ΔΕΥΤΕΡΗ Γ.Σ. ΠΑΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ PART 1



Είχαμε δει σε παλαιότερη ανάρτηση την πρώτη Γ.Σ. του ΠΑΟ επί Χούντας, το καλοκαίρι του 1967. Σήμερα θα δούμε τη δεύτερη Γενική Συνέλευση των μελών της Πανάθας, το Σεπτέμβριο του 1971. Λίγους μήνες μετά το Χουντέμπλεϋ, στο οποίο έφτασαν με διορισμένη διοίκηση από τον Ασλάνα (πρόεδρος του ΠΑΟ κατά το ''έπος του Χουντέμπλεϋ'' ήταν ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαμοσφακίδης), τα βαζέλια συγκεντρώθηκαν για να εκλέξουν το νέο τους Δ.Σ.. Χρέη προέδρου, μόνο και μόνο για να οδηγήσει το Σύλλογο στις αρχαιρεσίες, εκτελούσε ο γιατρός του ''Ευαγγελισμού'' Αγνάντης. Στα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1971 έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, αφού τότε δήλωσε δημοσίως ο ΓΓΑ Ασλανίδης πως είναι Παναθηναϊκός. Ο ίδιος μας είπε πως το 1952 υπέβαλε αίτηση εγγραφής μέλους στον ΠΑΟ, η οποία απερρίφθη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-9-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-9-1971
 

 
Σήμερα θα δούμε την ιστορία των συγκεκριμένων αρχαιρεσιών μέσα από τα ''Παναθηναϊκά Νέα'', το συλλογικό όργανο του ΠΑΟ=''ΠΡΑΣΙΝΗ'' της εποχής. Θα δούμε το πώς πανηγύριζαν τα βαζέλια για την εκλογή του Κίτσιου (σήμερα τον θεωρούν ''κακό'', επειδή δεν τους υπερασπίστηκε στο θέμα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη διαμάχη του ΠΑΟ με το Δήμο Αθηναίων, μία υπόθεση βαζελο-προπαγάνδας με την οποία γελάσαμε εδώ) και το πώς τους αποθέωνε ο οπαδός τους και ΓΓΑ της Χούντας, Κώστας Ασλανίδης.
 
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 1971 λοιπόν και τα βαζέλια μαζεύονται για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου τους. Τρία ψηφοδέλτια υπάρχουν. Ένα του πρώην κυβερνητικού επιτρόπου του ΠΑΟ και διοικητή της Δεύτερης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στρατιωτικού Κίτσιου, ένα δεύτερο του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων (επί Χούντας, πίσω από το χουντικό δήμαρχο Ρίτσο) κινηματογραφιστή Ανέστη (ήταν μέλος του ΠΑΟ από τη δεκαετία του '60, πριν τη Χούντα) και ένα τρίτο του κυρίου Καραδήμου. Η μάχη μεταξύ Κίτσιου-Ανέστη θα είναι μεγάλη και κανείς δεν θα καταφέρει να εκλεγεί με την πρώτη (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 4-9-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
O Aσλάνας αποθεώνεται από τα μέλη του ΠΑΟ, τα οποία αποφασίζουν ''δια βοής'' να τον βάλουν στην οικογένειά τους. Αναφέρεται στην Πανάθα ως ''ο ενδοξότερος Σύλλογος της χώρας'', ενώ αποκαλύπτει πως 19 χρόνια πριν το 1971, δηλαδή το 1952, προσπάθησε να εγγραφεί μέλος στον ΠΑΟ δίχως επιτυχία. Με λίγα λόγια δηλώνει ΒΑΖΕΛΟΣ δημοσίως.
 

 
Ο τρίτος υποψήφιος πίσω από Κίτσιο-Ανέστη, ο κύριος Καραδήμος, λέει πως ''η αγάπη του Ασλανίδη για τον ΠΑΟ είναι δεδομένη''. Η Συνέλευση στιγματίζεται από επεισόδια μελών με τον Ανέστη, ο οποίος τόλμησε να εγκωμιάσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Έτσι, για τα βαζέλια ο Ανέστης ήταν ο ''κακός του παραμυθιού''. Στο ψηφοδέλτιο του ''καλού του παραμυθιού'' στρατιωτικού της Χούντας Κίτσιου μπήκαν ο Αδαμάντιος Πατέρας, πατέρας του Νικόλα Πατέρα-''καπετάνιου των ονείρων'' των σημερινών υπαλλήλων της Μπύρας 13 και ο ''μέγας αντιχουντικός'' εργολάβος Ηρακλής Τσίπρας, θείος του σημερινού αρχηγού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Alexis, ο οποίος έκανε ''μεγάλο αντιχουντικό αγώνα'' εκείνη την περίοδο παίρνοντας τα περισσότερα δημόσια έργα από την ''Επανάσταση'', παρέα με το γαμπρό του Παττακού.
 
Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση ορίζεται για τις 8 Σεπτεμβρίου 1971. Στο ενδιάμεσο, τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' ξεκινούν εκστρατεία για να εκλεγεί ο ''κακός χουντικός'' (όπως μας λένε σήμερα τα βαζέλια) Κίτσιος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 8-9-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
''Νικητής ο Κίτσιος για το καλό του ΠΑΟ'', κραυγάζουν τα ''Παναθηναϊκά Νέα'', ενώ όπως διαβάζουμε εδώ,
 

 
οι ''παλαιοί παράγοντες του ΠΑΟ'', δηλαδή οι Απόστολος Νικολαϊδης-Λουκάς Πανουργιάς-Αντώνης Μαντζεβελάκης, ήθελαν να βγει πρόεδρος του ΠΑΟ ο Κίτσιος και αυτοί ρύθμιζαν τα πάντα στον Παναθηναϊκό, παρά το ότι είχαν διαγραφεί. Όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, η διαγραφή τους έγινε με αφορμή τα σκάνδαλα που βγήκαν στη φόρα μετά τον έλεγχο των στρατιωτικών στον ΠΑΟ το 1968 και όχι επειδή ''η κακή Χούντα δεν ήθελε τους δημοκράτες Παναθηναϊκούς''. Αύριο θα δούμε το πώς εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΟ ο Κίτσιος, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 1971. Γιατί ο Κίτσιος που διαπραγματεύτηκε το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ στην κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο του 1972 δεν διορίστηκε από τη Χούντα. Εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΟ με τις ευλογίες όλων των γνωστών ιστορικών Παναθηναϊκών παραγόντων...

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

ευτυχως που μπαινει η ΛΑΓΟΜΑΝΑ και παιρνουν αερα ταρχιδια μας...

Εικόνα apostolos gaganis

ΣΕΙΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ( Μερος 1ο )

Οι ημερες που διανυουμε στα αθλητικα αδελφοι, ειναι απο κρισιμες εως απολυτα παλαβες. Δυο απο τα κυριοτερα χαρακτηριστικα τους ειναι βεβαια οι νεογαυροι ή πασχοντες απο τη νοσο των Αρχιμεμέδων ή Συνδρομο της οπαδικης θηλεοποίησης ( FFS ), ενω το δευτερο αποτελει φυσικα το...αναποσπαστο ταιρι μας, η απανταχου βαζελογενεά, των μελων της διακρινομένων εις τους σωφρονας (ολιγοι) εως τους ενοχλητικους ή και αηδείς. Θεωρω ως εκ τουτου απαραιτητα ορισμενα μαθηματα Θρησκευτικων, προκειμενου να ολοκληρωθει η ...αντιστοκώδης επιχειρηματολογικη φαρετρα του ιστοτόπου μας, δηλονοτι στο διαθεσιμο Ουσιαστικο να προσδεσουμε και το...Υπερουσιαστικο armamentarium. Η σειρα θ΄αρχισει με ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ( τον ΄΄Αποστολο΄΄, δηλαδη ) και προγραμματιζονται για τη συνεχεια ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ, ΑΦΟΡΚΙΣΜΟΙ, ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ κ.λ.π. Η γλωσσα ισως δυσκολεψει λιγο ( τί να κανουμε, ετσι ειναι τα εκκλησιαστικα...), αλλα δεν πειραζει. Υπαρχουν και οι...μπαμπαδες για τους πιτσιρικαδες, οχι ολους βεβαιως...Να επισημανω οτι ο ψαλτης - αναγνωστης του ΄΄Αποστολου΄΄, δεον να απαγγελλει το κειμενο εμμελώς, ευκρινως και σεμνοπρεπώς...Ξεκιναμε λοιπον:

- Πρόσχωμεεεν...

- ( ψαλτης ) Απαντες οι γαυριωντες εν δοξη και τιμη, σπευσατε ουν λαβείν ποτηριον αγαπηηης...( Σ.Σ. αυτοι ειναι οι Στιχοι, που προηγουνται παντα του κυριως κειμενου )

- Σοφίααα...

- ( ψαλτης ) ΠΡΟΣ ΡΑΜΙΤΑΣ Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΑΑ...

- Πρόσχωμεεεν...

( ψαλτης ) Αδελφοίιιι...
Οι πατερες υμων, οι την Εβδομην Θυραν ηρωϊκως φρουρησαντες και δικαιωθεντες, δι΄ο και Επταδίται κληθεντες, κατηγωνισαντο Βαρδίνου και Ιωαννου βασιλειας, ειργασαντο ποδών σφαιρικην δικαιοσυνην, εφραξαν στοματα βαζέλων πολεμίων, έσβεσαν δυναμιν χολερικού διαιτητων πυρός, έφυγον οπαδικας μαχαίρας, ενεδυναμώθησαν απο λιθίνας δοκιμασίας, εγεννηθησαν ισχυροι εν αγώσι ( Σ.Σ. τα ντερμπι...), κατετροπώσαντο παραταξεις αλλοτρίωωωων...

Και αλλοι μεν εν ταις μαχαις εθυσιασθησαν, ειτε εξ αλλοφρονος χαρας ειτε μη αποδεχομενοι ατιμωσιν, ετεροι δε ηλιθιων εμπαιγμών πειραν ελαβον, αχρις ακραιας υπερβασεως της εαυτων υπομονήηηης...

Υμεις δε, Ρατμίται ενδοξοι, τεκνα αγαπητα και εφαμιλλα αξίων προπατόρων, αποτάξατε τας του πρασίνου Βελίαρ τας δολιοτητας, ουχι δια προσευχης και εναρετων λογων, αλλ΄εν αρχη μεν πνευματικη τε και ηθικη μαστιγώσει, είτα δε φράσσοντες εσαεί απάσας τας εισοδους του πονηρου άμα τε και ιοβολου όφεως, δεικνύοντες ούτω τοις πάσι την ερυθρολευκον ισχύν και μηδέποτε αμνημονούντες των λογων Αυτού, οτι ΄΄τα οψώνια της αμαρτιας έστωσαν επαισχυντα εις αιωνα, δια τους αδικουντας και υβρίζοντας υμαααας΄΄...

Η Μαρινακειος χειρ επι παντων υμων, παικτων, οπαδων, ιδία δε Ρατμιτών, προς κατίσχυσιν του υμετερου και πανευφήμου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και εν παντί ονειδισμόν των πολεμουντων υμααα -α,-α...-α -α...-αααας. ( καταληξις )

- Ειρηνη σοι τω αναγινωσκοντιιι...

- ( ψαλτες ) Αλληλουϊα, Αλληλουϊα, Αλληλουϊααα...

Υ.Γ. Αλληλουϊα σημαινει ΄΄Υμνειτε τον Κυριον΄΄, εν προκειμενω οπου Κυριος διαβαζεται ΘΡΥΛΟΣ ( ελπιζω να με συγχωρησει...).

Εικόνα μαουνιέρης

Πρέπει κάπου να ενθέσεις και το "ως ράκος καταμηνίων" από την Εσθήρ... (: βδελύσομαι αυτό ως ράκος καταμηνίων και ου φορώ τούτο εν ταις ημέραις της ησυχίας μου). Δώσ' του, Απόστολε! Οι κατηχούμενοι αγωνιούν.

Εικόνα μαουνιέρης

Συμπλήρωση: το έχω μεταφράσει ως "αιδοιόμακτρον". Δεν είναι μεν η λέξη αυτή τόσο ποιητική όσο το "ράκος καταμηνίων", αλλά διαθέτει ένα σφρίγος σχεδόν αισθητό.

Εικόνα apostolos gaganis

Good morning George! Χωρις να το ξερω ή να σε ξερω, ετσι το λεω απο χρονια πολλα...Ελα Παναγια μου...

Εικόνα μαουνιέρης

Απόστολε,δεν διεκδικώ κανένα copyright. Οι γνωρίζοντες ελληνικά εύκολα το σκαρώνουν. ΟΕΔ! Χαίρε!

Εικόνα μαουνιέρης

Μετά την τόση χουντομπόχα, ας ακούσουμε σύγγαυροι τούτο το ωραίο τραγούδι:

http://youtu.be/_l5bErT8pI0

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΕΡΑΙΑ ΑΘΑΝΑΤΕ
Μιχάλης Γενήτσαρης και Στέλιος Καζαντζίδης

Εικόνα Εν Αθήναις

Πάλι τα ίδια θα λέμε;
Εάν η υποβολή αίτησης εγγραφής στον ΠAO κάνει τον Ασλανίδη Παναθηναϊκό, τότε και ο Γουλανδρής Παναθηναϊκός ήταν.
Κάνω κάπου λάθος;

Και εάν ήταν τόσο Παναθηναϊκός ο Ασλανίδης, γιατί δε μας χάρισε την τιμωρία του 1973, μετά το κυνηγητό του Κωνσταντίνου στον Συνετόπουλο, μέσα στο γήπεδο σας;

Τότε που ο Συνετόπουλος παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ του Παπαγεωργόπουλου στα 100 μέτρα...
Αυτή η ιστορία μπήκε άραγες στο βιβλίο του κ. Μαυρωνά;

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, κάνεις λάθος. Τσέκαρα όλα τα παλιά δημοσιεύματα και δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ΝΙΚΟΣ Γουλανδρής ήθελε να εγγραφεί μέλος στον ΠΑΟ. Υπήρχε μία φημολογία πως ο ΒΑΣΙΛΗΣ Γουλανδρής θα γινόταν μέλος στον ΠΑΟ το 1959, σε μία Γενική Συνέλευση ιστορική για την ομάδα σου, στην οποία ειπώθηκαν πράγματα από βαζελο-παράγοντες που αξίζουν να γίνουν ξεχωριστή ανάρτηση εδώ μέσα. Ούτε κι αυτό για το Βασίλη Γουλανδρή επιβεβαιώνεται πάντως. Η φημολογία για τα υποτιθέμενα πράσινα αισθήματα του κυρ-Νίκου βγήκε από τον τενεκέ Χαλκιόπουλο στα ''Παναθηναϊκά Νέα'', με ένα απόκομμα του Αυγούστου του 1974 που το βάλαμε και παλιότερα,

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

αλλά αυτό το έλεγε μόνον ο Χαλκιόπουλος. Κανείς άλλος δεν έχει πει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Αν υπάρχει κάτι άλλο, δείξ΄το να το τσεκάρουμε ή πες μας πού το βρήκες. Από το 1958 ο Γουλανδρής χάριζε λεφτά στον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται στον επίσημο πίνακα δωρητών του Ολυμπιακού που δημοσιεύτηκε στην ''Ηχώ'' το 1966.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Ο Ασλανίδης το 1973 δεν ήταν ΓΓΑ, ώστε να μπορεί να χαρίσει ποινές παικτών. Κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσεις το γιατί δεν σας χάρισε ο τότε ΓΓΑ Βλαδίμηρος την ποινή του Κωνσταντίνου. Ο Παττακός πάντως έδινε υποσχέσεις πως θα το κάνει, αλλά τον πρόλαβε ο Ιωαννίδης και τον ανέτρεψε. Το μέλος του ΠΑΟ Ιωαννίδης, έτσι; Αυτός που ανεβοκατέβαζε τις διοικήσεις στον ΠΑΟ όποτε και όπως γούσταρε και αυτός για τον οποίο αναρωτιόντουσαν οι εφημερίδες της Μεταπολίτευσης αν θα πρέπει να του απονεμηθεί το ''χρυσό τριφύλλι''.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130624/o-pattakos-kai-i-poin...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140409/diktatoras-ioannidis-...

Τέλος, μια που το ανέφερες, σε λίγες μέρες θα δεις το τι έγραφαν τότε τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' για τη διοίκηση της ομάδος σου και πόσο αστείοι είναι οι σημερινοί φωστήρες-ερευνητές του ΠΑΟ, που ισχυρίζονται πως ''ο ΠΑΟ δεν αποχώρησε από το Καραϊσκάκη, υπήρξε σκάνδαλο για να ευνοηθεί ο γαύρος με τη διακοπή του ντέρμπυ στο Καραϊσκάκη το 1973''.

Άντε, βάλε ΣΚΑΙ τώρα, σε λίγη ώρα θα βγουν σε ''πανελλήνια αποκλειστικότητα'' οι στημένες κασέτες του Κορέα στο επίσημο κανάλι της ΚΥΠ, το αλαφουζο-κάναλο...

Εικόνα Εν Αθήναις

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού, αυτοί για τους οποίους ανέφερες πως ξέρουν κάτι περισσότερο για το «φιλικό του ΠΑΟ με τα SS», μπορούν να σε βοηθήσουν.
Όχι για το φιλικό, αλλά για τον Γουλανδρή.
Επίσης, σύμφωνα με δική σου ανάρτηση, ο Γουλανδρής είχε αιτηθεί να γίνει μέλος και σε άλλους συλλόγους, σωστά; Άρα δεν υπήρξε οπαδός μόνο του Ολυμπιακού, σύμφωνα πάντα με τη δική σου λογική...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά. Σύμφωνα με τη δική μου λογική λοιπόν, περιμένω να μου δείξεις ΕΝΑ απόκομμα εφημερίδας στο οποίο να φαίνεται ότι ο Ασλανίδης προσπάθησε να γίνει μέλος σε κάποιο Σύλλογο ΠΡΙΝ ΤΟ 1967. Εγώ λέω ότι μόνο στον ΠΑΟ προσπάθησε να γίνει μέλος πριν πάρει εξουσία στα χέρια του ως ΓΓΑ. Έβαλα και τα αποκόμματα πολλών εφημερίδων, με τον ίδιο να το λέει δημοσίως. Εσύ λες κάτι άλλο. Δείξε μας τα στοιχεία σου ή έστω υπόδειξέ μας πού να κοιτάξουμε και σου υπόσχομαι να τα βάλω εδώ μέσα, όπως έγινε με το απόκομμα της ''Ηχούς'' του 1959 για το Σάββα Θεοδωρίδη. Ο Γουλανδρής έγινε μέλος σε πολλές ομάδες, ενώ ο Ασλανίδης ήθελε να γίνει μέλος μόνο στην ομάδα σου. Περιμένω λοιπόν. Επίσης περιμένω να μου υποδείξεις ποιον παλαίμαχο του ΠΑΟ να ρωτήσω για το Γουλανδρή ή πού να απευθυνθώ για να μάθω το πότε υπέβαλε αίτηση εγγραφής μέλους στον ΠΑΟ. Συγκεκριμένα, όχι να πετάμε κάτι και μετά να'χαμε να λέγαμε. Το άλλο για τα Ες Ες και το ποιος παλαίμαχος του ΠΑΟ μίλησε, θα το δεις σε λίγο καιρό. Στην Ασκληπιού μένει, για να ξέρεις...

Εικόνα Εν Αθήναις

Και γιατί όχι τώρα;
Το ότι ο Ασλανίδης προσπάθησε να γίνει μέλος στον Παναθηναϊκό δεν αποδεικνύεται πάντως επειδή το είπε ο ίδιος. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είπε ψέματα.
Γενικά ο Ασλανίδης, όπου κι αν πήγαινε προσπαθούσε να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας με τις διοικήσεις.
Εσείς μέχρι και πανί του σηκώσατε, μέσω της μεγαλύτερης ίσως ένωσης φιλάθλων σας εκείνη την εποχή, της ΠΕΦΟ. Ο Ασλανίδης μάλιστα στις εκδηλώσεις του Ολυμπιακού εκφραζόταν με τρόπο που πρόδιδε φιλο-ολυμπιακά αισθήματα, αν και ο ίδιος δήλωνε Ηρακλειδέας.

Συμπέρασμα: ο Ασλανίδης ήταν με όλους, και εάν τον μελετήσεις ανερυθρίαστα και χωρίς οπαδικά γυαλιά θα το διαπιστώσεις. Πάνω από όλα τον ενδιέφερε η έξωθεν καλή μαρτυρία και η προβολή/διαφήμιση του -ο Θεός να το κάνει- πολιτεύματος.

Επιγραμματικά, εάν ο Ασλανίδης ήταν φανατικός Παναθηναϊκός όπως διατείνεσαι, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε σαρώσει τους τίτλους επί χούντας και ο Ολυμπιακός να μην κατακτούσε κανέναν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Γράψε όμως και κανένα από τα όμορφα αφιερώματα του «γεννημένου Ολυμπιακού» Παττακού στο Φως των Σπορ. Αφού το έχεις ολόκληρο το αρχείο του, δεν μπορεί να σου ξέφυγαν.
Παρουσίασε μας αποσπάσματα από τις λαμπρές γιορτές του ΟΣΦΠ για την «εθνοσωτήριο επανάσταση».
Ποια ήταν η πρώτη ομάδα που χρησιμοποίησε τον Ασλανίδη για αρχηγό αποστολής; Ο Ολυμπιακός το 1969 (τουρνουά Νέας Υόρκης). Το γράφει και αυτό στο Φως.

Θες και δηλώσεις του «βάζελου Ασλανίδη»; Δικές σου.
«Όσον είμαι Γενικός Γραμματεύς αι δόσεις του Ολυμπιακού θα πληρώνονται από το κράτος. Όνειρό μου είναι, όταν γεράσω να υπάρχει στο μέγα στάδιον του Ολυμπιακού μία τιμητική θέσις για μένα»...

Τάδε έφη ο «βάζελος».

Υπόθεση Ρήγα: Τί έκανε ο «βάζελος» Ασλανίδης; Τίποτε...

Και άλλα πολλά.

ΥΓ. Από τα...ατράνταχτα στοιχεία που είχες για το φιλικό του ΠΑΟ με τα SS, φτάσαμε στον παλαίμαχο που θυμάται. Σε λιιιιιιιίγο καιρό, όπως πάντα...

Καληνύχτα.

Εικόνα savvas gridlock

- Ο Ασλανίδης όμως δεν είπε ποτέ πως προσπάθησε να γίνει μέλος σε άλλη ομάδα πλην του ΠΑΟ προ Χούντας. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για τα φρονήματά του;

- Το πανί για τον Ασλανίδη δεν το έφτιαξε η ΠΕΦΟ. Το έφτιαξε η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού, διοίκηση χουντικών, Μπουζάκη-Ηλιόπουλου. Η ΠΕΦΟ βράβευσε τον Ασλανίδη το 1972, αλλά ούτε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού ήταν, ούτε φυσικά ο παλαιότερος. Και παρά τα όσα λένε διάφοροι, εμένα τα φρονήματα του κυρ-Κώστα του Μπαρμπή δεν με απασχολούν καθόλου. Τρεις φορές παραιτήθηκε επί Χούντας ο ''χουντικός'' Μπαρμπής. Μάχες έδινε για να δεχτεί την αύξηση της χωρητικότητας του Καραϊσκάκη, την έκδοση περισσοτέρων εισιτηρίων και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ο Βλαδίμηρος και ο κάθε ΓΓΑ. Από ''αντιχουντικούς'' τύπου Ηρακλή Τσίπρα, που κάνανε ''αντιχουντικό'' αγώνα κονομώντας από την ''κακή'' Χούντα, τον προτιμώ χίλιες φορές τον Μπαρμπή. Στο κάτω κάτω της γραφής, μόνο στο ΙΚΥ έγινε πρόεδρος επί Χούντας, θέση στην οποία εξελέγη και την οποία κράτησε και στη Μεταπολίτευση.

- Καταλαβαίνεις πως η φράση σου ''τον Ασλανίδη τον ένοιαζε η έξωθεν καλή μαρτυρία του πολιτεύματος'' με την άλλη φράση σου ''αν ήταν φανατικός Παναθηναϊκός, θα σαρώναμε τους τίτλους επί Χούντας'' παίζουν μπουνιές; Απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου. Κι εσύ να πας ΓΓΑ σήμερα ή υφυπουργός Αθλητισμού, δεν θα αβαντάρεις προκλητικά το βάζελο, ούτε το 1967 θα το έκανες. Ομοίως κι εγώ και όλοι. Είναι λάθος ανθρώπου που δεν έχει ασχοληθεί με την ιστορία αυτό το ''τι μας λέτε, ο τάδε ήταν πράσινος; Άρα γιατί πήρε την τάδε κόκκινη απόφαση;''. Κανείς πολιτειακός παράγων δεν ήταν, ούτε θα είναι εξολοκλήρου πράσινος-κόκκινος-μπλε στις αποφάσεις του. Όταν λέμε πως ο Ασλανίδης ήταν βάζελος, το λέμε επειδή αβάνταρε την ομάδα σου περισσότερο από τις άλλες. Όχι επειδή ήθελε να διαλύσει τις άλλες. Ο Μπαζίνας δήλωσε πως ήταν παρών όταν τους ανακοίνωσε ο Ασλανίδης ότι είναι βάζελος της εξέδρας. Ψέματα έλεγε στα γεράματα ο κυρ-Ηλίας; Ο Ασλανίδης καβάλαγε το κάγκελο και ούρλιαζε μαζί με τη Θύρα 13 στο ματς με την Έβερτον στη Λεωφόρο. Το έχει ξανακάνει για άλλη ομάδα; Μετά τη Χούντα, λίγο πριν την κάνει για έξω ώστε να μην συλληφθεί, σχεδίαζε να γίνει πρόεδρος στον ΠΑΟ μαζί με τον Κίτσιο και τον Ανέστη. Έτσι έγραφαν τα Παναθηναϊκά Νέα. Το έκανε για άλλη ομάδα αυτό; Μπορώ να το συνεχίσω ξέρεις...

- Ο Παττακός δήλωσε πολλές φορές γαύρος και το έβαλα εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130207/pattakos-kai-sideris-...

Για τη μόνη ομάδα όμως που ενδιαφέρθηκε πραγματικά να βοηθήσει, ήταν ο ΠΑΟ. Τον Κούδα αυτός μερίμνησε ώστε να τον χάσουμε, ενώ για το γήπεδο του ΠΑΟ έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρεθεί χώρος και να γίνουν οι μελέτες, άσχετα που κι αυτό ήταν άλλο ένα έργο της Χούντας που έγινε με το στόμα, όπως του Ρέντη. Είδες πως έταζε και την ξε-τιμωρία του Κωνσταντίνου. Ο Παττακός ποτέ δεν μπλέχτηκε στις εκλογές του Ολυμπιακού, όπως μπλέχτηκε ο Ιωαννίδης το 1973 εκβιάζοντας τα μέλη του ΠΑΟ να ψηφίσουν τον Ανέστη και όχι τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο Παττακός δεν έγινε ποτέ επίτιμος πρόεδρος στον Ολυμπιακό, όπως έγινε ο Μακαρέζος στον ΠΑΟ.

- Τη γιορτή με το υποτιθέμενο εκατομμύριο ''του Παττακού'' (που τελικά ήταν του Ασλανίδη) την έβαλα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121018/ekatommyrio-toy-patta...

Παρών και εκπρόσωπος του ΠΑΟ. Επίσης, η διοίκηση Ανδριανόπουλου το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος 1967 ποτέ δεν τίμησε τη Χούντα. Από τον Ιανουάριο του 1971 μέχρι την πτώση της Χούντας, που υπήρχε ο μέγας Γουλανδρής στον Θρύλο, ποτέ κανείς δεν τίμησε τη Χούντα. Οι διορισμένοι από τη Χούντα παράγοντες στον Ολυμπιακό τίμησαν τη Χούντα, επειδή έταζε γήπεδο που έκανε με το στόμα. Αντίθετα, ο Απόστολος Νικολαϊδης και ο Λουκάς Πανουργιάς, παλαιοί παράγοντες του ΠΑΟ, υπήρξαν μεγάλοι υμνητές της Χούντας, όπως έχουμε βάλει. Ομοίως ο Χατζησαράντος και ο Μοάτσος, όπως θα δεις προσεχώς αν δεν το ξέρεις ήδη. Από τον Ολυμπιακό ο μόνος που το έκανε αυτό ήταν ο Ευτύχιος Γκούμας, παλαιός παράγοντας του Ολυμπιακού από η δεκαετία του '50, αδερφός του Νίκου Γκούμα, εφοπλιστής και μέλος και της ΑΕΚ ταυτόχρονα. Γάγγραινα μεγάλη ο κυρ-Ευτύχης, είναι μπλεγμένος στη φυγή Τίμπορ το 1958, αλλά και του Μπούκοβι το 1967. Διορίστηκε και κυβερνητικός επίτροπος για ένα φεγγάρι επί Χούντας. Και υποτίθεται ήταν και καραμανλικός, αφού τη δεκαετία του '60 ήταν πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΕΡΕ στον Πειραιά. Καραμανλικός χουντικός. Ό,τι να'ναι...

- Ο Ασλανίδης έταξε πως θα πληρώνει τις δόσεις για του Ρέντη. Το έχουμε αναλύσει το θέμα διεξοδικά. Από τον πρώτο χρόνο ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με κατασχέσεις. Αν πλήρωνε τις δόσεις, γιατί σκάγανε τα κατασχετήρια κάθε τρεις και λίγο; Περιττό να πω το τι συνέβη μετά την πτώση της Χούντας και τη φυγή του Γουλανδρή. Κόντεψε να τιναχθεί ο Σύλλογος στον αέρα από τον Ασλανίδη τον τενεκέ.

- Στην υπόθεση Ρήγα, ο Ασλανίδης δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, αφού δεν ήταν ΓΓΑ το 1973. Η Χούντα γενικά, μέσω του μέλους του ΠΑΟ προέδρου της ΕΠΟ γιατρού Δέδε, έφτιαξε επιτροπή που μελέτησε το θέμα. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο κατά δήλωσή του ''αντιολυμπιακός και φιλοπαναθηναϊκός'' Καρέλλας του Εθνικού. Δεν βρήκε τίποτε που να αντίκειται στους κανονισμούς, αφού μιλάμε για ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΟΜΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ. Επίσης, η Χούντα έστειλε την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια, όπου εκδικάστηκε την άνοιξη του 1974 και οι εμπλεκόμενοι παράγοντες του Ολυμπιακού αθωώθηκαν πανηγυρικά Αν διαβάσεις την ανάρτηση που κάναμε, θα το καταλάβεις. Αλλιώς θα μείνεις να αναμασάς τα ''στοιχεία'' των greenwebfans.

- Τα ατράνταχτα στοιχεία που λες για το φιλικό του ΠΑΟ με τη Waffen Nibelungen προέρχονται από το μυστικό Τύπο της Κατοχής. Περιγράφονται αναλυτικά ημερομηνία, συνθέσεις και τα πάντα όλα, αλλά ήδη γνωρίζω τον αντίλογο σε ενδεχόμενη σχετική ανάρτηση που θα στηριχθεί μόνο σε αυτά, γι'αυτό και δεν ανεβαίνει το κείμενο. Έτσι, ψάχνουμε στοιχεία σε εφημερίδες της Κατοχής, ελεγχόμενες προφανώς από τη λογοκρισία της Γκεστάπο. Διαθέσιμες είναι μόνον οι πολιτικές προς το παρόν, αν και κάτι ίσως βρεθεί τις προσεχείς ημέρες και σε σχέση με αθλητικά φύλλα. Υπάρχουν τεράστια κενά το επίμαχο διάστημα, κάτι φυσιολογικό λόγω αυτών που τραβούσαν οι Έλληνες συντάκτες των εφημερίδων. Ο παλαίμαχος της ομάδος σου που μένει σήμερα στην Ασκληπιού μίλησε για το φιλικό στην ''Ηχώ'', σε (πολύ) παλαιό φύλλο της εφημερίδας. Σε γενικές γραμμές πάντως, το να αμφισβητείς τα στοιχεία αυτής της σελίδος, σε κάνει ανέκδοτο. Δεν υπάρχει καμία άλλη ελληνική ιστοσελίδα που να δημοσιεύει τέτοιον όγκο ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ υλικού. Αυτά για να τελειώνουμε, γιατί έχεις αρχίσει και κουράζεις. Όχι εμένα, γενικώς.

Εικόνα Εν Αθήναις

Ο Ασλανίδης μερίμνησε να χάσετε τον Κούδα, όμως μερίμνησε να χάσουμε κι εμείς παίκτες. Αυτό δεν αμφισβητείται. Οπότε δε στέκει αυτό που λες περί ευνοϊκής μεταχείρισης. Εάν καβάλησε όπως λες ο Ασλανίδης το κάγκελο της 13 στο παιχνίδι με την Έβερτον, το ίδιο θα έκανε και για τον Ολυμπιακό, εάν ο Ολυμπιακός έπαιζε για να προκριθεί σε ημιτελική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών.
Σέβομαι τη μνήμη του Ηλία του Μπαζίνα, αλλά προσωπικά αμφισβητώ αυτό που είπε για τον Ασλανίδη, γιατί δεν πρόκειται για αντικειμενικό κριτή. Ο Μπαζίνας ήταν γάβρος μέχρι το μεδούλι, άσχετα εάν επρόκειτο για άνθρωπο αξιοσέβαστο και μορφωμένο. Εγώ μπορώ να σου πω κάλλιστα πως ο Ασλανίδης ήταν Ολυμπιακός, επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής μιλούσε με κάτι παραπάνω από κολακευτικά λόγια για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ιδίως για τον Μουράτη. Τελικά θα βασιζόμαστε σε δημοσιεύματα ή σε «είπε ο τάδε που το άκουσε από τον δείνα, που το είπε off the record»;
Κι εμείς είχαμε διορισμένους παράγοντες από τη χούντα, αλλά δεν κάναμε γιορτές όπως εσείς. Κάνω λάθος;

To 1973 απαγορευόταν να δωροδοκήσεις ξένη ομάδα, είτε για να κερδίσει, είτε για να χάσει. Το να δώσεις χρήματα σε κάποια ομάδα για να κερδίσει κάποια άλλη, είναι κι αυτό δωροδοκία. Μπορεί σήμερα σε ορισμένες χώρες να επιτρέπεται κάτι τέτοιο, το 1973 όμως στην Ελλάδα απαγορευόταν. Στο κάτω-κάτω, εάν ο Ολυμπιακός είχε το συνήθειο ή την πολυτέλεια να πριμοδοτεί άλλες ομάδες για να κερδίσουν τον βασικό διεκδικητή για το πρωτάθλημα, γιατί να μην το κάνει και τους αντιπάλους του, ώστε να κάτσουν και να χάσουν;
Η εποχή Γουλανδρή βρωμάει και ζέχνει από 50 μεριές και το ξέρεις πολύ καλά.

Περιμένω το φύλλο της Ηχούς που μιλάει ο Μ.Μ., όπως σου έδωσα κι εγώ το φύλλο που έλεγε για τον Σάββα Θεοδωρίδη.

ΥΓ. Ο Βλαδίμηρος τί ομάδα ήταν;

Εικόνα savvas gridlock

Kανέναν παίκτη δεν μερίμνησε να χάσετε ο Ασλανίδης. Παρά την προπαγάνδα για το αντίθετο, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έρθουν παίκτες στον ΠΑΟ, αλλά αυτοί που δεν ήρθαν στην ομάδα σου το καλοκαίρι του 1970, του 1971 και του 1972. δεν ήρθαν επειδή στύλωναν τα πόδια οι διοικήσεις των ομάδων τους ή επειδή δεν είχε λεφτά η διοίκησή σου. Με αστραπιαίο σήμα στρατού πήρε μετάθεση ο Αντωνιάδης για να πάει στον ΠΑΟ. Δεν υπάρχουν αυτά, μέχρι και στρατιωτικοί γελάνε στις μέρες μας. Για το κάγκελο που καβάλησε ο Ασλάνας με την Έβερτον στη Λεωφόρο, δεν τα λέω εγώ. Τα Παναθηναϊκά Νέα το έγραφαν.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131018/o-aslanidis-sta-kagke...

Για το ότι ο Ασλανίδης είναι βάζελος, βασίζομαι σε δημοσιεύματα και μετά, πολύ μετά, σε μαρτυρίες τρίτων. Με το Μουράτη ήταν φίλος ο Ασλανίδης. Ο Μουράτης όμως ήταν φίλος και με τον Κοτζιά. Μήπως και ο Κοτζιάς δεν ήταν ΠΑΟ; Σου ξαναλέω, αν θες έξτρα αποδείξεις για τα παναθηναϊκά φρονήματα του Ασλανίδη, γιατί έγραφαν τα Παναθηναϊκά Νέα κατά τη Μεταπολίτευση πως ο Ασλάνας θέλει να γίνει πρόεδρος στον ΠΑΟ;

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131112/aslanidis-kai-pao-met...

Στη γιορτή των διορισμένων χουντικών παραγόντων του Ολυμπιακού για την 21η Απριλίου, συμμετείχαν και παράγοντες του ΠΑΟ. Επίσης, η γιορτή έγινε επειδή η Χούντα ανακοίνωσε πως θα κάνει γήπεδο στον Ολυμπιακό, όχι επειδή ο Ολυμπιακός αποφάσισε έτσι γενικά κι αφηρημένα να τιμήσει τη Χούντα. Νσ συγκρίνεις μήλα με μήλα.

Όπως έχουμε αναλύσει στο θέμα του Ρήγα

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130622/ypothesi-themi-riga

όλα όσα γράφεις είναι λάθος. ΟΛΑ. Οι πριμοδοτήσεις τότε επιτρέπονταν. Αυτά τα έλεγε ο βάζελος Δέδες

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

και τα έγραφε η Ηχώ, όχι μόνο το ΦΩΣ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Μετά από αυτήν την ιστορία ανακοίνωσε ο Βλαδίμηρος πως θα εξομοιωθούν πριμοδοτήσεις-δωροδοκίες.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Αν έχεις στοιχεία που αναιρούν όσα σου λέω, ορίστε. Μόνο μην πετάξεις πάλι χαρταετό, αναμασώντας όσα έχεις προαποφασίσεις να πιστέψεις επειδή σε συμφέρουν ως Παναθηναϊκό, γιατί θα'ναι κουραστικό.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ τα φάουλ του Θρύλου. Τον Ανδριανόπουλο τον έχω κράξει δεκάδες φορές, π.χ. επειδή άνοιγε τα πόδια στον ΠΑΟ κατά την εξαετία 1959-1965 ή επειδή στοχοποιούσε τον κόσμο της ομάδος μας, μιλώντας για αναρχικούς οπαδούς, πράκτορες της ΕΔΑ και της Ένωσης Κέντρου κτλπ.. Ο Γουλανδρής και σου το γράφω με πλήρη επίγνωση, όχι μόνο από αυτά που έχω βρει δεξιά κι αριστερά σε αποκόμματα εφημερίδων, αλλά και από προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν, ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ. Θες το πιστεύεις, θες το πετάς, πάντως αυτή είναι η αλήθεια. Καθαρός παράγοντας επίσης από την ομάδα σου υπήρξε ο μεγάλος Λουκάς Πανουργιάς, για να μην νομίζεις πως έχω πρόβλημα να παραδεχτώ την αξία κάποιου Παναθηναϊκού.

Ο Βλαδίμηρος ήταν Ολυμπιακός, κάτι που ήξεραν όλοι εκείνη την εποχή, όπως ήξεραν πως ο Ασλανίδης ήταν Παναθηναϊκός. Μακάρι κι εσύ να παραδεχόσουν με την ίδια άνεση τα αυτονόητα.

Εγώ σου απάντησα πλήρως για το τι έχω βρει για τα Ες Ες. Εσύ μπορείς να μου πεις γιατί έχει κολλήσει η βελόνα σου εκεί πέρα; Mίλα ανοιχτά, τι ζόρι τραβάς με το συγκεκριμένο φιλικό ρε παιδί μου; Όπως θα γράψω και μέσα στην ανάρτηση, το ότι κάποιοι βαζελοπαράγοντες άνοιξαν τα πόδια στα Ες Ες δεν σημαίνει πως ο πιτσιρίκος στην Καστοριά, στη Ρόδο, στα Κύθηρα και στην Κομοτηνή που είναι βάζελος, είναι και δωσίλογος. Εδώ μέσα μπορείς να διαβάσεις δεκάδες απατεωνιές της ομάδος σου. Τι κόλλημα έφαγες με άλλη μία; Εδώ η διοίκηση του ΠΑΟ αποφάσισε το 1944 να μην πληρώνει τα χρέη της στην ελεγχόμενη από την Γκεστάπο Τράπεζα, δίχως συνέπειες φυσικά. Μπροστά σε αυτό, τι σημασία έχει ένα φιλικό; Το ζόρι που τραβάς είναι επειδή πιστεύεις πως δεν έγινε αυτό το φιλικό; Αν το πιστεύεις αυτό, γιατί έγραφες εδώ μέσα πως έχεις βρει πως έγινε;

Εικόνα Εν Αθήναις

Φύλλο Ηχούς με τη συνέντευξη Μ.Μ. θα μας δώσεις τώρα ή θα το ρίξεις στο τσάμικο;
Για το φιλικό με τα SS εσύ έχεις φάει κόλλημα εδώ και πολύ καιρό και συνεχώς προλειαίνεις το έδαφος.

Το ζόρι που τραβάω είναι ότι με αυτά τα θέματα ΔΕΝ παίζουν. Πρόκειται για βαρύτατη κατηγορία.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ιδίως όταν κάποιοι εξ αυτών πολέμησαν κιόλας, έκαναν τη χάρη στους Γερμανούς ή στους Ιταλούς να παίξουν αντίπαλοι τους σε «φιλικό» παιχνίδι.
Από μαρτυρίες παλαίμαχων ποδοσφαιριστών καθώς και του Παπάζογλου, του Πανουργιά και άλλων παραγόντων του ΠΑΟ, προκύπτει μάλιστα το ακριβώς αντίθετο. Πως δηλαδή, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δέχτηκαν πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά δεν ενέδωσαν.
Εάν γινόταν ένα τέτοιο φιλικό, θα είχαμε διαβάσει πολλά, θα ξέραμε πολλά και οι, ελεγχόμενες από τις κατοχικές δυνάμεις, εφημερίδες θα το είχαν αναγάγει σε μέγα θέμα για προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Παρά το γεγονός πως βρίσκονταν καθημερινά μέσα στα πόδια των Γερμανών, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μη γίνουν το όχημα για την προπαγάνδα των κατακτητών.

Θεωρώ πως το ίδιο θα έπρατταν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εάν βρίσκονταν στην ίδια θέση (ίσως εκτός από ελάχιστους, για τους οποίους όμως δεν αξίζει να γίνει θέμα μετά από 70τόσα χρόνια).
Μιλάμε για ευπάτριδες ανθρώπους, όχι τσουτσέκια όπως τα σημερινά. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν τέτοιους.
Ακόμα όμως κι αν οι παράγοντες, είτε του ΠΑΟ είτε άλλης ελληνικής ομάδας υπέκυπταν στις πιέσεις, αυτό θα γινόταν μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι θεωρούσαν πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί ο αντίθετος σκοπός από αυτόν που ήθελαν οι κατακτητές, σίγουρα όχι γιατί ήταν προδότες ή δωσίλογοι.

Για τον Κοτζιά που τον έκανες και θέμα κάποτε, θα μπορούσα να σου γράψω ώρες. Μιλάμε όντως για φιλο-χιτλερικό πολιτικό με όχι και τόσο κολακευτικό ιστορικό, καλό όμως είναι να αναφέρουμε πως η κατοχική και η μετακατοχική του δράση, ουδεμία σχέση είχε με το αμαρτωλό του παρελθόν. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, λίγο πριν λήξει το παιχνίδι έσωσε την υπόληψη του.
Και να σου πω και το απλούστατο: σήμερα υπάρχει και πλατεία, και λεωφόρος και οδός Κοτζιά. Εάν ήταν προδότης, θα γινόταν ονοματοδοσία; Για αυτόν το λόγο δεν υπάρχει πουθενά οδός Τσολάκογλου ή οδός Γεωργάτου.

Περιμένω συνθέσεις, τα γκολ και την ημερομηνία. Είπες ότι τα έχεις. Για την ποδηλασία και τους τίτλους του Ολυμπιακού που ακόμα περιμένω, περασμένα-ξεχασμένα.

Εικόνα savvas gridlock

To site έχει μία ροή που δεν μπορεί να καθορίζεται από τα δικά σου θέλω ή τις επιθυμίες του οποιουδήποτε. Η θεματολογία καθορίζεται από τους συντάκτες, που δαπανούμε τον ελεύθερο χρόνο μας όπως εμείς κρίνουμε, αφού δεν είμαστε ΑΡΔ να ζούμε από αυτό που κάνουμε. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, το τι στοιχεία και αποκόμματα θα δώσω εγώ σε κάποιον που του έχει ζητηθεί ΔΕΚΑΔΕΣ φορές να μας βάλει στοιχεία και πετάει χαρταετό, ή πετάει στοιχεία και γελάει ο κόσμος μαζί του (όπως με το Σάββα Θεοδωρίδη), θα το κρίνω εγώ. Τρίτον, με όσα γράφεις για την Κατοχή, επιβεβαιώνεις την ασχετοσύνη σου ή την προπαγάνδα που κάνεις. Διαλέγεις και παίρνεις το τι από τα δύο είσαι, άσχετος ή προπαγανδιστής. Διότι αν ξέρεις το τι συνέβαινε με τον Τύπο επί Κατοχης, θα γνωρίζεις για παράδειγμα πως το χειμώνα του 1942 τα φύλλα όλων των εφημερίδων κυκλοφορούσαν ανά 10 μέρες. Ποιος να προπαγανδίσει τι και σε ποιον άραγε; Ποιος διάβαζε τότε εφημερίδες και πόσα γεγονότα θάφτηκαν τις ημέρες που δεν υπήρχε Τύπος; Tέταρτον, το τι ακριβώς συνέβη στο φιλικό ΠΑΟ-ΑΕΚ στις 20 Δεκεμβρίου 1942 το γνωρίζεις; ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ λέω. Eναντίον ποίου στραφήκανε οι οπαδοί και διέλυσαν το γήπεδο του ΠΑΟ; Ξέρεις; Γι΄αυτά μίλησε άραγε ποτέ ο Πανουργιάς ή ο Παπάζογλου που για να τον σώσουν από την Γκεστάπο τον έβγαλαν τρελό; Κι επίσης, με τη δική σου λογική, περιμένω τα αποκόμματα κι εγώ των δηλώσεων του Πανουργιά για το τι συνέβη με τον ΠΑΟ επί Κατοχής. Πέμπτον, ο Κοτζιάς ως δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα πρόεδρος του ΠΑΟ, έφερε τον Γκέμπελς στην Αθήνα και έγραφε ύμνους για το Χίτλερ, με τον οποίο έβγαινε και φωτογραφίες. Αυτό δεν αλλάζει, ούτε αλλάζει ότι επί δημαρχίας του ο ΠΑΟ έκτισε μία ολόκληρη εξέδρα στη Λεωφόρο, με λεφτά του Δήμου, αναγορεύοντας ευεργέτη του και επίτιμο πρόεδρό του αργότερα τον Κωνσταντίνο Κοτζιά. Έκτον για να κλείσουμε και να δούμε Μουντιάλ, το θέμα με τα Ες Ες μνημονεύεται εδώ μέσα μόνον όποτε μπαίνεις εσύ. Κανείς άλλος δεν μιλάει γι'αυτό. Κανείς άλλος επίσης δεν ασχολείται με την ποδηλασία, ένα θέμα που αφορούσε μία πρόταση ενός κειμένου με τελείως άσχετο θέμα, από την οποία πιάστηκες και απαιτείς θέμα. Με την ίδια λογική, μπορεί αύριο μεθαύριο να πιαστείς από κάτι άλλο και να απαιτείς θέμα. Δεν θα ανοίξουμε τώρα τέτοιες ιστορίες. Κι επειδή σου έχω πει αρκετές φορές να μην προκαλείς, θυμήσου το ποιος προκάλεσε αυτήν εδώ την ανάρτηση, πολύ καιρό πριν γίνει.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130219/protathlima-podosfair...

Εικόνα savvas gridlock

Επίσης, για να δεις το πόσο αστεία είναι αυτά που λες για ''τον Κατοχικό Τύπο που θα προπαγάνδιζε ένα φιλικό με τις δυνάμεις Κατοχής'', δες εδώ το πρώτο ποδοσφαιρικό φιλικό Ελλήνων-Ιταλών (που καταγράφεται στον Τύπο, όχι γενικά), πόσο ''προπαγανδίστηκε''.

http://tinypic.com/view.php?pic=24n4dco&s=8#.U72h5ZR_swE

Mε το υποδεκάμετρο έψαχνες να βρεις την είδηση.

Εικόνα Εν Αθήναις

Κατάλαβα...

Εντάξει, ποιο φιλικό τώρα και μαλακίες, έχουμε άλλα θέματα τώρα, πιο σοβαρά. Να συσπειρώσουμε το Θρύλο μας ενάντια στον κακό Κορέα.

Καλό χαρταετό!

Εικόνα savvas gridlock

Ε ναι, ξέρεις, όλους μας απασχολεί πολύ περισσότερο το αν η Κυβέρνηση πάει να βάλει τώρα, σήμερα που μιλάμε, φυλακή τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, από ένα φιλικό του ΠΑΟ πριν 70τόσα χρόνια με την Γκεστάπο. Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τι από αυτά που λες να πιστέψω; Αυτό που λες τώρα, ότι δεν έγινε ποτέ φιλικό του ΠΑΟ με τα Ες Ες, ή αυτό που έγραφες εδώ μέσα παλιότερα, πως ξέρεις για το φιλικό του ΠΑΟ και το έχεις βρει πολύ πριν από εμάς;

Εικόνα Εν Αθήναις

Βρε άσε τί λέω εγώ. Εγώ ένας σχολιαστής είμαι. Εσύ οφείλεις να αποδείξεις την ύπαρξη του φιλικού, όχι εγώ.
Εγώ μπορεί να μπλόφαρα/είχα πιει/έκρυβα την πικρή αλήθεια/δεν είχα τεκμηριωμένα στοιχεία.

Εσύ ως site έχεις δώσει μία υπόσχεση. Αλλά την έδωσες πιστεύοντας ότι θα βρεις κάτι, στην πραγματικότητα όταν έγραφες «θα δείτε σύντομα τί θα ανεβάσουμε» δεν είχες τίποτε.
Εμένα στα παπάρια μου να φανώ αναξιόπιστος σε site Ολυμπιακών άλλωστε. Δε θα μου ζητήσει κανένας το λόγο.

Να πιστέψεις τα αρχεία σου. Αφού έχεις μέχρι και συνθέσεις, γιατί ρωτάς εμένα για να μάθεις; Η δική μου αλήθεια περισσεύει και περιμένω να με εκθέσεις, αναρτώντας τις λεπτομέρειες του ιστορικού αγώνα, καθώς και την περιβόητη συνέντευξη του παλαίμαχου που μένει στην Ασκληπιού...

Εικόνα savvas gridlock

Ε πώς ''άσε τι λέω εγώ''. Με εσένα μιλάω. Μιλάνε δύο άνθρωποι και ο ένας πρέπει να αφήσει αυτά που λέει ο άλλος; Και ποιος σου είπε πως δεν είχα τίποτε στα χέρια μου για το φιλικό όταν έγραψα ό,τι έγραψα; Σου είπα τι είχα και τι έχω, όπως και το λόγο που καθυστερεί η ανάρτηση. Δεν έχω δει κανένα να μου ζητάει το λόγο για το ο,τιδήποτε, μόνο εσύ έχεις την κωλοπιλάλα. Και δεν σε ρωτάω για να μάθω τίποτε, απλώς σε ρώτησα επειδή εσύ ανέφερες πως βρήκες το φιλικό του ΠΑΟ με τα Ες Ες πριν από εμένα. Δεν θέλω να μου πεις τι και πού το βρήκες, άλλα λέω. Η ερώτηση είναι λοιπόν η ίδια. Το βρήκες; Αν ναι, γιατί τώρα λες πως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα; Αν όχι, γιατί είπες πως το βρήκες;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σάββα, του έχεις κοκκινίσει την κωλοτρυπίδα του Αθηναίου. Και έχεις δίκιο, όντως κούρασε. Όχι ΄ποτι δεν είναι θεμιτός ο διάλογος -πόσω μάλλον όταν είναι τόσο... απολαυστικός για τους γαύρους-, αλλά επειδή λέει αοριστολογίες και αναμοχλεύει τα ίδια σκατά που έχει στο κεφάλι του. Του είναι τόσο δύσκολο να πει ότι ο Ασλανίδης ήταν βάζελος. Ο ίδιος, ρε μαλάκα Αθηναίε, το είπε μπροστά στους αμήχανους Ολυμπιακούς σε γενική συνέλευση της ομάδας μας. Τι άλλο θες; Σου είπε 25 λόγους ο Σάββας, από τους οποίους πηγάζει η ασφαλής πληροφορία ότι ο Ασλάνας ήταν βάζελος. Γιατί σου είναι τόσο επίπονο να το παραδεχτείς; Και στην τελική, χέστηκα εγώ προσωπικά, τι ομάδα υποστήριζε ο Ασλάνας. Σημασία έχει μόνο η αβανταδόρικη στάση που είχε απέναντι στο κωλοσωματείο σου. Άμα δε θες να τα παραδεχτείς στ' αρχίδια μας. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και 'συ κρυφό καμάρι...

Εικόνα clark gheibol

ύστερα απ' αυτό, η μασκότ ετοιμάζεται: χταποδάκι, καλαμαράκια, ταραμοκεφτέδες και βουρ να ξαμολύσει αετό για άλλη μια φορά, σπορ στο οποίο φαίνεται να κάνει πρωταθλητιζμό