ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟ 1971



Είχαμε δει αρκετά αναλυτικά το παραμύθι των βάζελων για τις ''ελληνοποιήσεις του γαύρου επί Χούντας'', με τους Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου. Κάποια βαζελάκια όμως επιμένουν και γεμίζουν το Internet με σάλια. Πλέον οι μούφες τους ακουμπούν και τους Υβ-Ρομαίν. Κατ'αυτούς, είναι Γάλλοι που ήρθαν ως ''Έλληνες'' επί Χούντας. Ας δούμε το αν είναι Έλληνες ο Υβ με το Ρομαίν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-7-1971
 

 

 
Στην ''Ηχώ'' γράφτηκαν αυτά, όχι στο ''ΦΩΣ''. Ο πατέρας του Ρομαίν ήταν από τη Χίο, ενώ ο πατέρας του Υβ από την Κωνσταντινούπολη. ''Ναι, αλλά ο Ρομαίν έπαιζε στην Εθνική Γαλλίας. Τι μας λέτε ότι είναι Έλληνας ρε γαύροι;'', τσαμπουνάνε κάποιοι λαγοί. Ας δούμε λοιπόν και μία άλλη ιστορία, αυτήν του Νίκου Καραμανλή.
 
Το καλοκαίρι του 1971, εν όψει της σεζόν 1971-72, ο Ολυμπιακός αποκτά τους Υβ-Ρομαίν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-7-1971
 

 
Το ίδιο καλοκαίρι, ο ΠΑΟ αποκτά το διεθνή με την Εθνική Νέων Ρουμανίας, αμυντικό της ρουμάνικης Ζιουλ Πετροζάνι, Νίκο Καραμανλή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 7-8-1971
 

 
Αν λοιπόν το γεγονός ότι ο Ρομαίν ήταν διεθνής με την Εθνική Γαλλίας αποτελεί απόδειξη πως ελληνοποιήθηκε παράνομα επί Χούντας, ώστε να ευνοηθεί ο γαύρος, τότε ακριβώς το ίδιο συνέβη με το Νίκο Καραμανλή που πήρε ο ΠΑΟ κατά την ίδια μεταγραφική περίοδο. Αυτά σύμφωνα με την ''τετράγωνη'' βαζελο-λογική. Σύμφωνα με τη δική μας λογική και με τα στοιχεία, Υβ-Ρομαίν-Καραμανλής είναι Έλληνες και σωστά χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες τους ως Έλληνες. Για τον Καραμανλή μάλιστα υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ενδιαφέρθηκε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ να τον πάρει στον Θρύλο, αλλά έφαγε άκυρο. Για τον ΠΑΟ κανένα άκυρο δεν υπήρξε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-8-1971
 

 

 

 

 

 

 
Αυτά συνέβαιναν επί Χούντας. Πήγαινε να πάρει παίκτες ο Ολυμπιακός και τρελαίνονταν όλοι οι αντιολυμπιακοί ''Επαναστάτες''. Πήγαινε να πάρει τους ίδιους παίκτες ο Ασλανιδιακός-Παναθηναϊκός και δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο από το Κράτος (τα του Κερμανίδη τα έχουμε παρουσιάσει σε άλλη ανάρτηση).
 
Συνοψίζουμε τα των Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου για μία ακόμη φορά. ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ακολούθησε ο Ολυμπιακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-5-1972
 

 
Ο ανυπέρβλητος ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ξόδεψε από την τσέπη του ένα καράβι λεφτά για να έρθουν οι παίκτες που αγόρασε. Αντίθετα, ο βάζελος αγόρασε τους ψευτο-Έλληνές του με λεφτά της Χούντας, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρός του εκείνη την περίοδο, Μιχάλης Κίτσιος. Επίσης, οι Υβ-Ρομαίν είναι τόσο Έλληνες, όσο ο Καραμανλής που απέκτησε πραξικοπηματικά ο ΠΑΟ με ενέργειες της Χούντας μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, το ίδιο καλοκαίρι που ήρθαν Υβ-Ρομαίν στον Θρύλο. Τέλος, αναφέρουμε για μία ακόμη φορά ότι τους Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου τους πήρε ο Ολυμπιακός μέσα από τα χέρια ΠΑΟ-ΑΕΚ. Όταν τους κυνηγούσαν αυτοί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την ''ελληνικότητά'' τους, σύμφωνα με τις έμμισθες χουντικές αντιολυμπιακές γραφίδες του Τύπου. Όταν τους απέκτησε ο Ολυμπιακός του τιτάνα ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ξαφνικά έγινε άνω-κάτω η ποδοσφαιρική Ελλάδα, με στημένα δημοσιεύματα του αντιολυμπιακού Τύπου και δη της χουντικής ''Ηχούς'', που έκανε ρεπορτάζ μέσα από τα γραφεία της ΕΣΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-6-1972
 

 

 
Μια ζωή ψεύτες και προπαγανδιστές βάζελοι...
 
Υ.Γ. 1 Το θράσος των λαγών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ανακάλυπταν ''προβλήματα'' του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ με τα αδέρφια του, εξ αιτίας των χρημάτων που ξόδευε για τον Θρύλο. Αντί να αναρωτηθούν το από πού έβρισκε λεφτά να τον κοντράρει ο ΠΑΟ (τα έχουμε δει εδώ, ΚΑΘΕ καλοκαίρι έδινε παράνομα δάνεια η Χούντα στο λαγό για μεταγραφές), έστηναν σενάρια συνωμοσίας. Τι κάνει ας πούμε σήμερα το vazeletta κατ'εντολήν Πατέρα και τα διάφορα ΜΜΕ κατ'εντολήν Αλαφούζου, σπιλώνοντας το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ; Κάπως έτσι. Βέβαια το παρταλίκι ορισμένων σύγχρονων ''φωστήρων-ερευνητών'', που τολμούν δίχως τσίπα να ισχυρίζονται σήμερα πως ''ο Γουλανδρής δεν έβαλε φράγκο, η ΓΓΑ της Χούντας έδινε λεφτά στον Ολυμπιακό και με αυτά το έπαιζε επενδυτής, κοροϊδεύοντας τους γαύρους'', δεν το φτάσανε τα ''Παναθηναϊκά Νέα''...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 7-8-1971
 

 
Όχι τίποτε άλλο, ανακάλυπταν και δικούς τους κανονισμούς, για να ακυρώσουν τα ΚΑΡΑΒΙΑ με λεφτά που έσπρωχνε για τον Θρύλο ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 17-7-1971
 

 
Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποίησαν εναντίον του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ οι παλαιοί παράγοντες του ποδοσφαίρου (μεταξύ αυτών ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ που τον έφερε στον Ολυμπιακό) κατά τη Μεταπολίτευση, ώστε να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί. Έπρεπε να ξοδεύει τα λεφτά του και άλλοι να κάνουν κουμάντο, σύμφωνα με τη δική τους λογική...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 5-2-1976
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-2-1976
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-2-1976
 

 

 

 

 
Υ.Γ. 2 Αν δεν υπήρχε αυτός ο...αχαρακτήριστος πόλεμος προς το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, θα είχαμε κατακτήσει σίγουρα Ευρωπαϊκά τρόπαια στο ποδόσφαιρο. Όχι ένα. Πολλά. Η παραίτηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ είναι το μεγαλύτερο και ασυγχώρητο ''φάουλ'' στην ιστορία μας...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Η φωτο της αναρτησης ειναι του Αλτσιμπαρ. Θυμαμαι τον θορυβο που ειχε ξεσηκωσει τοτε το τριο Πολετι - Αλτσιμπαρ - Νικολαου. Θυμαμαι ακομα τον μακαριτη τον παλιο, εμβληματικο, τερματοφυλακα του Ολυμπιακου, τον Αχιλλεα τον Γραμματικοπουλο...Ειχε παει στο αεροδρομιο να υποδεχθει μαζι με πολλους τον τερματοφυλακα, τον Πολετι...Εκει, στην αφιξη του, ειχε γινει μια μικρη φιεστα...Του κανανε κατι σουτακια, ο Πολετι ταπιασε με χαρακτηριστικη ανεση, φωτογραφιες στον Τυπο κ.λ.π. και ο Αχιλλεας ειχε΄πει το αμιμητο: Φτανει...δεν θελω να δω τιποτ΄αλλο...Τον ειδα και καταλαβα. Τερματοφυλακαρα...Δυστυχως, ο τυπος αποδειχθηκε φολα...Γυρναγε η μπαλλα προς το τερμα του σιγα απο δικο μας μπακ και καναμε...αμαν, για να την πιασει...Του΄φευγε...΄΄Βγηκε΄΄ τραυματιας, αν τα λεω σωστα... Πονεμενη ιστορια...Εσυ, Σαββα, τα ψαχνεις καλα ολ΄αυτα...

Αλλα κι οι αλλοι δυο...ΔΕΝ. Ο Αλτσιμπαρ, μετριος. Φιγουρα, κατι σεντρες μονο πετυχημενες και...μεχρι εκει. Ο αλλος, ο Νικολαου, ηταν οντως παιχταρας. Επαιζε βραδινο φιλικο ο Θρυλος με τη Λεστερ, αν θυμαμαι καλα, και το Καραϊσκακη δεν τοχω ξαναδεί, τοσο γεματο ΠΟΤΕ! Ο κοσμος, ορθιος και πυκνος, πολυ πυκνος, ΜΕΣΑ στον αγωνιστικο χωρο, γυρω - γυρω απο τη γραμμη, για να δει αυτον τον παιχταρα...Τρομερα ποδια, κατι σαν κεντρικος οπισθοφυλακας και αμυντικο χαφ μαζι, αρχοντια και αντιληψη. Αλλο πραμα! Δυστυχως ο τραυματισμος του, στο γονατο μου φαινεται, αποδειχθηκε πολυ σοβαρος κι ετσι κι αυτη η μεταγραφη ειχε αδοξο τελος...

ΟΜΩΣ, ΟΜΩΣ...Τοτε, επι Γουλανδρη, μπαινανε οι βασεις για εναν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. Οι γαυροι, ειχανε παθει πλακα με την ομαδαρα που βλεπανε! Ειχανε τρελαθει... Το τριο, το πιο πανω, τοχα μεγαλο κι΄εγχρωμο πανω απ΄το κεφαλαρι του κρεβατιου μου, στο αγροτικο, στη Σαμο... Ο ΄΄εκ των ενδον΄΄ πολεμος ομως, ειναι παντα ο πιο υπουλος, ο πιο σιχαμενος και - γαμω το κερατο του - ο πιο αποτελεσματικος...

Εικόνα savvas gridlock

O Πολέτι, Απόστολε, είχε μηνίσκο. Αυτό ήταν το πρόβλημά του και όχι το ότι ''το ένα πόδι ήταν πιο κοντό από το άλλο'' κι άλλα τέτοια γραφικά που έλεγαν τότε. Πήραμε έναν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, απλώς τον πήραμε τραυματία, για να κονομήσουν κάποιοι ενδιάμεσοι μανατζαραίοι με τα λεφτά του Γουλανδρή. Ο μάνατζερ που τον έφερε, ονόματι Σκλαβούνος, έδωσε συνέντευξη πολλά χρόνια αργότερα στην ''Ηχώ'', όπου εξήγησε το story των μεταγραφών παικτών από Λατινική Αμερική σε ελληνικές ομάδες, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '70. Οι ύμνοι που αφιερώνει στο Γουλανδρή δεν περιγράφονται. Θα τα βάλουμε σε προσεχή ανάρτηση και αυτά...

Για το Νικολάου και το φιλικό με τη Λέστερ, κάναμε ανάρτηση. Αν δεν την έχεις δει, τσέκαρε.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130219/filiko-me-ti-lester-1...

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Τοτε, τον καιρο της αναρτησης σου, δεν ηξερα το RATM. Ήμουνα στη Θ10 εκεινο το βραδυ. Δεν ξεχνιεται με τιποτα αυτη η κοσμοσυρροη... ΑΥΤΟ, και το παιχνιδι με τη ΣΑΝΤΟΣ στη Λεωφορο το καλοκαιρι του ΄61 ( στο πεταλο, προς την πλευρα του Ιπποκρατειου, απεναντι απο την 13 ) ειναι βαθια χαραγμενα μεσα μου. Ακουσα ξανα τον Πυλιαρο. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ. Μπραβο παιδια...

Εικόνα μαουνιέρης

Για τον σύγγαυρο Απόστολο μαζί με τους χαιρετισμούς μου από την Κέρκυρα:
Ο Αλβέρτο Πολέτι ήταν μέγας τερματοφύλακας. Πήρε 3 φορές το Κόπα Λιβερταδόρες (1968, 1969, 1970) και μία φορά το διηπερωτικό κύπελλο (1968) με την Εστουδιάντες. Ο Αντόνιο Αλσίβαρ (: ο Άλτσιμπαρ) ήταν τριτοκλασάτος ποδοσφαιριστής: ούτε στη Νιούελς ΄Ολντ Μπόυς είχε κάνει τίποτα, ούτε στην Ράσινγκ. Ήταν πιο καλός ως... πολίστας (την πληροφορία την έχω από τον αείμνηστο Ηλία Μπαζίνα). Ο Μιγέλ Νικολάου ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχει γράψει ιστορία με την ομάδα που αγαπώ στην Αργεντινή: με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Εποχή έχει αφήσει ο πυγμαχικός αγώνας μεταξύ Πολέτι και Νικολάου στη μέση μιας προπόνησης - ενδοαργεντίνικα ξεκαθαρίσματα! Ομοίως αξέχαστη είναι η φοβερή εμφάνιση του Πολέτι ως πυγμάχου στον αλήστου μνήμης αγώνα του Ολυμπιακού με την Εθνική Κολομβίας. Ο αείμνηστος Γουλανδρή σταυροκοπιότανε με αυτά πού έβλεπε και αναρωτιόταν μονολογώντας: "Ποιός μας κουβάλησε, παιδί μου, αυτά τα άγρια θηρία από τη ζούγκλα;" Αλλά, μόλις διαπίστωσε ότι και ο δικός μας ο Πολέτι βάραγε κανονικά, είχε πει το αμίμητο: "Βρε παιδί μου, αυτός είναι πολύ καλός!"

Ας κάνει ο φιλέρευνος Σάββας αφιέρωμα στον αγώνα αυτόν! (Πολύ ξύλο είχε πέσει και σε ένα... φιλικό ματς με τη βραζιλιάνικη Πορτουγκέζα.)

Εικόνα nmavronas

Χαίρομαι που αποδεικνύεις με στοιχεία τον πόλεμο που δέχτηκε ο μέγας Νίκος Γουλανδρής από παράγοντες του Ολυμπιακού! Η ΑΞΊΑ ΕΝΌς ΠΡΟΈΔΡΟΥ Ή ΠΑΡΆΓΟΝΤΑ ΤΟΥ οΛΥΜΠΙΑΚΟΎ ΜΕΤΡΙΈΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ! ΤΟΝ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ , ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ!