ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1924: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=STELLAR MASTER ELITE



Συνεχίζουμε την καταγραφή της ιστορίας της Ολυμπιακάρας μας, του καμαριού του Πειραιά μας, με ανέκδοτα περιστατικά μέσα από δημοσιεύματα παλαιότερων εφημερίδων. Σήμερα θα δούμε τα πρώτα Χριστούγεννα του Θρύλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-12-1951
 

 

 

 

 

 

 
Η ομαδάρα που έκανε τον Ολυμπιακό ΘΡΥΛΟ, στα τέλη της δεκαετίας του '20.
 

 
Radiant race of pure beauty...

Σχόλια

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββα δηλαδη αυτο που διαβαζουμε συχνα οτι ο Ολυμπιακος προηλθε απο την ενωση του Α.Π.Σ Πειραιως με τον Ομιλο Φιλαθλων Πειραιως ειναι λανθασμενο? Η ειναι σωστο γιατι το Ολυμπιακος υπηρχε απο το 1924 μονο σαν ονομα?

Εικόνα savvas gridlock

Σύμφωνα με το Γεώργιο Ανδριανόπουλο, στις 10 Μαρτίου 1925 ενώθηκαν ο ''Ολυμπιακός'' με τον Όμιλο Φιλάθλων Πειραιώς.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/idrysi-olympiakoy

Ο ''Ολυμπιακός'' προϋπήρχε της 10ης Μαρτίου 1925 και μάλιστα έδινε και φιλικά με αυτό το όνομα με διάφορες ομάδες.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120819/ta-prota-filika

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Χρονια πολλα.
Αρα το ετος 1924 ιδρυθηκε ο Ολυμπιακος και το 1925 ο ΟΣΦΠ.

Εικόνα savvas gridlock

Χρόνια πολλά. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Γεώργιος Ανδριανόπουλος στο βιβλίο του, ο ''Ολυμπιακός'' σκέτο ιδρύθηκε το Μάιο του 1924.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/idrysi-olympiakoy

Εικόνα xristoforas

WIKIPEDIA / ΛΗΜΜΑ : Ε.Π.Σ. Πειραιώς 1924–25

Το Δεκέμβριο του 1924 ο πρώην "Α.Π.Σ.Π." αναφέρεται ως Ολυμπιακός Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πειραιώς, ο οποίος στις 7 Δεκεμβρίου νίκησε τον "Όμιλο Φιλάθλων Πειραιώς" με 2-1 σε αγώνα που έγινε στο Ποδηλατοδρόμιο. "Εις την νικήτριαν ομάδα απενεμήθη ωραίον κύπελλον αθλοθετηθέν υπό των προέδρων των δύο συλλόγων κ.κ. Κρέτα και Μανούσκου".[3]
Στις 22 Φεβρουαρίου 1925 ο Ολυμπιακός Πειραιώς έδωσε νέο φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπ. Ποδηλατοδρομίου, στον οποίο ηττήθηκε με 2-3 (ημίχρ. 1-2) με σκόρερ τους Α. Μήλλα, Κ. Μιχαηλίδη, Ν. Μπαλτατζής (ΑΕΚ) και Γ. Ανδριανόπουλου 2 (Ολυμπιακού). Η σύνθεση του Ολυμπιακού ήταν: Κ. Κλειδουχάκης (τερμ.), Γ. Αλεκάκης, Β. Βασιλείου, Χ. Πεζώνης, Μ. Λεκός, Δέδες, Δ. Λεκός, Ντίνος, Γιώργος, Γιάννης και Βασίλης Ανδριανόπουλος.[4]
Στις 10 Μαρτίου 1925, δηλαδή δέκα μέρες πριν από την ίδρυση της Ε.Π.Σ. Πειραιά, ο "Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς" συνενώθηκε με τον "Ολυμπιακό Όμιλο Πειραιώς" και δημιουργήθηκε ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.[5]

Εικόνα savvas gridlock

Φόρη, τις επόμενες μέρες θα κάνουμε αφιερώματα στην Ένωση του Πειραιά και στο μεγάλο γαύρο ιδρυτή της, Ιωσήφ Τερεζάκη. Ουσιαστικά αυτός έφερε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα...

Εικόνα nmavronas

Σάββα, εδώ φαίνεται ότι από το 1924 ο Ολυμπιακός ονομάζεται έτσι, ενώ η ίδρυση του τοποθετείται στο 1925!

Εικόνα savvas gridlock

Nίκο, σύμφωνα με τον Ανδριανόπουλο και το βιβλίο που έγραψε, ιδρυθήκαμε το 1924. Τότε ιδρύθηκε το σωματείο με την επωνυμία ''Ολυμπιακός'', η οποία δώθηκε στην ταβέρνα του Νέου Φαλήρου με το όνομα ''Τσίου-Τσίου''.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131028/georgios-andrianopoyl...

Απλώς το 1925 ενώθηκε ο Ολυμπιακός με τον ''Όμιλο Φιλάθλων Πειραιώς''.

Εικόνα xristoforas

Σαββα εχω βρει και αυτο

Τον Ιανουάριο του 1924 ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και η Πειραϊκή Ένωση ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν τον ΑΠΣΠ (Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πειραιώς), που κατέκτησε πανεύκολα το τελευταίο πρωτάθλημα κέντρου. Το φθινόπωρο του 1924 ο ΑΠΣΠ διαλύεται και δημιουργούνται ο Ολυμπιακός Όμιλος Πειραιώς και ο Πειραϊκός Όμιλος. Άλλη μία ομάδα του Πειραιά, Ο Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς διαλύεται και από τα κομμάτια του δημιουργούνται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (10-3-1925) και ο Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Φαλήρου και Πειραιώς (Αύγουστος του 1925). Ο Νότης Καμπέρος και ο Μιχάλης Μανούσκος ήταν οι ανάδοχοι της ομάδας μας.

http://pyrinoskosmos.blogspot.gr/2009/10/1924-1925.html

ΕΠΙΣΗΣ....ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΟΝΚΑΡΔΑ 'Η ΦΑΝΕΛΑ? (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ)....ΜΕ ΤΟ 1924 ΣΤΟ ΣΗΜΑ!!!!!! ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ(ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ) ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!