ΙΝΕΣ ΒΕΛΛΑ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΟ 1930



Στα πλαίσια των αφιερωμάτων μας στα διάφορα τμήματα του Ολυμπιακού (τα οποία αμελήσαμε τον τελευταίο καιρό, επειδή μας καβάλησε η επικαιρότητα), θα παρουσιάσουμε σήμερα τη συνέντευξη μιας εκ των πιο σημαντικών και ονομαστών αθλητριών της κολύμβησης του Ολυμπιακού, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του τμήματος. Μέσα από τα λόγια της θα μεταφερθούμε και στον Πειραιά της δεκαετίας του '30. ΙΝΕΣ ΒΕΛΛΑ λοιπόν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 5-8-1931
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αντιγράφουμε.

Η Ινές έβγαινε -ντυμένη- από την καμπίνα του Ολυμπιακού για να πάει σπίτι της. Κάποιος ναύτης στον δρόμο θέλησε, πες από αναίδεια, πες για να την δοκιμάσει, να κάνει μια χειρονομία προσβλητική. Η πρωταθλήτρια δεν έχασε καιρό. Άρπαξε το ναύτη από την κολαρίνα και με ένα δυνατό κροσσέ τον έστειλε να βρει το χώμα! Τον εφιλοδώρησε για να την θυμάται και με λίγα ακόμη ντιρέκτ έτσι για προπόνηση και πήρε δρόμο. Ο ναύτης το φυσάει ακόμη και δεν κρυώνει.
 
Γιατί ακόμη και τα κορίτσια μας στον Πειραιά είναι αλάνια...

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Γράφει σε ένα σημείο της συνέντευξης :

Το μανικιούρ και το κραγιόνι, η πούδρα και όλα τα συναφή της γυναικείας φυλαρεσκείας δεν επηρέασαν καθόλου την γυναικείαν λεπτή της ιδιοσυγκρασίαν, ούτε ξέρει καλά καλά τον προορισμό και την χρησιμοποίησιν των...

και συνεχίζει ο δημοσιογράφος προς την κολυμβήτρια :

- Πάει πια δεν θα δημιουργήσετε ποτέ κύκλο θαυμαστών με το ηλιοψημένο πετσί σας και με τ' αγορίστικα μαλλιά σας, κρίμα στ΄ ωραίο στόμα και τα γλυκά μάτια σας!

Και απαντάει η πρωταθλήτρια: - Η θάλασσα μου μένει πάντα πιστή...

Γαλουχημένοι στον πρωταθλητισμό από τη δεκαετία του 30

Που πας ρε καημένε ναύτη...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η φωτογραφία και μόνο σε σκιάζει.

Εικόνα μαουνιέρης

Απίθανη γαύρα η "δεσποινίς Ινές"!

Εικόνα ze ηλιας

ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ