ΒΑΖΕΛΟΙ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΤΣΙΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Αφορμή γι'αυτό το άρθρο στάθηκε κάτι που διαβάσαμε στο ''υπέροχο'' άρθρο του έγκριτου ΑΡΔ κυρίου Μπαρτζινόπουλου.
 
Κάποτε στα χρόνια της χούντας, μετά από ένα ματς στη Λεωφόρο, χάζευα από τα «δημοσιογραφικά» τον Κίτσιο να διασχίζει τοι γήπεδο για να πάει στα αποδυτήρια. Δίπλα μου στεκόταν ένα ηλικιωμένος φίλαθλος και κάποια στιγμή τον άκουσα να μονολογεί: «Κοίτα πώς κατάντησαν οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού».
 
Επειδή κάποιος μπορεί να το διαβάσει και να νομίσει ότι οι Παναθηναϊκοί κάνανε αντίσταση στον Κίτσιο επί χούντας, αφού όπως όλοι ξέρουν (με το ''όλοι'' εννοούμε αυτούς που ανήκουν στο σωρό των greenwebfans και στα πρόβατα του τριορόφου) ''ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή'' κι αφού θυμηθούμε το τι λέγανε ονομαστοί παράγοντες του ΠΑΟ για τον Κίτσιο μετά τη χούντα, ας δούμε το τι ''πόλεμο'' του κάνανε οι βάζελοι από τις εξέδρες της Λεωφόρου, όταν είχε παραιτηθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟ, επειδή δεν κατάφερε να πάρει παρανόμως παίκτες το καλοκαίρι του 1970.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 28-11-1970
 

 
ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή και αντίσταση. Αυτοί που έχουν κάνει σημαία το ''ο Μπαρμπής της ΠΕΦΟ βράβευσε τον Ασλανίδη'', αποθέωναν τον Κίτσιο. Ποιον Κίτσιο; Τον στρατιωτικό της χούντας Κίτσιο, που ήταν διοικητής στη Β' ΜΑΛ, στη Μονάδα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο και όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟ, στην πορεία προς το Χουντέμπλεϋ, τον επισκέπτονταν μαζί με τον Ασλανίδη το Πάσχα του 1971 για τα ''χρόνια πολλά'' στη μονάδα του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 24-4-1971
 

 
Ο ταγματάρχης της χούντας, αλεξιπτωτιστής Κίτσιος, διορίστηκε κυβερνητικός επίτροπος στον ΠΑΟ το Μάιο του 1967, με το που έγινε το πραξικόπημα και ταυτόχρονα ήταν αναπληρωτής Γ.Γ.Α., ο νούμερο δύο δηλαδή στον ελληνικό αθλητισμό πίσω από τον Ασλανίδη. Μέσα από τη Γ.Γ.Α., έστελνε αστραπιαία σήματα στρατού, ώστε να πάρει μεταγραφή ο Αντωνιάδης στον Ασλανιδιακό. Παρακάτω τον βλέπουμε σε μία φωτογραφία από το 1968, με τον συνταγματάρχη πρόεδρο του ΠΑΟ Κουμαριανό, στην εκδήλωση της χούντας για τα υποτιθέμενα 60 χρόνια του ΠΑΟ, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Πανάθας ο υπουργός Συντονισμού της χούντας του Παπαδόπουλου, κύριος Μακαρέζος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-2-1968
 

 
Επίσης, ο Χαλκιόπουλος που ήταν διευθυντής στα ''Παναθηναϊκά Νέα'', το συλλογικό όργανο του ΠΑΟ, την ''ΠΡΑΣΙΝΗ'' της εποχής με λίγα λόγια, έβγαινε φωτογραφίες με τον Κίτσιο σε φάση ''φιλιούνται-αγκαλιάζονται'', στην ''ένδοξη'' πορεία του Ασλανιδιακού προς το Χουντέμπλεϋ, μετά τον αποκλεισμό της Έβερτον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 25-3-1971
 

 
Μετά τη χούντα βεβαίως, ο Χαλκιόπουλος έγινε εχθρός του Κίτσιου, ως ''αντιστασιακός'' κι αυτός. Γ.Γ.Α. ο Ασλανίδης, που δήλωνε δημοσίως βάζελος, σε Γ.Σ. των μελών του ΠΑΟ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-9-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-9-1971
 

 
και καβάλαγε τα κάγκελα στη Λεωφόρο, ως οπαδός της Πανάθας και αναπληρωτής Γ.Γ.Α. ο Κίτσιος, που ταυτόχρονα ήταν κυβερνητικός επίτροπος στον ΠΑΟ και αργότερα έγινε πρόεδρος με την ψήφο των μελών του ΠΑΟ επί χούντας. Και τι κάνανε οι οπαδοί του ΠΑΟ για όλα αυτά; Αποθέωναν τον Κίτσιο και τον Ασλανίδη, αλλά σήμερα κράζουν τον Μπαρμπή της ΠΕΦΟ που βράβευε τον Ασλανίδη. Μαζικά αποθέωναν τους χουντικούς του ελληνικού αθλητισμού, αλλά μας κουνάνε και το δάχτυλο για τα φρονήματα ενός γαύρου, την ώρα που στο Καραϊσκάκη και στην Γλυφάδα στο μπάσκετ, ο Ασλάνας άκουγε μπινελίκια από γαύρους. Μιλάμε για βαζελο-αντίσταση στη χούντα, όχι αστεία.
 
Ρε τον Μπαρτζινόπουλο ρε. Άμα είσαι όμως ''γνώστης''...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Ο κ. Μπαρτζινοπουλος ειναι σαφως μελος του γνωστου διπολικου συστηματος, που δεκαετιες τωρα κυβερναει τον δυσμοιρο τουτο τοπο. Δειχνει να τρεφεται απο τον αριστερο μαστο του και ιδιαιτερα το < πεφωτισμενο > τμημα του. Επαφη με τα γραμματα εχει. Μορφωμενος, δεν ξερω αν ειναι. Παρουσιαζει ομως ενα σοβαρο μειονεκτημα: ειναι φορεας του ογκογονιδιου BZL... Αυτου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ γονιδιου, που οταν ηταν νεος εκφραζοταν γνησια, ενω οταν μεγαλωσε και < ωριμασε > ως ανθρωπος, το τελευταιο αλλαξε εκφραση και < αντικειμενικοποιηθηκε >... Ρε, που τα πουλατε αυτα; Και τοτε και τωρα, δηλητηριο ανακατωμενο με μπολικη μπαρουφα σκορπιζετε... Συνεπως αρκετα ασχοληθηκαμε με την περιπτωση του, ΑΤΟΜΙΚΑ. Ομαδικα ομως, για το συνολο ολων εκεινων των < επωνυμων > κυριως που απαρτιζουν το γνωστο ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, λεω απο σημερα να ξεκινησουμε το πρωτο επεισοδιο ( συνολικα 3 ) μιας προσπαθειας ερμηνειας της συμπεριφορας του, με βαση την Ψυχοδυναμικη Θεωρια του πατερα της Ψυχαναλυσης S. Freud... Και τουτο, διοτι εδω κυριοι εχουμε να κανουμε με μειζον ψυχικο προβλημα, οποτε η βοηθεια της Ψυχιατρικης αποτελει αδηριτη αναγκη... Εχουμε λοιπον:

ΤΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ - ΧΡΟΝΙΑ Ε01.

Ο Freud ( 1856 - 1939 ) ηταν ο πρωτος που ανεπτυξε την Ψυχοδυναμικη Θεωρια, επιδιωκοντας να εξηγησει την ανθρωπινη συμπεριφορα. Να το κανω λιανα: Συμφωνα μ΄αυτη, ο ανθρωπος για να ξαλαφρωσει απο την εσωτερικη ενταση που του προκαλουν οι διαφορες επωδυνες εμπειριες της ζωης, κινητοποιει απεναντι σ΄αυτες ορισμενους μηχανισμους ΑΜΥΝΑΣ του ΕΓΩ, αλλιως το ψυχικο του οικοδομημα θα καταρρευσει... Τετοιοι μηχανισμοι ειναι π.χ. η ΑΠΩΘΗΣΗ, η ΜΕΤΑΘΕΣΗ κ.α. Στην ΑΠΩΘΗΣΗ λ.χ σπρωχνω τα δυσαρεστα γεγονοτα πισω, για να μη τα θυμαμαι και με κανουν ανω - κατω, στη ΜΕΤΑΘΕΣΗ απο την αλλη μερια αντι να δειρω το αφεντικο μου που μου ταχει πρηξει, δερνω χωρις λογο το παιδι μου στο σπιτι κ.ο.κ. Μεταθετω δηλ. το στοχο της οργης μου απο το ενα προσωπο στο αλλο, γιατι δεν μπορω να κανω διαφορετικα..

Στην περιπτωση των βαζελων και των αλλων ... συμπαρισταμενων δυναμεων, εχει βασικα κινητοποιηθει ολα αυτα τα χρονια της παντοδυναμιας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ( 15 πρωταθληματα σε 17 χρονια ), ο ψυχοδυναμικος εκεινος μηχανισμος που λεγεται ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ. Αλλα γιαυτην και προκειμενου να χωνευτουν καλα οσα θα γραφτουν, στο επομενο επεισοδιο....

Εικόνα savvas gridlock

Eγώ νομίζω Απόστολε ότι και η μετάθεση έχει κινητοποιηθεί στα βαζέλια. Γι'αυτό μετά την αλλαγή DNA που τους έκανε ο Σωκράτης στη Ριζούπολη, άρχισαν να μετράνε τίτλους στο σκάκι και στην ποδοσφαίριση.

Εικόνα red apple

Γνώστης των καφενέδων, εννοάεις, ofcourse!