ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ
Γράφτηκε απο Anonymous στις 13:57 | 02-05-2014
Τώρα που υποβιβάστηκαν οι ''γιαχωβάδες'' της Ριζούπολης και του Ρουφ, το κατά πολλούς ''συμπαθές'' Απολλωνάκι, ας δούμε την πραγματική τους ιστορία.
Ιδρυτής και ιστορικός τους παράγοντας ήταν ο Δημήτρης Μαρσέλλος. Εδώ βλέπουμε ένα σύντομο βιογραφικό του, όταν διορίστηκε υφυπουργός Προνοίας στην κυβέρνηση της Ελλάδος μέσα στον Εμφύλιο
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-11-1945
κι εδώ ένα πλήρες βιογραφικό της πολιτικής του σταδιοδρομίας όταν πέθανε, το 1958.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-12-1958
Πρόεδρος του Απόλλωνα κατά τη δεκαετία του '50 διετέλεσε και ο Γεώργιος Μαύρος, πολιτικός με μεγάλη ιστορία στο χώρο του Κέντρου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-8-1951
Με τέτοιες ''άκρες'' στην Πολιτεία, δεν γινόταν να μην έχουν αβάντες οι ''γιαχωβάδες''. Έτσι, το 1947 η κυβέρνηση αποφάσισε να χτίσει γήπεδο στο Απολλωνάκι.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-2-1947
Ποιος πλήρωνε όμως γι'αυτά τα έργα; Ας μας το πει η διοίκηση του Απόλλωνα, μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσε το 1963.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-11-1963
Μετά από τόσες αβάντες, 3 υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ανακηρύχθηκαν ''μεγάλοι ευεργέτες'' του Απόλλωνα. Μεταξύ αυτών, ο Πειραιώτης Μπαλτατζής-Μαυροκορδάτος, που υπήρξε κολυμβητής του Ολυμπιακού, αλλά το μόνο του μέλημα κατά την πολιτική του σταδιοδρομία ήταν να εξυπηρετεί όλους τους άλλους Συλλόγους πλην του Ολυμπιακού. Κάτι σαν το ''γαύρο'' του γλυκού νερού Αντωνάκη Σαμαρά, για παράδειγμα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-3-1963
Βεβαίως, μπορεί εκείνη την εποχή τα δάνεια να δίνονταν πολύ δύσκολα και να αποτελούσε σκάνδαλο το ότι ένα μικρό σωματείο όπως αυτό των ''γιαχωβάδων'' εξασφάλισε με κυβερνητική εντολή τόσα χρήματα από τα ταμεία του Κράτους, όμως αυτά τα λεφτά παρέμεναν δανεικά. Έπρεπε να εξοφληθούν από τα έσοδα του Απόλλωνα. Ποιος τα εξόφλησε; Ο ΓΓΑ της χούντας, Κώστας Ασλανίδης.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-7-1968
Η Χούντα χάρισε ουσιαστικά το γήπεδο της Ριζούπολης στον Απόλλωνα. Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν λοιπόν τώρα όλοι το γιατί αρκετοί παλιοί Παναθηναϊκοί, όταν ντρέπονταν να πούνε το τι ομάδα υποστήριζαν και για να το παίξουν αντικειμενικοί, δήλωναν Απολλωνιστές. Η ιστορία των δύο σωματείων παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες και μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μικρογραφία του βάζελου ο Απόλλωνας. Αν θυμηθούμε τα παλιά, τα τσατσιλίκια και τις σβάστικες, αλλά και το γίγαντα Αλαμάνο, θα αντιληφθούμε το ότι χονδρικά και για τους ''γιαχωβάδες'' ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει αυτό που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει εις τους αιώνας των αιώνων για τα αφεντικά τους, τα βαζέλια.
ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.
ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια