Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ 1975 ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΩΝ



Σαν σήμερα το 1975 ο Θρύλος μας, με τα απομεινάρια της ομαδάρας του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, κατακτά το Κύπελλο στον τελικό του Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΟ, με μία γκολάρα του Δαβουρλή. Έχουμε δει πως τα βαζέλια αμέσως μετά το ματς κάνανε ένσταση για τον Πένια, σε μία υπόθεση που θυμίζει πολύ την ιστορία με το Βάλνερ της Καλαμαριάς το 2008. Ας δούμε άλλη μία βαζελο-βρωμιά σε σχέση με αυτό το παιχνίδι.
 
Όπως αναφέραμε και στην ανάρτηση για τον Πένια και την ένσταση του ΠΑΟ, τα βαζέλια παρατάχθηκαν στο ματς με αρκετούς αναπληρωματικούς, επειδή διαφωνούσαν με τον ορισμό του Σταδίου Καραϊσκάκη ως έδρα του τελικού. Με βάση τους κανονισμούς, εκεί έπρεπε να γίνει το ματς, αλλά τα βαζέλια είχαν συνηθίσει να κάνουν ό,τι θέλουν επί Χούντας και τώρα τους κακοφαινόταν που δεν περνούσε το δικό τους. Ήταν όμως αυτή η πραγματική αιτία που ο ΠΑΟ έβαλε τα δεύτερα στον τελικό; Θα μας λύσει την απορία ο τότε διευθυντής του αθλητικού τμήματος της πολιτικής εφημερίδας ''Απογευματινή'', Χάρης Λυμπερόπουλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 18-6-1975
 

 

 

 

 
Οικονομικοί ήταν οι λόγοι για την ψευτο-αποχή των βάζελων λοιπόν. Δεν μπορούσαν να το πουν ευθέως και αποφάσισαν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, παριστάνοντας τους Δον Κιχώτες της ''κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου'' για μία ακόμη φορά. Μάλιστα έστειλαν και επιστολή στην ''Απογευματινή'', διαμαρτυρόμενοι για όσα τους έσουρε ο Λυμπερόπουλος, δίχως να καταφέρουν να τον πείσουν να ανασκευάσει τις θέσεις του. Συντάκτης της επιστολής ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΠΑΟ Παύλος Γιαννακόπουλος, πατέρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 20-6-1975
 

 

 

 
Δεν ''τα λένε οι γαύροι αυτά''. Η ''αντικειμενική'' πολιτική εφημερίδα ''Απογευματινή'' τα έγραψε. Ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά την γκολάρα του συγχωρεμένου Δαβουρλή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι καρφώνει ο Πειραιάς τους ψεύτες και προπαγανδιστές.