ΑΠΕΛΑΣΗ ΡΟΜΑΙΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



Στην τελευταία σχετική με το θέμα του Ρομαίν Αργυρούδη ανάρτησή μας, είχαμε δει την στάση που είχε κρατήσει η εφημερίδα ''Αθλητική Ηχώ'' μέσα στην επταετία, όταν ο μέγας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ενημέρωσε κάποιο συντάκτη της ότι η δικτατορία ήθελε να απελάσει τον παίκτη του Ολυμπιακού, επειδή κάποιος χαφιές της τον άκουσε να κατηγορεί τη Χούντα και να εγκωμιάζει το σοσιαλισμό. Εκεί έγινε αναφορά σε μία συνάντηση του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ με έναν υπουργό της Χούντας σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά και στην αντίδραση του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ μετά τη δημοσιοποίηση των συμβάντων. Ας δούμε το τι ακριβώς είχε γράψει τότε η ''Ηχώ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-3-1973
 
 
 
Έτρεχε ο καημένος ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ να παρακαλέσει τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, αδερφό του αρχι-δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, που παρίστανε τον υπουργό ''Κοινωνικής Πολιτικής'', μπας και βρεθεί άκρη στο θέμα του Ρομαίν, αλλά οι χουντικοί ήταν ανένδοτοι. Ο Ρομαίν έπρεπε να απελαθεί. Η δυσαρέσκεια του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ για το πρωτοσέλιδο της ''Ηχούς'' φάνηκε την επομένη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-3-1973
 
 
Με λίγα λόγια ο μέγας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ είχε να αντιμετωπίσει από τη μία μεριά τους ''Επαναστάτες'' που κυνηγούσαν τον Θρύλο και τους παίκτες του, αλλά είχε από την άλλη και τους ΑΡΔ, που δίνοντας δημοσιότητα στο θέμα, προκαλούσαν το καθεστώς να μην το συγκαλύψει. Τελικά σε αυτήν την ιστορία ηττήθηκε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και ο Ρομαίν έφυγε από την Ελλάδα τον Ιούνιο του 1973, ακριβώς όπως όριζε η διαταγή απελάσεώς του...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Θα εχω την τιμη να σας περιγραψω εγω το κυνηγητο, απο τη Θ.4:

Ολα ξεκινησαν απο το τερμα του Κωνσταντινου, εκει, προς τη μερια του Προφητη Ηλια...Βλεπω λοιπον ξαφνικα τον Κωνσταντινου να τρεχει σαν παλαβος πισω απ΄τον Συνετοπουλο. Πού να τον πιασει ομως...Ο Συνέτος ο μακαριτης, πολυ πιο γρηγορος, γυρω στα 3 - 4 μετρα μπροστα του, να καλπαζει κυριολεκτικα σ΄ολο τον αγωνιστικο χωρο μ΄εκεινο το χαρακτηριστικο του τρεξιμο: γρηγορες δρασκελιες, την μια αμεσως μετα την αλλη σαν τροχος, το γονατο ψηλα, το σωμα απ΄τη μεση κι απανω να ταλαντευεται ελαφρα αλλα διακριτά μπρος - πισω και το κεφαλι ορθιο, ελαφρα μπροστα...Σ΄ολα τα μηκη και τα πλατη του αγωνιστικου χωρου! Ο κοσμος να το διασκεδαζει αφανταστα! Ν΄ακουγεται απ΄τις εξεδρες ενα οοοοοο...που συνοδευε τα τρεξιματα, μαζι με χαχανα παντου...Οι κοροϊδιες στον αρχικομπλεξικο, παρορμητικο, ολο μισος και αφρους για΄μας, εξαλλο πορτιερο της Μπαναθας, να πεφτουνε συννεφο...Μεχρι που το...ζευγαρι βγηκε τρεχοντας εξω απ΄τον αγωνιστικο χωρο, οπου και ΄΄πεσανε΄΄ οι παγκοι στη μεση και πηρε τελος το θεαμα...

Ηταν απ΄αυτα που δεν συμβαινουν συχνα και δεν ξεχνιωνται βεβαια...Η μνημη μου, εκανε ο,τι μπορουσε αδελφια...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω, Απόστολε. Εμείς έχουμε την τιμή που μας περιγράφεις το κυνηγητό.

Εικόνα nmavronas

AΡΓΥΡΟΥΔΗΣ = Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΑΛΤΣΑΡΙΣΤΑ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ...ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡ-ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ [ ΤΖΑΝΕΤΟΥΛΑΚΟ, ΦΙΛΗ ΚΤΛ]!

Εικόνα μαουνιέρης

Δύο γκολ έχωσε στους Βάζελους ο Ρομαίν. Και τί γκολ! Γκλολάρες και τα δύο, αλλά σαν το πρώτο (6.12.1972) άλλο δεν έχει μπεί!

Εικόνα apostolos gaganis

Θα σας ΄πω εγω για την γκολαρα του Ρομαιν, γιατι ημουνα μεσα στ΄...αρθιμημενα, στην 4. Το γκολ ειχε μπει στο τερμα που ητανε προς το Μοσχατο, η ενεργεια του Γαλλου μαγικη, του στυλ ΄΄παρτο μαλακα και σε καλη μερια΄΄ και η μπαλα να κυλαει αργουτσικα και συρτα στην εστια του ΑΡΧΙπαπαρα, που΄χε παθει συνδρομο ΜΕΝΙΕRE ( ιλιγγος, εμβοαί, βαρηκοϊα ) απ΄το ξεφτιλικι του...Εμεις στις κερκιδες, να΄χουμε τρελλλαθει...Απ΄τα καλυτερα γκολ που΄χω΄δει σε παιχνιδια μεταξυ μας...Εμοιαζε λιγο με το πλασαρισμα του Ζιοβανι στην 4αρα στη Λεωφορο, αλλα ηταν πιο εντυπωσιακο και φινετσατο σαν ενεργεια...Γενικα ο Γαλλος ητανε παιχτουρα, αν και ειχε αργησει να προσαρμοστει στην ομαδα και μεχρι ν΄αρχισει να ξεδιπλωνει την ταλενταρα του, οι ειδημονες ΑΡΔιδες σ΄εφημεριδες και κερκιδες ( ιδιως ) γκρινιαζανε κι ειχανε βγαλει ( ως συνηθως ) και τελεσιδικες αποφασεις. Ειχαμε και τοτε, βλεπετε, βαζελογαυρους. Απλα δεν...ησαντε τοσοι πολλοι οσο σημερα...

Εικόνα μαουνιέρης

Εγώ, σύγγαυρε Απόστολε, εννοούσα το γκολ στη Λεωφόρο, στις 6 Δεκεμβρίου 1972, ημέρα Τετάρτη (του αγίου Νικολάου ανήμερα, προστάτη των ναυτικών και του Πειραιά): Ο "υδραυλικός" Λοσάντα στέλνει τον Γονιό να καρφωθεί στα σίδερα της Θ13, σεντράρει, ο Ρομαίν Αργυρούδης πιάνει φάλτσο στον αέρα με το τακούνι του αριστερού ποδιού του και στέλνει τη μπάλλα κουρμπαριστή να καρφωθεί στα δίχτυα της μακρινής γωνίας του Κωνσταντίνου, που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς το έφαγε.

Εικόνα nmavronas

2 ΛΑΘΗ ΜΑΟΥΝΙΕΡΗ ΠΟΥ ΓΕΡΑΖΕΙΣ...
1. Ο ΓΟΝΙΟΣ ΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΣΑΝΤΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΟΔΙΟΥ...
2. Ο ΡΟΜΑΙΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΙ!

Εικόνα savvas gridlock

Αναμένοντας την απάντηση του Γιώργου (ωχ ωχ ωχ...), βάζω και το βίντεο. Δεν φαίνεται καλά ρε γαμώτο.

https://www.youtube.com/watch?v=9Vox8JkrQlk

Εικόνα μαουνιέρης

Μπορεί να έχει δίκιο ο δικός μου, Σάββα, αλλά εμένα έτσι μου αρέσει, γιατί έτσι το θυμάμαι! Ας λέει λοιπόν ό,τι θέλει το τζόβενο ο Μαυρωνάς - του ρίχνω κανά εξάμηνο στη διαφορά ηλικίας. Εγώ έτσι το έχω περιγράψει σε ένα βιβλίο που είχα βγάλει το 2004, κι έτσι θα το λέω...

Εικόνα nmavronas

H κατάσταση σου θείε Γιώργο περιγράφεται ως "γεροντικό γινάτι". Θα βάλω τον Σάββα διαιτητή αφού εξετάζει τα στοιχεία για να αποκαλύψει την σκευωρία σου. Καλύτερα όμως να αποφασίσουμε απο κοινού, ούτε αριστερό, ούτε δεξί, αλλά ότι ο Αργυρούδης χρησιμοποίσε το... μεσαίο πόδι!

Εικόνα μαουνιέρης

Τρίπους ο Ρομαίν, ρε Μαυρωνά; Στο Θρύλο έπαιζε ωρέ, όχι σε μαντείο!

Ω Μαυρωνά, εσύ είχες το βίντεο ολόκληρου του αγώνα. Έδωσες σε εμένα, τον παπάρα, μια κόπια, και την έχασα. Δεν έχω χάσει ποτέ μου τίποτα (βιβλίο, δίσκο, σιντί, ντιβιντί...), και όμως έχασα αυτό το ντοκουμέντο. Εσύ δεν θυμάσαι από πού το είχες κονομήσει, να το ξαναζητήσεις, να μας το δώσεις να το ανεβάσουτμε; Άντε, ξεσκίστηκες στα μπάνια στο Νησάκι - κάνε και καμμιά δουλειά!

Εικόνα savvas gridlock

Oλόκληρου του 0-1 στη Λεωφόρο το Δεκέμβριο του 1972 ή του 3-2 στο Καραϊσκάκη το Μάρτιο του 1973;

Εικόνα nmavronas

TO ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ [ 1972 ]ΣΤΟ YOU TYBE XΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1960-1989 ΜΕΡΟΣ Α.

Εικόνα nmavronas

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΓΙΩΡΓΗ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ...ΠΑΝΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ! ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΑΒΒΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΔΙΕΥΝΘΥΝΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ! ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...

Εικόνα nmavronas

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOU TYBE ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" ΝΟΜΙΖΩ!

Εικόνα Bad7

Καθε περσι και καλυτερα γι'αυτο που ανεφερες για τους βαζελογαυρους

Εικόνα Bad7

συγγνωμη αν πειραξε ο ενικος που χρησιμοποιησα

Εικόνα savvas gridlock

Οι πουτάνες οι χουντικοί έχουν σβήσει τα πάντα όλα γύρω από το 3-2 του 1973, που τα βαζέλια σηκώθηκαν κι έφυγαν από το γήπεδο, με τον Κωνσταντίνου να κυνηγάει το Συνετόπουλο. Το γκολ που έβαλε τότε ο Ρομαίν, πρέπει να το βρούμε. Αν κάποιος βιντεοσκόπησε ερασιτεχνικά το ματς κι έχει κρατήσει καμιά κόπια, ας την βάλει στο youtube ή ας επικοινωνήσει μαζί μας. Ό,τι μπορούμε να βρούμε για εκείνη την εποχή, καλά θα είναι.

Εικόνα nmavronas

ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙ, ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

Εικόνα savvas gridlock

Πριν καιρό είχαμε ρωτήσει στην ΕΡΤ κι εμείς, Νίκο. Μας παρέπεμψαν σε έναν υπάλληλο που βρισκόταν για 40τόσα χρόνια εκεί, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως η Χούντα διέγραψε τα πάντα γύρω από αυτό το ματς, για να μην προβάλλονται τα ''έκτροπα'' και ''σκανδαλίζουν την κοινωνία''. Κάποιος συλλέκτης όμως δεν μπορεί, θα κράτησε κόπια. Το ματς προβλήθηκε κανονικά στην τότε κρατική τηλεόραση.