Ο ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ (VIDEO)



Με αφορμή την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ντέρμπυ μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, ας δούμε την άποψη μιας σημαίας του Θρύλου μας, του τεράστιου ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, σχετικά με το πώς πρέπει να μπαίνουν σε αυτά τα παιχνίδια οι αθλητές που έχουν την τιμή να φοράνε το δαφνοστεφανωμένο.
 

 
Απλά πράγματα, λαϊκά και Ολυμπιακά. Φίλοι εκτός γηπέδου με τους βάζελους, αλλά την ώρα του αγώνα και πάντοτε μέσα σε αθλητικά πλαίσια, πρέπει να θέλετε να τους ''σκοτώσετε''. Όποιος διαφωνεί, ας ασχοληθεί με την Εθνική ομάδα της Ελλάδος του ''σωλήνα''...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Δεν υπάρχουν πια "Γιατζόγλου" και "Καστρινάκηδες". Οι σημερινοί είναι πολύ καλύτεροι αθλητές, αλλά δεν έχουν ούτε δράμι από την ψυχή εκείνων των γιγάντων. Άρα, όταν χρειάζεται να παίξει η ψυχή για να κερδίσεις, δεν σου φτάνει η τεχνική κατάρτιση. Με την ψυχή κερδίζεις τα δύσκολα. Σε όλα τα σπορ. Σε όλα τα σπορ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γίγαντα Στηβ! Γίγαντα!

"Αυτό είναι το μπάσκετ"! Μεγάλη κουβέντα Σάββα. Να κλαις άμα χάσεις από το βάζελο. Να είσαι φίλος, αλλά την ώρα του αγώνα να θες να τον σκοτώσεις. Αυτό είναι μπάσκετ, αυτό είναι πρωταθλητισμός. Μπάσκετ είναι ψυχή, δύναμη, δεν είναι hook, stride stop, φρου φρου κι' αρώματα.

Αποδώσαμε τα της διοίκησης στη διοίκηση. Αυτή τη φορά οι παίχτες και ο προπονητής όφειλαν να παίξουν απερίσκεπτοι, αφού τα εξωαγωνιστικά εξασφαλίστηκαν -για τον συγκεκριμένο αγώνα- από τους αφούς.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν καταλαβαίνουν ρε Θωμά. Πρωταθλητισμός δίχως νεύρο δεν υπάρχει. Σε όλα τα αθλήματα, αν δεν είσαι με το μαχαίρι στα δόντια και δεν σκυλιάζεις για τη νίκη, κάθεσαι στον άξονα. Για μια μερίδα οπαδών της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ όμως, το μπάσκετ είναι ξεχωριστό άθλημα και δεν ισχύουν αυτοί οι κανόνες. Νομίζουν ότι πέρα από το ίδιο το άθλημα, διαφέρουν και οι θαυμαστές του, λες και ανήκουν σε άλλο είδος, ελιτίστικο, κλειστό, μασονικό. Νομίζουν επίσης πως εγώ π.χ. που λέω ''γαμώ το μπάσκετ'', μισώ το μπάσκετ. 15 χρόνια μπάσκετ σε ομάδες έπαιζα ρε μπουρδέλα. Δεν μισώ το μπάσκετ. Τη γυναικομαστία στα αρσενικά μισώ. Πήρατε το πιο αντρικό ομαδικό άθλημα που υπάρχει, με τις συνεχείς επαφές και το ξυλίκι απ'τα γκέτο των μαύρων στις ΗΠΑ και το μετατρέψατε σε ''I love this game''. Πλέον λες στην Ελλάδα ''βλέπω μπάσκετ'' κι αν αυτός που το ακούει δεν σε βλέπει, νομίζει ότι είσαι μπούλης και λεβιές. Βγαίνει ολόκληρος Ίβκοβιτς και λέει ''αν περνούσε από το χέρι μου, θα καταργούσα το πικ εν ρολ'' και έχεις τους ''γνώστες'' να σου κουνάνε το δάχτυλο για τα ''βασικά του σπορ''. Μπουρδέλα, γαμώ το πικ εν ρολ σας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνούμε από το "δεν" μέχρι στο "σας". Συμπεριλαμβανομένων των τελειών κλπ.. Λες κι' εμείς λατρέψαμε την ομάδα του Ντούντα επειδή πήρε τίτλους. Επειδή είχε αυταπάρνηση και έπαιζε ξύλο την αγαπήσαμε. Μετά ήρθαν τα τρίποντα. Δυστυχώς, με τη φυγή Άντιτς, Παπανικολάου χάσαμε πολύ σε δύναμη και τσαμπουκά.

Ακόμα θυμάμαι τις ηλιθιότητες κάποιων "μπασκετικών" δημοσιογράφων το καλοκαίρι για την εθνική. Ότι έχει χίλιους τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι πλέον, ότι είναι η καλύτερη επιθετικά ομάδα στην ιστορία της και άλλα τέτοια. Ό,τι διαβάζαμε και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό την περίοδο της προετοιμασίας.

Το πρωτοσέλιδο της χθεσινής και της σημερινής μολόχας πρέπει να κρεμαστεί στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για να το βλέπει ο Σπανούλης. Και να τα παίρνει μαζί του όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ.

Εικόνα red apple

Για όποιον είχε την τύχη να παρακολουθήσει αυτούς τους παιχταράδες, στο μπάσκετ των "σπηλαίων" κείνης της εποχής, οι δηλώσεις του Στίβαρου είναι ανατριχίλα!