ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ PART 4



Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 1972. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Αιγάλεω για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1971-72. Ο πόλεμος της διαιτησίας του βάζελου προέδρου της ΕΠΟ Δέδε και των λοιπών χουντικών τσάτσων του Ασλανίδη στον Ολυμπιακό και τον ασύγκριτο πρόεδρό του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, έχει κάνει μια γροθιά παίκτες και κόσμο. Μία εβδομάδα πριν, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και όλο το Δ.Σ. της ομάδος μας αποχώρησαν από το Καραϊσκάκη, επειδή κάποιος διαιτητής...Φαμέλης δεν έδωσε δύο πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, σε παραβάσεις που σημειώθηκαν μέσα σε ένα λεπτό. Αυτήν τη φορά, παρά την αποβολή του Σιώκου, ο Θρύλος θα ισοπεδώσει το Αιγάλεω με 6-1, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο Ελληνογάλλους επιθετικούς του. 3 γκολ ο παικταράς Ρομαίν, 2 ο παικταράς Υβ και το άλλο ο ασύγκριτος ''μπουκαδόρος'' του Θρύλου Γιούτσος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-2-1972
 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-2-1972
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η γελοία κρατική τηλεόραση της χούντας δεν μετέδωσε το ματς, με το πρόσχημα ''το γήπεδο του Αιγάλεω δεν το επιτρέπει''. Λίγες εβδομάδες πριν είχε μεταδώσει κανονικά το Αιγάλεω-ΠΑΟ βέβαια, από το ίδιο γήπεδο. Πώς αντέδρασαν οι γαύροι μετά το τέλος του ματς; Ας το δούμε από το ''ΦΩΣ''.
 

 

 

 

 

 
Πάει η συγκοινωνία σε Αθήνα-Πειραιά. Όταν βγαίνουν στους δρόμους οι γαύροι, παραλύουν τα πάντα. Έχοντας δει αυτό, αυτόαυτό, αλλά και το σημερινό (αναμένοντας τα πολλά που θα ακολουθήσουν), ξαναρωτάμε τους νοσταλγούς της ''Επανάστασης'', που μας λένε ''πού να δεις πορεία τότε. Όχι όπως σήμερα, που τζάμπα ταλαιπωρείται ο κόσμος κάθε τρεις και λίγο''.
 
ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ;
 
Υ.Γ. Ο ''Α. ΚΕΛΟΓΛΟΥ'', που στέλνει την ανταπόκριση από τη Ρόδο στο ''ΦΩΣ'', για τους ερυθρόλευκους πανηγυρισμούς στην ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ Ρόδο, είναι ο ποδηλάτης του ΠΑΟ, που όπως έχουμε δει δήλωνε φανατικός γαύρος στο ποδόσφαιρο.