ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ...



Τα πιο πολλά τα έχουμε πει εδώ.
 
 
Σαν σήμερα, στις 24 Μαϊου 1992, σπάσαμε τη χειρότερη παράδοση στην ποδοσφαιρική μας ιστορία. 23 χρόνια, 21 σεζόν δίχως νίκη στην Τούμπα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 25-5-1992
 
 
Οι καλομαθημένοι πιτσιρικάδες Ολυμπιακοί αδυνατούν να καταλάβουν τη σημασία αυτής της νίκης, λίγους μόλις μήνες μετά τη φυγή Σαλιαρέλη και την εμφάνιση Νταϊφά-ΚΟΚΚΑΛΗ στο προσκήνιο. Κανένας όμως δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα το τι εστί νίκη στην Τούμπα από ένα γαύρο του Βορρά. Όπως και να το κάνουμε, άλλο να είσαι γαύρος Πειραιώτης (όπως εγώ π.χ.) κι άλλο να γίνεσαι μόνος σου γαύρος, ενώ ζεις σε ένα φουλ αντιολυμπιακό περιβάλλον. Κι όλα αυτά όχι επειδή είσαι καλομαθημένος στους τίτλους, αλλά σε περιόδους που πανηγυρίζεις απλώς Κύπελλα. Για τους γαύρους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και του Έβρου, γενικότερα για τους γαύρους όλων των περιοχών Μακεδονίας-Θράκης και πρώτα από όλα για τους κατοίκους αυτών των περιοχών που έγιναν γαύροι μέσα στα ''πέτρινα χρόνια'', ένα πολύ μεγάλο μπράβο από όλους εμάς. Είστε μεγάλοι μάγκες ρε αλάνια...
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, μιας και ανακατεύομαι με παιδιά λόγω της δουλειάς, σ' το λέω ειλικρινώς με έχουν εκπλήξει γαυρόπουλα από την Κοζάνη, την Πτολαμαϊδα, την Κατερίνη, την Νάουσα, την Αριδαία, τα Γιαννιτσά, τη Νιγρίτα, τη Χρυσούπολη. Και από τη Θεσσαλονίκη βέβαια! Γαύροι γνησιότατης κοπής. Ούτε πασαλιμανιωτάκια να ήτανε! ΘΡΥΛΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς είναι Γιώργαρε.

Εικόνα μαουνιέρης

Νίκη μέσα στην Τούμπα μετά από πολλά χρόνια στα πρώτα γενέθλια του γιού μου! Δεν γίνεται να το ξεχάσω! Αφιερωμένη η "Ξαβεριώτισσα" σε όλους μας (Μπαγιαντέρας, Στράτος και Στελλάκης)!

Εικόνα pantzo

ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΣΥΝ-ΓΑΥΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΛΟΓΩ ΚΟΣΜΟΥ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ, ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΑΓΙΟΥ ΝΤΕΤΑΡΙ!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ"

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι' άλλος ρεμπέτης στην παρέα! Όσο πάει κι' ομορφαίνει το σάιτ!

Εικόνα pantzo

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΑΡΕ ΜΙΑ "ΝΤΑΛΙΚΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχα! Ωραίο τραγούδι και φοβερή φωνή.

Εικόνα vagio

Να με συμπαθατε και οι δυο σας, αλλα οταν μιλαμε για ρεμπετικο μιλαμε αυστηρα για μεχρι το '45, αντε '50 βαρια βαρια. Ο Τσιτσανης και ολοι οι υπολοιποι της γενιας του κατατασσονται στο μεταρεμπετικο, στο περασμα δηλαδη απο το ρεμπετικο στο λαικο (το κανονικο λαικο, οχι στον παντελιδη).
Καλοι κι αυτοι και μεγαλοι και τρανοι, αλλα ρεμπετες κανονικοι, ηταν αλλοι.

Εικόνα savvas gridlock

Σαν τον Στράταρο δεν έχει άλλον. Όλη η ιστορία του Πειραιά μέσα σε έναν άνθρωπο...

https://www.youtube.com/watch?v=an_1wmf0wX4

Εικόνα vagio

Τεραστιος. Παπαδες με τον Μπατη, τι να λεμε τωρα, τρελα συναισθηματα. Μπορει να ακουω ενα καρο διαφορετικες μουσικες, αλλα οταν θελω να λυτρωθω με ρακες και αλλα, ΜΟΝΟ τετοια μουσικη. Δεν τη βαριεσαι ποτε, δεν τελειωνει ποτε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η συζήτηση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα! Συμφωνώ με τον vagio για τις χρονολογίες. Είμαι λάτρης της παλιάς σχολής. Ο Γιώργος Κατσαρός είναι η αδυναμία μου (μη μου πει κανείς για τον σαξοφωνίστα, γιατί θα τον βρίσω...) και ο Μπάτης έπεται. Η τετράς γενικά ήταν το κάτι άλλο. Επίσης, μου αρέσει πολύ η κιθάρα του Σκαρβέλη. Ο Τσιτσάνης και κυρίως ο Χιώτης μετάλλαξαν το ρεμπέτικο. Βέβαια, έδωσαν κι' αυτοί σπουδαία τραγούδια.

Εικόνα pantzo

ΠΑΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΚΑΡΟ ΤΟΝ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΦΟΥ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΜΠΕΛΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ). ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ OLD SCHOOL ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

Υ.Σ. ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΣ

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυροι, ιδού και από εμένα η "Ρεμπέτικη Σερενάτα" με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Και πολλές φωτογραφίες από τον Πειραιά. Με την αγάπη μου.

https://www.youtube.com/watch?v=5j_fBpde6KY