ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ PART 4



Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου του ''Ποδάρα'', με πολλές σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια του πειραϊκού ποδοσφαίρου, στις αρχές του 20ού αιώνα (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aυτή είναι η ιστορία μας και πρέπει όλοι να την γνωρίζουμε. Μαζεμένες οι αναρτήσεις για το βιβλίο του ''Ποδάρα'', εδώ,

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εξαιρετική ανάρτηση σε συνέχειες.

Για να θυμόμαστε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
τους ιδρυτές και γενάρχες του συνδέσμου που λέγεται
Ολυμπιακός με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, που
έγινε αυτοκράτορας και Θρύλος. Και αναπόσπαστο
κομμάτι της ζωής μας, ιδέα και θρησκεία, η μεγάλη μας
αγάπη και ο ακατανίκητος έρωτας, η λατρεία μας και
η αγιάτρευτη τρέλα μας. Κάτι μαγικό!

Εικόνα Ιννοκέντιος Κοκκινογούλοφ

Στο βοθροσάιτ sdna.gr έχουν φτιάξει 2 αναρτήσεις σχετικά με τα γεννέθλια του Ολυμπιακού. Και φυσικά το 99% των σχολίων είναι κατηγορίες, ειρωνίες και κατάρες. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι άφησαν να περάσουν 2 σχόλιά μου σχετικά με την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που βρήκα στο gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος σε νίκες στο τέλος του 2015 παρόλο που ο δεύτερος είχε δώσει 30 αγώνες περισσότερους από εμάς!!!. Και τώρα το 2019 η διαφορά έχει μεγαλώσει και άλλο. Σίγουρα κάποιοι στο βοθροσάιτ στενοχωρήθηκαν πολύ από αυτά τα στοιχεία.

Εικόνα nik7os

ΕΎΓΕ & ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ....

Σε αυτή την ανάρτηση πιστεύω ότι γνωρίσαμε όλους τούς προπάππους μας και τους ερυθρόλευκους συγγενείς μας...

Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό....

Εικόνα apostolos gaganis

Ετσι ειναι αδελφια...Τον Σαβοπουλο δεν τον πολυπαω, αλλα σ΄ενα τραγουδι του μας λεει ΄΄Την ιστορια, την φτιαχνουν οι παρεες΄΄...Και τον ΘΡΥΛΟ μας, μια παρεα απο παιδια με ΟΡΑΜΑ τον πρωτοφτιαξε. Το ΄24 - 25. Το Ξενοδοχειο ΑΚΤΑΙΟ στο Ν. Φαληρο το΄ζησα, εγκαταλελειμμενο ομως. Μου λεγανε οι παλιοτεροι οτι γνωρισε πολλα και σπουδαια μεγαλεια...Θυμαμαι ομως ενα κλαμπακι εκει διπλα απ΄την εισοδο του, στην παραλιακη, πολυυυυυ πριν το Μετροπολιταν, απ΄το 1962... Υπαρχει προσωπικη ιστορια σ΄αυτο το στεκι...Τη μαντρα παλι στο πρωτο - πρωτο ΄΄Καραϊσκακη΄΄ ( το Ποδηλατοδρομιο με την καρβουνοσκονη δεν το προλαβα βεβαια ), δεν την ξεχναω...Κερκιδες ειχαν οι 3 πλευρες του παραλληλογραμμου. Τα δυο πεταλα, ενα προς τον Ηλεκτρικο κι ενα προς την Πειραιως και η τριτη, η οριζοντια μεγαλυτερη πλευρα προς τον Προφητη Ηλια. Απεναντι της, προς το Μοσχατο, η μαντρα. Με μια πορτα, πρασινη μου φαινεται, για τους αναπηρους(;) και για καποιους αλλους ΄΄εκτος εισιτηριου΄΄...Μετα εγινε το νεοτερο Καραϊσκακη με τις 4 πλευρες. Και μετα τουτο΄δω, το συγχρονο, το τελευταιο.

Δεν ειναι μονο απαραιτητο ή χρησιμο ή, ή, κ.λ.π. να ξερεις τί αγαπας και τί υποστηριζεις. Ειναι και κατι ανακουφιστικο πολυ...

Εικόνα xristoforas

ΣΥΝΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΡΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1924
ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΠΙΑΡΩ ΤΟ ΕΞΗΣ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ WIKIPEDIA:
Σύνολο Κυπέλλων ανά ομάδα
Διεξήχθησαν 30 διοργάνωσεις από τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι 25. Σε δύο από αυτές δεν αναδείχθηκε νικητής λόγω ισοβαθμιών. Στις 23 διοργανώσεις που αναδείχθηκε νικητής, τα κύπελλα κατανέμονται ως εξής:

Μικτή Πειραιώς: 13
Μικτή Αθηνών: 7
Μικτή Θεσσαλονίκης: 3

ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ?
ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ!

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΑΘΗΝΩΝ? ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ????
ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΗΡΕ 13 ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10 ΚΑΙ ΟΙ 2 ΜΑΖΙ ?

ΟΣΟΝ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟ 1924 ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΟΣΦΠ ΤΟ 1925 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

http://prntscr.com/4eqg7b
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΑΡΩΣΗ RATM - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΦΩΤΟΣ?
50 ΕΤΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΔΟΞΗΣ!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑΕΤΙΑ( 1925-1974) ΤΟΤΕ ΕΝΝΟΕΙ : 1974 (ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΤΟ ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,11-0) ΜΕΙΟΝ 1924 = 50 ΕΤΗ !!!

ΑΡΑ ΤΟ 1924 ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΟΝΟΜΑ Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα savvas gridlock

Φόρη, σε λίγες μέρες θα δούμε το τι δήλωσε ο πρώτος τερματοφύλακας του ΠΑΟ, ο Δεμερτζής, για το τι τραβάγανε τα παλιά χρόνια τα βαζέλια όταν κατέβαιναν στον Πειραιά. Μιλάμε για τη δεκαετία 1920-29. Θα γελάσουμε καλά...