ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ



Στην χθεσινή εφημερίδα GOAL NEWS διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο από τον κύριο Ανδρέα Δημάτο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 10-1-2014
 

 
Σε πρώτη ανάγνωση, το άρθρο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ''εμπεριέχει αρκετές αλήθειες''. Πράγματι, ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλότερο κύκλο εργασιών από τις υπόλοιπες ΠΑΕ στην Ελλάδα και για να τον ανταγωνιστεί κάποια ΠΑΕ, θα πρέπει να καλύπτει μεγάλες τρύπες ένας μεγαλομέτοχός της κάθε χρόνο και όχι να βάζει λεφτά για μία χρονιά και μετά να εξαφανίζεται (σαν τους πολυμετοχικούς του βάζελου με λίγα λόγια). Η προπαγάνδα όμως έτσι γίνεται. Πετάς κάποιες αλήθειες, αλλά μέσα σε αυτές ρίχνεις και τα χοντρά ψέματα, οδηγώντας τον αναγνώστη σε συμπεράσματα που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Τι εννοούμε; Αντιγράφουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.
 
Πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι ο Σαββίδης θα πρέπει να συνεχίσει να ρίχνει χρήματα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μαρινάκης να κάνει σωστή διαχείριση των εσόδων του Ολυμπιακού. Η κουβέντα μπορεί εύκολα να παρεκτραπεί στα επιχειρήματα των αντιπάλων παρατάξεων ως προς τη μονιμοποίηση τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πολύ πιο σοβαρό θα είναι να εξετάσουμε το γεγονός ότι την στιγμή της αποχώρησης του Σωκράτη Κόκκαλη με τον πρωταθλητή Ελλάδος να μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, βρέθηκε αμέσως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
 
Με λίγα λόγια τι μας γράφει ο ΠΡΩΗΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΕΝΩΣΙΤΗΣ'' ΤΗΣ ΑΕΚ, κύριος Δημάτος; Αφού μας έριξε το δόλωμα με το σωστό ''αν δεν πληρώσεις κύριε αντιολυμπιακέ, τον Ολυμπιακό δεν γίνεται να τον ανταγωνιστείς'', αμολάει καλούμπα. ''Η υπεροπλία του Ολυμπιακού στον τομέα των εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι κονομάει κάθε χρόνο τα 30άρια από το Τσάμπιονς Λιγκ''. Εύκολα λοιπόν ο αντιολυμπιακός αναγνώστης οδηγείται εκεί που έχει προαποφασίσει να οδηγηθεί. ''Αφού τα παίρνει στημένα ο γαύρος, με διαιτησίες και παραρτήματα, έχει αβάντα 40 εκ. ευρώ σε σχέση με τον ΠΑΟΚ στα έσοδα. Πώς να τα καλύψει αυτά κάθε χρόνο ο χ,ψ Σαββίδης; Έτσι αποθαρρύνεται και δεν επενδύει. Με αυτόν τον τρόπο κυριαρχεί ο γαύρος και θα κυριαρχεί μια ζωή. Κράτος ο γαύρος, πώς να τον ρίξεις απ'την κορυφή;''. Είναι όμως έτσι; Ας δούμε τι συνέβη στα έσοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός τη σεζόν 2010-11, όταν δεν παίξαμε όχι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ούτε καν στην Ευρώπη (τα δύο εντός έδρας ματς των προκριματικών του ΟΥΕΦΑ, με Μπέσα και Μακάμπι, δώθηκαν χωρίς κόσμο). Επίσης τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα είχαν προεισπραχθεί από τη διοίκηση ΚΟΚΚΑΛΗ την προηγούμενη χρονιά και δεν μπήκε σεντ στα ταμεία της ΠΑΕ κι από αυτήν τη μεριά.
 

 
37,1 εκ. ευρώ ο κύκλος εργασιών, τα έσοδα που έφτασαν στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλαδή, δίχως τηλεοπτικά και Ευρώπη, ξαναλέμε. Ας δούμε τα αντίστοιχα μεγέθη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέρυσι, σεζόν 2012-13, όταν είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη νωρίς και δεν μπήκε σε ομίλους και παρά το ότι πήρε λεφτά από τηλεοπτικά δικαιώματα.
 

 
9,4 εκ. ευρώ τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με τις πωλήσεις παικτών. Αλλιώς 6,5 εκ. ευρώ. 37 ο Θρύλος, βαριά βαριά 7 ο ΠΑΟΚ. Δίχως Ευρώπη, δίχως Τσάμπιονς Λιγκ και δίχως τηλεοπτικά μόνο για τον Θρύλο. Γι'αυτά ποιος φταίει κύριε Δημάτε; Τα πρωταθλήματα που παίρνει ο Θρύλος και τον οδηγούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή μήπως ο κόσμος του Ολυμπιακού, με τα λεφτά που προσφέρει στην ΠΑΕ μέσω εισιτηρίων και φυσικά ο μεγάλος μας πρόεδρος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ με το γήπεδο που έφτιαξε; Γιατί δεν τονίζετε λοιπόν την ανυπαρξία υποδομών στις άλλες ΠΑΕ, που δεν τους επιτρέπουν να γεμίσουν με έσοδα;
 
Μήπως να δούμε τι συμβαίνει στην ΠΑΕ ΠΑΟ; Εξετάζουμε τη σεζόν 2011-12, όταν δεν έπαιξε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τις σφαλιάρες από Μακάμπι-Οντένσε και περιορίστηκε στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ (με τηλεοπτικά δικαιώματα μέσα όμως, έτσι;).
 
 
 
15,7 εκ. ευρώ τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΤΕ, ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΑΒΑΝΤΣΟ 20 ΚΑΙ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ. ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΗΠΕΔΟ;
 
Γήπεδο με δικά μας λεφτά, του ΣΩΚΡΑΤΗ και του κόσμου του Θρύλου, έτσι; Αυτά ας τα δει ο κύριος Δημάτος, γιατί τώρα δεν γράφει πια στον ''Ενωσίτη'', για να τον διαβάζουν μόνο Αεκτζήδες και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τιγράκου των Φρίσκις Κουραδοπαλάτη Μελισσανίδη. Η αλήθεια δεν είναι ''ο Ολυμπιακός έχει πολλά παραπάνω έσοδα'' και τελεία. Η αλήθεια είναι ''ο Ολυμπιακός έχει πολλά παραπάνω έσοδα λόγω του γηπέδου του και των πρωταθλημάτων που παίρνει. Άρα αν κάποιος Αλαφούζος/Γιαννακόπουλος ή Σαββίδης θέλει να τον ανταγωνιστεί, πρέπει πρώτα να φτιάξει γήπεδο και μετά να στοχεύσει στα πρωταθλήματα''. Αυτή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι μισές αλήθειες, δηλαδή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, κύριε Δημάτε.

Σχόλια

Εικόνα el trick

Όμως δεν είναι ΜΟΝΟ το γήπεδο και το πρωτάθλημα τα στοιχεία που θα πρέπει οι άλλοι να γεφυρώσουν για μπορέσουν να αντικρύσουν τον ΘΡΥΛΟ.
Είναι ένα σωρό πράγματα ΜΑΖΙ.
1. Κόσμος.
2. Διοίκηση που να ΑΓΑΠΑΕΙ την ομάδα και όχι την τσέπη της.
3. Υποδομές
4. Ακαδημίες
5. Χορηγίες.
6. ΟΝΟΜΑ

Παράδειγμα. Ο Ερασιτέχνης. Χωρίς πολλά έσοδα, χωρίς πολύ προβολή, χωρίς σπόνσορες όμως με ΚΟΣΜΟ και ΟΝΟΜΑ και μόλις απέκτησε διοίκηση που κοίταζε την ομάδα και όχι την τσέπη, ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ τις παλιές αμαρτίες και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

Αυτά οι αλλόθρησκοι απλά ΔΕΝ ΤΑΧΟΥΝ. Κατά καιρούς είχαν όμως κάποια πράγματα που ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ. Προστάτες. Όταν έχαναν τους προστάτες έχαναν τη γή κάτω από τα πόδια τους. Τώρα πλέον ίσως ούτε με προστάτες να μπορούν να φτάσουν τον ΘΡΥΛΟ.

Εικόνα μαουνιέρης

Το έσκισες, Σάββα, το αντιπαθητικό MEGAρδάκι, που όταν μιλάει για τον Θρύλο, δεν μπορεί να κρύψει την αηδία του. Αλλά κι εμείς το ίδιο κάνουμε, και για τον ίδιο και για το οχετοκάναλο που τον μοστράρει. Μόνο που εμείς το κάνουμε, σύγγαυρε Σάββα, μόνο αφού προηγουμένως τον έχουμε ξεσκίσει - όπως εσύ καληώρα εδώ, τώρα. Γειά σου, Σάββα χαλκέντερε!
Και εννοείται:
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου Γιώργαρε γίγαντα.

Εικόνα Alex7Greek

Διαβάζω καθημερινά τα άρθρα σας, αλλά ποτέ δεν έτυχε να σχολιάσω, αποφάσισα να φτιάξω λογαριασμό για να σας πω ένα πράγμα μόνο. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ! καιρός να μάθουν όλοι τι παίζει, και να μην τρώνε το κουτόχορτο που τους ταΐζουν οι φυλάδες και τα site

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες Alex.

Εικόνα Hank

Να σαι καλά Alex.
Συνέχισε και συ την καλή δουλειά.

Εικόνα vagio

Αρθρο με αρχιδια.. 1+1=2, ουτε πολλα λογια, ουτε παπαρολογιες. Μπραβο ρε Σαββα!

Εικόνα nmavronas

Kανείς από τους φωστήρες αυτούς δεν αναφέρει ότι ο Μαρινάκης το καλοκαίρι του 2010 ΑΓΌΡΑΣΕ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μαζί με τα χρέη της με ένα ποσό γύρω στα 100 εκ. ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕ δηλαδή σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός δεν μετείχε σε champions league! ποιος από τους αλλους λεβέντες ξόδεψε για αγορά ΠΑΕ; Κανένας φυσικά αλλά ο ένας προσπαθεί να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα στο δημόσιο και ο άλλος "εκεί, εκεί στην τρίτη Εθνική"!

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, Νίκο, εγώ αυτό το τελευταίο σύνθημα που αναφέρεις το φωνάζω με μίσος. Τα ''υπεράνω'' και τα ''μην ασχολείσαι'' μας φάγανε. Ουστ κωλότουρκοι, σαπίστε στα τοπικά με τους Μανδραϊκούς...