ΠΑΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ, ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1933



Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Βελλή και την εξυπηρέτηση που κάνει στον Αλαφούζο, ας δούμε μία ''ωραία'' ιστορία από το μακρινό παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πολύ μακρινό παρελθόν. 81 χρόνια πίσω θα γυρίσουμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 15-7-1933
 

 

 
Αντιγράφουμε το επίμαχο σημείο από τη δεύτερη φωτογραφία.
 
Κατόπιν μακρών συζητήσεων απεφασίσθη όπως ο Απόλλων κατά την προσεχή ποδοσφαιρικήν περίοδον συνεργάσθη μετά του Παναθηναϊκού δίδων τους αγώνας του εις το γήπεδον του τελευταίου τηρών συγχρόνως ενιαίαν μετά του συνεργάτου του στάσιν εις οποιονδήποτε ποδοσφαιρικόν ζήτημα ήθελε ζητηθή η ενίσχυσίς του.
 
Τσάτσοι του ΠΑΟ από τα πρώτα χρόνια του ποδοσφαίρου οι ''γιαχωβάδες'' Ρουφ-Ριζούπολης. Εκείνα τα χρόνια μάλιστα, είχαν κι ένα ''ωραίο'' σήμα, για όσους δεν το ξέρουν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 14-2-1938
 

 
Το παραμύθι ''η σβάστικα υιοθετήθηκε από τους Ναζί αφότου την χρησιμοποιούσε ως σήμα ο Απόλλων'' πάει περίπατο από την ημερομηνία του φύλλου που παίρνουμε τη φωτογραφία. Το 1938 ο Χίτλερ ήταν στα ''ντουζένια'' του και οι τότε διοικούντες τον Απόλλωνα καθόλου δεν ενοχλούνταν από το ότι είχαν το ίδιο σήμα με τους Ναζί.
 
Φυσικά θα συνεχίσουμε σε προσεχείς αναρτήσεις να καταπιανόμαστε με την ιστορία του βδελυρού αυτού κρατικοδίαιτου σωματείου...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ (ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ)
ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΧΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟ ΚΑΠΟΤΕ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΕΥΚΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ
ΤΟ 1937-38 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Η ΑΕΚ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΩΤΗ (ΙΣΟΒΑΘΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ),Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 8 ΟΜΑΔΩΝ...ΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ? ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ....Ή ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ 8 ΟΜΑΔΕΣ!!!
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%...

Η ΑΕΚ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ,ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!!

1.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
(ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ)
2.Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΜΑΖΕΨΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΝΟ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΥΖΗ!!! ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΕΤΣΙ) 14 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ!!! ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...ΔΙΟΤΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΚ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ)!!!!