''Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ''



Σαν σήμερα, 21 Ιανουαρίου 1978, 3 χρόνια και κάτι ψιλά από τη μαύρη μέρα της 26ης Δεκεμβρίου 1974, που παραιτήθηκε από την προεδρία του Θρύλου ο αείμνηστος τιτάνας πρόεδρός μας, ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, το ΦΩΣ θα κυκλοφορήσει με ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-1-1978
 

 

 

 

 
''Μόνο αν γίνει επαγγελματικό το ποδόσφαιρο θα γυρίσω στον Θρύλο'', διαμήνυε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Μέσω κύκλων και πάλι, αφού ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ στον κόσμο από το Δεκέμβριο του 1974 και μετά. Αν περίμενε κάποιος να επιστρέψει και να βάζει τα λεφτά του, για να κάνουν κουμάντο οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, κακώς περίμενε. Είπαμε εξ άλλου, αυτή ήταν η αιτία που σηκώθηκε κι έφυγε. Ο κόσμος του Θρύλου, που έβλεπε την ομάδα να βολοδέρνει μετά τη φυγή του γίγαντα, περίμενε αυτήν την είδηση πώς και πώς. ''Γυρίζει ο άρχοντας''. Φυσικά για μία ακόμη φορά οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Αφενός το ποδόσφαιρο δεν έγινε επαγγελματικό από τη σεζόν 1978-79, αλλά από την επόμενη, 1979-80 κι αφετέρου όταν συνέβη αυτό, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ άρχισε να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν οι παλαιοί παράγοντες και ιδίως ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ παραμέριζαν τον εγωισμό τους, σήμερα ο Θρύλος μας θα είχε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό τίτλο κι εννοούμε το μεγαλύτερο, όχι το ΟΥΕΦΑ. Εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ πιο εύκολο κάτι τέτοιο, αφού σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά clubs έχουν ξεφύγει σε επίπεδο εσόδων και μπροστά τους μοιάζουμε με κουνούπια. Ο κολοσσός της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, μπορούσε να καλύψει την απόσταση που χώριζε στα μέσα της δεκαετίας του '70 τον Θρύλο από τους μεγάλους της Ευρώπης. Λεφτά είχε πάρα πολλά, η λατρεία του για τον Θρύλο μας ήταν παροιμιώδης, αλλά δεν ολοκλήρωσε το έργο του, γιατί δεν τον άφησε ο άνθρωπος που του άνοιξε την πόρτα για να μπει στον Ολυμπιακό, ο πατριάρχης της Ολυμπιακής παράταξης και ιδρυτής μας ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συμβεί στον Ολυμπιακό μας. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Στις καρδιές όλων μας βεβαίως, παραμένει ένας γίγαντας, ο κολοσσός που τα έβαλε με τη χούντα και έκανε τα πουστοδέκανα, τους ''Επαναστάτες'' της φακής να τρέμουν, φέρνοντας και πάλι τον Θρύλο στην κορυφή, από όπου τον είχαν γκρέμισει με το έτσι θέλω οι βάζελοι του Παπαδόπουλου και της ''21ης Απριλίου 1967''. Με δεκάδες εκατομμύρια που χάλασε από την τσέπη του όλα αυτά, έτσι; Όχι με το στόμα. Δεν υπάρχει γαύρος που δεν συγκινείται όποτε αναφέρεται σε αυτόν τον τιτάνα του Ολυμπιακού μας, είτε τον έζησε, είτε όχι.
 
ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ ΖΕΙΣ...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Είδες που, τελικά, τα ΚΑΣΤΡΑ αλώνονται εκ των έσω; Ο Ανδριανόπουλος είχε εκείνη την ψύχωση, σύνδρομο, όπως θέλεις πες το οτι επειδή προέρχεται από το σπέρμα που γέννησε τον Ολυμπιακό, είχε την "υποχφρεώση" να πατά πόδι κατά το δοκούν...

Τελικά, έχασε ο Θρύλος μας

αλλά για μερικές ψωροδεκαετίες...

Τώρα ο Βαγγέλης θα πάρει κούπα βαρβάτη, με αυτό τον ανταγωνισμό...

Το κουνούπι του έμελλε να γίνει αητός

Εικόνα nmavronas

Μεγάλες αλήθειες που σπάνια γράφονται!

Εικόνα savvas gridlock

Με πόνο ψυχής γράφονται. Και είναι κι άλλα που δεν θέλουμε να γράψουμε, γιατί διαβάζουν και αντιολυμπιακοί, όπως ξέρεις καλύτερα από εμάς, μεγάλε γαύρε Νίκο Μαυρωνά...

Εικόνα μαουνιέρης

Ν αγράφονται, Σάββα - ναγράφονται! Και μπράβο που γράφονται. Πώς θα μάθουν οι Ολυμπιακοί τί είναι ο Ολυμπιακός; Νά 'σαι καλά, σύγγαυρε. (Άντε, κι ο φίλος μου ο Μαυρωνάς, άλλως Νεγρίνιο!)