Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΤΟ 1991



Σεζόν 1990-91. Ο βαρδινογιαννισμός κυριαρχεί στη χώρα. Πρόεδρος στον Ολυμπιακό είναι ο Ανάργυρος Σαλιαρέλης. Για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Θρύλος που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον ΠΑΟ) πηγαίνει στα Φιλαδέλφεια να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Είναι το γνωστό ματς με το δακρυγόνο και τη διακοπή, το οποίο θα δούμε αναλυτικά σε λίγες μέρες. Ο ΠΑΟ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Πανιωνίου είναι απλήρωτοι για αρκετό καιρό και δεν κατεβαίνουν στο ματς, με αποτέλεσμα να παραταχθεί απέναντι στην Πανάθα η ομάδα Νέων. Ματς-παρωδία, το οποίο λήγει με σκορ 6-1 και fair play στο τέλος των παικτών του ΠΑΟ (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα για να ανοίξουν καλύτερα οι φωτογραφίες και να διαβάσετε το περιεχόμενό τους με άνεση).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-1-1991
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-1-1991
 

 

 

 

 

 
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, κύριος Τσολακάκης, ισχυριζόταν πως η ΕΠΑΕ και ο ΟΠΑΠ χρωστούσαν χρήματα στην ΠΑΕ Πανιώνιος και πως αν τα έπαιρνε, θα εξοφλούσε τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδος. Την επομένη του αγώνα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 1991, βρέθηκε η λύση και πληρώθηκαν όλοι. ''Ως δια μαγείας''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-1-1991
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 29-1-1991
 

 

 

 
Ο χουντικός γιατρός Δέδες, που πέρα από πρόεδρος της ΕΠΑΕ ήταν μέλος του ΠΑΟ και ουσιαστικά αχυράνθρωπος του Καρκινογιάννη, μια μέρα μετά το ματς-παρωδία στο ΟΑΚΑ, μεσσολάβησε και εκταμιεύθηκαν τα λεφτά που ζητούσε η ΠΑΕ Πανιώνιος. Μετά το ματς. Δεν μπορούσε ας πούμε να το κάνει 1-2 μέρες πριν το ματς, ώστε να κατέβει με κανονική ενδεκάδα ο Πανιώνιος στο ΟΑΚΑ. Όχι βέβαια. Αν το έκανε αυτό, τι αχυράνθρωπος του Καρκινογιάννη θα ήταν; Εξ άλλου είχαν αγχωθεί όλοι τότε, αφού ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην κορυφή κι έπρεπε να τον σταματήσουν. Μετά την ξεφτίλα με το δακρυγόνο στο 85' στα Φιλαδέλφεια (όλως τυχαίως όταν ήταν μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός) και μετά τη διαφαινόμενη απόφαση περί επανάληψης του ματς, ο τότε προπονητής μας Όλεγκ Μπλαχίν σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα αυτονόητα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-1-1991
 

 
Όσοι ''ευαίσθητοι'' και ''αντικειμενικοί'' ΑΡΔ κόπτονται σήμερα πως ''ό,τι έκανε ο Βαρδινογιάννης παλιότερα, έκανε μετά ο Κόκκαλης και πλέον κάνει ο Μαρινάκης, για να μην πούμε πως Κόκκαλης-Μαρινάκης ξεπέρασαν το Βαρδινογιάννη κατά πολύ'', ας μας υποδείξει ΕΝΑ αντίστοιχο περιστατικό σε ματς του Θρύλου από το 1996 και μετά (ή και νωρίτερα, όποτε γουστάρουν αυτοί).
 
Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
 

 
Γελάει ο κόσμος...

Σχόλια

Εικόνα yiage

Θυμιζει τα πιο φρεσκα... Πανηλειακος-Ποα που πηγε ο Σταυροπουλος και διελυσε την ομαδα του λιγο πριν τον αγωνα. Φυσικα κερδισανε τα βαζελια 0-1 και ετσι ολοκληρωθηκε το πρωταθλημα του Βοκολου.

Εικόνα nmavronas

εποχή Θαλή [ουχί του Μιλήσιου]!

Εικόνα el trick

Αν είναι να είσαι διακεκριμένος φιλόσοφος, να είσαι.
Όχι αστεία.