Ο ΡΕΣΤΗΣ, Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΠΑΟ



Τις τελευταίες ώρες, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ κυρίου Άγγελου Φιλιππίδη στην Κωνσταντινούπολη, για τα υπέρογκα δάνεια που χορηγούσε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί των ημερών της προεδρίας του, μαθαίνουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Αρχικά διέρρευσε εκ νέου το όνομα του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
 

 
Ο προσφάτως αποφυλακισθείς Ρέστης είχε μία τράπεζα στο Μαυροβούνιο, στην οποία φέρεται να δούλεψε ή εν πάση περιπτώσει να έχει κάποιο πάρε-δώσε ο κύριος Φιλιππίδης. Τα στοιχεία μάλιστα είναι πολλά περισσότερα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνέταιροι με δουλειές σε τράπεζα του Μαυροβουνίου λοιπόν ο κύριος Φιλιππίδης με τον κύριο Ρέστη, ενώ το τρίτο πρόσωπο στην ιστορία είναι ο Πέτρος Στάθης.
 
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ''ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟ 2000, ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΗ ΤΗΣ ΑΕΚ;
 
Ρε πώς επαναλαμβάνεται η ιστορία. Κι αν κανείς αναρωτηθεί ''τι μας νοιάζει εμάς ρε μαλάκα να πούμε το τι γίνεται στις τράπεζες και τα διάφορα οικονομικά σκάνδαλα; Για Ολυμπιακό έχεις να μας πεις κάτι;'', ας διαβάσει και την παρακάτω ανάρτηση, από την περίοδο που ο Βίκτωρας Ρέστης, με μεσολαβητή τον οπαδό του ΠΑΟ και πρόεδρο του ΔΟΛ κύριο Ψυχάρη, εμφανιζόταν ως υποψήφιος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ και ήθελε να βάλει εκ νέου στη θέση του προέδρου της ομάδας τον κύριο...Φιλιππίδη. Μάλιστα στη συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρεται η συνεργασία του Φιλιππίδη με την τράπεζα του Ρέστη στο Μαυροβούνιο.
 

 

 
Φιλιππίδης, Στάθης και μαζί τους ο ΔΟΛ. Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο και πίσω τους (ή πάνω τους, ανάλογα...) ο αφρός της διαπλοκής. Αλήθεια,
 
ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΥΠΉΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ή ΉΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ;
 
Απορία το έχουμε, για την ομάδα του στενού Ελληνικού Δημοσίου, που τώρα που διαλύεται, διαλύεται κι αυτή...
 
Υ.Γ. 1 Όταν είχε συναντηθεί πριν λίγους μήνες ο Angelo Filippidis με οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ, οπαδικές πράσινες ιστοσελίδες άρχισαν τα σάλια για τις ''καλές προθέσεις που είχε'' και για το ότι ''συγκρούστηκε με την παράγκα το διάστημα 2000-2003''. Η αλήθεια είναι ότι ο Angelo έχει πολύ καλές ιδέες. Ακόμη γελάμε.
 

 
Υ.Γ. 2 Πώς το έλεγε εκείνο το σύνθημα για το Φιλιππίδη, το Σιρχάουζ και τον Στάθη, που κάτι, ακόμη, δεν έχουν μάθει; Κάτι θυμάμαι, αλλά μου διαφεύγει.
 
Υ.Γ. 3 Η υπόθεση σε πρώτη φάση μοιάζει φούσκα των ΜΜΕ, αφού τα δάνεια δεν συνεπάγονται και λαμογιές και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες. Περισσότερο γελάμε με το τι θα γραφόταν σε αντίστοιχη περίπτωση, αν ο εμπλεκόμενος ήταν πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού, σε διάφορες ιστοσελίδες αγνών και έντιμων ''αντικειμενικών'' δημοσιογράφων, όχι μόνο του αθλητικού, αλλά του ευρύτερου ΑΡΔοφάσματος, παρά μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης. Όπως είδαμε και είναι γνωστό τοις πάσι εξ άλλου, στους διαπλεκόμενους ΑΡΔ έχει παράδοση ο ΠΑΟ. Όποιος έχει λίγο μυαλό, καταλαβαίνει το τι γίνεται στη χώρα και γιατί, ειδικά αυτές τις μέρες. Για πολιτικά δεν μιλάμε επειδή δεν θέλουμε, όχι επειδή δεν μπορούμε και είμαστε χαζοί.
 
Υ.Γ. 4 Με τα δάνεια της Marfin του κυρίου Βγενόπουλου θα ασχοληθεί κάνας τροϊκανός εκεί έξω, γιατί από τους εδώ μέσα δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά; Πού δίνονταν, με ποιες εγγυήσεις και πώς επέστρεφαν στα ταμεία της τράπεζας; Μήπως κάποια εξ αυτών έγιναν μετοχοδάνεια, παραπλανώντας το επενδυτικό κοινό σε πλασματικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου; Αλήθεια, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ το 2008, ύψους 68 ζεστών εκατομμυρίων ευρώ και με το από πού εκταμιεύθηκαν τα ποσά με τα οποία καλύφθηκε από τους διάφορους επιχειρηματίες, θα ασχοληθεί κάποιος ΕΛ-λην δημοσιογράφος, ή θα περιοριστούν στην αντίσταση (με το στόμα) στη Μέρκελ και στους Γερμανούς κατακτητάς; Να ρωτήσουμε τον κύριο Χατζηπαπαγαλάου του REAL FM; Έχει να μας πει κάτι για τον πρώην φίλο του και αποκλειστικό του συνομιλητή στις εκπομπές του στο ALTER του φοροφυγά Κουρή, κύριο Βγενόπουλο;

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο Βίκτωρας Ρέστης παλιότερα είχε μετοχές του ΔΟΛ(όχι το πλειοψηφικό πακέτο).
Πήρε τον ραδιοφωνικό σταθμό Sportime 89.2 το 2008 και τον έκανε την 1η Σεπτεμβρίου Arrena Radio 89.2(με αθλητική ενημέρωση κλπ. μιας και πλασαρόταν ως "το ανδρικό ραδιόφωνο".Ουσιαστικά ήταν η υποστηρικτική ραδιοφωνική προέκταση της φυλλάδας "Εξέδρα των Σπορ" των ΔΟΛ-Βγενόπουλου,εξ'ου και το ότι οι περισσότεροι ΑΡΔ της είχαν εκπομπές εκεί) μέχρι την Φλεβάρη του 2010,όπου άλλαξε χαρακτήρα και από αθλητικός έγινε μουσικός.Τον Ιούνιο του 2010,ονομάζεται Music 89.2 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Music_89.2

http://music892.rise.gr/

Πάμε και στα 2 τηλεοπτικά κανάλια που έχει.
-Θα θυμάστε όλοι το MTV Greece.Το 2008 ο Ρέστης εξαγόρασε από τον Γιάννη Αλαφούζο τον τηλεοπτικό σταθμό Smart Tv.Ανακοίνωσε μετά ότι μέσα από την συχνότητά του θα εκπέμψει το πρόγραμμα του MTV Greece, την Ελληνική έκδοση (franchise) του Αμερικανικού MTV (Music Television), η οποία ξεκίνησε να εκπέμπει την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008 και θεωρούνταν ως το 36ο MTV στην Ευρώπη.

http://www.in2life.gr/features/omni/article/157074/mtv-greece-kalh-arhh....

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου του 2015 ανακοινώθηκε ότι το κανάλι θα κλείσει, επειδή η ελληνική εταιρεία «Ψυχαγωγικές Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» (με διακριτικό τίτλο: MTV Α.Ε.),[3] αποφάσισε να λύσει την συνεργασία της με την ξένη εταιρεία, τη «Viacom», η οποία είχε δώσει την άδεια να παίζεται το κανάλι, εδώ στην Ελλάδα. Η ελληνική εταιρεία επέλεξε να μην ανανεώσει την συνεργασία της με την Viacom για οικονομικούς λόγους, με συνέπεια να μην έχει την άδεια το κανάλι για να παίζεται[4][5][6][7]. Τερμάτισε τη λειτουργία του το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2016 κι έδωσε τη θέση του στο RISE που μέχρι τότε ήταν νεανική μουσική και ψυχαγωγική εκπομπή του MTV Greece.

http://www.typologies.gr/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%...

"Τέλος και επίσημα το MTV Greece
23/12/2015

Και επίσημα ανακοίνωσε η εταρεία Ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις του ομίλου Ρέστη τη διακοπή μετάδοσης του σήματος του MTV Greece, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εταιρία Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις του Ομίλου Ρέστη και η VIACOM International Media Networks (VIMN) συνεργάστηκαν στενά και με ιδιαίτερη επιτυχία, στην ανάπτυξη του Nickelodeon και του MTV Greece μέσω της ελεύθερης μετάδοσης και των δύο καναλιών στην Ελλάδα.

Η Viacom αποφάσισε, από τα μέσα Ιανουαρίου 2016, να διακόψει την ελεύθερη μετάδοση του MTV Greece στην Ελλάδα και να μεταδίδει στο εξής το MTV μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες ΟΤΕ TV και ΝOVA.

Η συνεργασία του Ομίλου Ρέστη και της VIACOM συνεχίζεται με την ελεύθερη μετάδοση του Nickelodeon και είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να διαγράφει μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία."

Το οποίο μουσικό κανάλι RISE TV συνεχίζει μέχρι σήμερα
http://rise.gr/

-Πάμε στο δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι του Ρέστη.Το παιδικών προγραμμάτων(κατά βάση)Nickelodeon Greece που συνεχίζει μέχρι σήμερα.Το πήρε το 2010.
Εκείνη την περίοδο άλλαξε ιδιοκτησία και (σχεδόν ένα μήνα μετά) στις 12 Ιουλίου το κανάλι επανήλθε στις παλιές του συχνότητες (35 και 49 UHF) με το παλιό του όνομα, ως Local TV με αλλαγή ύφους, αναμεταδίδοντας δοκιμαστικά τα παιδικά προγράμματα του Nickelodeon.[10][11][12] Δυόμιση μήνες μετά (3 Σεπτεμβρίου) πήρε το τρέχον του όνομα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Nickelodeon_Greece

http://www.nickelodeon.gr/

Πάμε και στο πιο πρόσφατο απόκτημά του.Την "αντικειμενική" εφημερίδα "Sportime",η οποία ξανακυκλοφόρησε εδώ κι έναν μήνα περίπου μετά από 9 χρόνια,όπου την οδήγησε ο Οντόνι στο λουκέτο.
http://e-tetradio.gr/article/14985/Zorizontai-oikonomika-kai-sto-Music-892

"Το περίεργο είναι πως την ίδια ώρα που ο Βίκτωρας Ρέστης καθυστερεί τις πληρωμές, βγάζει νέα εφημερίδα, το Sportime με διευθυντή τον Περικλή Γκιόλια και άλλους, διαφορετικούς, εργαζόμενους."

Το σημερινό lineup της φυλλάδας αυτής έχει ως εξής(σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο facebook.Οι παρενθέσεις είναι το σχόλιό μου):
"Εκδότης:Περικλής Γκιόλιας (αδερφός του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλια,πρώην γενικός διευθυντής της Sportday του Δημήτρη Κοντομηνά,στη μετά Αλαφούζον εποχή)
Γενικός διευθυντής: Γεράσιμος Μανωλίδης (ρεπόρτερ Ολυμπιακού)
Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Χωριανόπουλος (ρεπόρτερ ΑΕΚ)
Αρχισυντάκτης: Λάμπρος Γκαραγκάνης (ρεπόρτερ ΠΑΟ)
Υπεύθυνος στα θέματα μπάσκετ:Νίκος Μπουρλάκης (πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός)
O Νίκος Τοσκίτσης υπεύθυνος στα θέματα ΠΑΟΚ στην πρώτη σελίδα.
Με μία λέξη όλα τα παραπάνω: Ισορροπία!"
(http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170629/ma-eimetha-sobaroi-di... . Το σχόλιό μου)

Το σημερινό του πρωτοσέλιδο.:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20170728/SporTimeI.jpg

Στη 2η σελίδα θα δείτε ότι λέει.
"Ιδιοκτησία:RISE ENTERTAINMENT Α.Ε."
https://www.readpoint.com/thumbnails/Sportime/Sportime%20No.30_2.jpg

Ποια είναι η παραπάνω εταιρεία?Μα φυσικά η εταιρεία του Ομίλου Ρέστη.Δείτε τι γράφει για έναν παλιότερο διαγωνισμό.:
http://rise.gr/oroi-diagonismoy-risegr/

"Ο διαγωνισμός «#RISE.GR» διοργανώνεται από την εταιρεία «RISE ENTERTAINMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ» και Δ.Τ. «RISE ENTERTAINMENT A.E.» με ΑΦΜ 800615985 Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ καλούμενη στο εξής «Rise»."

Υ.Γ:Πρόκειται προφανώς περί καλοπληρωτή.
http://www.typologies.gr/apolysis-ke-apliroti-se-nickelodeon-rice-music/

"Απολύσεις και απλήρωτοι σε Nickelodeon-Rice Music
07/07/2017

Απλήρωτοι επί 2 μήνες οι μόνιμοι υπάλληλοι και επί 6 μήνες οι κάτοχοι δελτίου παροχής σε Nickelodeon και Rise Music 89,2. Απολύθηκε ο Γενικός διευθυντής Βαγγέλης Μωραΐτης και η εμπορική διευθύντρια του nickelodeon Τζένη Πετρουλάκη. Η νέα διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι ο Βίκτωρ Ρέστης δεν θα πληρώσει για τη λειτουργία του ομίλου."

http://e-tetradio.gr/article/14985/Zorizontai-oikonomika-kai-sto-Music-892

http://www.amna.gr/article/90116/Sto-skamni-trianta-pente-katigoroumenoi...
"Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση, πλην του κ. Φιλιππίδη, είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελλαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης , Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος"

Εικόνα tsalouxidis

Τί εννοείς; Ότι ήτανε πούστηδες;

Εικόνα savvas gridlock

Αυτοί μπορεί να δηλώνουν και metrosexual, δεν ξέρω, πάντως για'μένα όλοι αυτοί πουσταριά είναι.

Εικόνα Leandro o megaloprephs

Καλημέρα αδερφέ Σάββα. Πολυ καλό το άρθρο σου. Αυτοί ήτανε οι δήθεν εξυγιαντές που θέλανε το καλό του ποδοσφαίρου. Σιγά σιγά θα βγούνε πολλά ακόμα στη φόρα.
Να σου θυμήσω λοιπόν το συνθηματάκι εποχής 2000. Το ψάχνω και σε ηχητικό αλλά μέχρι τώρα δεν το έχω βρει

Φιλιππίδη είσαι αρχίδι
πάρε πίπα στον μαλάκα τον Φλωρίδη
στο Σιρχάους και στο Στάθη
που ακόμα τα μουνιά δεν έχουν μάθει
πως ο Θρύλος δεν νικιέται
και με γαύρους η μανούλα σας γαμιέται

Εικόνα savvas gridlock

Φιλιππίδης, Σιρχάουζ και Στάθης είχανε πολλά κοινά μεταξύ τους, πέραν του ποδοσφαίρου. Είχανε κοινές ευαισθησίες, ως ευαίσθητα αγόρια...