ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Στις 29 Οκτωβρίου 1973, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1973, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τελικό σκορ 1-1. 5 μέρες πριν το ματς, η διοίκηση του Ολυμπιακού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-10-1973
 

 

 

 
Τα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν δίπλα σε αυτά του ΠΑΟ. Στα παιχνίδια του ΠΑΟ στη Λεωφόρο, γινόταν χρήση σειρήνας. Γυμνασίαρχος του αγώνα οριζόταν όποιος γούσταρε η ΕΠΟ του βαζελο-γιατρού Δέδε. Επίσης, πάνω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων συγκεντρώνονταν λαγουδάκια και κάνανε μαχαλομαγκιές.
 
Αυτά συνέβαιναν επί Χούντας, το 1973. Σήμερα συμβαίνει κάτι διαφορετικό στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ στη Λεωφόρο; Κοριοί,
 

 
μπράβοι και ντου,
 

 
γήπεδο-κοτέτσι κάθε χρόνο, με τους ΑΡΔ του λαγού να σκούζουν ''δεν έγινε τίποτε παιδιά, συνηθισμένα επεισόδια συνέβησαν, εμείς δεν είμαστε γαύροι''.
 
 
Στο μπάσκετ άραγε τι συμβαίνει; Τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟ είναι δίπλα από τα γραφεία της ΚΕΔ στο ΟΑΚΑ, ενώ το ξύλο σε παίκτες του Ολυμπιακού είναι συνηθισμένη διαδικασία. Μέχρι και αεροβόλα έχουν βγει, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ πετάει χαρτονομίσματα στους διαιτητές και ξαπλώνει τους κομισάριους των αγώνων. Οι δε σειρήνες στο ΟΑΚΑ είναι στην ημερήσια διάταξη...
 

 

 
Βλέπετε διαφορές; Αυτά ήταν, είναι και θα είναι μια ζωή τα βαζέλια. Ομάδα της βρωμιάς και της πουστιάς.

Σχόλια

Εικόνα Σάββας Γαύρος

3 φορές επιχείρησαν τα Βαζέλια να αντιγράψουν την ΕΠΙΣΤΗΜΗ της 11ης Μαιου του 2003. Φυσικά απέτυχαν οικτρά ως προς το αποτέλεσμα,εντός και εκτός γηπέδου. Είναι θέμα DNA..ΛΑΟΥ και ΟΜΑΔΑΣ..

2 από αυτές ο Ολυμπιακός κέρδισε με 0-1 με ΝΤΑΡΜΠΙΣΑΙΡ(2009-2010) και ΑΜΠΝΤΟΥΝ(2011-2012),ενώ την άλλη(2003-2004) χρειάστηκε ο ΔΟΥΡΟΣ για να πάρουν την μεγαλειώδη..ισοπαλία με 2-2. Και στις 3 περιπτώσεις χωρίς να βρίσκονται μέσα ΟΠΑΔΟΙ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ..

Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ κοινό με αυτούς.

Όσον αφορά το Μπάσκετ..ΕΜΕΙΣ την ξεφτίλα να μη κατέβει η ομάδα μας στο γήπεδο(το 1993 στο ΣΕΦ) δεν την νοιώσαμε ΠΟΤΕ..
Πάντα ερχόμαστε και ποτέ δεν φεύγουμε σαν τις κότες στα αποδυτήρια όπως τα βαζέλια στο ΣΕΦ, και ας παίζουμε κόντρα σε όλους και σε όλα..Τα βαζελάκια με το πρώτο μπουκάλι σφύριζε ο ΓΚΑΣΤΟΝΕ και πριν καν προλάβουν τα κοράκια τους έτρεχαν σαν του λαγούς στα αποδυτήρια με τα φιλαράκια τους Βορεάδη-Ζαβλανό-Αναστόπουλο-Γκόντα-Πιτσίλικα-Σχινά-Χριστοδούλου-Πηλοίδη και δεν συμμαζεύεται..

Απορώ τι κάθομαι τώρα και ασχολούμαι με τους ανύπαρκτους.

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι ειναι, Σαββα. Αν και στη Ριζουπολη το 2003 τιποτε δεν εγινε. Στο αραουτ πεφτανε οι φωτοβολιδες που ριχναμε στον αγωνιστικο χωρο, ενω οταν εφτασε το πουλμαν της αποστολης τους, παρκαρε ακριβως μπροστα στην εισοδο των αποδυτηριων. "Κοτες φταιχτες διοικηση και παικτες" φωναζανε οι λαγοι της Μπυρας 13, πηδαγανε μαντρες στην Παιανια και χαστουκιζαν το Μαρκαριαν. Ας ειχανε διοικηση να απαιτησει να καθυστερησει η εναρξη του αγωνα, ωστε να κανουν προθερμανση οι παικτες του βαζελου. Που να ερθει ομως Ριζουπολη η Αγγελικουλα η Φιλιππιδου. Βαβα παθαινε μονο στην σκεψη. Παρεμπιπτοντως, ετοιμαζεται για μεσα. Για καφε στον ανακριτη ειναι τις τελευταιες μερες. Να επαληθευτει και η προφητεια του Τασου Μητροπουλου το 2002, για τις γυναικειες φυλακες.

Εικόνα μαουνιέρης

Τα "έκτροπα" της Ριζούπολης τα επινόησαν οι Βάζελοι τέσσερεις μέρες αργότερα. Από Πέμπτη! Μέχρι τότε κυνηγούσαν τους παίχτες του ΠΑΟ στην Παιανία, στις ταβέρνες και στα εστιατόρια.