ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ



Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Θρύλου μας, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών (για'μένα ο κορυφαίος), ο άνθρωπος που επέλεξε το 2010 να ''γειώσει'' ένα ολόκληρο σύστημα και να ηγηθεί της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης, ο άνθρωπος που επέλεξε πάνω του να χτίσει την ομαδάρα που σάρωσε τα Ευρωπαϊκά ο μέγας Ίβκοβιτς, ο άνθρωπος που εξαιτίας του κατά κύριο λόγο σηκώσαμε 2 Ευρωλίγκες και το μοναδικό μας πρωτάθλημα τα τελευταία 17 χρόνια, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο άνθρωπος που όταν τα πράγματα ζορίζουν είναι πάντοτε εκεί για να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του (άσχετα αν ευστοχεί ή αστοχεί), ο άνθρωπος που γνωρίζει την αποθέωση σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα που αγωνίζεται, ο εμβληματικός μας αρχηγός ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, έχει σήμερα γενέθλια.
 

 

 
Δίχως την αρχηγάρα μας, τίποτε δεν θα ήταν ίδιο τα τελευταία χρόνια.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΡΕ ΜΠΙΛΑΡΕ.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Ιδανική φάτσα και γκριμάτσα για αρχηγός του Ολυμπιακού. Σαν τη μάσκα από το Scream είναι.

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα Εν Αθήναις

Χρόνια πολλά κι από εμένα στον δεύτερο μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών (χωρίς το φθινόπωρο).
Γιατί για μένα πρώτος είναι ο Κρις Παπασαράντου.

Τί άλλο θα διαβάσουμε...

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, κοίτα, δεν έχει τη μεγάλη κλάση του Φράγκι, αλλά καλός είναι κι αυτός. Πήρε 3 Ευρωλίγκες, βγήκε 3 φορές MVP σε Final 4 Ευρωλίγκας, άλλη μία φορά πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας, τον χειροκροτούν οι ξένοι οπαδοί με standing ovation στα γήπεδα της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά ΟΚ, αυτά είναι ψιλοπράγματα. Σιγά τα κατορθώματα δηλαδή. Εκατοντάδες άλλοι Έλληνες παίκτες έχουν να επιδείξουν τα ίδια και περισσότερα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Άλλα μετράνε πρώτα και κύρια. Τρίποντα πετώντας τον κώλο πίσω και τινάζοντας την φράντζα βάζει; Αφού δεν βάζει, σιγά τον παίκτη.

Εικόνα Εν Αθήναις

O μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας, που όταν βλέπει πράσινα απέναντι του εξαφανίζεται; Για τον ίδιο λέμε;

Καλός στη μία πλευρά του γηπέδου, αυτήν που επιτίθεται η ομάδα του. Καλύτερος γενικά από τον Φράγκι που αναφέρεις, χειρότερος όμως από τον Διαμαντίδη.

Και εάν τα νούμερα που παραθέτεις έχουν τόσο μεγάλη σημασία για σένα, βάλε κάτω τα νούμερα Διαμαντίδη και Σπανούλη (τίτλοι, στατιστικά, ατομικές διακρίσεις) και μετά πες μας ποιος είναι ο καλύτερος.

Εικόνα savvas gridlock

Kατ'αρχάς ο Διαμαντίδης για'μένα είναι παικταράς. Από εκεί και πέρα, αν πρέπει να λέμε καλά λόγια για τους παίκτες που είναι ολοκληρωμένοι και όχι μονοδιάστατοι, π.χ. καλοί μόνο στην επίθεση, τότε ο Γκάλης υπήρξε νούλα. Εκτός αν έπαιζε άμυνα και δεν το ξέρω. Επίσης, ο Διαμαντίδης έχει βγει 2 φορές MVP σε Final 4 Ευρωλίγκας, ενώ ο Σπανούλης 3. Τη μία φορά που παίξανε μαζί στο Βερολίνο, με την ομάδα σου, ο Σπανούλης ήταν μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης του διημέρου, με τους πόντους και τις ασίστ του στον Πέκοβιτς, που τον έκανε μάγκα. Φυσικά ψηφίστηκε και εκεί από ξένους ο πολυτιμότερος παίκτης, αφού οι Έλληνες μπασκετικοί δημοσιογράφοι θα έβγαζαν πάλι τον 3D. Αυτό που έκανε ο Σπανούλης το 2010, να γυρίσει την πλάτη σε ένα ολόκληρο σύστημα με άκρες παντού (πιο ''παντού'' δεν υπάρχει) και να προσπαθήσει να τα βάλει μόνος του με όλους, δεν έχει ξαναγίνει. Η καριέρα του Διαμαντίδη έφτασε στο τέλος της. Πολύ θα ήθελα να τον δω με μια άλλη φανέλα πλην του ΠΑΟ, να αντιμετωπίζει τα σφυρίγματα του Τανατζή και του Αναστόπουλου. Να κάνει διείσδυση, να πέφτουν χέρια-πόδια πάνω του και να βαφτίζεται loser, αφού φάουλ δεν σφυρίζεται ποτέ.

Εικόνα Εν Αθήναις

Το να συγκρίνεις τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη είναι σα να συγκρίνεις τον Φάνη Χριστοδούλου με τον Λιαδέλη. Εάν ήθελε ο Διαμαντίδης να είναι σκόρερ και μόνο σκόρερ, θα ήταν. Έχει όλα τα προσόντα.
Προτίμησε όμως να είναι παίκτης ομάδας, με γεμάτες όλες τις στατιστικές κατηγορίες.
Στη φάση με τον Άκερ που μας έδωσε ένα πρωτάθλημα δε θα μπορούσε ποτέ να είναι ο Σπανούλης, ο οποίος αμυντικά είναι ανύπαρκτος.
Ο Διαμαντίδης σκιάζει τα όνειρα σας, έχει γίνει ο εφιάλτης σας, τα βράδια ξυπνάτε ιδρωμένοι, αφού πρώτα έχετε νιώσει ένα χέρι να σας σφίγγει δυνατά στο στήθος. Δεν είναι η Μόρα, ούτε ο Σκιερός. Ο Διαμαντίδης είναι.
Εμείς με τον Σπανούλη απλά ενοχλημένοι είμαστε γιατί προτίμησε να φύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε, την ομάδα που στην ουσία τον έστειλε αλλά και τον πήρε από το ΝΒΑ. Δεν τον φοβόμαστε, ακόμα και αν πέτυχε buzzer beater από τα 9 μέτρα σε ένα αδιάφορο παιχνίδι.

Τον Σπανούλη δε, τον κοροϊδεύατε εσείς οι ίδιοι όταν έπαιζε σε εμάς. Ξέρω γάβρους που έκοψαν το γήπεδο για...2 εβδομάδες, εξαιτίας του Σπανούλη. Μετά βέβαια τους άγγιξαν οι ειλικρινείς δηλώσεις του και τα πρωτοσέλιδα του Πρωταθλητή και του Φωτός.

Έπρεπε να σας δώσουμε παίκτη μπολιασμένο με το πνεύμα του πρωταθλητή για να γίνετε κι εσείς πρωταθλητές. Αυτό λέγεται «μετάγγιση dna».

Επειδή ανέφερες το Βερολίνο, ο Διαμαντίδης στατιστικά ήταν καλύτερος από τον Σπανούλη, άσχετα εάν ο Σπανούλης κέρδισε τον τίτλο του mvp. Εν τω μεταξύ, απομονώνεις πάλι τις ατομικές διακρίσεις. Γιατί δεν τις βάζεις συνολικά; Μόνο την κατηγορία «MVP Final-4» μετράμε; Ό,τι μας συμφέρει δηλαδή;

Εικόνα savvas gridlock

Όχι, δεν έχει όλα τα προσόντα για να είναι μόνο σκόρερ ο Διαμαντίδης. Αν τα είχε, θα πήγαινε στο ΝΒΑ έστω ως περαστικός, αφού εκεί το Α και το Ω είναι το επιθετικό ταλέντο. Ο ίδιος έχει την ωριμότητα να το αναγνωρίσει και δημοσίως σε συνεντεύξεις του, εγκωμιάζοντας τον Σπανούλη ως το μόνον Έλληνα που είχε τα φόντα να κάνει κάτι καλό στις ΗΠΑ, αλλά οι αγαπητικοί του αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Αμυντικά ο (παικταράς, ξαναλέω, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) Διαμαντίδης είναι πολύ ανώτερος του Σπανούλη. Προφανώς δεν μπορεί να κόψει ο Σπανούλης τον Άκερ, αφού ούτε το ύψος, ούτε τα μακριά χέρια του Διαμαντίδη έχει.

Το ποιος φοβάται τι και γιατί, άσε να το δείχνουν οι αντιδράσεις της ομάδος και του κοινού σου στο γήπεδο. Όταν όλα τα αμυντικά συστήματα προσαρμόζονται στο να μείνει άποντος, αν αυτό είναι δυνατόν, ο Σπανούλης, όταν μαρκάρεις μέχρι και την αριστερή ντρίμπλα του με άπειρες εργατοώρες παρακολούθησης του παιχνιδιού του στο βίντεο (δημοσίως τα έχει παραδεχτεί ο Πεδουλάκης) και πάνω από όλα όταν υπάρχουν αποδοκιμασίες όποτε παίρνει την μπάλα, ειρωνείες όποτε αστοχεί και χειροκροτήματα ακόμη κι όταν βάζει μια βολή στο ΟΑΚΑ, ο πόνος και το τσούξιμο βγαίνουν από μέσα σας. Και δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις την αξία του αντιπάλου σου, όποτε αυτή υπάρχει. Γραφικό νούμερο καταντάς όταν ισοπεδώνεις κάποιον που παραδέχεται ΟΛΗ η μπασκετική Ευρώπη. Δεν υπάρχει άνθρωπος του ευρωπαϊκού μπάσκετ που να μην έχει αποθεώσει δημοσίως τον Σπανούλαρο. Θα αγνοήσουμε όλους αυτούς και θα ακούμε τους συμπλεγματικούς χαρτζιλικωμένους υπαλλήλους της Μπύρας 13, έτσι;

Το ότι έχουμε μαλάκες οπαδούς, το ξέρουμε. Μέχρι και ειδική ενότητα έχουμε φτιάξει για πάρτη τους εδώ μέσα, για τους ''νεόγαυρους''. Λογικό είναι, όταν έχεις τόσο κόσμο, θα χωθούν και ξεκάρφωτοι μέσα, που ως άδειοι τενεκέδες θα κάνουν μόνο θόρυβο. Στην αρχή της καριέρας του στην Ελλάδα, κάποιοι βάζελοι έλεγαν παλτό και το Σισέ αν θυμάσαι. Επίσης, αρκετοί βάζελοι κράζουν τώρα το Διαμαντίδη. Ειδικά μετά τα φετινά 5 ματς με την ΤΣΣΚΑ για την Ευρωλίγκα, άκουσε πολλά. Αυτοί τι είναι;

Πες μου ποια ατομική διάκριση θες να βάλουμε στο τραπέζι και προχωράμε. Μιλάμε όμως αυστηρά για Ευρωλίγκα, έτσι; Mην μου πεις για το Βαζελακοπουλιστάν.

Εικόνα Bad7

Ειναι αχαριστια να κραταμε κακια σ'αυτον τον παικτη για οποιοδηποτε λογο!!Χρονια πολλα Βασιλαρε!!

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΕΧΑΣΑ ΤΟ FINAL FOUR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΤΙΒΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ.ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ.Η ΚΥΡΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΘΑ ΠΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΗΜΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΤΣΑΡΤΕΡ ΤΩΝ 100 ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ/ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΟΛΛΕΥ ΚΑΙ ΠΟΛΟ Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 3ΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΟΥ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΙΛΗ!

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ,ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ FINAL FOUR,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ.ΑΥΤΑ ΔΕ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ...

Εικόνα savvas gridlock

Άσε γάμησέ τα, εγώ το 2011-12 δεν πήγαινα καθόλου στο ΣΕΦ. Δεν πίστευα σε αυτήν την ομάδα. Ε με ξεβρακώσανε ο Ίβκοβιτς (Ύπνοβιτς τον έλεγα μέχρι τότε) και ο Σπανούλαρος. Είπαμε, αλάθητος ουδείς. Μαλακίες όλοι κάνουμε. Απλώς αν δεν γουστάρεις μια ομάδα, αν δεν την πιστεύεις, άραξε σπιτάκι σου και μην της κάνεις κακό.

Εικόνα Εν Αθήναις

Αποχή όπως οι «βάζελοι»;

Τς τς τς...

Εικόνα savvas gridlock

Επέλεξα την αποχή επειδή δεν με έπειθε η ομάδα, όχι επειδή στράβωσα με κάτι στην κερκίδα. ''Μικρή'' διαφορά, ε; Τι λες, θα την καταλάβεις; Δούλεψέ το, σε πιστεύω.

Εικόνα Chief Bromden

Όποιος πιστεύει πως θα παίρναμε τα δύο Ευρωπαϊκά και το πρωτάθλημα ακόμα και αν δεν έπαιζε ο Βασίλης απλά είναι άσχετος με το άθλημα, το ίδιο θα έλεγα και για τα υπόλοιπα παιδιά, ναι ήταν ομάδα με όλη τη σημασία τη λέξης, ναι ο καθένας ήταν απαραίτητος για την κατάκτηση της κορυφής, αλλά… Ο Βασίλης πέρα από το τεράστιο αγωνιστικό ταλέντο του πρόσφερε στο σύνολο αυτό που δεν μπορούσε να προσφέρει κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά, το τι είναι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς ακούγοντας και διαβάζοντας συνεντεύξεις των συμπαιχτών του…
Μεταξύ άλλων του Ντάνστον : - όταν το παιχνίδι ζορίζει όλοι αυθόρμητα κοιτάμε τον Σπανούλη…
Ο Βασίλης έφερε άλλον αέρα με τον ερχομό του, πρόσθεσε αυτοπεποίθηση στους άπειρους συμπαίχτες του και προβληματισμό στους αντιπάλους , βγήκε μπροστά, με τον Σπανούλη πλέον στον Ολυμπιακό ο αντίπαλος που βρισκόταν στον δρόμο μας είχε πλέον μια δεύτερη σκέψη στο μυαλό του, μια αμφιβολία…
Χωρίς αυτόν οι άπειροι πριν από τέσσερα χρόνια Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σλούκας θα είχαν λυγίσει από το βάρος των απαιτήσεων και σήμερα θα μιλάγαμε για διαφορετικούς παίχτες, το ίδιο έγινε και με τον Λο, ο Λο της Παρτιζάν πόσες πιθανότητες είχε να πετύχει αν ερχόταν στον Ολυμπιακό ως ο Νο 1 ηγέτης; δίπλα στον Βασίλη κέρδισε χρόνο προσαρμογής και ανάλαφρο βραδινό ύπνο χωρίς σκοτούρες, ποιος έκανε μάγκα τον Ντόρσεϊ;
Και το σημαντικότερο; ο Βασίλης προσφέρει προστασία, ο Βασίλης είναι αυτός που μετά από άσχημα αποτελέσματα δέχεται την πιο σκληρή κριτική (δικαίως ή αδίκως), την διαχειρίζεται και μπορεί και αντέχει, η κριτική σταματώντας σε αυτόν δεν κατευθύνεται στα υπόλοιπα παιδιά, παιδιά νέα που σίγουρα δεν έχουν αποκτήσει ακόμα τον χαρακτήρα του.

Εσύ άλλαξες την ροή της ιστορίας Μπιλάρα!
Χρόνια σου πολλά! Να χαίρεσαι τα πιτσιρίκια σου και την κουκλάρα την γυναίκα σου!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Καλοκαιριάτικα θα βάζουμε τα κλάματα ρε παιδιά με αυτά τα βιντεάκια; Ο Μπίλαρος, πέρα από ασύγκριτο ταλέντο (ό,τι κοντινότερο έχει υπάρξει στον Γκάλη), έχει αυτό που λέμε τσαγανό, γι' αυτό και στα δύσκολα ποτέ δε θα κρυφτεί, γι' αυτό και αρρωσταίνει να τους κλείσει το σπίτι κόντρα σε θεούς και δαίμονες (ίσως γιατί γνωρίζει εκ των έσω την αλητεία τους). Έτσι λοιπόν παρασύρεται σε επιπόλαιες και βεβιασμένες ενέργειες όταν παίζουμε με την πιο μισητή ομάδα του κόσμου, τον μπασκετικό βαζέλα. Μόνο του το γεγονός αυτό, όπως επίσης και το ότι άφησε την "μασονική ασφάλεια" γιατί δεν ήθελε να είναι δεύτερος,ότι έχει σταθεί μέντορας των μικρών μας, που όλοι τον αγαπούν και τον σέβονται και ότι θέλει πρώτος αυτός από όλους εμάς να τους κερδίσει, αρκούν για να του συγχωρέσουμε και το "δεν ακούω" και καμμιά κακή βραδυά με τις βαζέλες. Άλλωστε το μέγεθος του μίσους τους προς αυτόν είναι τίτλος τιμής και παράσημο για κάθε γαύρο (αν και ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι, σε αντίθεση με άλλους). Επίσης το ξύλο που τρώει αυτό το παιδί είναι ανεπανάληπτο, και δεν το τρώει κανένας άλλος σταρ ευρωπαϊκής ομάδας.
Μακάρι η διοίκηση να κάνει όσα πρέπει στο επίπεδο του παρασκηνίου για να προστατέψει και τον ιδρώτα του Μπίλη. Χρόνια του πολλά με υγεία πάνω απ' όλα.

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!! ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΖΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα rasputin7

''Δίχως την αρχηγάρα μας, τίποτε δεν θα ήταν ίδιο τα τελευταία χρόνια''

Που να το καταλαβουνε αυτο οι κριτες των παντων.Αν επαιζε στον Ολυμπιακο εποχες 90 και βλεπαμε εμεις οι νεοτεροι βιντεακια του,με ακριβως τα ιδια επιτευγματα,θα παραμιλουσανε ολοι οτι ''μας λειπει ενας τετοιος αρχηγος '' και το αγαπημενο μου ''που ειναι αυτα τα χρονια''.
Τωρα μας χαλασε γιατι ''κρυβεται με τον βαζελο''.Βγαιναμε απο Σ.Ε.Φ. και ακουγα ''τιποτα δεν εχει κανει τοσα χρονια'',''τα ευρωπαικα ο law τα εχει παρει με τον Πριντεζη.Η επιτομη της ισοπεδωσης και του εκμηδενισμου.

Παρ οτι χρονο με τον χρονο ακομη κι ο πιο ανιδεος μπορει να αποκτησει βασικες γνωσεις γυρω απο ενα αθλημα και τι ρολο παιζουνε διαφοροι παραγοντες για την εκβαση ενος ματς εμει περιμενουμε τον ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ,τον σουπερ ηρωα που οτι κανει θα μενει στην ιστορια.
Απο το 2010 1 πρωταθλημα,2 ευρωπαικα και το κυριοτερο αλλαγη νοοτροπιας στον μπασκετικο Ολυμπιακο,αναγνωριση απο ολους και προωθηση ενος νεου μοντελου ομαδας(χαμηλο μπατζετ αλλα ακρως ανταγωνιστικο σε υψηλο επιπεδο).

Εικόνα savvas gridlock

O Λο ε; Έτσι είναι, αφού δεν βγαίνει η ΚΑΕ να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Λο μπορεί να γίνει και σύμβολο. Σε γενικές γραμμές πάντως έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα φίλε. Οι μεγαλύτεροι μυθοποιούν τους παιδικούς τους ήρωες και τους προβάλλουν στους νεότερους. Δες και στο ποδόσφαιρο. Το Μουντιάλ του 1970 ήταν το πρώτο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στην Ελλάδα. Ε από το μυαλό του μέσου 60άρη δεν βγάζεις το ότι παίκτες σαν τον Πελέ και τον Κρόιφ δεν ξαναπερνάνε από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ομοίως για το 40άρη με το Μαραντόνα. Ό,τι κι αν κάνουν ο Ζιντάν, ο Μέσι και ο Κριστιάνο, θα ψειρίζουν τη μαϊμού για να τους βρούνε ψεγάδια, μόνο και μόνο για να μην γκρεμιστούν στα μάτια τους τα παιδικά τους είδωλα. Ομοίως και με το Ζάρκο ή το Ρίβερς στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Οι γύρω στα 30 με αυτούς μεγαλώσανε. Δεν πα να έρθει ο Λεμπρόν; Εκεί, Ζάρκο και Ρίβερς. Εδώ εγκωμιάζουν το Σιγάλα, που καλούπωνε με τη μαντήλα στο κεφάλι.

Εικόνα john

Φανταζεσαι λοιπον με τη παραπανω λογικη της εξιδανικευσης του παρελθόντος ποσο πιο ασχημα ειναι τα πραγματα στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακο.Εκει που ολοι οι νεογαυροι μεγαλης ηλικίας εκθειαζουν τον Καρεμπε τον Ζιοβάνι τον Ριβάλντο τον Τζόλε λεγοντας΄΄ α ρε κοιτα τι ομαδαρα ειχαμε τοτε τωρα τρωμε στη μαπα τους δανεικους και τους ελευθερους του βαγγέλα αρα τι να παω να κανω στο γηπεδο(ακου λογικη τωρα)΄΄ ξεχνοντας βεβαιως τις ευρωπαικες ξεφτίλες που ζησαμε με τους παραπάνω παικτες.Για να μη παω και στους παλαιοτερους.Δε θα ξεχασω μια απο τις μεγαλυτερες τηλεφωνικες μαλακιες που εχω ακουσει ποτε απο, 60 χρονο συνταξιουχο στο tv magic το 2011.Παιρνει λοιπον τηλεφωνο ο αμπαλος στον Σταυρο τον Βρανα(Μπαλα κολπα 2-3 το μεσημερι)και αρχιζει να κραζει τον Σπανιολο Βαλβερδε που μας εχει γεμίσει με τις μίζες του,που δεν βάζει τον Φετφατζίδη,που εχει θαψει τον Κατσικογιάννη και τον Μήτρογλου...Και τι πεταει στο τέλος ο γερος.΄΄Πολλοι μου λένε ο Ολυμπιακος ειναι πλήρης.Πως ειναι πλήρης?Εχει αυτη η ομάδα Γιουτσο,Σιδέρη,Αναστόπουλο,Ντεταρι,Ζιοβανι...Μιλαμε το ακουσα και έπεσα κατω απο τα γέλια.Τσουβαλιασε ο ανθρωπος ολους τους παικταραδες που είχαμε ποτε,σε διαφορετικες εποχες μεταξύ τους και τους χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να πει οτι ο Ολυμπιακος του Βαλβερδε έχει ελλέιψεις(το πιο αστειο απο ολα ειναι οτι μιλουσε για τη σεζον 2011-2012 μια απο τις καλυτερες σεζον της συγχρονης ιστοριας μας).Φιλε Σάββα δυστυχως πιστευω οτι αυτο ειναι το επιπεδο των γαύρων φιλάθλων.Καφενειακη επιφανειακή κριτική ελάχιστοι βαζουν κατω τα δεδομένα ψύχραιμα κανοντας ορθολογικές συγκρίσεις.
Ξεφυγα κατα πολυ απο το θεμα αλλα καλοκαιρι ειναι, στο χωριο βρισκομαι δεν εχω υπνο και ειχα ορεξη για ποδοσφαιρικά σχόλια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

Εικόνα savvas gridlock

Είπες μεγάλες αλήθειες, φίλε. Δυστυχώς αυτά είναι τα στραβά του δικού μας κόσμου, που μας κρατάνε κολλημένους πίσω, στο ''φέρε Ροναλντίνιο να γκαβλώσει το Λιμάνι με τις ποδιές''.