ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ



Αρχίζουν σήμερα οι τελικοί των play off στο μπάσκετ. Η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαιτερότητα. Οι δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν συγκρουστεί στην Ευρωλίγκα. Με ξένους διαιτητές. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε όλοι μας όχι από ένα ματς (όπου εύκολα κάποιος θα έλεγε ''εντάξει, σε ένα παιχνίδι μπορούν να συμβούν τα πάντα''), αλλά από δύο που είχαν την ίδια εικόνα, είναι ξεκάθαρα.
 
- Και τα δύο ματς κρίθηκαν στο σουτ. 1,5 λεπτό πριν το τέλος του ματς στο ΟΑΚΑ, με το σκορ ισόπαλο, Σπανούλης και Πρίντεζης σούταραν ανενόχλητοι τρίποντο. Ένα από τα δύο σουτ να έμπαινε, θα είχαμε κερδίσει. Δεν έκατσε εκεί η μπίλια, έκατσε όμως στο ΣΕΦ, με τον Σπανούλαρο να καθαρίζει το ματς στο τέλος με το απίθανο τρίποντο που έβαλε. Ένα τρίποντο μπήκε και κερδίσαμε, δύο δεν μπήκαν και χάσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ και δεν έχουμε την απαίτηση να γίνονται μονίμως τα δικά μας κέφια. Η εικόνα αυτών των δύο ματς πάντως δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με όσα βλέπουμε συνήθως στην Ελλάδα και ιδίως στο ΟΑΚΑ, όπου ΠΟΤΕ ο βάζελος δεν απειλείται με ήττα. Ειδικά στους τελικούς, ΠΟΤΕ δεν χάνει ο βάζελος εκεί μέσα και τα μεταξύ μας παιχνίδια που παίχτηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ. 
 
- Σε όμιλο της Ευρωλίγκα, όπου παίξαμε με τους ίδιους αντιπάλους, τερματίσαμε πάνω από το βάζελο. Όχι με τεράστια διαφορά, οριακά ήμασταν καλύτεροι, αλλά ο παρονομαστής είναι κοινός. ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ.
 
Δεν έχουμε πει ποτέ από εδώ μέσα ότι είμαστε σαρωτικά ανώτεροι του βάζελου και ότι ''αν τα ματς παιχτούν στα ίσια, θα τους κερδίσουμε με 40 πόντους διαφορά''. Κάποιοι άλλοι μπορεί να το λένε, εμείς όχι. Αυτό το αποδείξαμε στην πράξη. Οι διαφορές των δύο ομάδων, αν υπάρχουν, είναι πολύ μικρές. Για εμάς εδώ, είμαστε ελάχιστα καλύτεροί τους. Για έναν άλλον, μπορεί να είναι αυτοί καλύτεροί μας. Δεν απαιτούμε σώνει και ντε νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο βάζελος μέσα στο ΟΑΚΑ μέσα σε δύο μέρες κέρδισε την ανώτερη και των δυο μας ΤΣΣΚΑ δυο φορές, πριν ένα μήνα. Πέρυσι ο βάζελος κέρδισε την Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ. Δεν λέμε ότι ο βάζελος είναι ΑΓΟΡ. Αυτά τα λέει μόνον ο πούστης και πρεζάκιας. Δεν απαιτούμε σώνει και ντε πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ. Μπορεί και να το χάσουμε. Στον αθλητισμό όλα μέσα είναι. Τι απαιτούμε όμως;
 
- Ισορροπία στα σφυρίγματα. Όχι να κάνει διείσδυση στη δική μας ρακέτα ο Διαμαντίδης και η παραμικρή επαφή να είναι φάουλ, ενώ όταν πάει να κάνει διείσδυση ο Σπανούλης να μην σφυρίζεται τίποτε στις άμυνες με χέρια και πόδια των λαγών. Όχι να εξοντώνονται οι ψηλοί μας από το πρώτο ημίχρονο με γελοία φάουλ και μετά να ακούμε και ύμνους για το Λάσμε και τον Γκιστ. Ι-ΣΟΡ-ΡΟ-ΠΙ-Α. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σφυρίζεις κινητό σκριν στη μία ρακέτα; Θα το δώσεις και στην άλλη. Αφήνεις την επιθετική άμυνα της μίας ομάδας; Θα αφήσεις και την επιθετική άμυνα της άλλης. Απλά πράγματα, ένα κι ένα κάνουν δύο.
 
- Αντικειμενική μετάδοση. ΟΧΙ ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ''. Αν φαίνεται όμως στο replay πως ο βάζελος ευνοήθηκε σε μία φάση, να μην φοβηθείτε να το πείτε, κύριε Χατζηγεωργίου που θα μεταδώσετε τα παιχνίδια του ΟΑΚΑ. Ό,τι κάνετε στα ματς της Ευρωλίγκα του λαγού, τα ίδια ακριβώς να κάνετε και στους τελικούς. Ομοίως για τον κύριο Ιωάννου, που θα μεταδώσει τα ματς στο ΣΕΦ. ΚΑΜΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Όπως κάνετε κριτική στις διαιτητικές αποφάσεις των αγώνων στην Ευρωλίγκα, έτσι ακριβώς να κάνετε και στους τελικούς.
 
Ποτέ δεν μειώσαμε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό από εδώ μέσα. Αρκετές φορές τονίσαμε ότι είναι κάτι πολύ κατώτερο από αυτό που παρουσιάζεται από τους έμμισθους τσάτσους του ''σωλήνα'' και τη μασονία των μπασκετικών ΑΡΔ, αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχουν καμία αξία. Για εμάς εδώ, ο Διαμαντίδης για παράδειγμα είναι παικταράς. Δεν ήταν παικταράς. Είναι και τώρα παικταράς. Το ότι στεκόμαστε στα σάπια κόκαλά του,
 

 
είναι καθαρά οπαδικό θέμα, όχι αγωνιστικό. Δεν είμαστε μηρυκαστικά του Φορέα της Μπύρας 13, ούτε άσχετοι ''ολυμπιακάρες'' του Internet και των ραδιοφώνων, ώστε να μειώνουμε π.χ. τον τεράστιο Σπανούλαρο. Ασχολούμαστε με το άθλημα ΠΟΛΛΑ χρόνια, ώστε να ξεχωρίζουμε την αξία του αντιπάλου, όποτε αυτή υπάρχει. Τη δική μας καλή πρόθεση να δούμε ματς όπου απλώς θα φανεί το ποιος είναι ανώτερος και δεν θα σπάμε τηλεοράσεις στο σπίτι ή καθίσματα στο ΣΕΦ, την δείχνουμε για μία ακόμη φορά.
 
Καταβάλλουμε όλοι εμείς οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ο καθένας από το μετερίζι του και στο βαθμό που του αναλογεί, υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να γίνουν κανονικά οι τελικοί, δίχως το παραμικρό παρατράγουδο. Δεν θέλουμε σώνει και ντε πρωτάθλημα. Αν κάτι από τα παραπάνω που απαιτούμε όμως δεν γίνει πράξη φέτος, δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς το τι θα γίνει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ΒΡΑ-ΖΕΙ. Καμία όρεξη δεν έχουμε να κυνηγάμε λαγούς ή να παίζουμε ξύλο με τους μπάτσους, αντιμετωπίζοντας συλλήψεις και τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη. Πάμε να δούμε μία σειρά τελικών μεταξύ δύο εκ των καλυτέρων ομάδων της Ευρώπης. Φροντίστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μείνουμε εκεί και από τη δική μας μεριά, τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά. Αν όμως δεν γίνει αυτό, φροντίστε ΟΛΟΙ να αλλάξετε κωλοτρυπίδα...

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Καλησπερα μαγκες.Συμφωνω στο 100% με τους προλαλησαντες.Εκει που διαφωνω ειναι οτι υπαρχουν ελαχιστες διαφορες μεταξυ του ΘΡΥΛΟΥ και του σιχαματος.Μιλαω για φετος βεβαια.Ο βαζελος στην επιθεση 9/10 φορες παιζει με σπλιτ αουτ και τριποντο η με αλλευ-ουπ(σε αυτο φταιει η αντιμετωπιση του σκριν απο τον ψηλο μας).Στο παιχνιδι στο ΣΕΦ στην αρχη της χρονιας ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ εδειξε να αντιμετωπιζει το 2ο.Εμεις εχουμε πιο πολλες επιλογες και φυσικα εχουμε προπονητη για αυτο και δεν μου καθεται οτι δεν ειμαστε μια κλαση πιο πανω.Αυτο που τους σωζει ειναι το οτι παιζουν με το μυαλο και την ψυχολογια μας.Για να βγουμε νικητες πρεπει οι δικοι μας να σταματησουν να φοβουνται εκει μεσα.Βλεπεις τα ζελια οταν ερχονται ΣΕΦ εχουν αλλο αερα ειναι πιο ανετοι.Σε αυτο βεβαια συνηγορει και το οτι ξερουν πως η διαιτησια ειναι μαζι τους.Αυτο που απαιτω απο τους δικους μας ειναι να μπουν μεσα οπως μπηκαν στα 2 ματς με την πουτανα απο την ισπανια στο ΣΕΦ.Αν η διαιτησια κανει παλι τα ιδια ε τοτε στην εδρα μας πραγματικα ευχομαι να γινει τετοιος χαμος που να τιμωρηθουμε για μια σεζον.Αρκετα πια.Καλη τυχη στην ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Έχουν σίγουρα καλύτερους ψηλούς από εμάς, ενώ γενικότερα είναι πιο ψηλή-αθλητική ομάδα από εμάς, κάτι που τους βολεύει στις περιστροφές σε άμυνα-επίθεση. Θυμάσαι το τι ζημιά μας έκανε ο Μασιούλις, που έβγαινε συνέχεια στο 1 με 1 με το Λο, στο ματς Κυπέλλου του Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ; Σίγουρα υπερτερούμε σε ματς ρυθμού, όπου θα τρέξουμε. Για να μπορέσουμε όμως να τρέξουμε, πρέπει να μην είμαστε φορτωμένοι με φάουλ και να υπάρχει ισορροπία στα σφυρίγματα. Εκεί θα κριθεί όλη η σειρά.

Εικόνα RED HELL

Συμφωνω για την αθλητικοτητα αλλα απο την αλλη εμεις υπερτερουμε σε νεανικοτητα και ενενργεια.Ολα οσα εχουμε καταφερει κυριως οφειλονται στο παθος στη μαχητικοτητα στην ενεργητικοτητα οι οποιες στα ματς μαζι τους δεν φαινονται σε μεγαλο βαθμο.Αυτο με το ματσιουλης ειναι λογικο εφοσον πανω του βαζεις το ΛΟ.Θα μου πεις και ποιον να βαλει αφου μας λειπει ενα δυνατο αμυντικα 3αρι οπως ο Παπανικολαου.Σιγουρα η τελευταια διαπιστωση ειναι ολα τα λεφτα.Οι πουτανας γιοι οι γκρι κανουν αθορυβη δουλεια.Εγω βλεπω παλι να φορτωνομαστε την καθε επαφη οι αλλοι να παιζουν ξυλο και αυριο ολοι να κατηγορουμε τους παιχτες γιατι δεν κανουν καθολου ντραιβ και εχουμε 30 τριποντα...

Εικόνα yiage

Συμφωνω και με το αρθρο και με τα σχολια ολων των παιδιων. Νοιωθω ομως παλι μετα απο τα ΙΔΙΑ σκηνικα με τα τσατσονια του βαζεβλακοπουλου οτι θα ειναι σαν να πηγαινω στο σινεμα να ματαξαναματαδω τους 300 με τον Λεωνιδα.
Το οτι εχουμε πολυ καλυτερη ομαδα απο δαυτους (Σαββα εδω διαφωνω οι ρωσοι εκαναν παρα πολυ ασχημα παιχνιδια και στην εδρα τους και στο οακα) θα ειναι και ο λογος που τα κορακια τους θα ειναι πιο μοβορικα απο αλλες φορες.
Εχω παντα μεσα μου την ελπιδα οτι θα γαμησουμε και τα κορακια αλλα ξερω ειναι δυσκολο.

υγ. Απορω πως αντεχουν οι παιχτες μας τοσες και τοσες φορες τα αδικα σφυριγματα και δεν ΜΠΟΥΚΕΤΙΑΖΟΥΝ εναν κορακα.
υγ.2 Ευχομαι μετα τον αγωνα να μην βριζουμε παλι τους Αγγελο. Οτι και να γινει αποψε θελει πολλη δουλεια απο την μερια τους για να καθαρισει την μασονια του μπασκετ και το καρκινωμα του βαζελου.

Εικόνα savvas gridlock

Η ΤΣΣΚΑ ως ομάδα, αλλά και ατομικά σε ταλέντο-αξία πακτών, είναι κανά 2 επίπεδα πάνω και από εμάς, αλλά και από αυτούς. Το ''ως ομάδα'' δεν φαίνεται σε ένα ματς, όπου για παράδειγμα έχασαν όπως έχασαν από τη Μακάμπι στο Μιλάνο. Φαίνεται σε σειρά αγώνων.

Εικόνα vagio

Ποιο μπασκετ ρε παιδια..?
Δεν ενημερωνεστε για τα υπολοιπα δρωμενα?
Εχω πιασει πατο απο το πρωι.. Ο Ζεκα ειπε πως δεν θα ερθει ποτε στον ολυμπιακο..

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε πούστη. Σοβαρά μιλάς; Πάει, μπουρδέλο έγιναν οι μεταγραφές μας τώρα.

Εικόνα clark gheibol

ελπίζω να έχουμε ακόμα ελπίδες για το Χουχούμη

Εικόνα Chief Bromden

Πολύ σωστός Σάββα! Περιέγραψες την κατάσταση όπως ακριβώς είναι, επίσης πολύ σωστός και ο Νίκος Γόδας παρακάτω…
Προσωπική μου γνώμη πως φέτος θα δούμε χειρότερα όργια, ο βάζελος δεν είναι στα καλύτερα του και παίζει ουσιαστικά χωρίς προπονητή, από τη μεριά μας είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την περσινή την ίδια ακριβώς περίοδο (ξεκούραστοι, με καθαρό μυαλό και προσηλωμένοι στο στόχο 100%) , το πράσινο αποκούμπι θα στηριχθεί με κάθε τρόπο και η ιστορία έχει δείξει πως ακόμα και σε αγώνας που δεν τραβάνε δεν διστάζουν οι γκρι να εκτεθούν επιστρατεύοντας εξόφθαλμες αποφάσεις μαχαιριές (το 2010 στο ΟΑΚΑ το αποδείξανε περίτρανα ).
Η συνταγή γνωστή όπως γράφει και ο Σάββας, δύο μέτρα και δυο σταθμά στις επαφές στις δύο ρακέτες, φόρτωμα με φάουλ στους αμυντικούς μας και η σταθερή αξία των βολών χρεώνοντας μας στις αρχές των τελευταίων δεκαλέπτων (ειδικά του 4ου) με τα απαραίτητα 5 φάουλ για να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία στο σκοράρισμα του βάζελου, στα δύσκολα θα δούμε αντιαθλητικά για φλόπινγκ αλλά Τεόντοσιτς, τεχνικές ποινές στον Μπαρτζώκα, πατήματα γραμμής στο μισό μέτρο ,σκάσιμο μπάλας με τα δύο χέρια αλλά Γιασκεβίτσιους το 2010 και άλλα πολλά, και προς θεού μην διακοπή αγώνας στο ΟΑΚΑ…
Έχουμε παρόλα αυτά την δυνατότητα να τους πατήσουμε εκεί μέσα, το πιστεύω!
Το κλειδί για σπάσιμο της έδρας είναι το καθαρό μυαλό στο 4ο δεκάλεπτο από Μπαρτζώκα και παίχτες, όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ θα κριθούν στις λεπτομέρειες…

Εικόνα ΠΙΣΤΟΣ 7

ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ (6-3) ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΤΕΛΑΒΙΒ, ΖΑΡΑΓΟΖΑ, ΟΑΚΑ, ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕΦ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όπως έλεγε και ο Θέοντεν πριν τη μεγάλη μάχη στο "THE LORD OF THE RINGS II", ώστε ξεκινάει λοιπόν...

Ξεκινάνε οι τελικοί. Το καθιερωμένο ετήσιο απομεινάρι μιας ιδανικής ονειρώδους χρονιάς. Ο λόγος που χαλάμε τα καλοκαίρια μας κάθε φορά. Ο λόγος που σπάμε κάθε έπιπλο του σπιτιού και μας κυνηγάνε μετά οι γκόμενες με τη μουρμούρα (πού να ξέρανε τι τραβάμε...). Ο λόγος ύπαρξης των απέναντι. Αν δεν υπήρχε το μπάσκετ θα πέφτανε σε ομαδική αυτοκτονία. Είναι ακόμα στον αναπνευστήρα. Ας τον βγάλουμε επιτέλους ρε μάγκες.

Φέτος είναι ιστορική ευκαιρία, όχι να τους τελειώσουμε, αλλά να σπείρουμε τη διχόνοια και τον εμφύλιο. Ήδη, η απόφαση του Τράκη να διώξει τον Πεδουλάκη έχει φέρει έναν διχασμό. Οι περισσότεροι, όμως, έκαναν τουμπέκα περιμένοντας την έκβαση των τελικών. Αν τους νικήσουμε θα πέσουν στο αγαπημένο τους ξεμάλλιασμα. Και λογικό είναι εδώ που τα λέμε. Ο Πεδουλάκης έδειξε, αν μη τι άλλο, ότι ξέρει να κερδίζει τον Ολυμπιακό και αυτό από μόνο του ικανοποιούσε τα βαζέλια. Ο Τράκης για αδιευκρίνιστους λόγους (η δικαιολογία της ελληνοποίησης είναι τουλάχιστον γελοία, αφού και ο Αλβέρτης που υποτίθεται μπήκε γνωρίζοντας την πρόθεση της διοίκησης για ελληνοποίηση, δεν την έπραξε...) έδιωξε τον Άρτζι. Εμείς μπορεί να βλέπαμε ότι οι βάζελοι δεν τραβάνε στην Ευρώπη, αλλά αυτοί είχανε απαιτήσεις υψηλές κι' ας μην είναι το ρόστερ τους για κάτι καλύτερο από αυτό που έκαναν. Είναι ήδη απογοητευμένοι και περιμένουν τους τελικούς για να κλείσουν μια χρονιά επιτυχημένα. Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν υπάρχει μεσοβέζικη λύση. Ή ονείρωξη ή πάτος και εσωστρέφεια. Αν αποτύχουν, όλοι θα πέσουν πάνω στον Τράκη για την απόφαση να διώξει τον sir και τότε κανείς δε γνωρίζει την αντίδραση ενός άρρωστου ψυχασθενή κοκάκια. Τον έχω ικανό να διαλύσει και την ΚΑΕ. Είναι, λοιπόν, ζωτικής σημασίας το φετινό πρωτάθλημα. Για να μην παρεξηγηθώ, το πρωτεύων δεν είναι να διαλυθεί ο βάζελος, το πρωτεύων είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά θέλω παράλληλα να ασελγούμε πάνω στο άψυχο κορμί του βάζελου για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.

Και μιας και αναφέρθηκε από σένα Σάββα για τα πιο μάγκικα και περήφανα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού μας συλλόγου, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως αν παρθεί αυτό πρωτάθλημα ίσως να ξεπερνάει και όλα τα άλλα. -2 από την αρχή της σεζόν, τραυματισμοί όμοιοι του '98, κλήρωση με κεκλεισμένων κατά παραγγελία του Τράκη, κλήρωση κυπέλλου πάλι κατά παραγγελία του Τράκεως, αμφισβήτηση της ομάδας μας από τους οπαδούς μας, σπάσιμο του ΟΑΚΑ για πρώτη φορά (για να το πάρουμε πρέπει να το σπάσουμε το ΟΑΚΑ) σε τελικούς πρωταθλήματος, αγώνας απέναντι σε διαιτησίες καρμανιόλες (το μόνο σίγουρο δεδομένων των συνθηκών) για άλλη μια φορά και μειονέκτημα έδρας. Αν καθόμουν, θα σκεφτόμουν κι' άλλα, αλλά η ουσία παραμένει. Πάμε να πάρουμε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας μας!!!

Όσο για το άρθρο, σου αξίζουν πολλά μπράβο. Αγγίζεις και αποτυπώνεις επακριβώς τον παλμό του κόσμου, χρησιμοποιώντας ορθά επιχειρήματα, σαφήνεια και συνοχή. Βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τον αντίλογο, αποστομόνωντάς τον πριν καν εκφραστεί. Χώρια που ξέρεις καντάρια μπάσκετ. Αλήθεια, αυτοί οι "μπασκετικοί" τι άθλημα παρακολουθούν;

Και για το τέλος, κάποιες "χειρουργικές" πινελιές πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι.

1) Ο Κόλινς έχει στοχοποιηθεί ήδη. Θα είναι ο επόμενος Άντις, ο επόμενος Τεόντοσιτς, ο επόμενος Σχορτσιανίτης. Τρία φάουλ στο πρώτο ημίχρονο ει δυνατόν στην πρώτη περίοδο.

2) Η νοητική δουλειά του Σπανούλαρου είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος απεγκλωβισμού και "ελευθερίας" του από το ασφυκτικό πρέσινγκ είναι οι συμπαίκτες του. Το παιχνίδι είναι ομαδικό. Δεν έχω παράπονο γενικά από τον Σπανούλη, ίσα ίσα τον λατρεύω, απλώς στα παιχνίδια με τον βάζελο οφείλει να είναι περισσότερο πνευματικά έτοιμος.

3) Σε συνέχεια του προηγουμένου, αν δεν μπουν τα ελεύθερα τρίποντα από τους υπόλοιπους παίχτες, το βάρος στα χέρια και η θολούρα στο μυαλό του Σπανούλη θα αυξάνεται.

4) Θέλω να δω τον Μπαρτζώκα οξυδερκή, τίποτε άλλο.

5) Εμείς και η διοίκηση είμαστε εδώ για να τα βάλουμε με τη διαιτησία και ό,τι άλλο χρειαστεί. Οι παίχτες πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον αγωνιστικό τους στόχο. Η επιτυχία του 2012 έδειξε το δρόμο.

6) Από τους διαιτητές δεν περιμένω πολλά πράγματα... Ας κάνουμε εμείς το κομμάτι και βλέπουμε. Παράπονο δε θα υπάρχει για τους παίχτες, αλλά οι διαιτητές και κυρίως -για μένα- ο αθλητικός εισαγγελέας Κορέας που παρέχει ασυλία στον πούστη και πρεζάκια, θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί των συνεπειών...

7) Χατζηγεωργίου ψόφα να χέσω στον τάφο σου.

6) Δε θέλω να ξαναδώ τον Σερμαντίνι να κάνει δυναμικά hedge out. Για το Θεό δηλαδή...

Εικόνα yiage

Τον Κολλινς τον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ παρα πολυ. Τον εχουν δυο μερες τωρα στα πρωτοσελιδα της κωλοφυλλαδας τους.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι ρε φίλε, τι πράγμα είναι αυτό; Λες και είναι ο Κόμπε. Η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο Μάρντι. Δυναμική άμυνα στη Δέσπω πρώτα απ' όλα. Δε θα επιτραπεί αυτό από τους διαιτητές. Δύο φάουλ απανωτά στην περιφέρεια για το λεγόμενο checking θα του δώσουν στο πρώτο δεκάλεπτο και θα του στείλουν το μήνυμα. Ο βάζελος θα εκτελεί βολές, αφού θα έχουν συμπληρωθεί τα 5 ομαδικά από τα πρώτα 5 λεπτά και στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν πια θα έχουμε πλησιάσει ή θα είμαστε μπροστά στο σκορ, θα δοθεί ανύπαρκτο φάουλ ξανά στον Κόλινς και θα πάρει και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είναι ανάγκη να του δοθούν όλα αυτά τα φάουλ, ένα φάουλ ανύπαρκτο στην αρχή μόνο και είναι εξουδετερωμένος. Έτσι, το αγαπημένο τους παιδί, η Δέσπω, θα είναι ανενόχλητος να παίξει μπάσκετ. Γνωστά πλέον πράγματα. Βέβαια, ο Μαντζαράκος θα είναι εκεί να του θυμίζει το πώς εξουδετερώθηκε κάποτε ο Γκάλης από τον Σιγάλα... Επίσης, ο Μάρντι είναι χρήσιμος στην ομάδα για το απαραίτητο χρονικό ροτέισον. Καλώς ή κακώς, είναι ο τέταρτος παίχτης μετά τους Σπανούλη, Σλούκα και Μάντζαρη. Αν βγει εκτός παιχνιδιού θα υπάρχει πρόβλημα κούρασης. Συν τοις άλλοις, τον τελευταίο μήνα έχει ανέβει κατακόρυφα η απόδοσή του και προσδίδει πράγματα που δεν τα έχουν οι Έλληνες γκαρντ. Τον φοβούνται οι βάζελοι.