ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΙΝΧ: ''ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 2005''



Διαβάσαμε στο vazeletta ένα αφιέρωμα στον πρώην παίκτη του ΠΑΟ, Γερμανό Μάρκους Μινχ. Με αφορμή αυτό λοιπόν, είπαμε να θυμηθούμε μια παλιά ιστορία που τον αφορά.
 
Μάιος του 2005 και το πρωτάθλημα μόλις έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός, με μία μεγάλη ανατροπή στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, που στηρίχθηκε περισσότερο στην αυτοκτονία του ΠΑΟ (έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς στα 2 παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στην άδεια Λεωφόρο για να αναδειχθεί πρωταθλητής και κατάφερε και πήρε μόλις 2), παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο, στον τελικό της Πάτρας κόντρα στον Άρη. Λίγες μέρες μετά τη λήξη των επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟ ανακοινώνει πως ο Μπασινάς με το Μινχ αποτελούν παρελθόν από την ομάδα τους, εν όψει της νέας σεζόν, 2005-06. Ο Γερμανός αριστερός μπακ-χαφ, λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα, θα δώσει μία συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Sportime FM, όπου θα δηλώσει τα παρακάτω.
 

 

 

 
Αντιγράφουμε.

Καταλήγοντας, ο Γερμανός άσος διαφώνησε με όσους υποστήριξαν ότι η διαιτησία στέρησε από τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα. «Δεν συμφωνώ με το Γκούμα για τα όσα είπε σχετικά με τη διαιτησία. Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό είναι δίκαιο. Δεν παίχτηκε σε αυτό το επίπεδο. Το πρωτάθλημα δεν το κατέκτησε ο Ολυμπιακός, αλλά εμείς το χάσαμε με τα δικά μας λάθη».
 
Όταν λοιπόν ακούμε/διαβάζουμε κάποιο βαζελάκι να αμφισβητεί το κατά πόσον κατέκτησε δίκαια το συγκεκριμένο πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05 ο Ολυμπιακός, μπορούμε να του κοτσάρουμε τη δήλωση του Μάρκους Μινχ. Και τέτοιες δηλώσεις παικτών του ΠΑΟ υπάρχουν για όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα της ''γαυροπαράγκας''...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Μυνχ και πολύ καλός ποδοσφαιριστής ήταν (ένας από τους ελάχιστους πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ) και ποδοσφαιρική κουλτούρα διαθέτει, κι έτσι ξέρει τι λέει. Δεν είναι κανα κομπλεξικό γλειφτροφερεφωνάκι να παρλάρει τις παπάρες των εκάστοτε αλαφούζων.