ΒΑΛΙΤΣΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΟΜΑΖΟΥ



Σεπτέμβριος του 1966. Μετά το χαμένο πρωτάθλημα της προηγουμένης περιόδου (1965-66) με τρόπο καθαρά μαντζεβελακικό (αναφερόμαστε στον περιβόητο αγώνα Πανιωνίου-ΠΑΟ, όπου ο ''αδιάφορος'' Πανιώνιος έκοψε το πρωτάθλημα από την Πανάθα), ακολουθεί ένα καλοκαίρι χαοτικών εξελίξεων για τον Παναθηναϊκό. Ο Καμάρας στέλνει επιστολές στις εφημερίδες ζητώντας να απολυθεί ο Μπόμπεκ, το μέρος του παίρνουν αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ (Παπαεμμανουήλ, Λουκανίδης μεταξύ αυτών), ενώ ο ενορχηστρωτής των πάντων, Αντώνης Μαντζεβελάκης, κατηγορεί ανοιχτά τον Κροάτη τεχνικό με επιστολή του στην ''Ηχώ'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα, για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-7-1966
 

 

 
Ο μεγάλος εχθρός του ''βαλιτσοφόρου'' Μαντζεβελάκη, Μίμης Δομάζος, παίρνει ανοιχτά το μέρος του προπονητή του και κατηγορεί τους συμπαίκτες του ως προδότες, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον Αριστείδη Καμάρα. Η κατάσταση πάει να ξεφύγει, με πολλά μέλη του Παναθηναϊκού να στηρίζουν το Μαντζεβελάκη και άλλα να στηρίζουν τον Μπόμπεκ και αποφασίζουν όλοι να λύσουν οριστικά το θέμα σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑΟ, στις 18 Σεπτεμβρίου 1966.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-9-1966
 

 

 

 

 
Φτάνει λοιπόν η ώρα της Γ.Σ. και μετά από παρασκηνιακές πιέσεις, η πτέρυγα Μαντζεβελάκη υποχωρεί και ξαναβγαίνει μπροστά ο φίλος του Μπόμπεκ και του Δομάζου, Λουκάς Πανουργιάς. Βεβαίως, όταν λέμε ''υποχωρεί'' ο ''βαλιτσοφόρος'', δεν εννοούμε αμαχητί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-9-1966
 

 
Την ίδια μέρα, ο ΠΑΟ υποδέχεται σε φιλικό αγώνα στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο, μπροστά σε περίπου 20.000 οπαδούς του. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στήριζαν τον Μπόμπεκ και έφτασαν σε σημείο να πηγαίνουν 5.000 άτομα στις προπονήσεις. Οι δικές τους αντιδράσεις κατά κύριο λόγο βοήθησαν τον Κροάτη να επιβάλλει τις απαιτήσεις του και να τιμωρήσει τους περιβόητους ''5'' παίκτες του ΠΑΟ που τον είχαν κράξει δημοσίως, προχωρώντας στην περιβόητη ''ανανέωση του Μπόμπεκ'', η οποία μνημονεύεται μέχρι σήμερα από τους παλιούς οπαδούς και τους ρεπόρτερ του ΠΑΟ. Στο φιλικό αυτό ματς με τον Πανιώνιο λοιπόν, διαιτητής είναι ο κύριος Ελευθεριάδης. Σύμφωνα με τον Τύπο, περνάει πριονοκορδέλα την Πανάθα, φτάνοντας το Δομάζο στα όριά του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-9-1966
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-9-1966
 

 
Σάλταρε ο Δομάζος με το πέναλτυ που δεν του έδωσε ο Ελευθεριάδης, πήρε έναν κουβά νερό και του τον άδειασε στο κεφάλι. Την επομένη όμως η ''Ηχώ'' κάνει κάποιες αποκαλύψεις γύρω από αυτό το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-9-1966
 

 

 
Φίλος του ΠΑΟ λοιπόν ο κύριος Ελευθεριάδης, ο διαιτητής του φιλικού αγώνα ΠΑΟ-Πανιώνιος. Ήτανε λέει ''κατά της επικρατούσης καταστάσεως'' και ήταν ''επηρεασμένος δυσμενώς''. Ποια ήταν η ''επικρατούσα κατάσταση''; Ο Μπόμπεκ που στηριζόταν διοικητικά από τον Πανουργιά. Ποιος μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τον Ελευθεριάδη; Ο εχθρός του Μπόμπεκ, που τη συγκεκριμένη μέρα περνούσε στο παρασκήνιο του ΠΑΟ. Ο Αντώνης Μαντζεβελάκης, μέγας φίλος-χορηγός όλων των Ελλήνων διαιτητών. Την ημέρα που η παράταξή του μαύρισε τον Πανουργιά, αλλά ηττήθηκε πανηγυρικά στις εκλογές για το νέο Δ.Σ του ΠΑΟ, πήρε την εκδίκησή του στο γήπεδο. Αυτό ήταν το προοίμιο των όσων θα ακολουθούσαν μέσα στη σεζόν 1966-67. Πολλοί διαιτητές κυνηγούσαν τον ΠΑΟ, κατά κύριο λόγο όμως παίκτες του ΠΑΟ αποδεικνύονταν ''ματιασμένοι'' μέσα στα ματς. Ό,τι συνέβη την προηγούμενη σεζόν, στο παιχνίδι Πανιώνιος-ΠΑΟ που στοίχισε το πρωτάθλημα για την Πανάθα, το είδαμε αρκετές φορές και την περίοδο 1966-67. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την κατάκτηση των δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, το 1966 και το 1967, ήταν και ο γίγαντας Αντώναρος Μαντζεβελάκης...

Σχόλια

Εικόνα ALEXIS7GER

τεραστιος παράγων ο εκλιπων για το τριφύλι και πέραν των βαλιτσών κλπ εμείς οι Ολυμπιακοί πρέπει να κρατήσουμε το εξης..ΔΟΥΛΕΥΕ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ για την αγάπη του ,τον ΠΟΑ...Ας ειχαμε και εμείς εναν τέτοιον στο μπασκετ και σου ελεγα εγώ που θα πηγαινε ο κάθε τρακης

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχα! Ωραίο τελείωμα!