ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ



Απόγευμα Τρίτης, 23 Ιουλίου 1974. Η εφημερίδα ''Βραδυνή'', της οποίας η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το Δεκέμβριο του 1973, με έκτακτη έκδοσή της ενημερώνει τον κόσμο πως έρχεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ελλάδα, κάτι που συνεπάγεται την πτώση της Χούντας Ιωαννίδη (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 23-7-1974
 

 
Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο, ήταν φυσικά ο καλός του φίλος και πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο ανυπέρβλητος ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24-7-1974
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-7-1974
 

 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ήταν ένας από τους λίγους Έλληνες με τους οποίους είχε επαφή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά το 1963 που έφυγε από την Ελλάδα. Πολύ συχνά ο κυρ-Νίκος τον φιλοξενούσε στις διάφορες εξοχικές του κατοικίες ανά τον κόσμο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 26-1-1967
 

 
Πέφτει λοιπόν η Χούντα με τα πολλά (μέσα στα οποία ''πολλά'' είναι και πολλά αδιευκρίνιστα, σκοτεινά και ύποπτα, ακόμη και σήμερα...). Ας δούμε σε τι κατάσταση παρέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι συνέβαινε στις διοικήσεις των Συλλόγων, τον Ιούλιο του 1974;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-7-1974
 

 

 

 

 

 

 
Η μόνη από τις μεγάλες ομάδες που είχε αιρετή διοίκηση και δεν κινδύνευε από τη Μεταπολίτευση, ήταν φυσικά ο Ολυμπιακός με το ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ μπροστάρη. Στον ΠΑΟ ο Σπύρος Ανέστης, που είχε εκλεγεί πρόεδρος σε μία αστεία Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο του 1973, ουσιαστικά με το δικτάτορα Ιωαννίδη να υποχρεώνει τα μέλη του ΠΑΟ να τον ψηφίσουν και να καταψηφίσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο (λεπτομέρειες εδώ κι εδώ, αν και θα επανέλθουμε με ξεχωριστή ανάρτηση), είχε παραιτηθεί και ο χουντικός ΓΓΝΑ Πρίντζης είχε διορίσει τον Ιούνιο του 1974 την παρακάτω διοίκηση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-6-1974
 

 
Στην ΑΕΚ ο Πρίντζης διόρισε με το έτσι θέλω πρόεδρο τον οπαδό του ΠΑΟ και του Άρη κύριο Μπάρλο, το Μάρτιο του 1974, όπως έχουμε δει. Την παραμικρή επαφή δεν είχε νωρίτερα με την ΑΕΚ ο Μπάρλος, πόσο μάλλον να την υποστηρίζει. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Αυτές οι διορισμένες διοικήσεις απολάμβαναν προνόμια που ούτε στον ύπνο του δεν έβλεπε ο Θρύλος. Ακόμη και μια μέρα πριν παραιτηθεί, ο πρώην αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ και στέλεχος διοικήσεων του ΠΑΟ και κατά τη Μεταπολίτευση Τάσος Πρίντζης, δώρισε λεφτά σε ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με τα οποία μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές και να ανταγωνιστούν το πορτοφόλι του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Διορισμένος από το δικτάτορα Ιωαννίδη στη θέση του ΓΓΝΑ φυσικά ο ''δημοκράτης'' Πρίντζης, έτσι; Παραθέτουμε την άποψη ενός διακεκριμένου μέλους του Ολυμπιακού αμέσως μετά την πτώση του βαζελο-καθεστώτος, για όσα τράβηξε ο Θρύλος από την ''Επανάσταση''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-7-1974
 

 
Θυμίζουμε επίσης πως ενώ ο ΠΑΟ πήρε περισσότερα από 60 εκ. δραχμές για όλα τα τμήματά του από την ''Επανάσταση'', πάνω και κάτω από το τραπέζι, στα ταμεία του Ολυμπιακού έφτασαν μόλις 2 εκ. δραχμές, σύμφωνα με την ''αντικειμενική'' εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-9-1974
 

 
Την ίδια στιγμή, η Χούντα έδινε περίπου 70 εκ. δραχμές για να χτίσει υποτίθεται γήπεδο στου Ρέντη για τον Ολυμπιακό, το οποίο γήπεδο ποτέ δεν είδαμε. Τα λεφτά αυτά φαγώθηκαν από μηχανικούς και εργολάβους (για να επιβεβαιωθεί και ο μύθος ''η Χούντα έβαλε τάξη στα οικονομικά του τόπου, κανείς δεν έκλεβε τότε, όλοι έτρεμαν''). Για όλα αυτά που τράβηξε ο Θρύλος (στα οποία θα προσθέσουμε πολλά ακόμη εν καιρώ) και για όλα αυτά που έκανε στον τόπο η ψευτο-Επανάσταση των ΒΑΖΕΛΩΝ σκατοκαραβανάδων, σήμερα έχουμε γιορτή.
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η ταινία-ντοκιμαντέρ του Νίκου Κούνδουρου, που ανέβασες Σάββα, ήταν και είναι η αγαπημένη μου ταινία. Για όποιον την έχει δει, ξέρει ότι δεν είναι ακριβώς ταινία, αλλά η καταγραφή της σπουδαίας αυτής συναυλίας, σε συνάρτηση με κάποιες αφηγήσεις από βασανισμένο της "επανάστασης". Σπουδαία ταινία!!!

Εικόνα nmavronas

EYTYXΩΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟΤΕ Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ!

Εικόνα nmavronas

ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ! ΤΟ 1970-71 Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΤΟ 1992 Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟ 2010 Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!

Εικόνα savvas gridlock

14o στη βαθμολογία της Α' Εθνικής παρέλαβε τον Ολυμπιακό ο Γουλανδρής, στα μέσα της σεζόν 1970-71. Τον Ολυμπιακό που πριν γίνει η ''Επανάσταση'' σάρωνε τους πάντες και τα πάντα με την ομαδάρα του Μπούκοβι.

Εικόνα ΔΙΑΣ

μπραβο ρε σαββα για το βιντεο! εμεις δε "γιορτάζουμε" στα ΜΕΓΑΡΑ.... ουτε με δηλώσεις....