ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ
Γράφτηκε απο Anonymous στις 15:12 | 13-03-2014
Στο πνεύμα ''ευνοούμενοι όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων, απόγονοι δωσιλόγων'', συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία του Παναθηναϊκούλη, του συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων που κατάφερε να γίνει η επίσημη ομάδα του ελληνικού Κράτους. Είχαμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση πως στις αρχές της δεκαετίας του '50, η κυβέρνηση Πλαστήρα μοίραζε λεφτά σε όλους πλην Θρύλου. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ Μοάτσος ήταν Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πλαστήρα. Έτσι, ο οπαδός του ΠΑΟ Πλαστήρας έδωσε ένα υπέρογκο, για τα δεδομένα της εποχψής, δάνειο στον ΠΑΟ, ώστε να επεκταθεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-1-1950
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-5-1950
Γι'αυτόν το λόγο η διοίκηση του ΠΑΟ ανακήρυξε ''μέγα ευεργέτη'' και ''επίτιμο πρόεδρο'' της ομάδος τον Πλαστήρα, κάτι που βλέπουμε στα κείμενα που γράφτηκαν στον Τύπο, αλλά και στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός μετά το θάνατο του Πλαστήρα, τον Ιούλιο του 1953.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-7-1953
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-7-1953
Ήταν επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και του Πανιωνίου (άλλο κρατικοδίαιτο μπουρδέλο αυτό), πέρα από τον ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκούλης πάντως ''βρήκε πάντοτε πρόθυμη τη συμπαράστασή του στις προσπάθειές του'', όπως έγραφε η ''Ηχώ''.
Κωνσταντίνος Α' (αντίπαλος του Βενιζέλου στον Εθνικό Διχασμό και παππούς του σημερινού ''Κοκού''), Μεταξάς-Κοτζιάς, Πλαστήρας, Καραμανλής, Γεώργιος Παπανδρέου, Χούντα και και και. Δεν υπήρξε ΕΝΑΣ πρωθυπουργός που δεν αβάνταρε την επίσημη ομάδα του Κράτους, τον Παναθηναϊκούλη. ΕΝΑΣ, ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ...
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
800.000.000 ευρώ;;;;; Είναι τόσο μεγάλο το ποσό όσο νομίζω ή μήπως υπήρχε καμιά υποτίμηση της δραχμής τότε;
Μετά τον Εμφύλιο η δραχμή είχε πάει στα τάρταρα. H ''Aθλητική Ηχώ'' το 1950 κόστιζε 700 δραχμές. Αν πούμε δηλαδή, χοντρικά, ότι 1,3 ευρώ σημερινά λεφτά (το κόστος ενός φύλλου μίας αθλητικής φυλλάδας) αντιστοιχούσαν σε 700 ελληνικές δραχμές του 1950 (όσες αυθαιρεσίες κι αν κρύβει αυτό το λογικό άλμα του να επικεντρώνεις μόνο στην τιμή των φυλλάδων), χονδρικά χαρίστηκαν περίπου 1,5-2 σημερινά εκατομμυριάκια ευρώ στο βάζελο για έργα στη Λεωφόρο επί Πλαστήρα. Δεν τα λες και λίγα.
Αναρωτιεμαι καθε φορα που βγαζουν λεφτα (κρατος,ΕΠΟ,ευρωπαικα κονδυλια εσχατως)κανοντας επιδοτησεις για ανακαινιση της λαγοφλωρου για το συνολικο ποσο που αυτα διαμορφωνουν απο τοτε που τους διατεθηκε προς χρηση.
Σε σημερινα λεφτα και αξια πρεπει να ειναι ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ αυτο το ποσο ολων των επιδοτησεων που εχουν φαγωθει στην λαγοφλωρο. Θα ηταν μεγαλο ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ για τους μονιμα "αδικημενους" βαζελους να βγει στην επιφανεια το συνολικο ποσο των ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΕΩΝ τους σε σημερινα λεφτα.