ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ ΤΟ 1992



Σήμερα θα δούμε το πώς κατακτήσαμε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος στην ιστορία μας στο πόλο ανδρών. Τετάρτη, 3 Ιουνίου 1992, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΚΑ (το τότε Ολυμπιακό κολυμβητήριο-ΟΑΚΑ) στο Μαρούσι, Ολυμπιακός-ΝΟ Πατρών 9-8 και ο Θρύλος στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος για πρώτη φορά. Συνολικά μάλιστα ήταν ο πρώτος μας τίτλος στο πόλο ανδρών έπειτα από 21 χρόνια, αφού το τελευταίο μας πρωτάθλημα το είχαμε πάρει επί ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ το 1971 (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-6-1992
 

 

 

 

 

 
 
Στην φωτογραφία βλέπουμε όλους τους αθλητές της ομαδάρας του προπονητή Νίκου Λουκάτου. Λίγες μέρες αργότερα, ο Θρύλος πήρε και το πρωτάθλημα, κάνοντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία μας σε αυτό το άθλημα.
 
Ο Θοδωρής Βλάχος και ο Χάρης Παυλίδης με το κύπελλο.
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Το άρθρο του ΔΙΑ για τον Χάρη Παυλίδη εδώ:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150427/xaris-paylidis-stis-m...

Εικόνα Bad7

Μας λενε αρρωστους τρελους μας λενε παρανοικους λενε δεν ειμαστε καλα λενε δεν εχουμε μυαλο δεν εχουμ'οσιο κι ιερο μα ο,τι ο κοσμος και αν πει ρε δε μας καιγεται καρφι ποιος ειναι ο λογος για να ζω χωρις τον Ολυμπιακο χωρις τον Ολυμπιακο;;;;;;;;;;;το σπιτι μου το αφησα τη γκομενα παρατησα και ηρθα εδω για να σου πω Θρυλε μου ποσο σ'αγαπω Θρυλε μου ποσο σ'αγαπω!

Εικόνα Chief Bromden

Στην φωτογραφία κρατώντας το κύπελλο ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ακριβώς από πάνω του με το μπουρνούζι ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Χάρης Παυλίδης.

Εικόνα μαουνιέρης

Ύστερα τα νταμπλ γίνανε συνήθεια...

Εικόνα Bad7

ΕΤΣΙ ΣΥΓΓΑΥΡΕ