ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2012-13



Αναλύουμε τον ισολογισμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2012-13, όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και υπάρχει στο site του Εθνικού Τυπογραφείου.
 

 

 

 

 

 

 
 

 
Συμπεράσματα.
 
α) Το μπάτζετ της ομάδας, με τα πάντα όλα μέσα και όχι μόνο τα συμβόλαια παικτών-προπονητών, όπως περιγράφεται στα ''έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος'', ήταν 13,9 εκ. ευρώ για τη σεζόν του δεύτερου σερί ευρωπαϊκού στο Λονδίνο. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη σεζόν, 2011-12, τα έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος διαμορφώθηκαν στα 17,9 εκ. ευρώ, άρα η μείωση ξεπέρασε το 20%. Τη σεζόν 2010-11 ήταν 26,4 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2009-10 34,9 εκ. ευρώ και τη σεζόν 2008-09 28,7 εκ. ευρώ. Η πτώση είναι λογική και αναμενόμενη, αλλά συνδυάζεται με κατακτήσεις Euroleague, αφού έχουν μπει γερά αγωνιστικά θεμέλια. Την ίδια ώρα, όπως αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, τα έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος της ΚΑΕ ΠΑΟ για τη σεζόν 2012-13 διαμορφώθηκαν στα 7,1 εκ. ευρώ. Πιο απλά.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ.
 
Αυτό το κρατάμε για τους ''επενδυτές'' Γιαννακόπουλους, που σύμφωνα με όλους τους μπασκετικούς δημοσιογράφους μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους κυρίους Αγγελόπουλους όποτε γίνεται λόγος για τους ''λεφτάδες'', που ''ενισχύουν το άθλημα''.
 
β) Παρά τη μεγάλη μείωση του μπάτζετ, η σεζόν έκλεισε με έλλειμμα 7,7 εκ. ευρώ.
 
7,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ''ΜΕΣΑ'' ΜΠΗΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ''ΓΝΩΣΤΕΣ'' ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ''ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ''. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΖΑΝΕ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ''ΜΟΝΟ'' 12 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...
 
γ) Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας διαμορφώθηκαν αρνητικά στα 6,1 εκ. ευρώ. Πιο απλά.
 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
 
Τι τους περάσατε, για Γιαννακόπουλους; Να παραμένουν για 6-7 χρόνια σερί αρνητικά τα ίδια κεφάλαια της ΚΑΕ ΠΑΟ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να μην γίνεται ΠΟΤΕ; Στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι τρύπες καλύπτονται αμέσως, με ζεστά μετρητά. Πληρώνουν τα ''κορόιδα'' και τρελαινόμαστε όλοι εμείς που τα βλέπουμε, αφού πετάγονται καράβια με λεφτά και αλωνίζουν οι μπαταχτσήδες παρασκηνιακά, κλέβοντας τίτλους. Οι Αγγελόπουλοι ξοδεύουν και εμείς πονάμε λες και φύγανε από τη δική μας τσέπη τα λεφτά τους.
 
δ) Όπως εξετάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, αλλά αναγράφεται και στον ισολογισμό, οι κύριοι Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 12 εκ. ευρώ, για να καλύψουν το έλλειμμα της περιόδου 2011-12.
 
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011-12, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΗΤΑΝ 5,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ; ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ;

ε) Αν μπορεί να γίνει κάποιου είδους κριτική προς τα πρόσωπα των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ, αυτή αφορά το κομμάτι ''έσοδα από αγώνες''. Ο τζίρος της εταιρείας που λέγεται ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν 6,2 εκ. ευρώ για τη σεζόν 2012-13, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν 7,2 εκ. ευρώ. Τα αντίστοιχα μεγέθη για την ΚΑΕ ΠΑΟ ήταν 9,6 εκ. ευρώ και 9,2 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Για το ότι η ΚΑΕ ΠΑΟ έχει 1,5 φορά τα έσοδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ευθύνη έχουμε όλοι εμείς οι γαύροι οπαδοί, που δεν στηρίζουμε όσο πρέπει το τμήμα. Σίγουρα παίζει ρόλο η μεγαλύτερη χωρητικότητα του ΟΑΚΑ σε σχέση με το ΣΕΦ, αλλά καλό θα ήταν να εξετάσουμε και το πονεμένο θέμα των χορηγικών συμφωνιών και των εσόδων που αποφέρουν στα ταμεία της ΚΑΕ. Είναι άλλα τα δεδομένα π.χ. στη Ρωσία, με τα κεφάλαια που κινούνται εκεί να είναι απλησίαστα, ενώ και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν ευνοεί τέτοιου τύπου ''ανοίγματα'' από επιχειρήσεις, όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης τις δύο τελευταίες χρονιές, πρέπει να κινείται σε αυτά τα επίπεδα και όχι εκεί που κινούμαστε εμείς. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα, αφού όσο χαμηλά κι αν είναι τα έσοδα, όποια τρύπα κι αν δημιουργηθεί, θα καλυφθεί επί τόπου. Το ξαναλέμε.
 
ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ; ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ;
 
στ) Το να κάτσουμε να αναλύσουμε με τεχνικούς όρους των οικονομικών το τι συμβαίνει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, θα είναι ανέκδοτο. Π.χ. το κυκλοφορούν ενεργητικό διαμορφώνεται στα 7,5 εκ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 17,5 εκ. ευρώ. Ρευστό δεν υπάρχει στην εταιρεία και η ανάγκη να μπουν άμεσα μετρητά για τις υποχρεώσεις της είναι επιτακτική. Ποια εταιρεία εκεί έξω στέκεται με τέτοια μεγέθη; Καμία. Όλες θα έκλειναν ή στην καλύτερη περίπτωση θα έκλειναν τελείως την κάνουλα των ανοιγμάτων τους. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι όμως δεν βλέπουν τον Θρύλο ως εταιρεία. Ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και φέρνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
 
ζ) Κοιτάζοντας τις σημειώσεις του ορκωτού ελεγκτή, η μόνη άξια λόγου παρατήρηση είναι οι δικαστικές εκκρεμότητες ύψους 1,5 εκ. ευρώ από προηγούμενες χρήσεις. Προφανώς αυτό θα αφορά τον κύριο Θοδωρή Παπαλουκά, τον ''Ολυμπιακάρα'' που μας κλοτσούσε τις μπάλες και μας απειλούσε με Τσετσένους. Πέραν αυτού, διαβάζουμε πως από το 2009 και μετά, η ΚΑΕ έχει υποβληθεί σε προσωρινό φορολογικό έλεγχο από τις αρχές.
 
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. Η ΚΑΕ ΠΑΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ;
 
Κλείνουμε με ένα ερώτημα που έχουμε διατυπώσει πολλές φορές.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ 140 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ; ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 35 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;
 
Σε κάθε περίπτωση, ένα ευχαριστώ είναι λίγο προς αυτούς τους ανθρώπους.
 

 
Κι αν πάνω στα νεύρα μας έχουμε πει/γράψει και καμιά χοντράδα γι'αυτούς, από την τσαντίλα μας για τα απερίγραπτα αίσχη των μασόνων του μπάσκετ το κάναμε. Όταν οι κύριοι Αγγελόπουλοι, αυτοί οι παράγοντες-κόσμημα για τον Ολυμπιακό μας, καταλάβουν πως πρέπει να προστατεύσουν την ομάδα, θα χτίσουμε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που έχει γνωρίσει ο τόπος σε ομαδικό αθλητικό επίπεδο. Οι ίδιοι θα καταφέρουν να γράψουν το όνομά τους με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία μας, πάνω από το ΣΩΚΡΑΤΗ και το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, αφού θα συνδυάσουν κυριαρχία εντός των τειχών με ευρωπαϊκά τρόπαια.
 
Δεν είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν αυτό...

Σχόλια

Εικόνα didier thee

Άμα κατάλαβα καλά, οι Γιαννακόπουλοι έχουν βάλει πολύ περισσότερα από τα 35εκ κι "απλά" έχουν δηλώσει μόνο τα 35;

Δηλαδή έχουν βάλει κι αυτοί τρελά ποσά απλώς φοροδιαφεύγουν τρελά, σωστά ;

Εικόνα savvas gridlock

Το ΟΑΚΑ και τον Ομπράντοβιτς σίγουρα δεν τους έχουν πληρώσει πάντως κι αυτά τα λένε οι ίδιοι δημοσίως.

Εικόνα didier thee

Α τόσο καλά.

Αλλά και πάλι και να μην πλήρωναν ΟΑΚΑ και Ομπράντοβιτς, τα 35εκ δεν αρκούν, σωστά ; Που σημαίνει πως ή τα δίναν τα λεφτά αλλά όχι μέσω της ΚΑΕ για να μην φορολογούνται ή δεν πλήρωναν τους παίχτες. Αλλά το δεύτερό μου φαίνεται χοντρό γιατί θα χε γίνει θέμα από τους παίχτες.

Τι πιστεύεις ;

Εικόνα savvas gridlock

Απάντησες μόνος σου. Κανείς παίκτης δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για χαμένα λεφτά από την ΚΑΕ ΠΑΟ. Ποιος μένει να'ναι απλήρωτος; Μήπως το Κράτος και η Εφορία; Ποιος τρέμει το ΣΔΟΕ και δεν δίνει δημοσίως τα συμβόλαια όλων των αθλητών του, όταν τα ζητάει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ώστε να δούμε τι έχει πληρωθεί και τι θα έπρεπε να έχει πληρωθεί στην Εφορία;

Εικόνα didier thee

Ρε τους κλέφτες. Και στις σημειώσεις βλέπω πως έχουν να τους ελέγξουν από το 2009... Με προβληματίζει πάντως πως μια τόσο ισχυρή οικογένεια σαν τους Αγγελοπουλους δεν έχει καταφέρει μετά από τόσα χρόνια να πιέσει αρκετά για να λυθεί αυτό το "θεματάκι".

Εικόνα clark gheibol

αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι με κάθε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλεται φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου 1%. Χώρια η φορολογία των συμβάσεων, το εισόδημα δηλαδή που αποκτούν οι παίχτες από δραστηριότητα στην Ελλάδα. Τα ερωτήματά σου φαντάζουν ρητορικά. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, γι' αυτό κι εμείς ζητάμε να μάθουμε με τι λεφτά πλήρωνε τα συμβόλαια η ΚΑΕ Καράμπαμπας

Εικόνα TROUMPAS

συγγαυροι λετε να δουμε αλλες μερες καθαρες χωρις πουστομασονους σωληνες κεδ πρεζοτρακια και χατζηπουτανακια
της δημοσιας τηλεπροπαγανδας??δεν ξερω πως μπορει να γινει κατι τετοιο αλλα η χαρα μου θα ειναι εφαμιλλη με αυτη της κατακτησης των 3 σερι...ουστ ρουφιανοι εξασφυριχτοι ντροπη του μπασκετ,γερα προεδροι τελειωστε τους.

Εικόνα vagio

Αν ημουν πουστης και πρεζακιας και διαβαζα αυτο το αρθρο, θα εσπαγα μια πετρουλα ζαχαρης αχνης, θα την απλωνα στον καθρεφτακο μου, θα τη ρουφουσα απο τη μυτη και θα βροντοφωναζα :
'Στην υγεια του κοροιδου !'

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ 830 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ?ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ?ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

"Οι Αγγελόπουλοι ξοδεύουν και εμείς πονάμε λες και φύγανε από τη δική μας τσέπη τα λεφτά τους". Μεγάλη αλήθεια που καλούνται να "διαβάσουν" οι Αγγελόπουλοι. Εξοργιζόμαστε για τα λεφτά που χάνουν αυτοί και αυτοί παρακαλάνε τον κόσμο στο ΣΕΦ να μην εκρήγνυται. Αν και έχω μία ένσταση για τα λεφτά, αφού αναλογικά ο κόσμος (η πλειοψηφία) διαθέτει για τον Θρύλο τα ίδια λεφτά με τους Αγγελόπουλους, ίσως και περισσότερα. Όταν λέω αναλογικά, για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι τα 200 ευρώ το χρόνο, ας πούμε, έχουν μεγαλύτερη αξία για έναν απλό οπαδό, απ' ότι τα 14 εκ. ευρώ για τους Αγγελόπουλους. Βέβαια, το ότι βάζουν τόσα λεφτά στον Θρύλο μας είναι μόνο αξιέπαινο και δεν επιδέχεται καμίας κριτικής και κανενός ψεγαδιού.

Να ευχαριστήσω κι' εγώ με τη σειρά μου τους Αγγελόπουλους και να τους ευχηθώ να "δυναμώσουν". Και όταν "δυναμώσουν" θα έχουν τον κόσμο της ομάδας να τους στηρίζει μέχρις εσχάτων...

Τι κράτος είναι αυτό που βγαίνει ο κάθε επιχειρηματίας και κλέβει το δημόσιο χρήμα τόσο απροκάλυπτα και με καθεστώς ασυλίας; Μπουρδέλο λέγεται;

Δε ζητάω να ασπαστείτε αυτό που θα γράψω, είναι προσωπική μου άποψη. Όλοι συνηγορούσαμε στην απομάκρυνση τον Βαζελακόπουλου από την προεδρία. Από τη στιγμή που μας απείλησε ότι δε θα φύγει, του εύχομαι καλό και σύντομο ψόφο.

Εικόνα savvas gridlock

Στο βαθμό που μπορώ να αφουγκραστώ κάποια πράγματα από τον κόσμο μας, αυτό το νταβατζιλίκι του βαζελοσυστήματος στο μπάσκετ δεν θα βγει σε καλό. Έχουν σαλτάρει πολλοί και πολύ. Μόνο κατάρες και γρυλλίσματα ακούς όλη την ώρα. Θα έχουμε άσχημα σκηνικά...

Εικόνα Count Cagliostro

Συμφωνώ! By the way, εξαιρετικό άρθρο για άλλη μία φορά κε PricewaterhouseCoopers!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωχ... Εμ βέβαια, επόμενο κάποια στιγμή. Μα οι πούστηδες δεν είναι μουλωχτοί, στα ίσα το κάνουν και σε δουλεύουν. Χωρίς προσχήματα, χωρίς περιστροφές. Προκλητικά, απροκάλυπτα, αλαζονικά. Επίδειξη δύναμης. Ίσως είναι αναγκαίο ένα μεγάλο σοκ. Ίδωμεν...

Εικόνα red apple

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά μόλις συνέθεσες έναν ύμνο γι αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν την έννοια ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ