοβαν τον δρόμο οι καραβανάδες, παίζει να τους κρεμούσαν στο Σύνταγμα οι γαύροι. Από την πρώτη μέρα τον πολέμησαν. Μέχρι τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου 1974 που έπεσαν, έστελναν διαταγές για κατάσχεση λόγω των χρεών που αυτοί δημιούργησαν στο θέμα Ρέντη.