ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ



Ο Αλέξης Σπυρόπουλος, αυτός ο κολοσσός της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, συνέγραψε ένα καταπελτώδες πόνημα με το οποίο κατακεραύνωσε τον ''κακό'' Μανιάτη, που ''δυναμιτίζει το κλίμα'' στην Εθνική.
 
Οι 23 Ελληνες ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι 23. Είναι, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, 22+1. Σαν το ωραίο παζλ που, όμως, χάσκει σ’ ένα σημείο. Στο σημείο του χαμένου κομματιού. Το κομμάτι που λείπει στο παζλ αυτής της Εθνικής είναι ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο Μανιάτης κουβαλάει βάρος στην ψυχή. Αγκομαχάει. Το μετέφερε, από εκεί που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Αποδείχθηκε πως του ήταν αδύνατον, παρά την πολλή δουλειά του επιτελείου πάνω σ’ αυτό, να το διαχειριστεί. Ιδιο βάρος, και χειρότερο, χειρότερο γιατί είναι μεγαλύτερος, γιατί είναι (συν)αρχηγός στην Εθνική και έχει διαφορετική διάσταση η ευθύνη του, γιατί ακόμη κι αν είχε ένα όποιο δίκιο στο περιστατικό το ‘χασε με τον τρόπο του και με τη συμπεριφορά του, γιατί, γιατί, γιατί, κουβαλούσε ο Κώστας Κατσουράνης. 
Αλλ’ εκείνος αποφάσισε να το αντιμετωπίσει. Ο,τι και να συνέβη, ήταν ελαχιστότατο, απειροελαχιστότατο, για να το αφήσει να του μαγαρίσει το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του. Εκανε, λοιπόν, ό,τι ήταν να κάνει για να μη το χαλάσει, από αναπάντητα απολογητικά sms ως συνεντεύξεις και εξηγήσεις και συγγνώμες, μία, δύο, τρεις, τέσσερις συνεντεύξεις. Το ‘βγαλε από μέσα του. Το πέταξε. 
Πήγε παραπέρα. Είναι, πάλι, ο εαυτός του. Κάπως έτσι έγινε, θυμάμαι επί τη ευκαιρία, και με τον Βασίλη Τοροσίδη όταν μια φορά στο Καραϊσκάκη συγκρούστηκε με συμπαίκτες του στην Εθνική, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ωσπου να φτάσει το πούλμαν μετά το ματς στην Παιανία, τους είχε κιόλας γεμίσει τα κινητά με sms. Προτού ξημερώσει Δευτέρα, το ζήτημα έληξε. 
Ενώ ο Μανιάτης είναι ένας αιχμάλωτος. Οσοι τον ξέρουν, έστω λίγο, όλοι συνομολογούν πως όλον αυτόν τον καιρό στην Εθνική ο Γιάννης δεν είναι ο εαυτός του. Ο Γιάννης, όλον αυτόν τον καιρό στην Εθνική, «παίζει ρόλο». Υποδύεται. Και δεν του πηγαίνει, ο ρόλος, καθόλου. Βασανίζεται να τον γεμίσει. Το βάσανο, κάπου θα ‘βγαινε. Βγήκε.
Τις προάλλες που στάθηκε απέναντι στα μίντια, η ψιθυριστή παράκληση των στελεχών της ομοσπονδίας προς τους δημοσιογράφους ήταν να μη ρωτήσουν τον Μανιάτη...αυτό που θα ήθελαν να ρωτήσουν. Οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν την επιθυμία. Στο δικό μου μυαλό, έτσι κι αλλιώς θα ήταν παρανοϊκό οι δημοσιογράφοι να ρωτούσαν. Το περιστατικό έγινε Μεγάλη Τετάρτη. Τώρα, τα σχολεία έχουν κλείσει! Ακόμη και παιδάκια, θα το είχαν αφήσει πίσω. Θα το είχαν λύσει. ‘Η θα το είχαν ξεχάσει.
Όχι ο Γιάννης. Αυτοί που καταμαρτυρούν ότι παίζει ρόλο, αυτομάτως το(ν) αποδίδουν στο περιβάλλον του κλαμπ που πληρώνει το συμβόλαιό του. Αλλά το κλαμπ, ο Ολυμπιακός, εάν πράγματι ισχύει ότι κάνει πολιτική, μπορεί να πολιτεύεται όπως νομίζει. Το στενόχωρο δεν είναι ο Ολυμπιακός, το στενόχωρο είναι ο Μανιάτης.
Στην ηλικία των 28 ετών, ως το τέλος της διαδρομής του στο ποδόσφαιρο έχει μπροστά, ακόμη πόσα Παγκόσμια Κύπελλα; Ιδανικά, άλλο ένα. Διόλου απίθανο, κανένα. 
 Τούτο δω λοιπόν, στη Βραζιλία, μπορεί να είναι το μοναδικό Μουντιάλ της ζωής του. Όταν κάποτε θα τον ρωτήσουν, αύριο-μεθαύριο τα παιδιά του με το καλό, μπαμπά πώς ήταν εκείνη η μία φορά που έπαιξες στο Μουντιάλ, τι θα τους πει; Ότι, ξέρετε, δεν το φχαριστήθηκα, ήθελα να βγάλω εισιτήριο για να γυρίσω μονάχος πίσω, επειδή πριν δύο μήνες είχα μαλώσει μ’ ένα συμπαίκτη μου; Τότε είναι που θα τον (ξανα)ρωτήσουν επιτιμητικά, μπαμπά πας καλά; 
Τα παιδιά είναι αμείλικτα. Του εύχομαι να μη το ζήσει, κάτι τέτοιο. Θα ‘ναι ακόμη πιο δύσκολο απ’ το τωρινό, στο να το αντιμετωπίσει...
 
Αυτά μας λέει ο κύριος Σπυρόπουλος, ο οποίος όταν ήταν μικρός, πριν καμιά 30αριά χρόνια, δήλωνε Ολυμπιακός και μάλιστα φανατικός. Μετά του ανέθεσε ο Καραγιαννίδης στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και έγινε Παναθηναϊκός, σε σημείο να δουλεύει στο μπομπολο-βαρδινογιαννικό MEGA, να μεταδίδει το ματς Champions League Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 2-0 το 2002 και στο ημίχρονο που χάναμε 1-0, εκεί που το κανάλι έδειχνε διαφημίσεις και συνδέθηκε ξαφνικά με Γερμανία, να τον ακούει όλη η Ελλάδα να λέει σε κάποιον με τον οποίον προφανώς μιλούσε εκείνη την ώρα, δίχως να αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται στον αέρα, ''όλα καλά, ΧΑΝΟΥΝ 1-0''. Αργότερα που έγινε πρόεδρος στην ΑΕΚ ο φίλος του ο Ντέμης, έγινε ΑΕΚ και μας εξηγούσε τη διαφορετικότητα αυτής της ομάδος-ΔΕΚΟ σε σχέση με το ''βούρκο'' των δύο μεγάλων. Πλέον δηλώνει Πανιώνιος. Σε έναν τέτοιον άνθρωπο δεν γίνεται να κάτσεις να του εξηγήσεις το πώς βλέπεις εσύ την όλη κατάσταση. Άλλα πράγματα πιστεύω εγώ, άλλα αυτός. Αλλιώς βλέπω εγώ την Εθνική Ελλάδος και το ποδόσφαιρο γενικότερα και διαφορετικές προτεραιότητες βάζει αυτός. Φυσικά είναι δικαίωμά του να έχει την άποψή του, μόνο που το θέμα είναι κάτι που ξεπερνάει το ποδόσφαιρο και την Εθνική. Για να πάμε στην ουσία λοιπόν του θέματος, μόνον ένας τρόπος υπάρχει να συνεννοηθούμε. Να μιλήσουμε στην γλώσσα του.
 
Υποθετικό σενάριο λοιπόν, κύριε Σπυρόπουλε. Έστω ότι συνυπάρχετε στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με κάποιο δημοσιογράφο που δεν συμπαθείτε. Φαντάζομαι πως μετά από τόσα χρόνια δουλειάς θα υπάρχουν συνάδελφοί σας που δεν τους γουστάρετε. Ας πούμε λοιπόν πως τώρα στη ΝΕΡΙΤ που βρίσκεστε για το Μουντιάλ βλέπετε μπροστά σας έναν τέτοιον, ο οποίος επίσης βρίσκεται εκεί για να μεταδίδει αγώνες, όπως εσείς. Εκεί που κανονίζετε μια μέρα μαζί με όλο το δημοσιογραφικό team της ΝΕΡΙΤ το ποιος θα μεταδώσει τι, σας πετάει αυτός ένα ''εντάξει ΑΛΕΞΑΚΗ, δική σου η μετάδοση σε αυτό το ματς''. Του ζητάτε εσείς το λόγο γι'αυτό το υποτιμητικό ''Αλεξάκη'' και αρχίζει αυτός να σας κράζει, λέγοντάς σας ''εδώ στη ΝΕΡΙΤ είμαστε 10-20-30 δημοσιογράφοι κι ένας ρουφιάνος, εσύ Σπυρόπουλε''. Απευθύνεστε στον προϊστάμενό σας, αυτόν στον οποίο λογοδοτείτε, ας πούμε το διευθυντή αθλητικού προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και απαιτείτε να πάρει θέση και να σας καλύψει, αλλά αυτός αμολάει χαρταετό. Τι θα κάνατε κύριε Σπυρόπουλε τότε; Θα δηλώνατε παραίτηση; Αν όχι, θα το σκεφτόσασταν έστω; Μήπως θα σκεφτόσασταν το παιδί σας, το οποίο μπορεί να σας ρωτούσε μετά από 10-20-30 χρόνια ''γιατί μπαμπά έχασες την ευκαιρία της ζωής σου, να μεταδώσεις ένα Μουντιάλ; Επειδή παρεξηγήθηκες με κάποιον;''. Γιατί όπως για το Μανιάτη πιθανόν αυτό να είναι το πρώτο και τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του, έτσι και για εσάς κύριε Σπυρόπουλε αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ της δημοσιογραφικής καριέρας σας. Σωστά; Έχετε μεταδώσει άλλο Μουντιάλ σε τηλεοπτικό κανάλι και δη στη Δημόσια Τηλεόραση; Πιθανόν και για εσάς να είναι το τελευταίο της καριέρας σας. Δεν ξέρει κανείς το πώς τα φέρνει η ζωή. Μπορεί από εδώ και πέρα να μην ξαναδουλέψετε σε Μέσο που θα έχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του Μουντιάλ. Προσέξτε όμως, γιατί τα παιδιά είναι αμείλικτα...
 
Υ.Γ. 1 Τελικά οι δημοσιογράφοι της Εθνικής είναι γάγγραινα σε όλα τα σπορ. Από εδώ και πέρα θα λέμε πως ο Σπυρόπουλος είναι ο ΠαπαΡογιάννης του ποδοσφαίρου. Πώς υπάρχει η μασονία των μπασκετικών ΑΡΔ; Έτσι έχει δημιουργηθεί και η μασονία των ΑΡΔ της Εθνικής ποδοσφαίρου.
 
Υ.Γ. 2 Επειδή είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα ξινίσουν τις μούρες τους και θα αρχίσουν να σκέφτονται τα ''κάφροι'' και ''καμμένα οπαδικά μυαλά'' που αμολάνε συνήθως οι ''αντικειμενικοί'' ΑΡΔ-οπαδοί, να ξεκαθαρίσω πως εγώ την Εθνική Ελλάδος την υποστηρίζω. Σε όλα τα σπορ. Το ''γαμώ την Εθνική Ελλάδος'' που έχω πει πολλές φορές, το λέω πάνω στα νεύρα μου, κράζοντας αυτούς που υποκριτικά δηλώνουν πρώτα Εθνική Ελλάδος και μετά φερ'ειπείν Ολυμπιακοί, για να δείξουν πως έχουν ''επίπεδο'' (εγώ πάντως από μικρό παιδί μέχρι σήμερα δεν γνώρισα κανέναν που να τον ρωτάω τι ομάδα είναι και να μου δηλώνει ''Εθνική Ελλάδος''). Χαίρομαι όταν πηγαίνει καλά η Εθνική και πιστεύω πως είναι τιμή και χρέος του Ολυμπιακού να στελεχώνει τα τμήματα της Εθνικής σε όλα τα σπορ με τους αθλητές του. Εμείς είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας και γενικότερα, σε όλα τα σπορ, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας, ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Δεν είμαστε αεκάκια σαν το φίλο του κυρίου Σπυρόπουλου Ντέμη Νικολαϊδη, που παράτησε την Εθνική το 1999 μετά το ματς ''του Δημητρόπουλου'', όπου τα αεκάκια ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ κι έσκουζαν κι από πάνω (όταν βγάλουμε το σχετικό βιντεάκι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι). Πάνω από όλα όμως μπαίνει η αξιοπρέπειά μας, ως άνθρωποι πρώτα και μετά ως Ολυμπιακοί. Μπροστά στο υποτιθέμενο καλό της Εθνικής δεν θα αφήσουμε να μας καβαλήσουν κιόλας. Αυτό ισχύει και για το μπάσκετ, με το γνωστό θέμα των ασφαλιστηρίων των διεθνών μας στην ΕΟΚ του Βαζελακόπουλου.
 
Υ.Γ. 3 Από εδώ μέσα αλλά και γενικότερα αρκετοί Ολυμπιακοί κράξαμε το Μανιάτη για όσα έγιναν μετά το ματς της Τούμπας, εν όψει της συνύπαρξής του στην αποστολή της Εθνικής με Κατσουράνη-Τζαβέλλα. Περιμέναμε από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, με το περιβραχιόνιο που έχουν φορέσει ΚΟΛΟΣΣΟΙ του Θρύλου στο μπράτσο του, να ξηγηθεί αλλιώς. Ο Μανιάτης έστω και ετεροχρονισμένα και με πολλές ενστάσεις, κάτι έκανε. Οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής, δεν είδαν το περιστατικό με τον Τζαβέλλα; Τι ακριβώς έκαναν; Πήρατε το μέρος του συμπαίκτη σας κύριε Σάμαρη, κύριε Χολέμπας και κύριε Μανωλά; Μόνον ο πρώην παίκτης μας κύριος Τοροσίδης παρενέβη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εσείς πού ήσασταν; Δεν λέμε να υπερασπιστείτε το συμπαίκτη σας μόνο και μόνο επειδή είναι συμπαίκτης σας. Αν είχε ξεκάθαρα άδικο, ΟΚ, να δεχτούμε να κάνετε στην άκρη. Εδώ όμως είχε άδικο; Μήπως κάποιοι έχετε καλές σχέσεις με τον κύριο Τζαβέλλα; Πολλά ακούγονται και μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο, που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε...

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Παρακαλώ θερμά τη διοίκηση του Ολυμπιακού να βγάλει στη φόρα την αλληλογραφία και τους διααλόγους με Τζαβέλλα και το μάνατζέρ του, την εποχή που υπήρχαν επαφές για πιθανή μεταγραφή στο ΘΡΥΛΟ. Πιστεύω ότι θα γελάσουν πολλοί.

Εικόνα savvas gridlock

Αμπραβο. Σωστος εισαι φιλε. Καλως ηλθες κιολας.

Εικόνα stelios

ΜΙΑΣ Κ ΠΙΑΣΑΤΕ ΑΡΔΑΚΙΑ . ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. http://www.sport24.gr/football/mundial/mountial_2014/K-Kessaris/san_ton_...

Εικόνα savvas gridlock

Kαλά τα λέει ο original ''Αποδυτηριάκιας'' Καίσαρης, Στέλιο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ειδικά με αυτόν τον τσανακογλείφτη τον Τσαλουχίδη, μπορεί να γραφτεί άνετα βιβλίο για τα κολλητιλίκια του με ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Όταν του έλυσε το συμβόλαιο ο Σωκράτης μετά από προτροπές της Θύρας 7, την επόμενη μέρα ΟΛΕΣ οι εφημερίδες, αθλητικές-πολιτικές, είχαν την είδηση ''ο Τσαλουχίδης σκέφτεται να πάει στον ΠΑΟ, αρέσει και στους ανθρώπους του ΠΑΟ''. Τη μεθεπόμενη μέρα πήγαν οι MAD BOYS και παρακαλούσαν τον ''καπετάνιο'' να τον αγοράσει.

Εικόνα stelios

Ο Τσαλουχιδης μετα κατεληξε στον ζμπαουγκ . Το link το ποσταρα ωσ κοσμημα δημοσιογραφιας με το σκεπτικο οτι μαρτυρανε μοναχοι τους τα κολητιλικια του τραχανοπλαγια κατσουρανη με τους αρδ . Ειναι εντυπωση μου η τον ετοιμαζουν σιγα σιγα για θεσουλα σε πανελακι ? Στρατο λεει απο δημοσιογραφους ο κωστακης πως να μη τν βγαλουν κ αδικιμενο απ τν μανιατη?

Εικόνα μαουνιέρης

Το πόσο κομπλεξικό ανθρωπάκι είναι ο Σπυρόπουλος αποδεικνύεται κάθε φορά όχι από το τί λέει, αλλά από το πώς το λέει - όχι, δηλαδή, από το περιεχόμενο, αλλά από τη μορφή των λεγομένων του. Όταν μεταδίδει αγώνες από την τηλεόραση, προσποιείται τον γλωσσομαθή και προσπαθεί να αρθρώσει τα ξενικά ονόματα με προφορά φυσικού ομιλητή - και γίνεται μπαίγνιο! Το συμπλεγματικό τούτο χαρακτηριστικό κινεί όλη του την ύπαρξη: προσπαθεί να δείξει σε όλους ότι κατέχει κάτι απόκρυφο και μυστικό. Με λεκτικές χαντρούλες και βερμπαλιστικά μπιχλιμπιδάκια, που αποτελούν, άλλωστε, και όλη τη σκευή του- αποπειράται να θαμπώσει τους κατ' αυτόν "νεγρούκους". Σωστά το επισήμανε από την αρχή και ο σύγγαυρος Απόστολος: ο Σπυρόπουλος δεν ξέρει να γράφει. Το είδος λόγου που υποστυλώνει το ύφος του είναι αυτό που οι αρχαίοι μας πρόγονοι αποκαλούσαν "κρίθινο", τουτέστιν: μαϊμουδένιο! Είναι δε κατ' εξοχήν το είδος του ύφους που μεταφέρεται ατόφυο και χωρίν καν ανάγκη μεταπλάσεως από εκείνον που υπηρετεί κάθε τρεις και λίγο -ορθά το επισήμανε ήδη ο Σάββας στο κείμενό του- άλλο αφεντικό. Συνελόντι ειπείν, που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, "Άντε, ρε Σπυρόπουλε, παίξε πιο πέρα με τα κουβαδάκια σου, και μην πιάνει τον Θρύλο στο βρωμόστομά σου".

Εικόνα xristoforas

ο Σπυροπουλος που φερεται εναντιον του Μανιατη ηταν αυτος που στο Κολομβια-Ελλαδα 3-0 κατα τη διαρκεια της μεταδοσεως ειπε το εξης σε καποια φαση ''περιμεναμε πολλα περισσοτερα απο τον Κατσουρανη''
στο επομενο ματς της Εθνικης ο Κατσουρανης αποβληθηκε και η Ελλαδα αγωνιστηκε καλυτερα με 10 παιχτες παρα με 11 (με τον Κατσουρανη μεσα στους 11...τον τελειωμενο ποδοσφαιρικα..κατ εμε ο Σαμαρης πολυ καλυτερος και αξιζει για 11αδα μα δεν του δινει ευκαιριες ο Σαντος..τον κλικαδορο Κατσουρανη..τον αντιΟλυμπιακο και ρουφιανο τον ψευτοσυγγνωμακια)
ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ....ΑΛΛΑ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ.....πολυ σωστα τα λες Σαββα....και πανεξυπνο το παραδειγμα σου για το τι θα εκανε ο Σπυροπουλος σε περιπτωση που θα βρισκοταν σε δεινη θεση!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ....ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ/ΟΥΜΕ ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ( ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑΣ....

υστερογραφο: τελικα αντιΟλυμπιακοι δεν ειναι μονο οι Τζαβελλας,Κατσουρανης,Αθανασιαδης
ουτε ο Συριγος που απεβιωσε....υπαρχουν κι αλλα μουνια που εκει που δεν τους υποψιαζεσαι βγαζουν μεγαλυτερο μενος κατα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.!!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Τον Ολυμπιακό υποστήριζε ώς τα 18 του... μετά άλλαξε πολλές φορές ομάδα... πολλές ομάδες... όλες τους αντιολυμπιακές!

Εικόνα yiage

Αλεξακη Σπυροπουλακι παιδι μου, αν καποιος προσβαλει ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ σου θα το προσπερασεις αραγε ανωδυνα χωρις καν να εχει αυτος ο καποιος ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ???
Αλλο πραμα ειναι το να πω ηταν λαθος μου και τελειως διαφορετικο το να ζητησω συγνωμη με ειλικρινεια δειχνοντας εμπρακτα και δημοσια-οπως δημοσια ηταν και η προσβολη- οτι η αναγνωριση του "λαθους" συνοδευεται απο την ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ.

Αλεξακη...Αν σε ρωτησει το παιδι σου μεθαυριο <<-ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΜΠΑ, συνεργαστηκες με τον Ταδε ο οποιος δημοσια σε ξεφτυλισε λεγοντας οτι "ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ και οτι ΕΙΣΑΙ ΤΣΑΤΣΟΣ,ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ και ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ καποιους συγκεκριμενους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ/ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" χωρις ΠΟΤΕ πριν την συνεργασια σας να εχει ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ δημοσια. -Γιατι Μπαμπα Αλεξη Σπυροπουλε συνεργαστηκες με αυτον τον Ταδε που ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ποτε δεν ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ για αυτα που ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ?>>.

Αν καποιος ομως εχει ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ δεν κανει το παγωνι,ρε Αλεξακη.

Βεβαια ολα εσεις τα ΑΡΔΑΚΙΑ παιρνετε το μερος αυτων που σας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝ, αλλωστε συμβαινει να(τυχαιο?) ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ και αυτοι που το παιζουν ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ/ΑΡΔοΜΜΕ/ΛαθροΕπενδυτες/εργοδοτες σας οι οποιοι ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ και με ΠΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ προσπαθουν να πολεμησουν τον Ολυμπιακο και τους ανθρωπους του καλυπτωντας τα δικα τους μειονεκτηματα/εγκληματα/καταντιες.

Σαββα για το ΥΓ.1 θα ξαναγραψω οτι ο Ολυμπιακος δεχεται βρωμικο "ΠΟΛΕΜΟ" καιτο ποσο ΑΜΕΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η ιδρυση ενος καναλιου ΟLYMPIAKOS TV για να βαζει ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Για το ΥΓ.2 περιμενω αρθρο για το συγκεκριμενο παιχνιδι με την κουλα και τον Δημητροπουλο

Για το ΥΓ.3 συμφωνω απολυτα ηθελα ΜΑΓΚΙΚΗ ΕΞΗΓΑ αλλα ο Μανιατης και η Παε μαλλον θελουν να το πανε μετα το Μουντιαλ. Επισης Σαββα εκανα τις ιδιες σκεψεις για Σαμαρη, Χολεμπα και Μανωλα αλλα εχω την αισθηση τελικα οτι η κοντσιτελλα και σια με τα αχαχουχα και τις selfies φωτο τους εχουν καταφερει εκτος του Μανιατη να μαλακωσουν/διπλαρωσουν αρκετα περισσοτερο απο το αναμενομενο "ψησιμο συμπνοιας" της επο και των Φυσσατρουπηδων απο οτι οι ιδιοι οι παιχτες μας ειχαν σκοπο να δειξουν σε ικανοποιητικο βαθμο μαλιστα.(βλ. καμμια δηλωση απο Μανιατη και ΠΑΕ Ολυμπιακος μεχρι να τελειωσει η Εθνικη απο τις υποχρεωσεις στο Μουντιαλ)

Μας εχουν ανεβασει το αιμα στο κεφαλι τα ΑΡΔοΜΜΕ και η κατασταση εχει ξεφυγει.

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

να πούμε και μερικά ακόμα πραγματάκια για τον "κ" Σπυρόπουλο,τον πρώτο περιγραφέα παγκοσμίως που δεν γνωρίζει ότι τα γαλλικά ονόματα τονίζονται στη λήγουσα και περιέγραψε ένα ολόκληρο αγώνα της ομάδας μας αποκαλώντας τον Εντιγκά,Εντίγκα (επειδή έτσι γουστάρει).

Ο "κύριος" αυτός περιγράφει αγώνες στην ΟΤΕ-TV.Ποιός έχει αναλάβει τις περιγραφές των αθλητικών καναλιών της ΟΤΕ-TV; Μααα...το αθλητικό τμήμα του Σκάϊ του γνωστού Αφραγκούζου.Ετσι λοιπόν σε αυτούς που δουλεύουν στις περιγραφές θα βρείς π.χ. τον Βόγλη (...) αλλά δεν θα βρείς ούτε έναν ουδέτερο,πρέπει οπωσδήποτε να είναι αντι-Ολυμπιακός.

Γνωστό βέβαια ότι ο Σπυρόπουλος είναι μέλος της γνωστής (πρώην)Μέγκα τσάνελ ομάδας Σωτηρακόπουλου που περιλαμβάνει και τον Θαναηλάκη,τον καραφλοβάζελο που "έχει ταξιδέψει",τον καλκακαβούρια με τα ενωμένα φρύδια,τον Θειακάτι που λέει τις αθλητικές ειδήσεις καθημερινά κ.λ.π..

Μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι το αντι-Ολυμπιακό μένος.

Εικόνα savvas gridlock

Στον ΣΚΑΪ κάποιοι αθλητικοί δημοσιογράφοι είναι Ολυμπιακοί και μάλιστα φανατικοί. Μην κοιτάς που δεν μπορούν να εκφραστούν λόγω του λαθρέμπορα. Εδώ ο ίδιος ο λαθρέμπορας το παίζει βάζελος...

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ΄΄ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟ ΑΛΕΞΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Λοιπον Αλεξη ( το΄χει τ΄ονομα φαινεται, στα...αθλητικα), κανονικα δεν θα με απασχολουσες ιδαιτερα και μαλλον θα σ΄ειχα γραμμενο, ξερεις, στη γνωστη ΄΄γωνια΄΄ επι τα εντος της μιας απ΄τις δυο μηροβουβωνικες μου πτυχες, αλλα επειδη μεταδιδεις απο τη ΝΕΡΙΤ, που την πληρωνω, σου κανω - αναγκαστικα - την τιμη... Αλλωστε εξ αιτιας σου, αρκετα παλιοτερα, ειχα διακοψει προωρα τη συνδρομη μου στη ΝΟVΑ, αναφεροντας τοτε στους εντεταλμενους για το θεμα σαν λογο της διακοπης, τις απαραδεκτες και συστηματικα σε βαρος του Ολυμπιακου μεταδοσεις των αγωνων που΄κανες. Ετσι, αν με κατηγορησεις εξ αρχης για εμφανη μεροληψια σε βαρος σου, θα΄χεις δικιο εδω που τα λεμε, αφου εγω δεν ειμαι ΄΄αντικειμενικος΄΄ οπως εσυ...Τί να κανουμε;

Ο λογος βεβαια για το...περισπουδαστο αρθρο σου, που ευστοχα και τσουχτερα δημοσιοποιει η αναρτηση του Σαββα.

1. Πρωτα - πρωτα, δεν ξερεις να γραφεις. Κινεισαι - ομολογω με ανεση - μεταξυ...φιλοσοφικων θεωρησεων της πλακας, τετριμμενων παρομοιωσεων, δακρυβρεχτων παραδειγματων και αλλων ανοησιων και κοινοτοπιων και μ΄ενα ψευτολόγιο υφος ΄΄δραματικου΄΄ χαρακτηρα, θελεις αρχικα να μας...προβληματισεις και μετα βεβαια να μας...εντυπωσιασεις.

2. Στη δευτερη περιοδο του...πονηματος σου και στο τελος, δεν βγαινει νοημα. Καθολου. Οσο κι αν προσπαθησα, δεν καταφερα να το...συλλαβω. Αρα ή εγω εχω προβλημα νοητικης...υστερησης ή εσυ εκανες συνεχεια... κοπανες μικρος στο μαθημα των Ελληνικων.

3. Ο Μανιατης, φιλαρακο, που εγραψες οτι ΄΄κουβαλαει το βαρος, ειναι αιχμαλωτος κ.λ.π.΄΄, εχει δειξει μεχρι τωρα στη Βραζιλια πως ειναι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. Αντιθετα ο Κατσουρανης, που ΄΄εβγαλε το βαρος απο μεσα του κ.τ.τ.΄΄, ηταν μεχρι την αποβολη του ( υπαρχει και...Θεος ) Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ.

4. Η μητρα ΟΛΩΝ των κακων γεννηματων, βρισκεται Σπυροπουλε στα ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ και ενω το ξερουμε οι παντες, εσυ σκοπιμως υποβαθμιζεις το θεμα μεχρις εξαφανισεως. Εκει, εγιναν φετος ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ( βλεπε και δηλωσεις Λουκας). Γιαυτο λοιπον, ασε τις...εθνικοπατριωτικες αιτιολογησεις και τα μαθηματα...φιλοπατριας. Οχι σε΄μας. Τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Σπυροπουλε ειναι σαν τα υγρα: ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΑ. Στη ζωη, για μια κουβεντα ή μια κινηση ή ενα μορφασμο ή και μια...σιωπη ακομα, διακοπτονται οριστικα ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ σχεσεις. Ασε επομενως τα...ασυμπληρωτα παζλ, τα 22+1 και τις... κατευναστικες προσπαθειες του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ τεχνικου team, κατα μερος. Μιλαμε για ανθρωπους με προσφατες, επωδυνες, ανεπουλωτες ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΕΣ ψυχοτραυματικες εμπειριες, με νευρα κι οχι...σπαγγους, κατω απο συνθηκες stress. ΑΝ, τα ΄΄πιανεις΄΄ αυτα. Θα μου΄πεις ισως ΄΄κι ο Κατσουρ, πως τα ξεπερασε΄΄; Εεε...πρωτον ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ στ΄αληθεια και δευτερον τί να σου ΄πω; Υπαρχουν κι οι αναισθητοι... Γιατι, σιγα μη μας διδαξει ΄΄ανωτεροτητα και ηθος΄΄ ο συγκεκριμενος...

5. Το παραδειγμα σου με τα ΠΑΙΔΙΑ του Μανιατη: ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΜΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑΣ... Δειχνει πολλα για τον χαρακτηρα σου και με το μαλλον χαμηλο ΙQ σου, δεν το καταλαβες και σου γλυστρησε... Πώς ξερεις ΕΣΥ την μελλοντικη αντιδραση τους απεναντι στα γεγονοτα που εζησε στο παρελθον ο πατερας τους; Και με ποιο δικαιωμα πρωτα - πρωτα τα πιανεις στο στομα σου; Εχει δεν εχει παιδια ο Μανιατης, δεν εχει σημασια. Μιλαμε για σχεση πατερα - γυιου. Ιερη και απολυτως ιδιωτικη. Αφησε λοιπον τα παιδια μας μακρια απο τετοιες συζητησεις Σπυροπουλε. Ειναι και ΄΄φτηνο΄΄ και πολυ μελό και απαγορευτικο εν τελει. Οσο για την ΄΄ευχη΄΄ και τηνπροβλεψη σου καταληγοντας, αποτελουν κι αυτα ενα δειγμα των λογων για τους οποιους σας ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ εσας τους ΄΄αντικειμενικους΄΄.

6. Για καποιον παιχτη (;) ονοματι Τζαβελλα νομιζω, δεν εχω να πω τιποτα. Το κομπλεξ στον ανθρωπο δεν γνωριζει πατο. Η περιπτωση του αφορα μαλλον ιατρικη ειδικοτητα με την οποια δεν εχω σχεση... Και

7. Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΤΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΑΖΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ΄΄ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΝ ΚΑΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΕ Τ΄ΑΥΤΙΑ...ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ. ΤΩΡΑ, ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ σωστά μιλάς, Απόστολε, όσον αφορά την επίκληση στο "συναίσθημα" του Σπυρόπουλου για τα παιδιά του Μανιάτη. Μία φθηνή, λαϊκίστικη επίκληση -όχι στο συναίσθημα- στη μιζέρια και στην κλάψα. Πουστριλίκια δηλαδής. Και όλο αυτό φανερώνει, πρώτα απ' όλα, έλλειψη επιχειρημάτων και μυαλού. Σπυρόπουλε, είσαι μια αφράτη λούγκρα και τίποτα παραπάνω.

Ο Τζαβέλλας στο Καραϊσκάκη ήταν μία καθώς πρέπει κυρία. Ούτε άχνα ούτε τίποτα. Μιλάμε για το χέσιμο του αιώνα ο τύπος. Ψευτομαγκιές στην Τούμπα, κυρία στο Καραϊσκάκη. Κότα λιράτη!

Είναι λίγο κυνικό αυτό που γίνεται με την εθνική. Είναι σαν να υπάρχουμε εμείς οι ολυμπιακοί και οι αντιολυμπιακοί κρυμμένοι με τον "εθνικό-αντικειμενικό "μανδύα. Ο Γάτας και ο Κοντός που σχολιάζουν ειρωνεύονται και "αδειάζουν" με τον τρόπο τους συνέχεια τους παίχτες του Ολυμπιακού. Ο Σπυρόπουλος έχει την απαίτηση να παίξει ο Μανωλάς τραυματίας αδιαφορώντας για τη συνέχεια. Μετά τη νίκη επί της Ρουμανίας στα νοκ άουτ, όπου ο Μήτρογλου ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα σε θρίαμβο, αθλητικές εφημερίδες είχαν στο πρωτοσέλιδο τους παίχτες της εθνικής να πανηγυρίζουν και ο Μήτρογλου απουσίαζε http://www.redplanet.gr/newspapers/Sport/sportday/sportday.2511635.html http://www.redplanet.gr/newspapers/Sport/goal_news/goal-news.2511698.html... Χθες, μετά την ισοπαλία με την Ιαπωνία, όλοι είχαν πρωτοσέλιδο τον Καραγκούνη. Αντικειμενικοί και πράσινοι. Γιατί; Τόσο μεγάλη ήταν η συνεισφορά του; Κάποιοι δεν έγραψαν καν για τον κορυφαίο Μανιάτη. Λες και είμαστε οι παραπεταμένοι συγγενείς.

Υ.Γ. Σπυρόπουλε, το μουντιάλ των γαύρων είναι ο Θρύλος ρε μαλάκα. Αυτό έχουμε για Θεό εμείς. Αλλά πού να καταλάβεις εσύ; Εσύ έχεις το χρήμα για Θεό. Πούστρα ξεγυρισμένη.

Εικόνα yiage

Ευστοχος και Πυρικαυλος παντα ο Αποστολος φιλε Θωμα οπως και εσυ.
Συμφωνω σε αυτο με τον Καραγκουνη.....χαχχαχααα Ειναι απιστευτο ο Μανιατης Γ Α Μ Ο Υ Σ Ε κι Ε Δ Ε Ρ Ν Ε απο το πρωτο ως το τελευταιο δευτερολεπτο και θεοποιησαν παλι την Καραγκουνα που δεν λεω φιλοτιμος οπως παντα αλλα εχει παιξει αλλες φορες καλυτερα, ασε το αλλο με τον Σαμαρα ρε παιδια...Η εγω δεν βλεπω καλα η ειμαι ασχετος τελειως, δεν εξηγειται.
Ο Σαμαρας ηταν Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο Σ και τον παρουσιασαν ως διακριθεντα, αν ειναι δυνατον. Του επαιρναν την μπαλα σαν να παιρνει κανεις παγωτο απο ενα διχρονο παιδακι, εχανε ολες τις ψηλες μπαλιες, δεν ξεμαρκαριζοτανε για να παρει μπαλα, σε μια αντεπιθα αυτος μολις που ειχε περασει την γραμμη του κεντρου ενω αν ακολουθουσε (με νορμαλ τρεξιμο εννοω)και ηταν κοντα στην μεγαλη περιοχη αριστερα θα ηταν μονος του στην μπαλα ειτε κεφαλια ειτε σουτ, εχασε και γκολ εκει που πηδηξε μοναχος του σαν κοπροσακουλα στο τελος του παιχνιδιου αλλα κερδισε ενα φαουλ..πωπωπω...στο ριπλευ ομως φαινεται να μην τον ακουμπα το ποδι του αντιπαλου, παλι καλα.
Συμπεραινουμε λοιπον οτι ακομα και αν επαιζε και η Κυρα-Αφροξυλανθη της γειτονιας μου αντι του Σαμαρα θα ειχε ηρωικη αποδοση απο την στιγμη που "υπερεβαλε εαυτον" για να καταφερει να καλυψει ουτε καν τα βασικα που χρειαζονταν για να επιτευχθουν απο εναν μετριο αριστερο χαφακι της σειρας. Αλλα επειδη η Κυρα-Αφροξυλανθη θα καταφερνε να φτιαξει δυο ολοκληρα πουλοβερ σε μια μερα ξεπερνωντας το προσωπικο της ρεκορ που ηταν ενα ολοκληρο πουλοβερ+δυο μανικια θα ηταν στους διακριθεντες ασχετως αν το μεγεθος ειναι μικροτερο και δεν μπορει να φορεθει απο κανενα εγγονακι της οποτε και δεν υπαρχει οφελος. Ασχετως αν οι αλλες γειτονισσες μπορουν να φτιαχνουν απο 3 πουλοβερ την ημερα,οοοοχι...κατα τα ΑΡΔακια η
Κυρα-Αφροξυλανθη ειναι η διακριθεισα!
Ετσι και με τον Σαμαρα μονο και μονο επειδη ιδρωσε λιγο παραπανω και μη καταφερνοντας τα βασικα οι ΑΡΔειοι τον εβγαλαν διακριθεντα.
Παμε στο πουστακι τωρα....Αν στην θεση του Κατσουρανη ηταν παιχτης του Ολυμπιακου θα ακουγαμε μεχρι και οτι τον εβαλε ο Μαρινακης να φαει κοκκινη για να τιμωρησει την ΕΠΟ, τους κλικαδορους κλπ κλπ. Σιγουρο αυτο και δεν χρειαζεται αναλυση.

Εχουν μπερδεψει οι ΑΡΔημοσιογραφοι την μπουτσα με την χτενα! Σιγουρα εκτος απο ανεπαρκεια ειναι και η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ αντι-Ολυμπιακη προπαγανδα.

υγ. Φιλοτιμο εδειξαν και οι αλλοι παιχτες της Εθνικης και δεν το παραβλεπουμε αλλα αυτοι που περισσοτερο ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΡΧΙΔΙΑ ηταν αυτοι του Ολυμπιακου τους οποιους τα Αρδικειμενικα ΑΡΔοΜΜΕ δεν προβαλαν -οπως επισημαινεις Θωμα και γινεται κατ εξακολουθηση πολυ καιρο τωρα- οπως θα τους αξιζε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γενικά, η γνώμη μου για τον Καραγκούνη και την προσφορά του στην εθνική είναι πολύ καλή. Θεωρώ ότι έχει δώσει πολλά στην εθνική. Παρ' όλα αυτά, είναι ντροπή για την ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2014 να στηρίζεται ακόμα στον Καραγκούνη και αυτό είναι και αποτέλεσμα του Σάντος και όλου του ποδοσφαιρικού ΑΡΔοσυρφετού. Θα έπρεπε ο Σάντος να κάνει ανανέωση από τα προκριματικά, διότι τώρα είναι αργά. Τώρα και τον Φετφατζίδη να βάλει, θα παίξει με άγχος και πιθανότερο είναι να μην τα πάει καλά -όπως και έγινε. Έτσι, έπρεπε να κάνει ανανέωση από τα προκριματικά και να έπαιζαν πιο νέοι παίχτες. Αυτοί που αξίζουν. Ας τον έπαιρνε και τον Καραγκούνη, αλλά να μην στηριζόταν το παιχνίδι πάνω του. Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για τον Κατσουράνη. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς οι γαύροι. Δεν ξέρω κανέναν φίλαθλο που να έχει πει από προχθές ότι ο Κατσουράνης αξίζει να παίζει βασικός. Μέχρι και το vazeletta τον έκραξε. Ας βάλει τον Σάμαρη που είναι το μέλλον. Είπαμε, όμως, όχι τώρα στα ξαφνικά. Έπρεπε να τον έχει δουλέψει από τα προκριματικά ώστε να είναι έτοιμος στο μουντιάλ. Υπάρχει αναξιοκρατία και εμένα αυτό με αηδιάζει, με αποστρέφει. Καμία σύμπλευση με την εθνική δε νιώθω. Θέλω να πάει καλά, να διακριθεί και χαίρομαι που οι παίχτες του Ολυμπιακού κάνουν τη διαφορά, αλλά δεν μπορώ να τη νιώσω δική μου ομάδα.

Οι μόνοι παίχτες στην εθνική που έχουν καλή φυσική κατάσταση είναι οι παίχτες του Ολυμπιακού. Είναι ένα μπόνους για τη δουλειά του. Πραγματικά, σύγγαυροι, είναι ένα επίπεδο πάνω απ' όλους τους άλλους σε φυσική κατάσταση οι παίχτες μας. Μόνο ο Παπασταθόπουλος θα μπορούσε να συγκριθεί. Βέβαια, αν έκανε ο Μανωλάς τα λάθη του Παπασταθόπουλου σήμερα θα ήταν κρεμασμένος... Βλέποντας όλους τους άλλους σέντερ μπακ των μεγάλων εθνικών ομάδων, δε βρίσκω λόγο να πουλήσουμε τον Μανωλά κάτω από 15 μύρια...

Εικόνα yiage

Συμφωνω σε ολα μονο σε ενα που νομιζω πρεπει να επισημανθει.
Τον Σαμαρη οταν τον πηρε και τον εβαλε ο Σαντος στην Εθνικη εκανε πολυ καλες εμφανισεις και μαλιστα ειδαμε τον Σαμαρη να χωνεται και να μπαινει πιο πολυ στα ορια και μεσα της αντιπαλης περιοχης με πολυ καλα σουτ που απο ελλειψη τυχης δεν κατεληξαν γκολ(αν κατεληγαν γκολ θα τον εκανε και βασικο σιγουρα) οποτε δεν πιστευω οτι θα χρειαστει χρονο για να προσαρμοστει αφου απο τον Δεκεμβριο αν δεν κανω λαθος που μπηκε στην Εθνικη εχει δειξει να συνεργαζεται αψογα και να κανει πολυ καλες εμφανισεις με γρηγορες και σωστες πασες, προωθησεις και πολλες επιτυχημενες προσπαθειες στα καθηκοντα του και στις πρωτοβουλιες που επαιρνε.
Ο Φετφατζιδης πρεπει να ξεκιναει ειναι ζωηρος μαχητικοτατος και δινει την μπαλα με την μια-θυμαμαι σε μια φαση προχτες απο την αμυνα δεξια εδωσε πολυ γρηγορα την 30μπαλια μπροστα αριστερα με τετοια φαλτσα που ο συμπαικτης του(Κονε? δεν θυμαμαι τωρα) δεν χρειαστηκε να δυσκολευτει καθολου στο κοντρολ της μπαλας και αυτος με την δευτερη επαφη πιο μπροστα οποτε και η Γρηγορη Αναπτυξη της ομαδας μας η οποια απο αμυνομενη στην περιοχη της μεσα σε 3 δευτερολεπτα βρεθηκε εξω απο την αντιπαλη περιοχη με τρεις δικους μας. Αυτο δεν θα μπορουσε να το καταφερει ο Σαλπιγγιδης μιας και δεν εχει ουτε την πασα ουτε και το "μυαλο" και την τεχνικη του Φετφα.

Ο Μανωλας οπως το λες θα ηταν κρεμασμενος αν εκανε τις γκελες του Παπασταθοπουλου. Αγγιξε το τελειο ο μικρος προχτες και αξιζει παραπανω απο 15 μυρια αν βλεπει καποιος την ηλικια του και το τι παιζει στην Βραζιλια.

υγ. Ασχετο αλλα πιστευω αξιζε και ο Τατος να ειναι εκει καθως και Φορτουνης Δ.Παπαδοπουλος. Για τον Αβρααμ ηταν εγκλημα που δεν τον καλεσε, εννοειται.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ακόμα χειρότερα, λοιπόν, που ο Σάμαρης τα πήγε καλά και αντ' αυτού παίζει ο Κατσουράνης.

Λες για την πάσα στον Κονέ που εν τέλει προχώρησε και έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ε; ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πάσα πραγματικά. Ευφυέστατη και γρήγορη. Εκεί που ξαφνικά ήταν η μπάλα μας έξω από την περιοχή μας δημιούργησε πολύ καλές προϋποθέσεις για αιφνιδιασμό. Μόνο ο Φετφατζίδης θα μπορούσε να την κάνει στην εθνική. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ ασταθής ο πούστης, όπως στον Ολυμπιακό.

Κοίταξε Γιάννη, πολλοί δεν έπρεπε να είναι στη Βραζιλία και πολλοί θα έπρεπε να είναι στη θέση τους. Παιχτικά και μόνο δε θα έπρεπε να είναι ο Τζιώλης, ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Γκέκας, ίσως και ο Μόρας. Επειδή, όμως, ο Καραγκούνης και ο Γκέκας προσέφεραν πολλά στην εθνική δίνω μια δικαιολογία στον Σάντος. Ο Κατσουράνης δε θα έπρεπε να είναι σίγουρα και παιχτικά και επειδή με τις μαλακίες του έκανε άνω κάτω ολόκληρη την εθνική. Και η προσφορά του είναι ανύπαρκτη στην εθνική. Το ίδιο και ο Τζιώλης. Τον Μόρα δεν τον παρακολουθώ στην Ιταλία, αλλά ο Αβραάμ άξιζε ηθικά και μόνο να είναι στην Βραζιλία. Η θυσία που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εθνική πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Θα δικαιολογούνταν η απουσία του μόνο αν ο αντικαταστάτης του ήταν κλάσεις ανώτερος. Είναι ο Μόρας τέτοιος; Σε καμία περίπτωση. Από 'κει και πέρα, ο Ταχτσίδης δεν ξέρω τι μπορεί να δώσει στην εθνική. Πολύ μαμόθρεφτος ρε παιδί μου. Μην πω για τη νούλα τον Σαμαρά... Αν δεν έπαιρνε τον Γκέκα, κακά τα ψέματα, ο Αθανασιάδης έπρεπε να είναι στην εθνική. Δηλαδή να πάει ο μυτόγκας ο Παπαδόπουλος στα 34 του και να μην πάει αυτός που θα καλέσεις αναγκαστικά στην επόμενη κλήση σου; Τέλος πάντων, αυτά είναι υποκειμενικά κριτήρια.

Εικόνα yiage

@Μονο και μονο επειδη οντως εκανε καλη χρονια ο μυτογκας και ηταν μαμουνι ολη την σεζον. Οσον αφορα τον Κλανους -δε λεω, ενταξει- στο μελλον ομως πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλυτερος αρκει να τρωει πολυ φασολαδα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και να μην ξεχάσει και τη φόρα, ε;

Εικόνα yiage

χαχαχααα...Θωμα την παρει δεν την παρει την φορα, Κλανους -οπως τον λεει και ο Μανωλης- θα μεινει.

Εικόνα apostolos gaganis

Πολυ ψαγμενες παρατηρησεις, Θωμα. Αυτο ακριβως μ΄αρεσει. Να κανει καποιος τις διαπιστωσεις του, ΄΄σκαβοντας΄΄ βαθυτερα απ΄την επιφανεια. Να μη στεκεται στον ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ, αλλα ν΄αναζητει τον ΓΟΝΟΤΥΠΟ. ΄΄Εν τω βυθώ η αληθεια΄΄, ειπαμε... Και τουτος ο ιστοτοπος εχει πολλους ΄΄σκαφτιαδες΄΄, τοσο...αναρτησιολογους οσο και σχολιαστες. Εξαιρετικους. Και ο ενας φερνει τον αλλο...