Λ-ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ PART 1



Τετάρτη, 13 Ιουλίου 1988. Η θρυλική υποδοχή του Λάγιος Ντέταρι στον Πειραιά. Θα παρουσιάσουμε την ιστορία μέσα από το αρχείο του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ''.
 
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν φυσικά ο Κοσκωτάς. Τον Ιούλιο του 1988 τα δημοσιεύματα στον Τύπο πλήθαιναν για τον επερχόμενο έλεγχο στα οικονομικά της Τραπέζης Κρήτης, στην οποία επίσης πρόεδρος ήταν ο Κοσκωτάς. Όλοι αναρωτιόντουσαν ''πού βρίσκει τα λεφτά αυτός ο άνθρωπος ρε παιδί μου;'', με τον ''Αποδυτηριάκια'' στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' να προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος μέσω ενός δανείου της Εθνικής Τραπέζης (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 6-7-1988
 

 

 
Δύο μέρες μετά, ανακοινώνεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός επισήμως η απόκτηση του μεγάλου Ούγγρου δεκαριού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λάγιος Ντέταρι. Τα ποσά που ακούγονται για τη μεταγραφή, θεωρούνται αστρονομικά, με τον Θρύλο να παίρνει τον παίκτη μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 8-7-1988
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Οι Γερμανοί και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μένουν άφωνοι από τη μεταγραφή Ντέταρι. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου της ηπείρου μας, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, παίρνει μεταγραφή για την υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα, με ένα ποσό που συγκρίνεται με τα χρήματα που έδωσε η Νάπολι στην Μπαρτσελόνα για να αγοράσει τον Μαραντόνα 4 χρόνια πριν. Την ίδια ώρα, ο πόλεμος στο παρασκήνιο για το αν θα αρθεί το τραπεζικό απόρρητο, ώστε να ελεγχθεί η οικονομική κατάσταση του Κοσκωτά, καλά κρατεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 9-7-1988
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Κοσκωτάς διαβεβαιώνει τους πάντες ότι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε και ο παίκτης θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τρέχει τις εξελίξεις στο διαφαινόμενο, τότε, ''σκάνδαλο Κοσκωτά''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-7-1988
 

 

 
Οι ''εκδότες-νταβατζήδες'' Λαμπράκης-Μπόμπολας-Τεγόπουλος, υπό την υψηλή εποπτεία του Βαρδινογιάννη, πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει φρένο στις απάτες του Κοσκωτά. Στο ''ΒΗΜΑ'' του Λαμπράκη δημοσιεύεται η ιστορία της εξαγοράς της ''Πόντος ΑΕ'' του Κοσκωτά από την κρατική ΚΥΔΕΠ, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 11-7-1988
 

 

 

 

 

 

 

 
Ο εισαγγελέας επεμβαίνει στο θέμα Κοσκωτά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 12-7-1988
 

 

 

 

 
O Kοσκωτάς ανακοινώνει πως την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 1988, ο Λάγιος Ντέταρι θα παρουσιαστεί στον κόσμο του Θρύλου, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 13-7-1988
 

 

 

 

 

 

 
Η συνέχεια στο δεύτερο μέρος...

Σχόλια

Εικόνα lemmy

Για όσους λόγω ηλικίας δεν θυμόμαστε και πολλά από την μεταγραφή του ντέταρι, μπορώ να την αντιστοιχίσω μόνο με την 21 ιούλη του 2004.Δούλευα σε περίπτερο τότε και όσοι αλλόθρησκοι έκαναν το λάθος να περάσουν για το κλασσικό χαζεμα των πρωτοσέλιδων,χάζευαν κανονικότατα διαβάζοντας για "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ" "ΑΜΟΚ" "ΡΙΜΠΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ" και διάφορα άλλα που τους έκαναν να φεύγουν με το χέρι στο κούτελο και μουρμουρίζοντας διάφορα ακατάλυπτα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά τα λέει ο "Φίλαθλος" για την αγωνία των οπαδών του Ολυμπιακού. Δε μας λέει, βέβαια, το χέσιμο των υπόλοιπων οπαδών μήπως ξυπνήσουν κανά πρωί και δουν στο πρωτοσέλιδο "στον Ολυμπιακό ο Μαραντόνα". Με το σκατό στην κάλτσα κοιμόντουσαν. Δεν τα έζησα, αλλά κάτι πήρε τ' αφτί μου...

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

χαχαχαχα σωστα πηρε τ αφτι σου Θωμα...Ειχε κλεισμενο τον Παολο Φουτρε ενω ειχε κανει προταση στον παιχταρα τον Κλινσμαν αν θυμαμαι καλα...Βεβαια με τον χοντρουλη βαζελο Κοσκωτα ολα να τα περιμενες

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χεσμένα ήταν τα βαζέλια!!! Ομαδικές αυτοκτονίες θα 'χανε αν δεν έμπαινε φυλακή ο Κοσκωτάς!