Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΤΟ 1989



Γυρίζουμε 25 χρόνια πίσω σήμερα, για να δούμε μία ακόμη ''ωραία'' ιστορία από τα χρόνια του βαρδινογιαννισμού. Θα την παρουσιάσουμε μέσα από το αρχείο του ''αντικειμενικού'' ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' και όχι μέσα από το ''ΦΩΣ'', που είναι ''του γαύρου''. Μεταγραφική περίοδος Δεκεμβρίου 1989. Με την έναρξή της, στις 30 Νοεμβρίου 1989, σκάει μία είδηση βόμβα (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 1-12-1989
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Πανιώνιος ήταν τότε ο Αρμένης Μοβσεσιάν. Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος ήταν ο Τάσος Ερμείδης, ο οποίος σήμερα συχνάζει στο πάνελ της ''Δίκης'' του Κυριάκου Θωμαϊδη, κατακεραυνώνοντας τον ''κακό γαύρο, που έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο''. Από ένα λάθος που έγινε ''δίχως πρόθεση'', 6 παίκτες του Πανιωνίου έμειναν ελεύθεροι με απόφαση της αρμόδιας εννιαμελούς επιτροπής της ΕΠΟ. Ποιο ήταν αυτό το λάθος; Τα συμβόλαιά τους έπρεπε να ανανεωθούν ως τις 20 Νοεμβρίου και τελικά ανανεώθηκαν στις 24 Νοεμβρίου. Οι παίκτες αυτοί ήταν οι Μαραγκός-Τόγιας-Παπαπαναγής-Καναράς-Κοπιτσής-Μπερσεμί. Τις πρώτες ημέρες ακουγόταν ότι θα επωφεληθεί από αυτήν την ενέργεια και ο Ολυμπιακός (του Ανάργυρου Σαλιαρέλη...), παίρνοντας τον Τόγια, κάτι που βλέπουμε και στο πρωτοσέλιδο του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ''. Γρήγορα αυτό ξεχάστηκε, αφού ο Τόγιας κατέληξε στο Λεβαδειακό. Τα φώτα στράφηκαν στο μεγάλο αστέρι του Πανιωνίου, τον Σπύρο Μαραγκό, τον οποίο καλοβλέπανε πολλοί στην Παιανία. Πανηγύριζε ο τότε ρεπόρτερ του ΠΑΟ στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', Τάσος Νικολογιάννης, για τη διαφαινόμενη προσθήκη του συγκεκριμένου παίκτη στο ρόστερ της αγαπημένης του Πανάθας. Την επόμενη ημέρα, οπαδοί του Πανιωνίου έκαναν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου, ενώ μάθαμε πως το λάθος έγινε από μία υπάλληλο της ΠΑΕ Πανιώνιος, την Αρτεμισία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 2-12-1989
 

 

 

 

 
Τυπικά, μετά την απόφαση της εννιαμελούς επιτροπής της ΕΠΟ, έμενε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΑΕ Πανιώνιος, ώστε να ντυθεί και τυπικά στα πράσινα ο Σπύρος Μαραγκός. Ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης, όπως έγραφε και ο Τάσος στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', δεν ήθελε να πάρει ως ελεύθερο το Μαραγκό, κάνοντας ζημιά στον Πανιώνιο. Διότι μπορεί κάποιοι κακεντρεχείς να λένε διάφορα για το ήθος του ''καπετάνιου'', αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Έτσι, τις επόμενες μέρες συναντήθηκε με το μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου Μοβσεσιάν και απέσπασε το ΟΚ του για τη μεταγραφή, τάζοντάς του βοήθεια με τους άλλους 5 παίκτες, ''για να μην διαλυθεί ο Πανιώνιος''. Είπαμε, ο ''καπετάνιος'' νοιαζόταν για όλες τις ομάδες. Όχι και να διαλύσουμε τον Πανιώνιο ρε παιδιά. Θα πάρουμε εμείς το Μαραγκό βέβαια, αλλά οι άλλοι πρέπει να μείνουν στην ομάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 6-12-1989
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Μοβσεσιάν στέλνει μία επιστολή στο Βαρδινογιάννη, ζητώντας τη βοήθειά του με τους άλλους 5 παίκτες. Ανοικτά και επισήμως, όχι στα μουλωχτά και κάτω από το τραπέζι. Είπαμε, βρισκόμαστε στα ''αγνά'' χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, πριν το καταστρέψουν οι δύο ''αλήτες'', ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' στο κύριο άρθρο του αναρωτιέται το τι ακριβώς συζητούν οι κύριοι Μοβσεσιάν-Βαρδινογιάννης, από την στιγμή που ο Μαραγκός είναι ελέυθερος. Αξίζει να διαβάσουν όλοι αυτό το ''φανταστικό'' διάλογο των δύο ανδρών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 7-12-1989
 

 

 

 

 

 

 

 
Από την στιγμή που ο Μαραγκός ήταν ελεύθερος, για ποιο λόγο διαπραγματεύονταν με χρήματα οι Βαρδινογιάννης-Μοβσεσιάν; ''Για να κρατήσει με τα λεφτά που θα τσέπωνε ο Αρμένης τους άλλους 5'', θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής. Φυσικά, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Πανιώνιος θα γινόταν επισήμως παράρτημα, αλλά αυτά είναι κακοήθειες. Σε εκείνα τα ''αγνά'' χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, τέτοιες πρακτικές δεν ήταν συνηθισμένες. ''Βαρδινογιάννης'' και ''παράρτημα'' είναι δύο έννοιες αντίθετες, όπως ξέρει όλη η Ελλάδα. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ καθυστέρησε λίγο, μόνο και μόνο για να βρει ευκαιρία ο Ερμείδης να κλαίγεται δεξιά κι αριστερά, θολώνοντας τα νερά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 9-12-1989
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-12-1989
 

 
Στις 11 Δεκεμβρίου βγήκε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, με την οποία έμεναν οριστικά ελεύθεροι οι 6 παίκτες του Πανιωνίου και άνοιγε ο δρόμος για να ντυθεί στα πράσινα ο Σπύρος Μαραγκός. Πριν ανακοινωθεί η απόφαση, ο Μαραγκός βρισκόταν στην Παιανία κι έβγαινε φωτογραφίες δίπλα στο άλλο απόκτημα του ΠΑΟ σε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο, τον Κριστόφ Βαζέχα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 12-12-1989
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Πανηγυρίζει ο Τάσος Νικολογιάννης στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' για την προσθήκη του Μαραγκού. Ο Ερμείδης ουρλιάζει ''ξεφτιλίστηκε το Κράτος'', αλλά τρεις μέρες μετά θα πάρει την απάντηση που του άξιζε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τόλμησε με περίσσιο θράσος να εμφανιστεί στου Ρέντη, για να ζητιανέψει κάνα δανεικό παίκτη από τον Θρύλο. Ακόμη μετράει σφαλιάρες και ακούει το ''έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 15-12-1989
 

 

 

 

 
Όπως γράφει και ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' στο κύριο άρθρο του, 4 μόλις μέρες αφότου ντύθηκε στα πράσινα ο Μαραγκός, το θέμα ξεχάστηκε. Κανένας άνθρωπος του Πανιωνίου δεν έδειξε διάθεση να το ερευνήσει. Ε, αφού ξεχάστηκε μέσα σε 4 μέρες, ποιος θα το θυμάται 25 χρόνια μετά;
 
Τι ''ωραία'' χρόνια ρε παιδιά. Πόσο ''αγνό'' ήταν τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Α ρε ''αλήτες'' ΚΟΚΚΑΛΗ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ, που χαλάτε τις Κυριακές μας με τις βρωμιές σας...
 
Υ.Γ. 1 Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάμε για τον γνωστό Σπύρο Μαραγκό, σύζυγο Ανδριάνας, την οποία βλέπουμε εδώ στο γλέντι του ΠΑΟ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1993.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-5-1993
 

 
Υ.Γ. 2 Ρε την Αρτεμισία ρε...

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Και επειδή οι Ολυμπιακοί είμαστε πάνω απ' όλα άνθρωποι, σεβόμαστε τα ανθρώπινα δράματα, όπως και αν προέκυψαν. Έτσι κύριε Μανώλη. Άλλωστε ξέρουμε εμείς.

Εικόνα manolis gabathiotis

Η ιστορία αυτή, παιδιά, ιστορία σήψης και κοινωνικής σαπίλας, εμπεριέχει πολλά ... Ενα ερωτικό τρίγωνο, έναν απαγορευμένο καρπό, ένα βιαστικό ιερό μυστήριο πού δεν γινόταν να καθυστερήσει κ.α. Είχαν κινδυνέψει σπίτια και οικογένειες. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να γράψω τίποτα περισσότερο, γιά λόγους κυρίως ηθικής. Πέρα από τα ποδοσφαιρικά, δηλαδή. Απλά, θέλησα να δώσω ένα ΕΞΩΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ περίγραμμα.

Εικόνα vagio

Τιμη μας Μανωλη να συμμετεχεις στην παρεα που εφτιαξαν τα παιδια του RATM.
Καθε σου σχολιο, αποψη και καταθεση μαρτυριων, ειναι καλοδεχουμενο!

Εικόνα john

Ετσι όπως την βλεπω την δουλειά,δεν αργεί η ημέρα που θα φτιάξει λογαριασμό στο Ratm ο Βαγγελαρος και θα κουβεντιάζει μαζι μας τα οπαδικα δρώμενα του Θρύλου.,.

Εικόνα john

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ? Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι μας κάνει την τιμή να γράφει στο site ο Μανωλαρος ο Γαβαθιωτης.
ΜΑΝΩΛΑΡΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ?

Εικόνα savvas gridlock

Ωχ, για να το γράφεις έτσι εσύ Μανώλη, ούτε που μπορώ να φανταστώ τι θα έχει γίνει...

Εικόνα Spiros Legend

Ρε μαγκες,προχτες ειδα κανα τεταρτο,μετα απο πολυ καιρο,τον Σαγωνια και τον θιασο του στο Αλαφουζοκαναλο,αν το ειδε καποιος μπορει να μου επιβεβαιωσει,ηταν σε παραθυρο ο ΣΠΑΝΕΑΣ,ο γνωστος Σπανεας του Βαρδινογιαννισμου?Και ως τι ηταν εκει,ως εξυγιαντης του Ελληνικου ποδοσφαιρου,ειδαν καλα τα ματια μου?Καλα ο Ερμειδης μεγαλο νουμερο,για Δελφιναριο,κι αυτος πανελιστας του Σαγωνια,κουβαλαει ολη την σαρα και την μαρα,ολο το αφαν-γκατέ της Βαρδινογιαννικης σαπιλας για να μιλησουν για την διαφθορα του ελληνικου ποδοσφαιρου,δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα,ειναι ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ!Αν ξερανε τα νεα παιδια ποιοι ειναι αυτοι που μας κουνανε το δακτυλο,θα μπουκαρανε στο στουντιο και θα τους το κοβανε,αντ αυτου,μερικοι τσιμπανε κιολας...Τετοιες αναρτησεις να διαβαζουνε,για να καταλαβουν ποτε ακριβως γινονταν ξεδιαντροπα σκανδαλα και ποτε ηταν διαλυμενο το ελληνικο ποδοσφαιρο,σε ολα τα επιπεδα,και σε εθνικη ομαδα... Υ.Γ.Αντριανα Μαραγκου,Μαραγκε,Μαραγκε ανοιξε της καμπαρέ...,ωραια χρονια,με φαντασια στα συνθηματα,που τα γκαριζες αυθορμητα,δεν χρειαζοταν ουτε υποδειξεις,ουτε φαπες,ουτε παρακάλια,εβγαιναν πηγαία,οχι με το στανιό...

Εικόνα savvas gridlock

Συχνά εμφανίζεται στη ''ΔΙΚΗ'' ο Σπανέας, ο μέγας αυτός εξυγιαντής. Με αφορμή παλαιότερη εμφάνισή του στην εκπομπή που βάζει στοπ στη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχαμε γράψει αυτό.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130409/spaneas-o-eksygiantis

Εικόνα Spiros Legend

Οκ,ευχαριστω Σαββα,ετσι λοιπον,βγαινει και συχνα κιολας,αδυνατουσα να πιστεψω οτι θα το εβλεπα και αυτο στην ζωη μου,τον Σπανεα να καταδικαζει την διαφθορα,ως εξυγιαντης του ελλ.ποδοσφαιρου,λεω δεν μπορει,ειναι πολυ χοντρο για να εχει συμβει,αλλα τελικα δεν τους εχει μεινει ιχνος τσιπας,ειναι αδιστακτοι εντελως,οι Βοργιαδες και οι Σπανέες να μας κανουν μαθηματα ηθικης και ο Χαντζος να μιλαει για την καταπολεμηση του ντοπινγκ!!!ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ??!! Την αναρτηση για τον Σπανεα την θυμομουνα,αλλα οχι οτι ειχε γινει με αφορμη την εμφανιση του στην Δικη...Ολα τα λεφτα σε αυτην την αναρτηση ειναι οι ΦΥΣΣΟ-ΒΟΚΟΛΟΙ που χτυπιουνται για την σφαγη του Πανιωνιου,στην τελευταια φωτογραφια που λεει για την...φουστανελλα του Σπανεα,ο ΦΥΣΣΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ,ο δε ΒΟ-ΚΩΛΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ...ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΩΤΣΕΖΟ ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ(ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!)Η ΠΑΝΑΘΑ!Ξεφτιλα χωρις οριο,πηγανε στην ομαδα που τους εριξε ετσιθελικα στην Β Εθνικη,για να παρει ακομα ενα σαπιο πρωταθλημα και να παιξει Τσου-Λου,αλλα τοτε δεν ειχαμε τους Σαμπρακους να μας λενε πως παιρνει τα λεφτα του Τσου-Λου ο Βαρδινογιαννης και ολες αυτες τις μαλακιες που ακουμε τοσα χρονια,φυσικα,μονο για τα πρωταθληματα του Ολυμπιακου,τα αλλα ηταν φρεσκοπλυμμενα,ετοιμα για απλωμα,στο ΜΠΟΥΓΑΔΟ-ΚΟΦΙΝΟ...της μανας τους!

Εικόνα savvas gridlock

O Tάκης Φύσσας μικρός ήταν Ολυμπιακός. Όσο για το Σαμπράκο που λες, Σπύρο, σήμερα μας ενημερώνει στην Sportday για το πόσο μεγάλος προπονητής είναι ο Σάντος και πόσο περήφανοι πρέπει να αισθανόμαστε όλοι οι Έλληνες, επειδή ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε προπονητής στην Εθνική Πορτογαλίας. Το πληκτρολογώ και στάζουν σάλια από την οθόνη.

Εικόνα Spiros Legend

Ανατρίχιασα από εθνική υπερηφάνεια τώρα,θα κρεμάσω την ελλ.σημαία στο μπαλκόνι προς τιμήν του Καρπουζά!Φαντάσου τι μπουρδέλλο είναι η εθνική Πορτογαλίας,μια ζωή LOOSERS και ρεντίκολα,μέχρι και από την Αλβανία έχασαν,μια ζωή Αποτυχημένοι,τόσοι παιχταράδες και κάνουν μια τρύπα στο νερό....Ο Ρούφας μικρός ήταν Ολυμπιακός.Όταν μεγάλωσε το γύρισε και έγινε στράκι και όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται και πιο σταράς και πιο καραγκιόζης.Αντε με τον ξεφτιλισμένο!

Εικόνα savvas gridlock

Όπως καταλαβαίνεις, Σπύρο, τρώμε σπαμ-ο-επιθέσεις από πονεμένους και το site σέρνεται. Πήγα να σβήσω το διπλο-ποστάρισμά σου και έσβησε το λάθος, όχι το σωστό. Ξαναρίξε το σχόλιο, δεν το μπάναρε κάποιος...

Εικόνα Spiros Legend

Α,έτσι εξηγείται,νόμιζα ότι έφταιγε το κινητό που γράφω τώρα,σέρνεται πραγματικά,γι αυτο το διπλο πόστ,δεν το περνούσε με τίποτα,περίμενα ώρα και το ξανάστειλα.Παντως,όλα καλά,έχει δημοσιευτεί κανονικά,εγω το βλέπω...Τέτοια κάνουν οι πονεμένοι?ΤΙΜΗ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ,είχαν καλομάθει να μην απαντάται η σάπια προπαγάνδα τους όπως πρέπει.Θα συνηθίσουν,τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα,μετά θα αλλάξουν πλανήτη!

Εικόνα ΔΙΑΣ

Η πραγματικα μεγάλη μεταγραφη ήταν η συζυγος Ανδριανα...

Εικόνα ALEXIS7GER

βλεπεις μπαλα μεγάλε νεφεληγερέτη..ΠΡΟΣΚΥΝΩ χαχα

Εικόνα μαουνιέρης

Άμα δεν βλέπει ο Δίας, ποιός θα δει; - εμείς, τα στραβάδια;

Εικόνα apostolos gaganis

Καμια φωτογραφια απ΄την Αρτεμησια, τιποτα;

Εικόνα ALEXIS7GER

τωρα εσυ τι θελεις και τα σκαλίζεις ..χαχα..ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ , Αντριάννα και Αρτεμησία ??εγω παντως θυμαμαι την πρώτη σε εκείνο το σπριντ που εκανε οταν κυνηγαγε τον διαιτητη στο χόρτο κραδαίνοντας το τσόκαρο (της)

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Σωστά θυμάσαι, τον Κουκούλα κυνηγούσε στο 1-1 του 1992. Επίσης η Αντριάνα ήταν γραμματέας του καπετάνιου.