ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Αντιγράφουμε από ''αντικειμενικό'' site.
 
Χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς το ΑΣΕΑΔ, στο οποίο προσέφυγαν οι «πράσινοι» διατήρησε την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.
Η «πράσινη» ΚΑΕ είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με μία αγωνιστική και 5.000 ευρώ πρόστιμο μετά από τη συμπλήρωση 7 επιπλήξεων.
Η ανακοίνωση:
«Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, επτά (7) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ' αριθμ. 8/23-1-2014, 34/26-5-2014, 38/30-5-2014 και 43/12-6-2014 αποφάσεών του Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται:
Ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ΕΥΡΩ, (άρθρο 30 παρ. 1 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος που αφορά το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών).
Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα.
Σε περίπτωση που η ανωτέρω πειθαρχική ποινή (ποινή αποκλεισμού μια αγωνιστικής ημέρας) δεν μπορεί να εκτιθεί για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στην οποία επιβάλλεται, αυτή μεταφέρεται και εκτίεται στον πρώτο κατά σειρά εντός έδρας αγώνα (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) της υπαίτιας ΚΑΕ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Το ΑΣΕΑΔ με την υπ' αριθμ. 85/23-9-2014 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» κατά της υπ' αριθμ. 44/12-6-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».
 
Άδειο το ΟΑΚΑ για πρώτη φορά σε ματς με τον Ολυμπιακό. Θαύμα, θα πει κανείς, πάντως έγινε. Οριστικά δίχως κόσμο το ματς Κυπέλλου με τα βαζέλια στις 8 Οκτωβρίου. Το έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα. Φέτος τα πράγματα ΔΕΝ θα είναι όπως ήταν μέχρι πέρυσι στο μπάσκετ. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε κι αν θα υπάρξει κάθαρση, πάντως σίγουρα ξέρουμε ότι τα περυσινά τελειώσανε. Οριστικά κι αμετάκλητα. Τα υπόλοιπα στις οθόνες μας σε δύο εβδομάδες. Μόνο να'ναι πλυμένα τα βαζέλια, αλλά να'χουν και τον Μπαλτάκο 3αρο-5άρι, γιατί ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ είναι καλύτερα από ποτέ.
 
 
Υ.Γ. Και σήμερα Παντελή. Αξίζει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΣΤΗΛΗ ''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΑΣΙΣΤ'' ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 25-9-2014
 
 
Ο Σκινδήλιας πονάει την ΕΟΚ του ''Σωλήνα'' και ο Λάσμε (της Έφες, πλέον) στραβώνει με τη διαιτησία στα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Περαστικά λοιπόν σε ΕΟΚ και Λάσμε...

Σχόλια

Εικόνα J.Stiv

Να δω για πόσο καιρό ακόμα στην κληρωτίδα της έδρας το ένα μπαλάκι θα έρχεται από τις Άλπεις και το άλλο απο την Αφρική...Χωρίς κόσμο είναι ένα δείγμα ''επιτέλους'' αλλά και πάλι χωρίς τον κόσμο του Θρύλου...

Εικόνα savvas gridlock

Τι εννοείτε κύριε; Νέος Δραμουντάνης ο ''Σωλήνας''; Δηλαδή μπορεί φέτος, μετά το θόρυβο του καλοκαιριού, να άλλαξε τακτική μπας και καλμάρει λίγο το πράγμα; Αποκλείεται, δεν το πιστεύω.

Εικόνα J.Stiv

Το πράγμα έχει ξεφύγει για μένα στις κληρώσεις...Δεύτερη χρονιά σερί που πέφτουμε στην έδρα του βάζελου και κατι ακόμα..Πέρυσι που γινότανε η κλήρωση του πρωταθλήματος περίμενα να δω το πρόγραμμα και έβαζα και τα χέρια μου μεσα στη φωτιά πως θα πέφταμε με αυτούς την πρώτη αγωνιστική στην έδρα μας..και ο λόγος ήταν πως ήμασταν τιμωρημένοι από την τελική φάση την περασμενη σεζόν..αρα χωρίς κόσμο..και να που πέσαμε σχεδόν όλοι μεσα..Η παροιμία πως''Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση τελικά επιβεβαιώνεται''..

Εικόνα Bad7

Μηπως ρε παιδια ειναι απριλης και οχι σεπτεμβρης γιατι αυτο μοιαζει σαν πρωταπριλιατικο ψεμα

Υ.Γ. Αντικειμενικο site χαχαχαχαχαχαχα

Εικόνα vagio

http://www.sport-fm.gr/article/kamia-sunergasia-giannakopoulou-mpaltakou...

Το σκυλι που εφαγε κλασιμο απο το αφεντικο του, και γρατζουναει πορτες παρακαλωντας για ενα κοκκαλο.
Ποσο ξεφτιλας ακομα..

Εικόνα apostolos gaganis

Ρε παιδες, το τελευταιο ανεκδοτο με τον Τρακη να κανει τον...αριστερο(!), το μαθατε; Ε, ειναι να μην αναφωνησω κι εγω σαν τον προφητη Συμεων, που σηκωσε ψηλα στα χερια του τον μικρο Χριστο μεσα στο ναο ( εορτη της Υπαπαντης ), ΄΄Νυν απολυεις τον δουλο σου, δεσποτα΄΄;

Υ.Γ. Εκεινες οι μοτοσυκλετες που΄χε δωρησει ευγενως ( παντα...) στην Αστυνομια, τί κανουν αραγε; Δουλευουν ακομα ή τα΄χουνε ΄΄φτυσει΄΄ τελειως; Α ρε Αδωνι, τί μας κανεις, τί μας κανεις...

Εικόνα apostolos gaganis

Απο την πλακα που΄παθα εκανα τον πρεσβυτη, τον γερο-παπά, προφητη...Ε, μικρο το κακο! Τον...αναβαθμισα κιολας. Οσον αφορα το παιδι μας, απ΄τη μια μερια τον Μπαλτακο, απ΄την αλλη τον αδελφο του Σαμαρα, αλλα στην ψυχη τον Τσιπρα...Desipere in loco, Πού και πού, να πουμε, χρειαζεται κι η τρελα...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Δημήτρης είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κράτα...

Εικόνα vagio

Εκει το πηγαινα. Ατομο με πολιτικη συνειδηση ΚΑΙ αλτρουισμο ο κυριος Δημητρης.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Οι Βάζελοι ήταν χαμένοι από χέρι έτσι και αλλιώς. Η ομάδα μας αυτή την στιγμή είναι 2 επίπεδα πάνω και έχει ομοιογένεια,κάτι που δεν έχουν οι άλλοι. Αυτό το ξέρουν οι Βάζελοι και σε συνδυασμό ότι στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς δεν μπορούν να γίνουν διαιτητικά αίσχη στο βαθμό που θα χρειαζόταν(επιπέδου τρίτου τελικού 2010),πάρθηκε αυτή η απόφαση. Χωρίς κόσμο θα υπάρχει και μια καλή δικαιολογία στον κόσμο τους,για μια πολύ πιθανή άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού.

Αν νομίζουμε ότι άλλαξαν τα πράγματα με μια απόφαση του ΑΣΕΑΔ,που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υπάρξει η συζήτηση για να πέσει,είμαστε πολύ γελασμένοι. Όταν θα εκκενωθεί το ΟΑΚΑ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή θα διακοπεί οριστικά,κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα 20 χρόνια,θα πω ότι κάτι γίνεται.

Πλέον,όπως ήρθαν τα πράγματα,δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία στο τμήμα μπάσκετ. Οτιδήποτε λιγότερο από μια άνετη επικράτηση χωρίς καρδιοχτύπια,συνιστά κοινωνική πρόκληση.

Βαρέθηκα τα λόγια τους,γλέντια στους Βάζελους και ΝΤΑΜΠΛ. Η Ευρώπη έπεται. Πάνω από όλα το ΝΤΑΜΠΛ.

Εικόνα john

Σαφώς και θα υπάρχουν δικαιολογίες σε περίπτωση ήττας.Ο βασικός λόγος ειναι οτι κατεβαίνουμε χωρίς τα βασικά μας τριάρια.Ειναι μεγαλη απώλεια.Ανεξαρτητα απο την χοντρή ξενερα που έχουμε φάει ολοι στο μπασκετικο τμήμα πρεπει να μάστε πραγματιστές.

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, αλλά ο ΠΑΟ δεν έχει κανένα τριάρι. Ούτε 5άρι σοβαρό. Αν χάσουμε αυτό το ματς, κι εγώ θα στραβώσω πάρα πολύ. Όχι όμως να γαμήσουμε την χρονιά από αρχές Οκτωβρίου. Να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Εικόνα μαουνιέρης

Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω .

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σύμφωνοι, δύο επίπεδα πάνω είμαστε (το είπα κι' εγώ στο σχόλιό μου), σύμφωνοι είμαστε το φαβορί για το κύπελλο, σύμφωνοι πρώτα το νταμπλ, αλλά νομίζω ότι η ευρεία νίκη δεν είναι και το απόλυτο ζητούμενο. Ούτε και είναι εύκολη σε ό,τι κατάσταση να είναι κι' ο βάζελος. Πριν από κάποια χρόνια κοντέψανε να σπάσουν την 35άρα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό φάντασμα. Δεν τα κατάφεραν μόνο και μόνο γιατί μέτρησε η φανέλα του Ολυμπιακού. Το ίδιο ισχύει και για τον βάζελο. Έχει βαριά φανέλα -κακά τα ψέματα- και είναι δύσκολο να χάσει στο ΟΑΚΑ με τεράστια διαφορά. Αν έρθει καλώς και πανηγύρια. Αν δεν έρθει, ας έρθει η νίκη. Μόνο αυτή με απασχολεί πλέον.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Προς θεού,δεν έκανα λόγο για 30αρες και 35αρες. Αυτά γίνονται σπάνια,μόνο από εμάς όμως. Άνετη επικράτηση εννοώ νίκη πάνω από 10 πόντους. Δεν κόντεψαν να σπάσουν τίποτα. Και τις ευρείες νίκες τους εναντίον μας τις κάνανε όταν δεν είχαμε ομάδα. Εγώ τους έριξα 73-38(+35) με τον Βάζελο Πρωταθλητή Ευρώπης γυρνώντας από το Παρίσι το 1996,τους έριξα 68-110(+42) το 1977 μέσα στο σπιτάκι τους με τον Βάζελο εκείνη την χρονιά να κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδας, τους γλέντησα 99-70(+29) το 1975 με τον Βάζελο πάλι Πρωταθλητή Ελλάδας και πέρυσι 89-64(+25),πάλι πρωταθλητές αυτοί. Επίσης στην Ευρώπη τους πέταξα 20 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ(49-69) και 17 πόντους στην μάπα στο ΣΕΦ(92-75) το 2002.

Αυτοί δύο 30αρες όταν δεν είχα ομάδα. Το 2005 που τερμάτισα 8ος και το 2006 στην πρώτη χρονιά των Αγγελόπουλων που κατέβηκε ένα συνονθύλευμα απο 10 νέους παίκτες. Η μόνη νίκη τους μεγάλη εναντίων μας και ενώ εμείς είχαμε ομάδα,είναι το 91-64(+27) του 2009. Και αν σου πει κανένας Βάζελος κάτι σε αυτό του λες 101-74(+27) το 1976(1η εμείς,3η αυτοί) και άντε γεια.

Με λίγα λόγια όταν και οι δύο έχουν ομάδες σε μεγάλα γλέντια είμαστε..ΟΣΦΠ - ΒΑΖΕΛΟΣ 6-1,άντε 6-2 με την χρονιά των Αγγελόπουλων.

Εικόνα xristoforas

ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2004-05 ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ 8οι (ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΕΙΟΦ),Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΣΕ 4 ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΝΙΚΗΤΗΣ...ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΙ 1 ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΟΓΔΟΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΟΦ!!!
ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 31 ΠΟΝΤΟΥΣ (ΤΗΝ 35ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΤΥΠΙΟΝΤΟΥΣΑΝ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ...ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ!!!)....ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ 1 ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ (74-77)....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ!!!
ΕΜΕΙΣ 35 ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....ΑΥΤΟΙ 2 ΜΟΝΑΧΑ ΝΙΚΕΣ ΑΝΕΤΕΣ ΣΕ 4 ΜΑΤΣ(ΚΑΙ 1 ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ)ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΓΔΟΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

......... ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΟΝΤΟΙ ΗΤΑΝΕ..... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΕΝΝΟΩ...ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ( ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΑΓΕ? )
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΑΣ....ΠΑΡΘΕΝΟΠΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΩΛΙΑΣΑΜΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΕΣ(ΚΑΝΕΙ ΡΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟΠΕΣ)....!

ΚΑΙ ΦΙΛΕ...ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΑ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ,ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ 5-3 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνάω Σάββα. Γι' αυτό λέω κι' εγώ ότι μίλησε η φανέλα. Γιατί παίχτες τότε δεν υπήρχαν. Μόνο με τη φανέλα κρατήθηκε το σκορ. Το -27 του 2009 κόντεψε να με τρελάνει. Για μένα τότε ουσιαστικά πέθανε ο Γιαννάκης-υπομονή. Φανταράκι ήμουνα κι' έκανα μεγάλο αγώνα για να είμαι εξοδούχος εκείνη την ημέρα. Και τι κατάλαβα; Όταν αντιλήφθηκα ότι ανέβαινε επικίνδυνα το σκορ κόντεψα να μαλώσω με τον κολλητό μου, επειδή με πίεζε να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο. "Τι κοιτάς;" μου λέει. "Τη φάγατε την πούτσα". Πού να 'ξερε τι γυρνούσε μέσα στο κεφάλι μου εκείνη τη στιγμή...

Αυτή η χρονιά του 2002... τι καταραμένη χρονιά; Από δικιά μας μαλακία πήγε final-4 η βαζέλα, όπου το πήρε κιόλας, από μαλακία του Σούμποτιτς χάθηκε το πρωτάθλημα. Γαμώ την κατάρα μας, γαμώ.

Εικόνα john

Για τον Γιαννάκη αυτη ειναι η μια πλευρά του νομίσματος.Γιατι η άλλη πλευρά λέει πως σε σχέση με τα χρονια του Γκερσον και του Καζλαουσκας ανέβηκαμε επίπεδο τουλάχιστον ευρωπαϊκά.Επι Γιαννάκη άρχισε η ομάδα να κάνει μεγάλα δίπλα(με Τσσκα 2007,με Ταου 2008, με Λαμποραλ 2010) Επι Γιαννάκη ο ολυμπιακος εγινε μια απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.Μας πήγε σε 2 συνεχόμενα f4.Δεν ειναι μικρό κατόρθωμα,Εκείνη την περίοδο είχαμε την ατυχία να παιζουμε ενάντια σε έναν εκπληκτικό βαζελο(θυμίσου το ρόστερ του το 2009) και ηταν σχεδόν αδύνατον να τον νικήσουμε.Δεν κατηγορώ τον Γιαννάκη για τίποτα απο όσα έγιναν τη σεζον 2008/2009lΌσο για την επόμενη σεζον μας πήγε τελικό Ευρωλίγκας και θα έπαιρνε λογικά κσι το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας αν δεν υπήρχε η σφαγή στο τρίτο τελικό.Υπο αυτο το πρισμα βλεπω οτι ο Γιαννάκης σε σχέση με αυτο που παρέλαβε απο τον Γκερσον,σε καμία περίπτωση δεν άφησε πίσω του καμένη γη.Εγω θα έλεγα οτι με αυτόν στο πάγκο η ομάδα εδραιώθηκε σε περίοπτη θέση στην Ευρώπη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρονια.

Εικόνα vagio

O Γιαννακης ειχε το καλυτερο ροστερ που εχει υπαρξει σε ευρωπαικη ομαδα, και ποτε κανεις δεν καταλαβε τι ηθελε να κανει..Αστο Γιαννη, καλα να ειναι εκει που ειναι, αλλα μακρια.

Εικόνα savvas gridlock

Έλεος ρε Γιάννη...

Εικόνα john

Γιατι ?Κοιτα, εμένα οι εικόνες μου απο το μπασκετ ξεκινούν απο το 2005 και μετα.Ε σε σχέση με τα χάλια του καζλαουσκας και του Γκερσον ο Γιαννάκης ειναι πρόοδος.Εσεις που έχετε ουσιαστικά ζήσει τα χρονια του Ιωαννιδη,το ευρωπαϊκό στη Ρώμη και γενικά τον ολυμπιακο της προηγούμενης δεκαετίας ειναι φυσικό να είστε πιο αυστηροί με τον Γιαννάκη απο όσο ειμαι εγω με αυτόν

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Άκου.

Ο τεράστιος Πίνι Γκέρσον ήταν ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ και ασφαλώς δεν παρέδωσε καμιά καμένη γη. Αν δεν γνωρίζουμε,δεν μιλάμε.
Με ρόστερ - το θυμάμαι απ'έξω γιατί χαιρόμουνα την μαγκιά εκείνης της ομάδας - Σκούνι Πεν, Χένρι Ντόμερκαντ, Άλεξ Άκερ, Άντριαν Ζίζιτς, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας(Τραυματίας), Ραιν Στακ,Μανώλη Παπαμακάριο,Χρήστο Χαρίση,Νίκο Μπάρλο και τους πιτσιρικάδες τότε Σοφοκλή Σχορτσιανίτη,Γιώργο Βασιλόπουλο και τον Γιάννη Μπουρούση, έκλεισε μετά από 5 χρόνια το σπίτι του Βάζελου με 84-89 - ματς στο οποίο η διαιτησία ήταν κυριολεκτικά 90-10(Ο Σισκάουσκας μόνο βάρεσε 15 βολές !) - και το πρωτάθλημα του το έκλεψε ο ΠΗΛΟΙΔΗΣ και η κουστοδία του με το no call και άλλα ΑΙΣΧΗ. Στην Ευρωλίγκα έμεινε εκτός Φαιναλ φορ από την τεράστια τότε ΜΑΚΑΜΠΙ και παραλίγο να τους κλείσουμε το καμίνι τους αν ευστοχούσε ο ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ σε ελεύθερο τρίποντο και να περνούσαμε εμείς.

Ο Βάζελος εκείνη την χρονιά πήρε triple craoun και είχε ρόστερ Σισκάοουσκας-Διαμαντίδη-Μπατιστ-Αλβέρτη-Βούγιανιτς-Μπετσίροβιτς-Τομάσεβιτς-Τσαρτσαρή-Χατζηβρέτα-Ντικούδη-Παπανικολάου, όλη την Εθνική Ελλάδας δηλαδή και 3-4 ξένους παιχταράδες.

Και όμως ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Πίνι Γκέρσον ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ το ΣΥΣΤΗΜΑ μπροστά σε 20.000 Βάζελους.

Για τον Γιαννάκη τώρα. Αυτό μας έλειπε με ρόστερ 35 εκατομμύρια ευρώ και με παιχταράδες αμέτρητους να μη πήγαινε στο φαιναλ φορ. Το πρωτάθλημα το 2010 όντως του το έκλεψαν όπως και του Γκέρσον το 2007.

Τον Ολυμπιακό μεγάλο τον έκανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Γκέρσον με τον Πεν, τον Άκερ και τον Ντόμερκαντ ουσιαστικά έσπασε την έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, των Διαμαντίδη-Μπατίστ που βρίσκονταν στην καλύτερη φάση της καριέρας τους, αλλά και του μέγα Σισκάουσκας. Ο Γιαννάκης με τον Παπαλουκά, τον Τσίλντρες και τον Κλέιζα, τι ακριβώς έκανε; Έχασε στο Βερολίνο και του σπάσανε και την έδρα στο πρωτάθλημα οι λαγοί, όπως κι αν του την σπάσανε. Στο Παρίσι λίγο έλειψε να τον καβαλήσει ο Βουγιόσεβιτς, αυτή η μπουχέσα της Σερβίας, ο νούμερο ένα ανύπαρκτος προπονητής πανευρωπαϊκά. Μην μιλήσουμε για το τι έγινε εκεί με τον Τεόντοσιτς και τον Μπουρούση. Το μπάτζετ που διαχειρίστηκε είναι τεράστιο και πήρε ένα Κύπελλο μόνο, με πρωταγωνιστή έναν παίκτη που αμειβόταν λιγότερο από 5-6 συμπαίκτες του.

Εικόνα john

Ανεξάρτητα με τα έξω αγωνιστικά θέματα ειλικρινά δεν ξερω αν θα βρω την όρεξη να παθιαστω ξανά με το μπασκετικο τμήμα.Ο τρόπος που χάθηκε το περυσινο πρωτάθλημα με τις κοτιστικες εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ στον πρωτο και ιδιως στον πεμπτο τελικό και ειδικά με αυτο το εξωπραγματικό break στο break με εχουν ξενέρωσει σε υπέρτατο βαθμό.Ανεξαρτητα απο την διαιτησία του 4 τελικού,η εμφάνιση των παικτών ηταν για κλωτσιες.Ρε δεν μπορούσαν να βάλουν τις βολές μπήκαν χεσμενοι και κάνανε μάγκες τον Γιανκοβιτς και τον Καρι.Τον Γιανκοβιτς ρε πούστη μου μας γαμησε στην δεύτερη περίοδο ο Γιανκοβιτς.Δεν χωνεύονται μάγκες,οχι τόσο η ήττα όσο ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνιδι. Ο βαζελος πήρε το πρωτάθλημα και διέλυσε την ομάδα του.Χασαμε απο ενα μπασκετικο σχίσμα που παιζει αηδιαστικο μπασκετ με αμυνα στα όρια του κατς.

Για να μην παω γενικά στις εμφανίσεις μας σε όλη τη περυσινά χρονια όπου η μεγαλύτερη εκτος έδρας νικη ηταν με τη Μάλαγα.Αντε γιατι όσο τα θυμάμαι τόσο σκέφτομαι το ενδεχόμενο πως οι τραυματισμοί παρείχαν το τέλειο άλλοθι για κάποιους για να καλύψουν τις προπονητικές τους αδυναμίες.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ, μετά από κάθε κατραπακιά, λέω τα ίδια που λες εσύ. Κάθε Ιούνιο οι ίδιοι αναθεματισμοί και αφορισμοί. Αυτοδιαψεύδομαι κάθε Οκτώβριο. Με το που ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τα ξεχνάω όλα. Ίσως και πιο νωρίς. Βασικά, σίγουρα πιο νωρίς. Από την πρώτη κιόλας μεταγραφή όνειρεύομαι τα ματς με τον βάζελο. Θα ησυχάσω μόνο όταν τους περάσουμε σε πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκά και στο μπάσκετ. Μέχρι τότε, λυσσαλέα στήριξη και πούτσα στις βαζέλες.

Όσον αφορά την τιμωρία του Παναθηναϊκού, μόλις είδα ότι οριστικοποιήθηκε, είπα ότι κάτι άλλαξε. Είναι προφανέστατο πλέον. Μένει να αποδειχτεί και στην πράξη. Αν και η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Βέβαια, τα ίδια λέγαμε κι' άλλες φορές. Όμως επιμένω, φέτος θα είναι αλλιώς τα πράγματα.

Εικόνα john

Κι εγω μετα το 2007 που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπασκετ καθε χρόνο ετσι λεω.Αλλα πέρυσι το ποτήρι ξεχείλισε.Οπως είχε ξεχειλίσει και στην απόλυτα ξενερωτικη χρονια του Ιβκοβιτς(τα είχαμε πει σε άλλο ποστ).Ε τότε δεν άντεξα.Ξαναειδα τον μπασκετικο ολυμπιακο στους 8 με τη σιενα την άνοιξη του 2012.Μεχρι εκείνα τα ματς τίποτα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια είναι το εξής. Έχουμε βγαλμένη την πούτσα έξω και χτυπάει την πόρτα της πράσινης κωλοτρυπίδας. Όλο κάτι γίνεται και δεν τη βάζουμε μέσα. Τα χύσια έχουν υπερσυσσωρευτεί. Όταν τη βάλουμε μέσα, τα χύσια θα τους βγουν από το λαιμό. Υπομονή και όλα θα γίνουν.

Εικόνα savvas gridlock

Προπονητικές αδυναμίες ο Γιώργαρος Μπαρτζώκας έναντι ποίου; Του Ανάργυρου Πεδουλάκη και του Φραγκίσκου Αλβέρτη;

Εικόνα john

Για τα ματς στην Ευρωλίγκα εννοώ.Δεν εχει μερίδιο ευθύνης στις ήττες με Αρμανι,ΠΑΟ ,Ρεαλ,Μπαρτσελονα?
Εννοείται πως τον στηρίζουμε λυσσαλέα αλλα θα λέμε και τα στραβά.Και η πραγματικότητα λέει πως πέρυσι φτιάχτηκε μια ομάδα με πολλά στοιχήματα που παρακαλούσαμε να πιάσουν(λοτζεσκι,Σίμονς,κολινς) και η μοναδική ακριβή μεταγραφή ηταν αυτη που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν(Μπεγκιτς) Για να μην παω στις ακατονητες επιλογές τύπου σερμαντινι...

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, θα χάσουμε και κάνα ματς. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν κι άλλοι. Με την Αρμάνι φταίνε κατά κύριο λόγο οι παίκτες, που παράτησαν το ματς. Αυτό δεν επιτρέπεται. Χάσε, αλλά πάλεψε. Με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στο πέμπτο ματς, αν δεν είχαμε τραυματία τον Περπέρογλου και ουσιαστικά τον Πρίντεζη, εγώ πιστεύω θα κερδάγαμε και θα προκρινόμασταν στο φάιναλ φορ. Με το βάζελο στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα ήμασταν 61-61 1,5 λεπτό πριν το τέλος του ματς και ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης αστόχησαν σε δύο κολλητά τρίποντα. Αν έμπαινε το ένα από τα δύο, θα κερδάγαμε. Δεν γίνεται να περιμένουμε όχι ματς, αλλά ένα σουτ, για να αποθεώσουμε ή να κράξουμε μια ομάδα την οποία ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ παραδέχεται. Δεν υπάρχει άνθρωπος σε όλη την ήπειρο, από Ισλανδία μέχρι Ισραήλ, να ασχολείται με το μπάσκετ και να μην αναγνωρίζει την αξία μας. Ε υπάρχουν κάποιοι Ολυμπιακοί που το κάνουν, γιατί δεν ρίχνουμε 30 πόντους στο κεφάλι του ΠΑΟ, ώστε να βγάλουν τα απωθημένα τους και να επιβεβαιώσουν το ''εμείς τα βαζέλια τα γαμάμε παντού''. Τα απωθημένα του καθενός όμως δεν αφορούν το άθλημα, ούτε τον Ολυμπιακό. Καλό θα ήταν αυτοί να μας εξηγήσουν το πώς ο περυσινός ''τραγικός'' βάζελος του ''αστείου προπονητικά Αλβέρτη'' κέρδισε μέσα σε 3 μέρες 2 φορές την ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα. Αφού ήταν τόσο τσίρκο ο βάζελος, πώς κατάφερε και το έκανε αυτό; Εκτός αν και η ΤΣΣΚΑ είναι τσίρκο. Μήπως όλες οι ομάδες στην Ευρώπη είναι τσίρκο; Ακουάτικα γίναμε. Το τσίρκο Ακουάτικα τώρα και στα Μανιάτικα, που λέγαμε μικροί στη γειτονιά...

Εικόνα ALEXIS7GER

Για τον γαυρο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ θα πω αυτο που ακουσα απο γνωστούς μου ( μπασκετικούς) βαζελους αλλά και δημοσιογράφους που ανήκουν στο " παρεάκι" που λέει και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ.." Μαγκες,αυτα που κάνει ο προπονητής του ΠΑΟ δεν γίνονται ουτε στο παιδικό της ΕΣΚΑ .." Και είναι αλήθεια , οποιος εδώ μέσα εχει προπονήσει εστω και juniors σε αυτό το αθλημα θα συμφωνήσει..Ε , και ?? παλι χασαμε τον τίτλο με break στο break .ΔΗΛΑΔΗ ,ΕΛΕΟΣ !!!! Καμμία διαιτησία δεν φταίει στον φετεινό 4ο τελικό οταν ο ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ σου ΣΛΟΥΚΑΣ χάνει 2 σερί ελευθερες βολές και ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ελευθερο τρίποντο στα 2 τελευταία λεπτα..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ δεν χάνεις στο τέλος ,θυμάστε τι παρέλαση εκαναν οι βαζελοι με μπροστάρη τον ΝΒΑer ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ στα 37' απο τα 40' της συνολικής διάρκειας ..ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ,δυστυχώς μπασκετικώς ομιλούντες η βαζελοφανέλλα είναι πιό βαριά .Η ΛΥΣΗ ?? Προσηλωση στον στόχο ( σε αγωνιστικο επίπεδο ) και ολομέτωπη επίθεση κατά της " παρέας " σε διοικητικό επίπεδο .Α και ο ΣΑΒΒΑΣ να φορέσει επιτέλους τα all star του και να ...κατέβει στο παρκέ χαχα

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Δύο είναι τα στοιχεία που υπερτερούν και δεν αφορούν στην αξία των παιχτών.

Στην ψυχολογία(νούμερο 1 στο μπάσκετ) και στην μυαλό-προσήλωση στον στόχο-συγκέντρωση.

Η Ψυχολογία έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια δικαίως(τις περισσότερες φορές) ή αδίκως(2007,2010,2011) και έχει "ποτίσει" την Βαζελοφανέλα. Αυτό ισχύει και τον κόσμο. Στο ΟΑΚΑ αν πάει 8-10 πόντους πάνω ο Ολυμπιακός,οι βάζελοι έχουν την ψυχολογία "θα το γυρίσουμε" ενώ σε εμάς(δικαίως με αυτά που ζούμε τα τελευταία 15 χρόνια) αρχίζει η μουρμούρα. Τρανό παράδειγμα πέρυσι στο ΣΕΦ στον 4ο τελικό που ενώ έβραζε στην κυριολεξία,όταν ξέφυγαν με 10 πόντους πάγωσε. Όλοι από μέσα είπαμε " πάει,χάσαμε ". Δες αντιστοίχως τι έγινε στο ΟΑΚΑ στο μπρεικ που κάναμε. 12 πόντους μπροστά εμείς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και όμως οι Βάζελοι έχοντας την ψυχολογία δεν πτοήθηκαν και παραλίγο - με τις ευλογίες μπαρτζώκα και παικτών - να το γυρίσουν.

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την διαιτησία. Για να παίξεις μπάσκετ,πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Με 3-4 ανάποδα σφυρίγματα,εύκολα αποπροσανατολίζεσαι και χάνεις την συγκέντρωσή σου.

Η λύση είναι μία. Δεν ξέρω πως,αλλά πρέπει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει 2-3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Φτιάξε 5 φορές καλύτερη ομάδα και πάρτα. Αλλιώς ξεκίνα τα ντου για να αλλάξει η κατάσταση.

Υ.Γ Ο ΠΑΟΚ που θα πάει στα ίσια με τον Γαύρο σύμφωνα με τους αντικειμενικούς ΑΡΔ,έχασε από από τον Απόλλων Καλαμαριάς με 1-0 που πριν 4 μέρες έφαγε 3-0 απο τον Αγροτικό Αστέρα !! Τρελό γέλιο. Ούτε τον όμιλο θα περάσουν. Αν η Καλαμαριά νικήσει την Κέρκυρα και τα Γιάννενα την Καλαμαρία θα μείνουν έξω !!

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνω απολυτα. Ο,τι Μετατραυματικη διαταραχη στρες ( Post traumatic stress disorder, PTSD ) εχουν αυτοι στο ποδοσφαιρο μ΄εμας, εχουμε ΄μεις στο μπασκετ μ΄αυτους. Αυτη ειναι η αληθεια και δεν αλλαζει με τιποτα. Για να δουμε λοιπον ( και ) φετος... Τα περιθωρια παντως, εχουν στενεψει ΠΟΛΥ για την μπασκετοπαρεα εκει κατω στο ΣΕΦ. Τουλαχιστον για΄μενα. Τί να κανουμε, φιλε Αλεξη; Γερος γαϊδαρος, καινουρια περπατησια, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ...

Εικόνα ALEXIS7GER

ΑΠΟΣΤΟΛΕ της ελπίδας , εγω είμαι ζηλωτής χαχα θα γυρίσει ο τροχός φέτος

Εικόνα savvas gridlock

Aν αλλάξει η σύνθεση της ΚΕΔ, βλέπω να μεταδίδεται η διαταραχή στο ΟΑΚΑ.