ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4, 27/1/1965



Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 1965. Για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1964-65, ο Θρύλος που βρίσκεται 5 χρόνια δίχως πρωτάθλημα, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Μαζί του βεβαίως στις κερκίδες της Τούμπας θα βρεθούν και πολλοί γαύροι, για να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο με 4-0. Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ την επομένη για το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-1-1965
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στα γκολ του Θρύλου, το γήπεδο ''εσείσθη'', όπως γράφει το ΦΩΣ, από τις εκδηλώσεις των γαύρων, που ήταν μεν μειοψηφία, αλλά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Τούμπα. Παοκτζήδες δήλωναν ''γινόμαστε Ολυμπιακοί λόγω Γιούτσου'', αφού ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ αυτός παίκτης, μάγευε τα πλήθη με το που ήρθε στη χώρα μας κι επισήμως, λίγες μέρες πριν από αυτό το παιχνίδι. Όλοι οι θεατές του αγώνα χειροκρότησαν τον θριαμβευτή Ολυμπιακό, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του. Στην επιστροφή της ομάδος, 1000 γαύροι έκαναν τη νύχτα μέρα στο αεροδρόμιο, με μπροστάρηδες τους συνδεσμίτες μας από Ταμπούρια και ΣΑΦΟΠ-άρα, όπως βλέπουμε στην τελευταία φωτό, αφού ο κύριος Γερολυμάτος που έδωσε την ανθοδέσμη στον παράγοντα της διοίκησης, τότε, του Θρύλου μας, τον εφοπλιστή Ευτύχιο Γκούμα, ήταν ο πρόεδρος του θρυλικού συνδέσμου μας στην καρδιά της Αθήνας, ένας σύνδεσμος που βρισκόταν σε λειτουργία από το 1960. Οπαδοί του Θρύλου μας από όλη την Ελλάδα, έσπασαν τα τηλέφωνα στο ΦΩΣ, για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού εκείνα τα χρόνια, όχι απλώς Internet δεν υπήρχε και τηλεόραση, αλλά ούτε ραδιόφωνο καλά καλά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Όλοι γίνονταν γαύροι από το ΦΩΣ.
 
Πάμε να δούμε και το τι έγραψε ο Γιάνναρος Ζαδές στην ''Αθλητική Ηχώ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-1-1965
 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 
Κάποιοι λίγοι Παοκτζήδες, χολωμένοι από την τεσσάρα, πέταξαν πέτρες στο πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού μετά το ματς, για να επιβεβαιωθούν οι ''γνώστες'' που ισχυρίζονται ότι ''η διαμάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού οφείλεται στην άνανδρη προσπάθεια του γαύρου να αρπάξει μέσα από τα χέρια της Μακεδονίας μας το παλληκάρι μας, το Γιώργο Κούδα''. Πώς τώρα οφείλονται στο ''θέμα Κούδα'', που ξέσπασε το 1966, οι πέτρες που φάγανε οι Ολυμπιακοί από Παοκτζήδες το...1965, αυτό μπορεί να μας το εξηγήσουν οι Μακεδονομάχοι της φάπας, με το βορειοελλαδίτικο στόκο στην κεφάλα, πασπαλισμένο με ένα κιλό κανέλλλα και άχνη απάνω (σε λλλέω βρε αφού). Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνεται και με όσα συνέβησαν λίγους μήνες πριν, το Μάρτιο του 1964, από οπαδούς του ΠΑΟΚ εις βάρος της αποστολής (όχι βέβαια των γαύρων οπαδών, αφού εκεί η φάπα πάει σύννεφο διαχρονικά στα μαχαλόπαιδα της λαλαδούπολης) του Θρύλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-3-1964
 

 
Φυσικά, όπως δεν είναι ΟΛΟΙ οι Θεσσαλονικείς οπαδοί του ΠΑΟΚ ούτε και σήμερα κομπλεξικοί, δεν ήταν ούτε και τότε ΟΛΟΙ κομπλεξικοί με τον Θρύλο, γι'αυτό και αναγνώρισαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία το δίκαιον της επικράτησης της Ολυμπιακάρας μας. Στεκόμαστε επίσης στην αυτοκινητοπομπή των γαύρων που περιγράφει η ''Ηχώ'' και ο Γιάνναρος ο Ζαδές. Από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, οι οπαδοί του Θρύλου αναστάτωσαν την πρωτεύουσα, πανηγυρίζοντας για τον θρίαμβο του Θρύλου μετά την υποδοχή της αποστολής της ομάδος μας.
 
Ας δούμε, τέλος, το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Θεσσαλονίκης ''Μακεδονία''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 28-1-1965
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, όταν παραδέχονται ανοιχτά την ανωτερότητά μας μέχρι και οι Μακεδονομάχοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης; Μόνο να σημειώσουμε πως οι σκόρερς ήταν οι Μποτίνος-Γιούτσος-Αγανιάν-Σιδέρης, ενώ η ενδεκάδα του θρυλικού θριάμβου ήταν
 
ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
 
ΠΛΕΣΣΑΣ
 
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΜΙΛΗΣΗΣ
 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
 
ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
ΑΓΑΝΙΑΝ
 
ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 
ΣΙΔΕΡΗΣ
 
ΜΠΟΤΙΝΟΣ

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

ΣΥΝΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στο κέντρο σου ο Αγανιάν
Κώστα Πολυχρονίου
Γιούτσος, Μποτίνος λεβεντιά
κι ο Παύλος Βασιλείου

https://www.youtube.com/watch?v=4zx9f29cufk

''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ''

Εικόνα savvas gridlock

Αυτά είναι κομμάτια. Τι να πούμε τώρα για τη δουλειά που κάνει ο Γιώργαρος και το τι προσφέρει στον Θρύλο μέσω youtube και Internet γενικότερα, αλλά και μέσω των βιβλίων του ρε Φόρη; Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Μπράβο και σε εσένα φυσικά...

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα σύγγαυρε, το τραγούδι αυτό με όλη του τή συγγνωστή αφέλεια είναι γνήσιο λαϊκό ποίημα. Αδρό, απέρριτο, ονομαστικό! Μιλάει κατ' ευθείαν στην καρδιά, και μάλιστα με χαρακτηριστική πειραιώτικη λιτότητα ύφους... - είναι σχεδόν δωρικό.

ΥΓ 1. Για τα καλά σου λόγια, τώρα τί να πω;... Δεν είμαι καθόλου καλός σε αυτά. Το μόνο που μου έρχεται στον νου και θα το γράψω, δεν θα σε εκπλήξει μεν, αλλά είναι σίγουρο το ότι θα σου αρέσει:
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΥΓ 2. Και τον σύγγαυρο Φόρη ευχαριστώ πολύ για την τιμητική επιλογή του, οπότε πάμε άλλη μία φορά, και πιο δυνατά τώρα:
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα μαουνιέρης

Μια από τις μεγαλύτερες Κυριακές της θρυλικής ιστορίας.

Εικόνα apostolos gaganis

Γιωργάρα το τραγούδι αυτό, δεν το΄ξερα. Με συγκίνησε ειλικρινά. Τ΄άκουγα και το ξανάκουγα συνέχεια... Τώρα όταν διάβασα στο ΦΩΣ ότι ο διαιτητής συνεχάρη τον Σιδέρη για το γκολ, κεραυνοβολήθηκα! Είπα: ΄΄Μα είναι δυνα τόν; Μέσα στην Τούμπα και να συγχαρεί παίχτη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για γκολ του; Ποιός διαιτητής ήταν αυτός; Ποιός ΤΟΛΜΗΣΕ να κάνει κάτι τέτοιο και βγήκε ανέπαφος από΄κει μέσα;΄΄. Μετά...είδα πως ήταν Γερμανός...