Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ και αν. Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε σε όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, μιλώντας στην κάμερα του Timetv και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κτενά.
«Η εικόνα που έχω είναι η εικόνα που έχουν όλοι οι Έλληνες. Νοσοκομεία άδεια από φάρμακα, νοσοκομεία άδεια από υλικά, ο κόσμος να μην μπορεί να βρει τα φάρμακά του, και από εκεί και πέρα στο χώρο της βιομηχανίας υπάρχει 'μαυρίλα'» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος ερωτώμενος για το ύψος της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, που για φέτος μετά βίας θα φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια, όταν η δαπάνη έπεσε στα 2,8 δισ. ευρώ, σημειώνει ο κ. Γιαννακόπουλος. Αντί μάλιστα η πολιτεία να τη σταθεροποιήσει, περιορίζοντας άλλα κέντρα κόστους «όταν όλοι ξέρουμε ότι ξοδεύονται χρήματα που δεν θα έπρεπε σε άλλους τομείς», η φαρμακευτική δαπάνη συνέχισε να μειώνεται, πέφτοντας το 2013 στα 2,3 δισ. και φέτος στο 1,9 δισ. ευρώ. Τη στιγμή, μάλιστα, που μελέτες του εξωτερικού αλλά και ξένοι αξιωματούχοι παραδέχονται «κάναμε λάθος στο χώρο της υγείας», κάποια διόρθωση δεν έχει γίνει ακόμα, τονίζει.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ελληνική σημαία ψηλά, κάνοντας επενδύσεις, μη διώχνοντας κόσμο, αλλά δυστυχώς το κράτος δεν είναι δίπλα μας, ούτε να μας υποστηρίξει ούτε να μας συγχαρεί γι' αυτό που κάνουμε, αλλά αντιθέτως μας πολεμά με κάθε δυνατό τρόπο» σημειώνει ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στα οριζόντια μέτρα του clawback και του rebate προειδοποιεί ότι όταν οι επιχειρήσεις φτάνουν σε ένα επίπεδο που δεν είναι βιώσιμες, αποτέλεσμα θα είναι να έρθουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση θα ήταν μια αύξηση στη φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένο ότι υπάρχει καταγεγραμμένο πλεόνασμα. Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι φαρμακευτική δαπάνη κάτω από τα 3 δισ. ευρώ δεν είναι βιώσιμη.
Για τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε
Ερωτώμενος για τις διεξόδους που έχει βρει η ΒΙΑΝΕΞ μέσα σε αυτό το εφιαλτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μία εταιρεία 90 ετών, τη δημιουργία της οποίας οραματίστηκε και υλοποίησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Έχουμε μπορέσει τόσα χρόνια και έχουμε αφομοιώσει όλα αυτά τα νέα μέτρα, τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα, έχοντας φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Τόσο καιρό θα μπορούσαμε να είχαμε προβεί σε απολύσεις προσωπικού, απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να μην είναι αναγκαίοι στην παραγωγική διαδικασία...». Αντίθετα η ΒΙΑΝΕΞ διατήρησε τις θέσεις των 1.080 εργαζομένων της, δεν μείωσε μισθούς, αλλά προχώρησε σε νέες επενδύσεις, αυξάνοντας μάλιστα το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30-40 άτομα.
Όσον αφορά στις νέες επενδύσεις, ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζει ότι πλέον τα κεφάλαια είναι περιορισμένα και κατευθύνονται κυρίως σε περαιτέρω ανάπτυξη των εργοστασίων, μηχανικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν οι αγορές του εξωτερικού. Επίσης, η ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε σε μια μεγάλη καμπάνια στήριξης των φαρμακοποιών «γιατί δεν κοιτάμε μόνο τους εαυτούς μας, κοιτάμε το χώρο της υγείας συνολικά. Γιατί αν καταρρεύσει ένα κομμάτι όπως οι φαρμακοποιοί, θα καταρρεύσουμε όλοι, είναι ντόμινο. Έχοντας ξεκινήσει από φαρμακείο το 1924, μετά σε φαρμακαποθήκη και μετά στην παραγωγή, κοιτάμε όλο το χώρο της υγείας», αναφέρει.
Αναφερόμενος στις κινήσεις της ΒΙΑΝΕΞ στον τομέα της εξωστρέφειας, τονίζει ότι «λόγω της πολύ καλής εικόνας που έχουν τα εργοστάσιά μας, τα οποία ελέγχονται από όλους τους οργανισμούς υγείας παγκοσμίως, έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε για το εξωτερικό, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μας. Τελευταία υπογράψαμε μια συμφωνία με την Eli-Lilly για την παραγωγή βανκομυκίνης για την Κίνα», λέει ο κ. Γιαννακόπουλος και συνεχίζει: «Θα φτάσουμε στα πέρατα της γης, με τη μοναδική βανκομυκίνη που θα κυκλοφορεί στην Κίνα, να είναι made in Greece».
Η επένδυση, αρχικά, αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιο τζίρο γύρω στα 15-20 εκατ. για παραγωγή 6 εκατ. τεμαχίων το χρόνο, «αλλά ευελπιστούμε ότι ανοίγοντας την αγορά της Κίνας θα έρθει και η Κορέα, θα έρθει, το Βιετνάμ, και η Ιαπωνία και θα μπορέσουμε αυτό το προϊόν να το εξάγουμε σε όλο τον πλανήτη». Επίσης, υπάρχει σχεδιασμός για νέες συμφωνίες, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι ανακοινώσιμος.
Στην παρατήρηση ότι όλο και πιο πολλές ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις στρέφονται στο εξωτερικό, ο κ. Γιαννακόπουλος εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή «έχουμε πάρα πολύ καλά εργοστάσια, όχι μόνο η ΒΙΑΝΕΞ αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες οι οποίες μαθαίνω ότι φτιάχνουν και νέες μονάδες, έχουμε τέτοιους ελέγχους που δεν υπάρχουν στα άλλα κράτη. Το οξύμωρο είναι, ότι εμείς ως Έλληνες για να παραγάγουμε ένα προϊόν και να το κυκλοφορήσουμε στην ελληνική αγορά περνάμε ελέγχους από το εξωτερικό, ενώ εταιρείες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν και να πουλάνε τα σκευάσματά τους στη χώρα μας, χωρίς να τα ελέγχει κανείς. Υπάρχουν εταιρείες αυτή τη στιγμή, που έχουν μπει στο χώρο τα τελευταία 1-2 χρόνια, των οποίων τα εργοστάσια στην Αμερική έχει κλείσει ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου και εδώ πέρα πουλάνε ανεξέλεγκτα. Και δεν υπάρχει κανένας να το σταματήσει. Ίσα-ίσα που κατά την άποψή μου, αυτό πριμοδοτείται από την κυβέρνηση».
Για τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη
Άνθρωπο που ακούει και καταλαβαίνει, χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά.
«Εγώ αυτό που θα του πρότεινα είναι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό να εξοικονομηθούν από άλλους τομείς χρήματα, ώστε να ξαναμπούν στο χώρο της υγείας, για να υπάρξει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όταν κόβεις, κόβεις, κόβεις δεν μπορεί να έρθει».
Ως άμεσα μέτρα προτείνει την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την αλλαγή στην αντιμετώπιση του ελληνικού φαρμάκου, υπό την έννοια της στήριξης.
«Αυτή τη στιγμή για να μπορέσεις να πάρεις έγκριση για ένα προϊόν αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε παράβολα στη Δανία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία, ενώ θα μπορούσε όλα αυτά τα χρήματα να τα εισπράττει ο ελληνικός ΕΟΦ. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την υγεία μας» καταλήγει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Για να γίνουν αντιληπτά αυτά που ζητάει ο κύριος Γιαννακόπουλος, δηλαδή η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης τουλάχιστον στα 3 δισ. ευρώ, ας δούμε ένα άρθρο από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, με πίνακες και στοιχεία (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις εικόνες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
Η φαρμακευτική δαπάνη διακρίνεται σε δημόσια και ιδιωτική. Η πρώτη περιλαμβάνει τις δαπάνες όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για τα συνταγογραφούμενα (εκτός νοσοκομείων) φάρμακα, είναι δηλαδή η αποζημίωση της φαρμακευτικής δαπάνης που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί(1). Από την άλλη πλευρά, η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη περιλαμβάνει τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων για τα αποζημιούμενα φάρμακα, τις ίδιες δαπάνες των ασθενών-καταναλωτών για τα μη καλυπτόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία φαρμακευτικά σκευάσματα και συναφή είδη, καθώς και την αποζημίωση μέρους της δαπάνης από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η φαρμακευτική δαπάνη της χώρας μας το 2010 ήταν κατά πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο της Ε.Ε. (ως ποσοστό του ΑΕΠ πάντοτε, σύγκριση που είναι η μόνη αποδεκτή). Αναφερόμαστε στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, στα χρήματα που δίνουν δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία προέρχονται από τις τσέπες μας μέσω φόρων, αφού τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγούνται κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό. Όταν λοιπόν ο κύριος Γιαννακόπουλος ζητάει αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 3 δισ. ευρώ τουλάχιστον ετησίως, με δεδομένο ότι το ΑΕΠ της Ελλάδος πλέον έχει συρρικνωθεί στα 180 δισ. ευρώ, ουσιαστικά ζητάει να ανέβει η φαρμακευτική δαπάνη στο 1,67% του τωρινού ΑΕΠ, να προσεγγίσει δηλαδή τα προ-μνημονιακά επίπεδα (1,8% του τότε ΑΕΠ το 2010). Αναλογικά λοιπόν ζητάει να επιβαρύνεται με τον ίδιο τρόπο ο μέσος Έλληνας πολίτης σήμερα, όπως συνέβαινε προ μνημονίου, για να γράφει υπερκέρδη στους ισολογισμούς της η ΒΙΑΝΕΞ. Για την αύξηση κατά 400% περίπου της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα από το 2000 ως το 2009, έχει άραγε να μας πει τίποτε ο κύριος Γιαννακόπουλος (κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον ''κουρασμένο'' Κωστάκη Καραμανλή, αλλά αυτός ψάχνει άλλα πράγματα εδώ και πολλά χρόνια); Έχει ακούσει κάτι; Το λέμε γιατί αναφέρει στη συνέντευξή του τα παρακάτω.
«Έχουμε μπορέσει τόσα χρόνια και έχουμε αφομοιώσει όλα αυτά τα νέα μέτρα, τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα, έχοντας φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Τόσο καιρό θα μπορούσαμε να είχαμε προβεί σε απολύσεις προσωπικού, απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να μην είναι αναγκαίοι στην παραγωγική διαδικασία...». Αντίθετα η ΒΙΑΝΕΞ διατήρησε τις θέσεις των 1.080 εργαζομένων της, δεν μείωσε μισθούς, αλλά προχώρησε σε νέες επενδύσεις, αυξάνοντας μάλιστα το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30-40 άτομα.
Σχόλια
Απόστολε είμαστε συνάδελφοι!!!!
Έτσι είναι τά πράγματα όπως τά περιγράφεις.Υπάρχει όμως καί παρέμβαση Μέρκελ υπέρ τής ισραηλινής ΤΕVA η οποία δίνει τεράστιες εκπτώσεις στά κρατικά νοσοκομεία καί παίρνει όλη τήν αγορά.Γιά όσους δέν γνωρίζουν η TEVA έσωσε από κλείσιμο τήν φαληρισμένη μεγαλύτερη γερμανικη εταιρεια γενοσήμων καί οι γερμανοί τή θεωρούν γερμανική.Ο ιδιοκτήτης αυτής τής εταιρείας έπεσε στίς γραμμές ενός τρένου καί αυτοκτόνησε.Κτά τά άλλα συμφωνώ μαζί σου μόνο πού τίς περικοπές στό φάρμακο τίς πλήρωσαν οι εργαζόμενοιμέ μεγάλες απολύσεις, περικοπές ,ουσιαστική αύξηση χρόνου εργασίας κτλ.Πάντως η ΒΙΑΝΕΞ δέν έκανε απολύσεις όπως καί οι περισσότερες Ελληνικές εταιρείες.
Μόνο ένας πανύβλακας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης θα είναι προς το όφελος της δημόσιας υγείας και μάλιστα σε περίοδο κρίσης... Απορώ πραγματικά ποιος τον λαμβάνει σοβαρά στον επιχειρηματικό κόσμο.
Εκπληκτικό άρθρο. Υποκλίνομαι
Και πολύ «δημοσιογραφικό» ! Απορώ...
Αντε, αντε... Με αναγκαζετε να παρω θεση, αφου εχετε πεσει κατα τυχην στην περιπτωση, μιας και - με συγχωρειτε πολυ αδελφια του RATM για το λιγο...CV μου - ο...Υψιστος με αξιωσε να διατελεσω επι 22 χρονια ( 1978 - 2000 ) επιστημονικος υπευθυνος 15 ( δεκα πεντε ) συνολικα Ευρωπαϊκων Φαρμακευτικων Εταιρειων, ολων υπο την στεγη μιας Ελληνικης αντιπροσωπειας που δεν υφισταται πλεον και γνωριζω συνεπως τα πραγματα απο αρκετα κοντα...Επιτρεψτε μου λοιπον να σημειωσω ελαχιστα, με γνωμονα - οσο ειναι δυνατον - το ΄΄ΠΟΛΥ, ΕΝ ΣΜΙΚΡΩ΄΄, αφου το θεμα ειναι εκτενεστατο, λεπτο και σαφως εξω απο τα ορια ενος αθλητικου ιστοτοπου.
1. Ο Σαββας, αν και μη ειδικος ως προς το φαρμακο, εχει χειριστει το αντικειμενο της αναρτησης του με μεγαλη επιτυχια, αντιλαμβανομενος πληρως την ουσια του.
2. Ο Δημητρης Γιαννακοπουλος, ασχετα με τα οπαδικα ΄΄στραβοπατηματα΄΄ του τοσο σε προσωπικο επιπεδο οσο και αναφορικα με τα ΜΜΕ που ελεγχει, ως επιχειρηματιας εχει απολυτη επιγνωση της καταστασης στο ζητημα του φαρμακου, εχει καλους δασκαλους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΟΛΛΑ Σ΄ΑΥΤΟ, και δειχνει να χειριζεται καλα την δυσκολη γιαυτον αλλα και γενικα την Φαρμακοβιομηχανια σημερινη κατασταση, υπερασπιζομενος τα συμφεροντα του. Κλεινω, με την επισημανση οτι η ΒΙΑΝΕΞ λειτουργει με υψηλα διεθνη standards ποιοτητας και ασφαλειας. Αλλο βαζελος, αλλο Θρυλος, αλλο αυτα...
3. Στην Ελλαδα η φαρμακευτικη δαπανη εδω και χρονια ειναι υπερογκη, εξω απο τις πραγματικες αναγκες του λαου, για να γινει τα τελευταια χρονια ΠΡΙΝ απο την κριση, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ. Cherchez γιατρους, φαρμακοποιους, διοικητικους και βεβαια Φαρμακευτικες Εταιριες. ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ. Ηταν και ειναι κοινο μυστικο...
4. Ο Αδωνις, μας αρεσει δεν μας αρεσει, και κατω απ΄τις επιταγες της Τροϊκας βεβαιως, εβαλε αγριο χερι σε τουτη την απαραδεκτη κατασταση, την περιορισε δραστικα με την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση κ.α. και εφθασε την φαρμακευτικη δαπανη, περιπου, εκει που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ με βαση τον πληθυσμο της χωρας μας, τις τιμες των φαρμακων και τα οσα συμβαινουν σε αντιστοιχους πληθυσμους αλλων, ΠΟΛΥ προηγμενων υγειονομικα χωρων( Σουηδιας κλπ.). Το παρτι εχει σχεδον τελειωσει, τα φωτα εχουν σχεδον σβυσει τελειως, η υπερμετρη φαρμακευτικη δαπανη ετελευτησε ανεπιστρεπτι ( δεν μας αφηνουν οι εξω, βλεπετε, να κανουμε κουνηματα επιστροφης αλλα και η δεινη - εκει που την φεραμε - κατασταση των Ασφαλιστικων Ταμειων ) ΚΑΙ, φυσικα, το στριμοκωλιασμα των Φαρμακευτικων εταιρειων υπηρξε και ειναι μεγα. Δεν ειδα ομως να πεθαινουν οι Ελληνες στο πεζοδρομιο ( αυτο για τους...κινδυνολογους ), οπως και οι Σκανδιναβοι φυσικα...
5. Χερι επισης εβαλε ο...αντιπαθης σε πολλους, και στις - ομοιως παραλογα υπερογκες - δαπανες των Ταμειων για ιατρικα βοηθηματα, εργαλεια, ανταλλακτικα, συσκευες κ.α. Η πανακριβη...χοροεσπεριδα ορισμενων Ορθοπαιδικων για παραδειγμα με πασιγνωστη στα Ορθοπαιδικα πολυεθνικη, οχι μονο μας τελειωσε, αλλα και οι υπευθυνοι τραβιουνται δικαστικα, ως οφειλουν, για την...διαταραξη της κοινης ησυχιας. Και εκει λοιπον ορθοφρων περιορισμος της σπαταλης, χωρις να βλεπω και πιο πολλους...κουτσους στο δρομο ( αυτα για τους ΑΡΔοΜεΜΕδες και τους λαϊκιστες εν γενει ).
6. Ο...ετερος Καπαδοκης, ο Βοριδης, δεν γνωριζω τί προτιθεται να πραξει με το φαρμακο. Το οτι μιλαει καλα γιαυτον ο Δημητρης, δεν σημαινει και πολλα. Ολοι οι επιχειρηματιες εξαλλου θελουν, ως αρχη, να τα πηγαινουν καλα με το εκαστοτε γκοβερνο. Δεν υπαρχουν παντως περιθωρια για...πισωγυρισματα, αυτο το ξερουν ολοι και απλα θεωρω οτι ο Γιαννακοπουλος επιχειρει να κρατησει τα πραγματα τουλαχιστον εκει που βρισκονται τωρα και να μη χειροτερεψουν ( γιαυτον ). Ιδωμεν. Οι παλιες ΄΄καλες΄΄ ημερες ομως, που τρωγαν πολλοι με 17 κουταλια, εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Ο Βοριδης, να σημειωσω οτι - παλι κατ΄επιταγην της Τροϊκας - επιχειρει αυτο τον καιρο να βαλει τερμα και στον τεραστιο ΦΑΤΑΟΥΛΑ των Ιδιωτικων Κεντρων Υγειας, οσον αφορα τις ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ εξετασεις που παραγγελλουν οι Ελληνες γιατροι επι...δικαιων και αδικων. Το...Ελληνες, οχι τυχαιο. Στην Ψωροκωσταινα π.χ. κανουμε τοσες αξονικες τομογραφιες, οσες γινονται στην Ισπανια, που εχει 5πλασιο πληθυσμο απο εμας...Εγω τουλαχιστον δεν εχω προσεξει να κανουμε και...5 φορες πιο πολλες πετυχημενες διαγνωσεις απ΄ο,τι η χωρα του...Μιτσελαρου! Για να μην ξεχνιομαστε...Again μεγαααλο παρτι και σ΄αυτον τον τομεα, again starring γιατροι, ιδιωτικα κεντρα Υγειας, εμπλεκομενες εταιρειες και παει λεγοντας...
7. Ο αγαπημενος μου αριθμος! Για τον αγαπητο Σαββα λοιποοον... Θα του τα΄πω Μανιατικα: Νo party in the pharmaceuticals any more, no famous foreign players in the Τrakis΄s team... ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ!
Όταν ο Κορέας άσκησε τη γελοία πλημμεληματική ποινική δίωξη στον Βαγγέλα και στον κύριο Σάββα, για την μπούκα στο ημιχρονο του τελικού κυπέλλου του 12, είχε ασκήσει και κατά του Τράκη, για την μπούκα του στα αποδυτήρια στο ΣΕΦ. Οι δικοί μας παραπέμφθηκαν, δικάστηκαν και αθωώθηκαν πανηγυρικά -και τον Κορέα να εκτίθεται "πιο πανηγυρικά".
Αλήθεια ο Δημητράκης πότε δικάστηκε..;;;;;;;
Περίμενε, φίλε. Εδώ ο κύριος Κορέας διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα το Σεπτέμβριο του 2012 για τον στοιχηματισμό του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου στη Μαλαισία το 2008 στο ματς Ξάνθης-ΠΑΟ κι ακόμη να μάθουμε τι έγινε η έρευνα. Να μην περάσει μια δεκαετία μέχρι να δούμε το το αν πρέπει να δικαστεί ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος για το ντου σε Φούφη-Καρούση;
Ήταν προφανώς απασχολημένος με το να βάλει στο αρχείο την υπόθεση του ΤΤ..(της κυρίας Φιλιππίδη)!
Εμπεριστατωμένη ανάρτηση,οπως πάντα.Μπράβο σας συνεχίστε έτσι,να φωτίζετε τα σκοτάδια στα οποία οι ΑΡΔ φροντίζουν να κρατάνε ακόμα και ένα κομμάτι του ασπροκόκκινου λαού.Μήνες τώρα δεν έχω χάσει καμμία ανάρτηση.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ
o τύπος πρέπει να την έχει δει Scarface
ΙΣΑ-ΙΣΑ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ
Ο ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΗΣ!
ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ
ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ
ΔΙΩΡΟΦΗ
ΚΑΡΕΚΛΑ!!!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ανάρτηση, σωστή και εμπεριστατωμένη - να περιμένεις από την πρασινοφρουρίτσα απάντηση μέσα στην εβδομάδα του στιλ "κόφτε τις μαλακίες" "δεν ξέρετε με ποιούς τα βάζετε" και τα σχετικά. Όπως πάντα με επιχειρήματα δηλαδή.
ΥΓ: ο ΚΟΚΑ-τράκης με κόκκινη γραβάτα;;;;;; Βαζελόγαυρος;;;;; Χαχαχαχαχά!