ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ



Ώρα να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, διαλύοντας κάποιους μύθους. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ αγωνίστηκε στον ΠΑΟ την περίοδο 2005-06 και το διάστημα 2007-2010 και στον Ολυμπιακό το διάστημα 2010-2014. Ως τώρα δηλαδή έχει αγωνιστεί 4 σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟ και 4 με τη φανέλα του Θρύλου. Υπάρχει ισορροπία, άρα μπορούμε να συγκρίνουμε τα στατιστικά του. Ας δούμε το πόσες βολές εκτέλεσε στα ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα σε αυτές τις σεζόν, μέσα από το site του ΕΣΑΚΕ.
 
2005-06
 
- 84-77 6 βολές.
 
90-71 7 βολές.
 
- 82-76 6 βολές.
 
- 68-79 8 βολές.
 
- 82-70 2 βολές.
 
Σύνολο βολών: 29 σε 5 ματς.
 
2007-08
 
- 81-77 6 βολές.
 
- 64-82 5 βολές.
 
- 83-79 2 βολές.
 
- 71-55 6 βολές.
 
- 78-67 8 βολές.
 
- 59-57 11 βολές.
 
- 90-76 6 βολές.
 
Σύνολο βολών: 44 σε 7 ματς.
 
2008-09
 
- 86-69 2 βολές.
 
- 77-75 8 βολές.
 
- 67-69 2 βολές.
 
- 91-64 2 βολές.
 
- 74-70 0 βολές.
 
- 94-81 12 βολές.
 
Σύνολο βολών: 26 σε 6 ματς.
 
2009-10
 
- 87-76 6 βολές.
 
- 98-90 6 βολές.
 
- 73-54 2 βολές.
 
- 79-72 0 βολές.
 
- 79-70 6 βολές.
 
- 69-76 0 βολές.
 
Σύνολο βολών: 20 σε 6 ματς.
 
ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ: 119 ΣΕ 24 ΜΑΤΣ, ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 4,96 ΒΟΛΕΣ ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
 
2010-11
 
- 61-65 2 βολές.
 
- 87-83 4 βολές.
 
- 70-75 3 βολές.
 
- 78-66 4 βολές.
 
- 76-68 6 βολές.
 
- 101-94 7 βολές.
 
Σύνολο βολών: 26 σε 6 ματς.
 
2011-12
 
- 74-70 8 βολές.
 
- 78-77 8 βολές.
 
- 84-78 8 βολές.
 
- 81-79 5 βολές.
 
- 84-72 2 βολές.
 
- 84-74 2 βολές.
 
- 82-76 7 βολές.
 
Σύνολο βολών: 40 σε 7 ματς.
 
2012-13
 
- 60-64 6 βολές.
 
- 72-67 10 βολές.
 
- 51-64 6 βολές.
 
- 63-52 2 βολές.
 
- 72-76 6 βολές.
 
Σύνολο βολών: 30 σε 5 ματς.
 
2013-14
 
- 55-45 2 βολές.
 
- 58-48 0 βολές.
 
- 59-56 4 βολές.
 
- 89-64 6 βολές.
 
- 64-69 8 βολές.
 
- 65-67 2 βολές.
 
- 82-71 6 βολές.
 
Σύνολο βολών: 28 σε 7 ματς.
 
ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: 124 ΣΕ 25 ΜΑΤΣ, ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 4,96 ΑΝΑ ΜΑΤΣ.
 
Μιλάμε για ακριβώς τον ίδιο μέσον όρο βολών ανά ματς. Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος το προφανές.
 
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΒΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ''ΡΟΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ'' ΣΠΑΝΟΥΛΗ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ''ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ''; Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΛΙΣΤΑ; ΑΝ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΙΣΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 100 ΑΓΩΝΩΝ; 
 
Προφανώς οι διεισδύσεις του Σπανούλη με την πράσινη φανέλα στην κόκκινη ρακέτα σφυρίζονται πιο εύκολα φάουλ, από ότι οι διεισδύσεις του με την κόκκινη φανέλα στην πράσινη ρακέτα. Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν ακόμη και οι άσχετοι το πόσο εύκολα αποπροσανατολίζεται ένας παίκτης του μπάσκετ μέσα στον αγώνα όταν ξέρει ότι θα πάρει δύσκολα το φάουλ, αλλά κυρίως να χωνέψουν το τι ψυχολογία αποκτά κάποιος όταν ξέρει πως η παραμικρή επαφή θα δωθεί φάουλ υπέρ του. Αρχίζει να βλέπει το καλάθι σαν τη μύτη της βελόνας ο πρώτος και σαν βαρέλι ο δεύτερος. Και αυτός που βλέπει το καλάθι σαν τη μύτη της βελόνας, επειδή ξέρει πως αν ''μπουκάρει'' στη ρακέτα, φάουλ δεν θα πάρει και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει την μπάλα, αρχίζει να σουτάρει απ'έξω.
 
ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ''ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ'', ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΓΝΩΣΤΕΣ''...

Σχόλια

Εικόνα vagio

Απορω πως συνεχιζεις να αποκαλεις ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟ με κεφαλαια, εναν παιχτη που στο τελευταιο και πιο σημαντικο παιχνιδι της χρονιας για την ομαδα ηταν προκλητικα αδιαφορος (η ξενερωμενος, πες το οπως θελεις) και πετουσε την μπαλα δεξια κι αριστερα σε λαθος χερια. Εσυ που εχεις αποκαθηλωσει αθλητες οπως τον Τζιοβαννι, το Σιγαλα (επειδη μικρος ηταν αεκ, λες κι ο σπανουλης ειναι αρρωστος γαυρος), και αλλους που εχοπθν κλαψει για την ομαδα.

Εικόνα savvas gridlock

Για τον Βραζιλιάνο δεν θέλω να μιλήσω, γιατί αν το κάνω θα γίνει της πουτάνας εδώ μέσα. Καλά να είναι εκεί που είναι, αλλά ΜΑΚΡΙΑ. Ο Σιγάλας ποτέ δεν ήταν ο νούμερο ένα παίκτης στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ζάρκο, Έντι και μετά Ρίβερς. Αυτοί έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον ηγέτη της τωρινής μας ομάδας με ένα ρολίστα της ομάδος της περιόδου 1991-97, ο οποίος μάλιστα πήγαινε και στις προπονήσεις του Ολυμπιακού με φανέλα της ΑΕΚ.

Εικόνα john

Σαββα σορού που επιμένω αλλα θα ήθελα να μου πεις τις ενστάσεις σου για τον Τζιοβάνι.Μιλαμε για ενα παίκτη που λατρεύτηκε σαν θεός απο όλους τους οπαδούς μας.Εγω δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς καθώς δε μπορώ να ξεχάσω την σχεδόν μηδενική προσφορά του στο Τσάμπιονς Λινγκ ειδικά εκτος έδρας αλλα αν ξέρεις κατι παραπάνω για τον ζιο και μπορείς μα το πεις δημόσια μοιράσου το μαζί μας

Εικόνα vagio

Δεν ξερω τι ομαδα ηταν ο Σιγαλας, κι ουτε με νοιαζει απο τη στιγμη που ταυτιστηκε με την ομαδα και ηταν μελος και μπροσταρης μιας ομαδας που οταν κουνιοντουσαν καποιοι τους μαγκωνε και τους γαμουσε τα πρεκια σε οποιαδηποτε εδρα. Τωρα στο ρολιστας θα διαφωνησω. Θα ελεγα παικτης με συγκεκριμενο ρολο, αφου σε μια ομαδα που περιμενε 30 ποντους απο το Ζαρκο στη μια ακρη του παρκε, στην αλλη ακρη περιμενε απο ενα τυπο να ακυρωσει τους 30 ποντους τοτυ αντιπαλου δεους. Θες Γκαλη, θες Ουιγκινς, θες Ντανιλοβιτς , θες Ινγκραμ, θες Πρελεβιτς. Ετσι ηταν το μπασκετ τοτε. Και ΚΥΡΙΩΣ δε μασουσε να παρει παραπανισια σουτ ακομα και μπαζερ μπιτερ, οταν κατι δεν πηγαινε καλα. Θυμησου μπανταλονα, τελικο με Ρεαλ και αλλα σημαντικα ματς. Αφου μετρας τα στατιστικα δηλαδη. Εγω μετραω τα αρχιδια ποσο μεγαλα ειναι, και την αφοσιωση. Ας ειχα 5 Σιγαλες, κι ας ηταν ολοι αεκτζηδες μικροι.
Για τον Τζιο δε μιλαω, αποψη σου αν και με μισολογα.
Απορω βασικα αν ο Σιγαλας σε τελικο με το βαζελο εκανε 15 λαθη στην τελευταια περιοδο τι θα του εσερνες.
Μεγαλος αθλητης ο Σπανουλης, αλλα απο εναν παικτη που παιρνει τα τριπλασια απο τον αμεσως επομενο ακριβοπληρωμενο, περιμενω πολλα πολλα περισσοτερα. Οχι 30 ποντους. Κυριως αφοσιωση στην ομαδα και προσπαθεια μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο. Και οχι πεισματακια και ηττοπαθεια. Για μενα και για πολλους, εχει ξεθωριασει. Πιστεψε με, ειμαστε πολλοι τετοιοι.

Εικόνα savvas gridlock

Σύμφωνοι, είστε πολλοί και δικαίωμά σας. Εσείς οι πολλοί μήπως ξεχνάτε ότι με τον Σπανούλη μπροστάρη πήραμε δύο Ευρωπαϊκά και το μοναδικό μας πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια; Ήταν ποτέ ο Σιγάλας μπροστάρης σε κάποιο κατόρθωμα του Ολυμπιακού, ώστε να τον συγκρίνεις με τον Σπανούλαρο; Επίσης, αρχηγός του Ολυμπιακού που δηλώνει ανοιχτά και δημόσια πως υποστηρίζει άλλη ομάδα, πρέπει να εξαφανίζεται από τον Πειραιά.

Εικόνα apostolos gaganis

Ξερεις Σαβα, ποσο πολυ σεβομαι τη γνωμη σου. Ειναι σαφες πως οι γαυροι εχουμε χωριστει σε Σπανουλικους και Αντισπανουλικους... Και κατι τετοιο ηταν ευνοητο, μετα την απωλεια και του τελευταιου τροπαιου που απομενε, οπως και τις εμφανισεις του παιχτη στα play offs. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια τοσο για το οτι ειναι μεγαλος παιχτης, οσο και για το οτι υπηρξε πολυ κατωτερος των - λογικων - προσδοκιων μας σ΄αυτους τους αγωνες. Αν τιθεται θεμα, το αν μπορει να ΄΄επιζησει΄΄ ο Ολυμπιακος χωρις τον Σπανουλη, ασφαλως και μπορει. Δηλαδη τί μπορει να παθουμε χωρις αυτον; Να χασουμε του χρονου Πρωταθλημα και Κυπελλο; Μα τα χασαμε ηδη και με τον Σπανουλη...Να μην παρουμε την Ευρωλιγκα; Μα και φετος δεν μπηκαμε ουτε στην τετραδα...Αρα;

Αρα, κατα την ταπεινη μου γνωμη, δυο ειναι οι δρομοι που ανοιγονται: Ή παιρνεις δυο κοντους παιχταραδες ( μαζι με τις αλλες αλλαγες που επιβαλλονται ) και ΄΄απο-Σπανουλοποιεις΄΄ - με την ευρεια εννοια - τον Ολυμπιακο ή τον κρατας και φερνεις αλλον ενα κοντο παιχταρα, μοιραζοντας ή καλυτερα ανακατανεμοντας τους ρολους μεσ΄την ομαδα, απο ενα προπονητη ΒΑΡΒΑΤΟ. Το τελευταιο, θεωρω οτι πρεπει να γινει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρωτα και η συνθεση της ομαδας να σχεδιαστει ακολουθως με βαση τις προτασεις του καθως και τις οικονομικες μας δυνατοτητες. Προσωπικα, δεν εχω κανενα προβλημα να μας αδειασει ο παιχτης τη γωνια, κι αν θελεις, τασσομαι υπερ αυτης της αποψης. ΔΕΝ...ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...Προσφερε αναντιρρητα πολλα, τα πηρε ομως και αρκετα χοντρα, ενω εκει που περιμεναμε φετος, απογοητευσε. Τα πώς και γιατί, ας τ΄αφησουμε για τον Ιστορικο του μελλοντος...ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ.

Εξυπακουεται οτι, αν τελικα μεινει, δεν θα φορεσω ασφαλως μαυρες πλερεζες...Φτανει να΄ρθει καινουριος κοντος ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ στον Θρυλο και να ξανα-ανακατεψουμε την τραπουλα, οσον αφορα του ΡΟΛΟΥΣ ( καταλαβαινομαστε...). Οι παιχτες, οσο μεγαλοι και να ειναι, ερχονται και παρερχονται... Παντου και παντα. Η ΦΑΝΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΑΚΛΟΝΗΤΗ! Και οσον αφορα ΓΕΝΙΚΑ τους αναντικαταστατους, εντος ή εκτος εισαγωγικων, ασε, ας μην προχωρησω καλυτερα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ΄ΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ; ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ! ΑΛΛΙΩΣ, ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ...ΕΓΩ - ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΑΜΑΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ! ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ! ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ...ΥΠΟΜΟΝΗ. ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Εικόνα vagio

Κανεις δεν ξεχναει τιποτα. Ουτε και προκειται να γιουχαρει αθλητη του ολυμπιακου ποτε. Ομως αρχηγος και ηγετης εισαι ΠΑΝΤΑ και κυριως οταν οι συγκυριες ειναι κατα σου. Και να μεινει ο σπανουλης, δεν θα στενοχωρηθω εννοειται. Ομως αυτη η καβλα που ενοιωθα βλεποντας τον στο γηπεδο, αυτο εσβησε και το εσβησε ο ιδιος ο Σπανουλης με την αδελφιστικη ηττοπαθεια που εδειξε.
Οκ, το καταλαβαινω πως εχεις φαει σκαλωμα με τον τυπο, αλλα βαλε στη θεση του το Μανιατη ας πουμε που τον εκραζες επειδη τα εβαλε με ολη την τουμπα, και κανε την κριτικη σου ξανα. Φανταζεσαι το Μανιατη να κανει λαθος πασες σε τελικο πρωταθληματος και να το παιζει και ξενερωμενη πριμαντονα? Και το ξαναλεω, δεν ειναι η ικανοτητα που μετραω, αλλα η ολη σταση.

Εικόνα Κωστας 7

Έτσι ακριβως και πρόσεξε τώρα πως θα μπορούσαν να το πάρουν αυτό το στατιστικό οι απεναντι πουστΑΡαΔες και θα το επικοινωνουσαν.
Θα έλεγαν ορίστε τα στατιστικά στις βολές,τις περιόδους που ο Σπανουλης ήταν στην ποαδα και ορίστε τα στατιστικά του στον θρύλο.Σε 4 χρονιές με την μια ομάδα και σε 4 με την άλλη ο Σπανουλης έχει εκτέλεση τον ίδιο μέσον όρο (5 βολές) άρα πάει το παραμυθάκι ότι δήθεν στην ποαδα μας οι Τανατζοχριστοδουλοισχιναδες δίνουν περισσότερες βολές!!Μη σου πω ότι έτσι και σε διαβάζει κανείς από αυτούς θα δεις όπου να ναι κάνα τέτοιο ποστ σε κάνα vazzeletta.
Εδώ ήδη και ένα χρόνο να φανταστείς γράφουν για το θέμα με τις βολές ότι τα τελευταία 10 χρόνια στα μεταξύ μας ντέρμπι έχουμε εκτελέσει περισσότερες βολές(πράγμα που ισχύει) άρα πάει και αυτή η δήθεν προπαγάνδα μας.Και αν το ψάξει κάνεις που θα απορήσει(σαν εμένα που τόσα χρόνια θυμαμαι τον ποα να βαράει βολές)καταλήγει στο εξής.
Συνολικά σε ολα τα ματς ,αυτών των δέκα χρόνων, έχουμε εκτελέσει όντως γύρω στις 20-30 βολές παραπάνω αλλά προσεξτε την επικοινωνιακη προπαγάνδα που δεν λένε και κρύβεται πίσω από αυτή την γενικότητα.
Αν από αυτά τα ματς εξαιρέσεις τα παιχνίδια που η διαφορά έφυγε πάνω από τους δέκα πόντους υπέρ του ενος η' του άλλου ,αμέσως η διαφορά στις βολές πάνε 3πλασιες υπέρ του ποα!Δηλαδή σε ματς που είναι ντέρμπι στο σκορ και που παίζουν και μεγαλύτερο ρόλο οι βολές και τα φάουλ ο ποα εκτελεί τις 3πλασιες βολές!Και όμως κάθονται και σου γράφουν αυτό το γενικό στοιχείο και χαίρονται και από πάνω.
Ξαναλέμε,επικοινωνιακα είμαστε για το πεος.Μας κάνουν ότι θέλουν και αν δεν συνέλθουμε επιτέλους ξεκινώντας από την αποβολή των βαζελοσαιτ απο την καθημερινοτητα μας θα ακούμε μέχρι τα γεράματα μας αυτές τις παπαριες.

υγ.Με γηπεδούχο τον ποα και σε όσα ματς πήγαν κάτω των δέκα πόντων οι βολές είναι 4πλασιες υπέρ του σκατοβαζελου!
υγ2.Θα επανέλθω με ακριβής στοιχεία πάνω σε αυτό γιατί έχει πολύ ζουμί.(θέλει αρκετό ψάξιμο)
Αν ειδικά ψάξετε μέσα σε αυτά τα ματς και δείτε την διαφορά στις βολές όταν ο ποα βρίσκετε πισω η' κοντα στο σκορ θα δείτε τα διάφορα ρεκόρ όπως το 2-18 καιτο 0-18(που ολοι τα γνωριζετε επειδη εγινε ντορος) αλλα και πολλά 3-13 ,4-16,1-10 για τα οποία δεν εγινε κανένας ντόρος.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΩΝ ΒΟΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ποα ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝ ΟΠΩς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαιρετικες παρατηρησεις φιλε. Μπραβο. Περιμενουμε να επανελθεις με περισσοτερα στοιχεια, για να φωτιστει λεπτομερεστερα ολο τουτο το σατανικο σκηνικο που εχει στηθει εδω και χρονια σε βαρος του Ολυμπιακου απο το γνωστο,΄΄διασωληνομενο΄΄ διαιτητικο συστημα. Take your time... Ποοοολυ μαγκικα λοιπον την εχουνε σιαξει τη δουλεια οι τυποι... Οταν οι διαφορες ειναι πανω απο 10 ποντους υπερ του Βαζελου, γινονται πιο...ανεκτικοι στις επαφες που τους κανουμε και πιο... αβανταδορικα - υπερ μας - τα σφυριγματα τους ( αφου εχουνε ΄΄ξεφυγει΄΄ οι αλλοθρησκοι ), και αντιθετα, οταν΄δουν οτι πλησιαζουμε στο σκορ και βρισκομαστε λιγο πισω τους ή προηγουμαστε καπως ( σωστοτερα...τολμαμε να προηγηθουμε ), αμεσως ΄΄αυστηροποιουνται΄΄ και καθε επαφη μας πανω τους κρινεται απο τους σκατογκριζους ως αντικανονικη... Αν,δε, κανουμε να διαμαρτυρηθουμε; Αμεσως φρρρ, τεχνικη ποινη ( το κερασακι στην τουρτα ). Μου φαινεται, καλα τα΄πα...

Φυσικα, τα παραπανω δεν δικαιολογουν ( ή, αν θελεις, μπορει να δικαιολογησουν σ΄ενα ποσοστο μονο ) τις κατωτερες των περιστασεων εμφανισεις της ομαδας μας, σε κομβικης σημασιας αγωνες. Εδω τα λεμε ολα... Παντως, μελετημενο και ευφυες, εωσφορικο θα το χαρακτηριζα, το σχεδιο τους. Μεχρι και ΄΄εξωθεν καλη μαρτυρια΄΄,εχουνε στησει οι ΑΡΔιδες: στο ΣΥΝΟΛΟ των βολων, υπερτερουμε...

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς είναι, Κώστα. Πολύ σωστά όσα παραθέτεις. Ούτως ή άλλως βέβαια, δεν έχουν σημασία οι βολές αλλά τα φάουλ. Το θέμα είναι τα σφυρίγματα των γκρι. Αν το φάουλ δίνεται ψηλά ή χαμηλά είναι δευτερεύον. Σε κάθε περίπτωση, για τον Σπανούλη μπορούμε να εξετάσουμε τις βολές, λόγω του στυλ παιχνιδιού του. Είναι κοντός, μπουκάρει στη ρακέτα και τα βάζει με τους ψηλούς. Θα έπρεπε λοιπόν να παίρνει φάουλ πάνω στα σουτ με την ίδια συχνότητα που τα έπαιρνε και στο βάζελο.

Εικόνα RED HELL

Τι να πρωτοπει κανεις ρε φιλε.Το μπασκετ ειναι γενικα πονεμενη ιστορια.Επειδη οι ΓΑΥΡΟΙ ειμαστε εξαιρετικα απαιτητικοι και ανυπομονοι στην πρωτη στραβη φερνουμε την καταστροφη.Με την δικη μας λογικη ο πασκουαλ επρεπε να εχει απολυθει πριν 4 χρονια.Πολλοι βεβαια στις χαρες το βουλωνουν και μονο στα δυσκολα βγαινουν να πουν σας τα λεγα εγω.ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.Θελω να καταληξω στο οτι μεσα στα νευρα μας και τον παρορμητισμο μας δεν βλεπουμε τι γινεται με τη διαιτησια.Ειναι παγκοσμιο φαινομενο τοσοι και τοσοι παιχτες τεραστιου βεληνεκους να εχουν ερθει και παντα ο τιτλος να μην ερχεται.Αυτα που γινονται εδω και τουλαχιστον 10 χρονια στο οακα δεν εχει προηγουμενο.Περα απο τα εξοφθαλμα(non call 2007 και σφαγη χωρις προηγουμενο 2010-και μαλιστα να σου βγαινει η γκολ με τιτλο ΠΟΤΕ)το πιο σημαντικο ειναι η ευαισθησια στις εκατερωθεν αμυνες.Βλεπεις πχ παιρνει μπαλα ο Πριντ και του γινονται καθε φορα τουλαχιστον 3 φαουλ.Φτυνει δηλαδη αιμα μονο και μονο για να παιξει με πλατη.Αντιθετα στη δικη μας αμυνα μεχρι και το αγγιγμα ειναι φαουλ.Βεβαια αν η ομαδα ειχε μπει μεσα οπως επρεπε δεν σου λεω οτι σιγουρα θα νικουσαμε αλλα τουλαχιστον δεν θα λοιδωρουσαμε αυτη αλλα τους γκρι.Δυστυχως ομως στα 2 τελευταια μπηκαμε ανεξηγητα νωθρα(ο 4ος τελικος ηταν καρμπον με τον 1ο περισυ)και ετσι σχεδον ολοι τα εριξαν στην ομαδα οπως και εγω.Μπες μεσα με τσαμπουκα γαμω τη πουτανα και αμα το παρουν οι γκρι πανω τους θα υπαρξουν αλλες καταστασεις.Υπαρχει τωρα ενας απιστευτος αναβρασμος εναντιον ολων και μονη λυση ειναι να επικρατησει η ψυχραιμια και οι σωστες επιλογες για να μην πετυχουν οι πουτανας γιοι το εργο τους που ειναι να μας διαλυσουν σπερνοντας εσωτερικα τη διχονοια.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι. Σιγά σιγά να αποτυπώνονται οι αλήθειες...
Την πρώτη του χρονιά στον βάζελο, τη σεζόν 2005-06, είχε 6 χαμένες βολές. 23/29.
Τη δεύτερη σεζόν, το 2007-08 είχε 6 χαμένες, δηλαδή 38/44.
Την τρίτη σεζόν, το 2008-09 είχε 5 χαμένες, 21/26.
Την τέταρτη σεζόν, το 2009-10, είχε 4 χαμένες, 16/20.
Σύνολο είχε 98/119... 21 χαμένες δηλαδή.

Την πρώτη του χρονιά σε 'μας, το 2010-11, είχε 7 χαμένες βολές, δηλαδή 19/26.
Τη δεύτερη σεζόν, το 2011-12, είχε 9 χαμένες βολές, 31/40.
Την τρίτη σεζόν, το 2012-13, είχε 9 χαμένες βολές, δηλαδή 21/30.
Τη φετινή σεζόν είχε 12 χαμένες, 12/28.
Σύνολο είχε 87/124... 37 χαμένες δηλαδή.

Παρατηρείται μία μεγάλη πτώση στην ευστοχία των βολών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φανερώνει μία τρικυμία εν κρανίω. Αυτό δεν αμφισβητείται. Πρώτα απ' όλα, το ταβάνι χαμένων βολών που είχε στον βάζελο ανά χρονιά ήταν οι 6 χαμένες, ενώ στον Ολυμπιακό η καλύτερή του επίδοση ήταν οι 7 χαμένες... Έτσι, δεν αμφισβητείται η τρικυμία. Από 'κει και πέρα, το ερώτημα είναι πώς εξηγείται αυτή η τρικυμία. Αν ρωτήσεις τους βαζέλες θα σου πούνε ότι βλέπει πράσινα και χέζεται. Το ίδιο θα σου πει και ο Παπαδογιάννης (βέβαια, στην εθνική τον σέβεται... πουτάνα πολυτελείας είναι ο πούστης) και πολλοί ακόμα "γαύροι" οπαδοί. Αν ρωτήσεις εμένα θα πω ότι οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, που κατά κύριο λόγο δεν ευθύνεται ο ίδιος. Αν δούμε προσεκτικά τα στατιστικά, θα καταλάβουμε ότι έχει μία συστηματική πτωτική ευστοχία ανά σεζόν στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε με 7 χαμένες βολές, συνέχισε με 9 δύο χρονιές και τέλειωσε με 12. Βέβαια, παίζει ρόλο και πόσες έριξε. Δεν μπορώ να βγάλω τα ακριβή στατιστικά, αλλά στο περίπου και στην ουσία ισχύει το εξής: την πρώτη του σεζόν με 'μας είχε χειρότερο ποσοστό από ό,τι είχε στη χειρότερη του σεζόν με τα βαζέλια, τη δεύτερη σεζόν είχε λίγο καλύτερα ποσοστά από την αμέσως προηγούμενη, την τρίτη σεζόν τα ποσοστά έπεσαν κατακόρυφα και την τελευταία (φετινή) πάτωσαν. 12/28 είναι κάτω από 50%... Άρα, λοιπόν, δείχνει χρόνο με το χρόνο να επηρεάζεται όλο και πιο πολύ. Υπό κανονικές συνθήκες, οι βολές είναι ένα στοιχείο που βελτιώνεται σε έναν αθλητή μπάσκετ όσο περνάνε τα χρόνια, γιατί είναι προϊόν συγκέντρωσης και εμπειρίας. Και πού οφείλεται ρε μάγκες; Τον έχει βάλει στο μάτι όλο το πράσινο σύστημα και εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους, αντί να τον υπερασπιστούμε. Οι βάζελοι στο ΟΑΚΑ πανηγυρίζουν σα νίκη κάθε άστοχο σουτ του Σπανούλη. Εμείς στο ΣΕΦ γκρινιάζουμε σε κάθε άστοχο σουτ του Σπανούλη. Καλοί μαλάκες είμαστε κι' εμείς λοιπόν. Αν δεν κοιτάξουμε πρώτα τα χάλια μας στον καθρέφτη, δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι...

Υ.Γ. Κάτι άσχετο. Η ώρα δημοσίευσης άρθρων και σχολίων στο σάιτ πάει μία ώρα πίσω. Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει κιόλας. Ενημερωτικά και μόνο.

Εικόνα Κωστας 7

Έτσι ακριβως είναι φίλε αλλά πρόσθεσε ότι στον ποα η ψυχολογία του ήταν(και να τις χασω δεν τρεχει κατι μιας και άμα χρειαστεί θα εκτελέσω και άλλες)και επισης οτι στον ποα σαν ρολιστα που θέλουν να μας τον παρουσιάσουν είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής και καταπόνησης μιας και για πρώτο βιολί τους ειχαν τον βολιδη.Προσθεσε και την σχεδόν μηδενική πίεση στα ντερμπι μεταξύ μας μιας και πάντα ειχαν την αβάντα ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα κερδίσουμε και φτάνεις σε μια λογική εξήγηση της πτώσης του Σπανουλη στις βολές.Για να καταλαβεις αν ο Διαμαντιδης ειχε ερθει τοτε σε εμας ,τωρα θα τον εκραζε ολος ο κοσμος που εφτυσε την εθνικη για να παιζει φρεσκος στον Ολυμπιακο και που θα ηταν και λουσερ και ο Σπανουλης(αν ειχε παραμηνει στον ζελε)ο νεος Γκαλης.