6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1972: ΠΑ-ΝΙ-ΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ



Πόσες φορές έχουμε ακούσει όλοι μας την φράση ''παλιότερα στο Καραϊσκάκη βρίσκονταν 40.000 γαύροι μέσα στο γήπεδο κι άλλοι 10.000 απ'έξω''; Σήμερα θα δούμε μία από τις φορές που πραγματοποιήθηκε αυτό.
 
6 Φεβρουαρίου 1972 και στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1971-72, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παναχαϊκή στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι συνεχείς αλλοιώσεις αποτελεσμάτων εις βάρος του Θρύλου από τους διαιτητές-κομάντο του βάζελου προέδρου της ΕΠΟ Δέδε και του αρχι-βάζελου Γ.Γ.Α. Ασλανίδη, έχουν φέρει τον Ολυμπιακό πίσω στη βαθμολογία από την επίσημη ομάδα του χουντικού κράτους, τον Ασλανιδιακό-Παναθηναϊκό. Ο κόσμος του Θρύλου βράζει από τις αδικίες, αλλά θέλει να στηρίξει και το γίγαντα ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, που το καλοκαίρι του 1971 ξόδεψε ένα καράβι λεφτά για να γεμίσει με παικταράδες την ομάδα μας, με πρώτους και καλύτερους ανάμεσά τους, τους δύο Ελληνογάλλους, Υβ και Ρομαίν. Ας δούμε το τι έγινε στο ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-2-1972
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-2-1972
 







 

 

 

 

 

 
Ανακεφαλαιώνουμε. Επισήμως κόπηκαν 38.426 εισιτήρια στο ματς, αλλά όπως διαβάζουμε εδώ
 

 
40.000 ΓΑΥΡΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ 10.000 ΓΑΥΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.
 
Ένας κάποιος διαιτητάκος Φαμέλης, δεν έδωσε 2 πέναλτυ υπέρ του Θρύλου (το άλλο που και καλά δεν δώθηκε υπέρ της Παναχαϊκής, είναι στο να'χαμε να λέγαμε από την ''Ηχώ'', το vazeletta της εποχής, σε φάση ''να μην έχουν να λένε οι γαύροι''. Ούτε οι άνθρωποι της Παναχαϊκής στάθηκαν εκεί), που έγιναν μέσα σε 1 λεπτό, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και να φύγει ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ από το γήπεδο, μαζί με όλο το Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Παρά τη γελοία χουντο-διαιτησία, με δύο γκολ του Σιδέρη και ένα του Ρομαίν, ο Θρύλος του Άγγλου προπονητή Άλαν Άσμαν θα κερδίσει με 3-2 την Παναχαϊκή. Αυτή η νίκη, που δεν οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, ήταν προοίμιο για το τι θα ακολουθούσε την επόμενη σεζόν, στο ιστορικό πρωτάθλημα της περιόδου 1972-73, όπου ο Θρύλος μόνος με τον ασύγκριτο λαό του κόντρα σε όλους, με μπροστάρη ένα χαλύβδινο πρόεδρο, τον αείμνηστο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, πήρε φαλάγγι τη χούντα και το Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο. Απλώς αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το συγκεκριμένο ματς, είναι τα παρακάτω αποκόμματα του ''ΦΩΤΟΣ''.
 

 

 

 
Έτσι ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού. Σήμερα τι ισχύει; Παραμένουμε έτσι; Κάποιοι σίγουρα. Η πλειοψηφία όμως; Aς το σκεφτεί ο καθένας μόνος του...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

το άδειο καραΪσκάκη είναι πια πραγματικότητα, όπως και η μετάλαξη κάποιων οπαδών του Ολυμπιακού... θα ήθελα να πιστεύω ότι το άδειο γήπεδο είναι θέμα οικονομικό αλλά μήπως παλιότερα είχαμε παραπάνω χρήματα; Όσο για την μιζέρια που δείχνουν κάποιοι ενώ ζούμε την χρυσή εποχή του Θρύλου την αποδίδω στο ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν και δεν διδάσκονται από την ιστορία του Ολυμπιακού!

Εικόνα clark gheibol

πλάι στην αφραγκία πρέπει να βάλουμε και το γκορεζμό που προκάλεσαν οι απανωτές επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο, το ίδιο και ο οπαδός του. Αποτέλεζμα; Αγοράζει κάποιος διαρκείας και πάει σε 5-10 αγώνες στη ζεζόν, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών παιχνδγιώνανε. Εδώ φέτος, ούτε που ξέρω από πότε έχουμε εμείς, οι ρεντζκλπ να βρεθούμε στο γήπεδο όλοι μαζί.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Υπήρχε και παλαιότερα αφραγκία αλλά όχι σε τόσο μεγάλη μάζα της κοινωνίας ούτε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πιστεύω πως περίπου 5-7.000 θέλουν αλλά δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο. Και άλλο να έχεις 18.000, άλλο 23-25.000. Κατά τ' άλλα, υπάρχουν κι' άλλοι λόγοι της μικρής προσέλευσης. Ο πιο βασικός είναι η μετάλλαξη, που λες κι' εσύ. Τι να κάνουμε, πρέπει να το παλέψουμε κι' αυτό. Είναι στο χέρι μας να πάψει ο νεόγαυρος να ντρέπεται για τον Θρύλο των γηπέδων. Παλαιότερα υπήρχε και ανταγωνιστικότητα. Παίζει κι' αυτό το ρόλο του. Τώρα, παράλληλα με την κρίση, υπάρχει και κόσμος που δεν μπορεί να πάει και Καραϊσκάκη και ΣΕΦ. Γιατί η προσέλευση στο ΣΕΦ είναι τουλάχιστον ικανοποιητική στην Ευρώπη, ενώ πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ειδικά από το 2003 μέχρι το 2008 περίπου δεν πατούσε και πολύς κόσμος στο μπάσκετ.

Εικόνα xristoforas

Σαββα πηχτρα ο κοσμος οπως βλεπουμε και στο βιντεακι που ανεβασες
Ο Κοης ειναι ο πατερας του τερματοφυλακα Κοη που επαιζε στην Προοδευτικη ή αλλος ;
παντου και παντοτε γραφει ο ανταποκριτης! για να μη νομιζει κανεις οτι δεν τα λεγανε και γραμματιζουμενοι ανθρωποι,εργαζομενοι σε εφημεριδες αλλα και για να μη λενε οτι το ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ το λεει μονο ο Τακαρος !

Εικόνα savvas gridlock

Δεν ξέρω τι σχέση έχουν ο Απόστολος Κόης, τερματοφύλακας του Θρύλου στην ομάδα του Γουλανδρή, με το Θανάση Κόη της Προοδευτικής, Φόρη. Όποιος ξέρει ας μας το πει.

Εικόνα μαουνιέρης

Πατέρας και γιός, αγαπητοί σύγγαυροι.

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλά Γιώργο.

Εικόνα MakTheBet

Πολύ κρίμα να μην είναι γεμάτο το Καραισκάκης... Δηλαδή αν ειχαμε να παρουμε τιτλο 5-6 χρόνια τί θα κάναμε; Συλλαλητήρια? Κατανοω την οικονομικη κατασταση της χωρας αλλα αδυνατω να πιστεψω ότι 1.500.000 γαυροι της Αθηνας κι αλοι τοσοι γυρω απο την Αττικη δε μπορουν να γεμιζουν καθε εβδομαδα το γηπεδο.. Κάθε φορά διαφορετικοί να είναι, πάλι μπορεί να γεμίσει... Βλέπω παλαιότερα βίντεο με την ερυθρόλευκη εξέδρα να βράζει είτε ο αντίπαλος ήταν ο παναθηναικος είτε ο ακράτητος και ζηλεύω εκείνες τις εποχές...

Εικόνα savvas gridlock

Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο. Στις γιορτές που πέρασαν, τα περισσότερα μαγαζιά έξω ήταν άδεια. Δεν υπάρχει σάλιο. Ακόμη και να έχει κάποιος να κινηθεί, μετράει δυο και τρεις φορές τα έξοδά του. Καλώς ή κακώς, οι πιστοί, οι άρρωστοι του Ολυμπιακού, αυτοί που θα πάνε βρέξει-χιονίσει γιατί αν λείψουν από το γήπεδο τρελαίνονται, είναι εκεί γύρω στις 10-15.000. Τόσοι ήμασταν και στα πέτρινα. Πολλοί θέλουν, αλλά δεν μπορούν να έρθουν. Με τους λίγους που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να έρθουν στο γήπεδο, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε. Λάθος ομάδα υποστηρίζουν και αποκλείεται να το χωνέψουν αυτό με επιχειρήματα...

Εικόνα μαουνιέρης

Όπως τα λες είναι, Σάββα. Έτσι ακριβώς.