ΙΟΡΝΤΑΝΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ 1971



Έχουμε παρουσιάσει σε τρία (ως τώρα) άρθρα τα παραμύθια των βάζελων σχετικά με τις ελληνοποιήσεις παικτών επί Χούντας και τις περιπτώσεις των Άλτσιμπαρ, Πολέτι και Νικολάου. Είδαμε το πώς απέκτησε το 1971 ο ΠΑΟ το διεθνή με την Εθνική Νέων Ρουμανίας Καραμανλή. Σήμερα θα δούμε την περίπτωση Ιορντανέσκου, που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο.
 
Σεπτέμβριος του 1971 και το συλλογικό όργανο του ΠΑΟ, τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' του Χαλκιόπουλου, ανακοινώνουν μία μεταγραφή-βόμβα για την ομάδα τους. Είναι ο Ρουμάνος Ιορντανέσκου, που ''έχει ελληνικές ρίζες και λέγεται Ιορδανίδης'' (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 4-9-1971
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 8-9-1971
 
 
Τα ίδια τα βαζέλια παραδέχονται πως προσπαθούσαν να πάρουν ΡΟΥΜΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή, όπως βλέπουμε στο τελευταίο απόκομμα, κατηγορώντας τους Ολυμπιακούς ότι κάνουν τα ίδια (θα δούμε σε προσεχή ανάρτηση την ιστορία του Ανταμάκε-Αδαμάκη). Με τα πολλά ο Ιορντανέσκου δεν ήρθε ποτέ στη χώρα μας, επειδή κατά κύριο λόγο τα βαζέλια (και η ΑΕΚ αργότερα που τον διεκδίκησε) δεν είχαν λεφτά, αλλά και επειδή δεν τον άφηνε η ρουμάνικη Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να φύγει. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1982, στα τελειώματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τον έφερε ο Βαρδινογιάννης στον ΟΦΗ και ανέλαβε για μία χρονιά και προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, το 1998.
 
Όταν οι βάζελοι κυνηγούσαν τον Άλτσιμπαρ και το Νικολάου, δεν είχανε πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις. Όταν βαφτίζανε Έλληνες το Βερόν και τον Ντεμέλο, δεν είχανε πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις. Όταν έκαναν άνω-κάτω τον κόσμο για να πάρουν το Ρουμάνο Ιορντανέσκου ως ''Ιορδανίδη'', δεν είχανε πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις. Τα βαζέλια που θεωρούν ότι ο ΡΟΜΑΙΝ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ δεν ήταν Έλληνας, επειδή υπήρξε διεθνής με την Εθνική Γαλλίας, δεν είχανε πρόβλημα να θεωρούν Έλληνα (που είναι ο άνθρωπος) το διεθνή με την Εθνική Νέων Ρουμανίας ποδοσφαιριστή τους Νίκο Καραμανλή.
 
Βαζελάκια, πάμε.